Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1134 hozzászólás
Válasz *** HM *** #423. hozzászólásáraJa, most vettelek észre!
Előny:
Stapabíró, megbízható, nemigen romlok el, háttere stabil, bár drága.
Hátrány:
Nagyon érzékeny minden körülményre. A pillanatnyi vetést befolyásolja, megzavarja a szél erőssége, iránya, a domborzat (lejtő, billenés), sebesség, kardánfordulat. Folyamatosan oda kell figyelni, és korrigálni. A Digitroll monitor nem túl pontos.
A nehéz magok (pl. volt a DKC3511 egy szériája ki tud fofni rajta.
Szóval jó gép, de nem hibátlan.
Válasz Bárány #432. hozzászólásáraNincs meg a szám amin hívtam.
https://xn--hajdszoboszl-cib3g.cylex.hu/ceg-info/digitroll-kft--20172.html
Válasz gergő07 #431. hozzászólásáraEsetleg azt a számot elküldenéd? Csak hogy a megfelelő embernél csörgessek én is.
Válasz Bárány #430. hozzászólásáraNeten kerestem tel.számot rácsörögtem mondta az emberke küldjem el postán vagy futárral ha kész küldi vissza. Nagyon normálisan állt hozzá. Én közvetlen vetés előtt küldtem el pénteken szerdán a gépbe volt. Enyémen is ott az embléma.
Válasz gergő07 #429. hozzászólásáraMég a jövő héten lesz két nap vetésem, aztán akkor én is felveszem velük a kapcsolatot.
Gondolom, nem probléma, hogy ezen ott az Axiál embléma, merthogy tőlük jött a vetőgép tartozékaként.
Válasz Bárány #428. hozzászólásáraNemvolt garis. Valami apróságot cseréltek benne
Válasz gergő07 #426. hozzászólásáraDíjmentesen? Garanciális volt?
Válasz Bárány #425. hozzászólásáraOlyan nincs benne,valami más lehet...
Válasz Bárány #425. hozzászólására2éve nekem is volt valami apróság a monitorral, elküldtem a gyártóhoz és díjmentesen javította.
Digitroll Seed Master Plus Monitor
Bekapcsolás után a terület menüpontokban fura karaktereket ír, és ha lenullázom, újraindításkor mégsem nullázva indul.
Egyébként hibátlanul üzemel.
Találkozott már valaki ilyennel? Lehet, hogy valami belső akku kezdi megadni magát? Nem éppen fiatal a szerkentyű.
Válasz Ádám Zoltán_58033 #421. hozzászólásáraSzívesen!
Válasz Bárány #422. hozzászólásáraOszt mi baja?
Hát akkor mit?
Válasz *** HM *** #419. hozzászólásáraJó, de ez se hibátlan. Legközelebb nem biztos, hogy (ennyiért) ezt venném.
Válasz Gergő, #416. hozzászólásáraNagyon köszönöm !
Persze mattermac sfogia kverneland....is ....ezek se maradjanak ki ezekhez is kapcsolódik vlmiféle megelégedettségi index........márahol!
A monosemet hova lehet helyezni összességében ha rangsorolni akarunk 6 soros függesztetteket vagy a 8asokat ?
Gaspardo kuhn sola tempo agrion ...stbstb
Munkaminőség alkatrész minőség ellátás megoldàsok rajta tartóssága bevethetőségi index ....meg amit akartok
Válasz n b #415. hozzászólásáraMind2-nél jó csak ha nyers alul feldobja a magot a feszinre úgyhogy figyelj oda.
Válasz Gergő, #416. hozzászólásáraKöszi megvan
Elküldtem mindkettőtöknek!
Köszöntök minden fórumozót.Érdeklődnék hogy napraforgó vetésnél használjátok e a pro kereket vagy azt csak kukoricánál jó?
Válasz B.laca #407. hozzászólásárawd40 a gép elrakásakor és használatba vételkor fékolaj összeszorulás és rohadás ellen...csodákra képes!
Válasz Gergő, #411. hozzászólásáraNekem is nagyon kellene adamzoltan74@gmail.com
Válasz Gergő, #411. hozzászólásáralaposbukta @ freemail. hu
Válasz opticum. #410. hozzászólásáraCimed?
Valaki tudna küldeni egy digitroll seed master plus kezelésit?
Válasz B.laca #407. hozzászólásáraA kis részt (a kisebb vázat) ami ki be csúszik annak a vázáról kell levarázsolni a rozsdát,az szorul! Kifelé pedig úgy tudod nyitni vagyis nekem úgy sikerült hogy valaki nyomatja szét a hidraulikával és közbe az utolsó szélső kocsit le fel kell kicsit mozgatni amelyik oldalon szorul.
Válasz B.laca #407. hozzászólásáraÍgy jártam én is idén. 3szor-4szer fel le és becsukódott!
Monosemet évek óta kinyitva tesszük el, mert tavasszal sosem tudtuk szétnyitni. Egy kis használat után már össze tudtuk csukni. Az idén az egyik oldalát nem akarja behúzni.Járt már valaki így? Szedte már szét valaki? Mit ajánlatos kitakarítani, vagy megnézni?
Válasz atisgyulai #403. hozzászólásáraAmivel én dolgozom (nem akarom itt a konkurencia nevét írni)van vákum mérőóra és van egy gyári beállíts amit javasol,
Azt hiszem napránál 40-50 a kukunál 70-90
Válasz apuci #401. hozzászólásáraEnnél a sebességnél még keresztbe nézve a táblát is sorba vannak a növények. Nekem az a 7-8km/ó nagyon szaporátlan, de úgy az igazi...
Válasz Bárány #400. hozzászólásáraHogyne kellene! Ma gondoltam leforgatom, de elég jól porol, így fel sem öntöttem. Még egyszer köszönöm.
Válasz apuci #401. hozzászólásáraSzintén zenész!
Csak kukinál kicsit nagyobb fordulaton, és akkor biztosan nem hagy ki szemet.
Válasz apuci #401. hozzászólásáraÉn is.
Válasz gergő07 #398. hozzászólásáraEgyébként egy konkurens gyártó azt ajánlja minél kisebb furatú tárcsa annál lassabb sebesség,én a naprát 7-8 a kukut 8-9 km-el vetem.
Válasz gergő07 #399. hozzászólásáraNa ebből nem értem, kell-e az áttételskála, vagy nem, úgyhogy inkább belinkelem:
Innen letöltheted. (Kentaurra és Force-ra)
Persze ne menj utána vakon, mindenképp ellenőrizd le!!!
Válasz Bárány #397. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz bendix #396. hozzászólására11,5km/ó val vetek Nf kukoricát is. Szerintem ez a határ, így nagy ritkán kihagy egy szemet. TLT fordulat 460körül ha jól emlékszem, idén még nem vetettem talán holnap vagy hétfőn kezdek.
Válasz gergő07 #395. hozzászólására11kg: 25-18-12-20 (tavaly ez volt)
Ebből vissza lehet lépni a következő áttételekre. Ha az is kell, kicsit később meg tudom nézni.
Üdv.!
NG+ 3-as gépnél mi a legnagyobb sebesség, ahol még pontosan vet naprát pl.?
8-10kg Kentaur 5G-t szeretnék szórni, valaki tud lánckerék fogszámot mondani?
Válasz borda77 (Joe) #380. hozzászólásáraleforgatás 5 perc alatt megvan.
6 zsák vagy doboz a csoroszlyák alá és 1/100 vagy 1/50 hektárt leforgatsz egy általánosan használt fokozaton.
A többi állás már a fogszámok alapján aránypárral számolható.
A por miatt nem árt egy félnaponta csavarhúzóval belekotorni a csigákhoz mikor nagyjából üres.
A guminyomásra figyelni kell mert ha több van benne akkor 5-7%-al is kevesebbet tud vetni mint kellene és a monitor jó értékeket mutat.
Gps-el megmért szabályos táblánál meg kell nézni hogy mennyit mér a vetőgép hektármérője.
Eszerint lehet korrigálni a kerékjelet ha muszáj. Napránál menet közben fordulaton kell kiemelni rajt hagyva a gázt. Az ablakokban így nézd meg hányat vesz fel a furatokra.
Válasz bobo77 #391. hozzászólásáraTavaly 3,7T lett, az említett műtrágya adaggal.(szervestrágyázott földön)
Itt jegyezném meg, hogy mi tavaly sem voltunk vastagon eleresztve csapadék szempontjából.
Április közepi vetésre valamikor május legvégén volt először eső.
Előző évben 3(nem trágyázott)és 3,5 lett(trágyázott talajon).
Válasz borda77 (Joe) #384. hozzászólásáraA 2q-t nálunk F1-es, a 2,5q-t D2-es álláson juttatta ki a gép. Ha a kihordócsiga vagy a kidobószeg kopottabb, kevesebbet szór ki, ha gyorsabban mész vagy nagyobb a nagyobb a talajkerékben a nyomás az ajánlottnál szintén csökken a mennyiség.
Nálam ez a harci helyzet, 12 éves a gép...
Válasz atisgyulai #382. hozzászólásáraEkkora tőszámmal milyen termés várható? Nálunk ez nem működik...
Válasz Ádám Zoltán_58033 #389. hozzászólására6-7 cm re bátran...
Köszönöm ez nagy segítség volt! Akkor egy kicsit mélyebbre rakom...
Köszi srácok...
Válasz borda77 (Joe) #370. hozzászólására18cm álítottam én és C-D közötti mélységbe vetjük. Ez a 18 centi tőtáv ahogy irtad azt a 74070 szemet ami valós vetésbe olyan 71-72ezer abból kb a beállt tőszám olyan 64-65-66ezer körül lesz kb .
Válasz borda77 (Joe) #374. hozzászólásáraJó földbe simán mehet, 76 alatt nemigen vet senki az itt ismeretségben.
Egyébként a Dekalb kísérletei is errefelé ezt mutatják.
Válasz borda77 (Joe) #384. hozzászólásáraMinden műtrágya más.
Le kell forgatni.
"Bárány" kollega linkelte egyszer, a monosem alkalmazást. Play-áruházban megtalálod.
Ráteszed A1-re, teszel egy vödörnyi anyagot, lehetőleg minden adagolóhoz, és 50-szer körbeforgatod a kereket.
Felfogod a kiszórt mennyiséget és leméred. Vagy egyesével, vagy összesen, és osztod a sorok számával. Így pontosabb, mert nem egyformát szórnak.
A többit az alkalmazás megmondja.
Van egy táblázat a könyvben, de az csak közelítő adatot ad.