Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nekünk is ilyen volt tavaly eső után fújtuk és és rájött a meleg. Ahol érte a nap ott ugyan így nézett ki a thiovit amúgy is perzsel és a napsütés meg ezt még erősítette. Azóta csak estére permetezünk.
Sziasztok! Ez mitől lehet? Hétfőn volt két hete hogy permeteztem, ez a tünet kb. 8-9 nap után jött elő, ebből gondolom hogy nem a permetszer(Thiovit Jet). A nap perzselte volna meg? Ott ilyen, ahol nagy szögben érte a nap az almát, vagy pedig a permetszer és a nap közösen?
mégsem játszottuk be a spórolást ma megkapta a másik oldal is :)
meg még maradt a hagyományosra is h végigmenjek benne egy kicsivel gyorsabban a szokásosnál :)
bár az a hétvégén kapott nurele-D-t meg kén+felszívódó :)
ma fogok a calypso-val permetezni mert rajzik az aknázó moly :(
viszont volna egy ötletfelvetésem.
Mivel a fák 6 évesek és arra gondoltam mivel szépen betudom fújni egy oldalról a fákat mi lenne ha most csak egy oldalról csinálnám meg, majd 1 hét eltolással másik oldalról?
így már igen ugyan az a hatóanyag.
3x fújtuk a lisztharmatra + merpant kapott
épp azon gondolkoztunk h még 1 felszívódó belefér ezért lett volna a Riza, de h ugyan az a hatóanyag, meg léalmának megy inkább csak kontaktot fogunk tenni
Thiovit Jet-el megyünk rá.
Üdv. Köszi a gyomirtós kérdésre a válaszokat. Inkább kaszálgatok meg rotakapázok inkább még. Az idén legalább. :-) Lenne egy másik kérdésem is. Némelyik fán a friss hajtásokon a levelek kifakultak és a szélük olyan fűrészufogra emlékeztető lett és kemény. Ez mi lehet. Atka nem mert a múltkori az volt és már kétszer fújtam ellene. Köszi a válasz(oka)t.
Ilyen permetezőm volt nekem is, kb. 10 évig használtam! Csólyospályosról hoztam. Először t-25-s húzta, majd LTZ, végül MTZ 820. Mint már írtam az MTZ-vel 1500 fordulattal és 25 bárral terep 3-as sebességgel használtam! Nekem így juttatott ki egy hekire egy tartállyal.
Hali!
A fúvóka osztásod milyen? Milyen nagyokat használsz!
A képen látható két fúvóka közül az egyiken a furat jobban be van süllyesztve az határoz valamit?
Ne haragudj meg, de az elég gyenge egy ventillátor lehet ami 45-50 m3 levegőt szállít egy óra alatt! Nekem a 30 éves kertitoxom szállít több mint 60.000 m3 egy óra alatt.
Akkor van ténylegesen jól beállítva minden, ha a fa belsejében lévő levelek, gyümölcsök is kapnak a permetből, de ehhez kell a megfelelő metszés, menetsebesség, nyomás, permetlé mennyiség, légszállítás. Én általában 7-9km/h körüli menetsebességel és 28-30bar nyomással szoktam permetezni és úgy jön ki 1000-1100l/ha.
Válasz #399. hozzászólásra
"ventilátor légszállítása olyan 45-50m3 körül lehet" ?????????????????????????????????????????? Ez percenként, vagy órára érted? Olyan, hogy szőlő és gyümölcspermetező nincs, csak a kereskedők fantáziájában létezik, mint ahogy szántóföldi és szőlő permetező sem létezik. Vagy egyik, vagy másik.
Hali!
Azt honnan lehet tudni hogy a permetezés és a permetező beállítása megfelelő?
Nektek mikor permeteztek a fának belsejénél a törzs is vizes vagy szeres a vastagabb ágakon is látszik hogy szeres?
mi 4 éves koráig semmit nem használtunk rotáltuk a fák közét is
most meg csak a facsík van gyomírtózva a fa alja pedig rotálva.
most tervezünk egy oldalazó kaszát a szárzúzóra :D
Hali. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy kiskertben, 200 almafa milyen gyomirtót lehet használni a fák alatti gyomokra. Háti permetezőből kijuttatva. Mert úgy tudom glifozátot nem lehet mert károsíthatja a kis fákat. 2 évesek a fák. Előre is köszi a válaszokat.
Hali!
Visszatérve a dolgokra! 5km/óra körül megyek Tlt fordulatszám olyan 486 ventilátor légszállítása olyan 45-50m3 körül lehet szőlő és gyümölcs permetező de én gyümölcsösbe használom!
Ez km/h-ban mit jelent? Ventilátor levegőszállítása mennyi? Gyümölcsös, vagy szőlő permeteződ van? TLT fordulatszámod mennyi? Enélkül nehéz válaszolni a kérdésedre.
ezt neked kell látni ha permetezel hat a szer?
ha igen akkor minden bizonnyal jó
ha nem akkor növelni kell a kijuttatott lémennyiséget ezalatt azt értem h a nyomást feljebb veszed és ehhez állítod be a turbina sebességet vagy a lapátok szögét nem tudom h te esetedben melyik állítható.
Amit sokallok az a motor fordulat 1500-1600as fordulaton is vinni-e kellene simán a permetezőt.
sokat számít üzemanyagban az 400-500 fordulat különbség na meg a komfort érzet is másabb :D
ami videót kitettem én ott 1500-as fordulattal megyek 3-as fokozatban van a ventilátor.
Szépek a fák. Ha nem értesz hozzá inkább keress egy szaktanácsadót a környékeden, aki megmondja a tutit. 1-2 könyv semmit sem jelent ebben a témában.
Milyen alanyon vannak a fák?
Hali!
Malupe agro 1100L axiál permetezőm van 820mm ventilátorral 4 membrános szivattyúval! Szerintetek ha terep3 felezve megyek 2000-fordulattal 25 bar az úgy jó?
Nem a csomagolóanyaggal van a probléma, hanem a tartalmával.
Számolj egy kicsit, ha a 48000 Ft/kg-os anyagból elvesznek kilónként 10 dkg és raknak bele kék port az 4800 Ft 100 doboznál már 480 000 Ft.
Nem tudták csak annyi volt biztos, hogy nem volt hatásos az előírt dózis, hatósági vizsgálat derítette ki. Nekem szerencsém volt, mert tavaly én nem használtam Mospillant, áttértem az Actarára. Körtére padig Moventot és Vertimecet valamint Agrol pluszt használtam.
1884 hozzászólás
Válasz #431. hozzászólásra
de a levélen nincs neki és ezért írtam ezt mert tavaly nekünk is volt ilyen megperzselte a permetszer.
Viszont lenne egy kérdésem amivel nem tudok dűlőre jutni a JUDO az egy gázosító permetszer?
hol tudok a hatásmechanizmusáról olvasni?
Válasz #429. hozzászólásra
Hali!
Az napégés az almán! Sokáig éri a nap és megég! Főleg mostanában amilyen erősen süt majd nem hogy perzsel az ember is érzi!
Válasz #431. hozzászólásra
na, hát nem lettem okosabb...varasodás vagy perzselés? Igaz én is este permeteztem...viszont varasodás rezisztens fajtán hogy lehet varasodás???
Semmi köze a naphoz, ez varrasodás
nekünk is ilyen volt tavaly eső után fújtuk és és rájött a meleg. Ahol érte a nap ott ugyan így nézett ki a thiovit amúgy is perzsel és a napsütés meg ezt még erősítette. Azóta csak estére permetezünk.
Sziasztok! Ez mitől lehet? Hétfőn volt két hete hogy permeteztem, ez a tünet kb. 8-9 nap után jött elő, ebből gondolom hogy nem a permetszer(Thiovit Jet). A nap perzselte volna meg? Ott ilyen, ahol nagy szögben érte a nap az almát, vagy pedig a permetszer és a nap közösen?
Válasz #427. hozzászólásra
nekem csak két lyukas műanyag pörgetőlapjaim vannak
Hali!
Nektek a szórófejbe nincsen pördítő lapka mint a képen?
Vagy nektek milyen van benne?
Válasz #422. hozzászólásra
mégsem játszottuk be a spórolást ma megkapta a másik oldal is :)
meg még maradt a hagyományosra is h végigmenjek benne egy kicsivel gyorsabban a szokásosnál :)
bár az a hétvégén kapott nurele-D-t meg kén+felszívódó :)
Hali!
De nektek a szórófejbe nincsen pörgető? Ha van hány lyuk van rajta 2 vagy 3 mert az is befolyásolja a szer mennyiséget!
Válasz #423. hozzászólásra
eddig 3-as sebességi fokozatban volt a mellettem lévő sorban az úton még látszik a permetköd.
de most átkapcsolom 4-be h rendesen fújja be.
Válasz #421. hozzászólásra
A Calypso felszívódó szer.
Válasz #421. hozzászólásra
Kérdés mennyire fújja át ventilátorod a permetet. Tegyél a következő sorra egy nedvszívó papírt és meglátod, hogy elégé nedves e. Ha igen akkor oké.
Válasz #420. hozzászólásra
ma fogok a calypso-val permetezni mert rajzik az aknázó moly :(
viszont volna egy ötletfelvetésem.
Mivel a fák 6 évesek és arra gondoltam mivel szépen betudom fújni egy oldalról a fákat mi lenne ha most csak egy oldalról csinálnám meg, majd 1 hét eltolással másik oldalról?
Válasz #419. hozzászólásra
A sebességem pedig 11 km/h, szivattyúnyomás 28 bár.
Válasz #418. hozzászólásra
Te most permetezni, vagy öntözni akarsz?????????
Nekem 2 x 7 szórófejjel, amiből 2 x 2 turbós, csak 630 l/hektár a lémennyiség.
Hali!
Mai nap permeteztem 4km/h sebesség 25 bar nyomás fúvókák felülről lefelé: 1.5 1.5 1.5 1.5 1.2 és még se jön ki 1000l/ha-ra a permetlé mennyiség!
Válasz #416. hozzászólásra
így már igen ugyan az a hatóanyag.
3x fújtuk a lisztharmatra + merpant kapott
épp azon gondolkoztunk h még 1 felszívódó belefér ezért lett volna a Riza, de h ugyan az a hatóanyag, meg léalmának megy inkább csak kontaktot fogunk tenni
Thiovit Jet-el megyünk rá.
Válasz #415. hozzászólásra
Így biztosan ismered: Folicur Solo
Üdv!
Valaki használta már ezt a szert?
https://www.cheminova.hu/cheminova/web.nsf/Pub/riza_250_ew.html
mik a vélemények róla?
Üdv. Köszi a gyomirtós kérdésre a válaszokat. Inkább kaszálgatok meg rotakapázok inkább még. Az idén legalább. :-) Lenne egy másik kérdésem is. Némelyik fán a friss hajtásokon a levelek kifakultak és a szélük olyan fűrészufogra emlékeztető lett és kemény. Ez mi lehet. Atka nem mert a múltkori az volt és már kétszer fújtam ellene. Köszi a válasz(oka)t.
Válasz #412. hozzászólásra
Hali!
Ilyen fordulat és sebesség mellett étkezési almát termeltél amúgy? A nagyobb fákat befújta kellő képen?
Válasz #410. hozzászólásra
Ilyen permetezőm volt nekem is, kb. 10 évig használtam! Csólyospályosról hoztam. Először t-25-s húzta, majd LTZ, végül MTZ 820. Mint már írtam az MTZ-vel 1500 fordulattal és 25 bárral terep 3-as sebességgel használtam! Nekem így juttatott ki egy hekire egy tartállyal.
Válasz #405. hozzászólásra
Az enyémnek, ami egy Piava gyümölcspermetező levegőszállítása 96 000 köbméter/óra.
Ilyen permetezőm van!
Válasz #408. hozzászólásra
Hali Turbos!
Tudsz nekem segíteni esetleg a dolgokban vagy neked milyen axiál permeteződ van? Te milyen sebességgel mész?
Válasz #406. hozzászólásra
Milyen kis fáid vannak neked,hogy olyan gyorsan mész?
Válasz #406. hozzászólásra
Hali!
A fúvóka osztásod milyen? Milyen nagyokat használsz!
A képen látható két fúvóka közül az egyiken a furat jobban be van süllyesztve az határoz valamit?
Válasz #405. hozzászólásra
Ne haragudj meg, de az elég gyenge egy ventillátor lehet ami 45-50 m3 levegőt szállít egy óra alatt! Nekem a 30 éves kertitoxom szállít több mint 60.000 m3 egy óra alatt.
Akkor van ténylegesen jól beállítva minden, ha a fa belsejében lévő levelek, gyümölcsök is kapnak a permetből, de ehhez kell a megfelelő metszés, menetsebesség, nyomás, permetlé mennyiség, légszállítás. Én általában 7-9km/h körüli menetsebességel és 28-30bar nyomással szoktam permetezni és úgy jön ki 1000-1100l/ha.
Válasz #404. hozzászólásra
Hali!
A ventilátor légszállítása 45-50m3/óra körül lehet! A gyártó adatai szerint!
Válasz #399. hozzászólásra
"ventilátor légszállítása olyan 45-50m3 körül lehet" ?????????????????????????????????????????? Ez percenként, vagy órára érted? Olyan, hogy szőlő és gyümölcspermetező nincs, csak a kereskedők fantáziájában létezik, mint ahogy szántóföldi és szőlő permetező sem létezik. Vagy egyik, vagy másik.
Hali!
Azt honnan lehet tudni hogy a permetezés és a permetező beállítása megfelelő?
Nektek mikor permeteztek a fának belsejénél a törzs is vizes vagy szeres a vastagabb ágakon is látszik hogy szeres?
Válasz #400. hozzászólásra
mi 4 éves koráig semmit nem használtunk rotáltuk a fák közét is
most meg csak a facsík van gyomírtózva a fa alja pedig rotálva.
most tervezünk egy oldalazó kaszát a szárzúzóra :D
Válasz #400. hozzászólásra
Nyugodtan szórhatod a fozátot, csak próbáld nem a fára fújni, hátival az nem nagy kunszt
Hali. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy kiskertben, 200 almafa milyen gyomirtót lehet használni a fák alatti gyomokra. Háti permetezőből kijuttatva. Mert úgy tudom glifozátot nem lehet mert károsíthatja a kis fákat. 2 évesek a fák. Előre is köszi a válaszokat.
Válasz #397. hozzászólásra
Hali!
Visszatérve a dolgokra! 5km/óra körül megyek Tlt fordulatszám olyan 486 ventilátor légszállítása olyan 45-50m3 körül lehet szőlő és gyümölcs permetező de én gyümölcsösbe használom!
Válasz #395. hozzászólásra
Nekem korábban volt ilyen permetezőm, 1500 fordulattal és 25 bárral ment ki a megfelelő mennyiség!
Válasz #393. hozzászólásra
Ez km/h-ban mit jelent? Ventilátor levegőszállítása mennyi? Gyümölcsös, vagy szőlő permeteződ van? TLT fordulatszámod mennyi? Enélkül nehéz válaszolni a kérdésedre.
Válasz #395. hozzászólásra
ezt neked kell látni ha permetezel hat a szer?
ha igen akkor minden bizonnyal jó
ha nem akkor növelni kell a kijuttatott lémennyiséget ezalatt azt értem h a nyomást feljebb veszed és ehhez állítod be a turbina sebességet vagy a lapátok szögét nem tudom h te esetedben melyik állítható.
Amit sokallok az a motor fordulat 1500-1600as fordulaton is vinni-e kellene simán a permetezőt.
sokat számít üzemanyagban az 400-500 fordulat különbség na meg a komfort érzet is másabb :D
ami videót kitettem én ott 1500-as fordulattal megyek 3-as fokozatban van a ventilátor.
Hali!
Tegnapi írásomra valaki tudna válaszolni vagy vélemény!
Válasz #383. hozzászólásra
Szia.
Szépek a fák. Ha nem értesz hozzá inkább keress egy szaktanácsadót a környékeden, aki megmondja a tutit. 1-2 könyv semmit sem jelent ebben a témában.
Milyen alanyon vannak a fák?
Hali!
Malupe agro 1100L axiál permetezőm van 820mm ventilátorral 4 membrános szivattyúval! Szerintetek ha terep3 felezve megyek 2000-fordulattal 25 bar az úgy jó?
Válasz #386. hozzászólásra
Magyar mospilanbol nem fognak kivenni szert hogy kicseréljék meg amúgy is észrevennéd hogy nem egyszínű a por
Válasz #390. hozzászólásra
Szabolcs Megye.
Válasz #389. hozzászólásra
Merre gazdálkodsz? Már talán tavaly sem volt granulátom, maximum ami Ukrajnából bejött...
Válasz #388. hozzászólásra
Az actara felénk csak granulátum van.
Válasz #386. hozzászólásra
az actara sem az igazi már mióta folyékony :(
A moventót még nem használtuk, de lehet h ha az ismétlésre kerül a sor kipróbáljuk.
Válasz #383. hozzászólásra
Talajvizsgálat mit mutat, biztos, hogy kell ennyi méreg a talajba?
Válasz #385. hozzászólásra
Nem a csomagolóanyaggal van a probléma, hanem a tartalmával.
Számolj egy kicsit, ha a 48000 Ft/kg-os anyagból elvesznek kilónként 10 dkg és raknak bele kék port az 4800 Ft 100 doboznál már 480 000 Ft.
Nem tudták csak annyi volt biztos, hogy nem volt hatásos az előírt dózis, hatósági vizsgálat derítette ki. Nekem szerencsém volt, mert tavaly én nem használtam Mospillant, áttértem az Actarára. Körtére padig Moventot és Vertimecet valamint Agrol pluszt használtam.
Válasz #378. hozzászólásra
Hali!
A csomagolásnál mire kell oda figyelni? Meg a spilánból honnan tudtátok hogy hiányzik 25% hatóanyag?