Hirdetés
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Kukorica vetőmagok új
- Eke minden mennyiségben új
- Grubber új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1134 hozzászólás
Válasz atisgyulai #382. hozzászólására2q páti milyen beállítással ment? és 2,5 q milyen beállítás tudsz segíteni?
Válasz Ádám Zoltán_58033 #376. hozzászólásáraB3 nalunk kb 57000
Válasz Ádám Zoltán_58033 #376. hozzászólására20,5cm-re vetettem, 65000/ha, c3-on, hasonló talajba a neomát. (~2q pétivel)
Válasz bendix #379. hozzászólásáraKell a mélység hogy a nedvesbe kerüljön a mag!
Különben egyenetlen lesz a kelés.
Nem késett a vetés, van ideje kibújni.
Válasz bendix #379. hozzászólásáranem már szépen kel is 1 hét kellett hozzá...
Válasz borda77 (Joe) #378. hozzászólásáraH-n? Nem lesz az mélyen kicsit?
Válasz borda77 (Joe) #377. hozzászólásáraja és H-n vetettem... annyi kell neki legalább
Válasz Ádám Zoltán_58033 #376. hozzászólására22cm-re vetettük 60600 szemmel..
Most üzemelünk be monosem MG3 vetőgépet ti milyen betűjelre állítanátok a mélységet napra vetésnél? Mi a véleményetek 60 vagy 64 ezer szemmel vessük a Neomát aránylag közép kötött jó földekbe?
Válasz borda77 (Joe) #373. hozzászólásáraItt az Alföldön nem lehet ilyen intenzíven nyomni a kukit.
Jó ha az a 60ezer megél.
Ha ráfordul az idő, ad 9T körül, ha nem (általában ez van) akkor 6-ot.
Nagyot nem lehet itt szakítani ebből!
Válasz Bárány #372. hozzászólásáraaz k..va sok!
Válasz atisgyulai #371. hozzászólására440-450-es faókat....csak azért gondoltam mert vagy 5%-k nem kel ki ki is kapálunk stb...
De ha 65-el veted abból termőtő.... az kevés lesz szerintem...
Válasz borda77 (Joe) #370. hozzászólására80855mag/ha 16,5cm
Válasz borda77 (Joe) #370. hozzászólásáraMilyen fajtát vetsz?
A 70000 nem elég?
A kettő között 72 lenne, az nem nagy különbség. Ahogy most nekiindulunk időjárásilag az évnek,
én a kevesebbet választanám. Sőt még azt is sokallom kicsit,
65-66-al vetettem el. (Persze ezt talaj+kaja+fajta válogatja)
sziasztok!
24-es vetőtárcsával hány cm-re nyomjátok a kukit? mert van 18 és 19.
A 18 az 74070 szem
a 19 cm az meg 70170 szem pont a 18,5 cm lenne jó de olyat nem lehet választani...
Válasz keletagro #368. hozzászólásáraItt meg teljesen ingyen!
Monosem deflektor Kedvező árban. Monosem deflektor Kedvező árban.
Válasz 4964 #366. hozzászólásáraNàllunk a délalföldi réti ojan hogy ameddig megbojgatod, addig ki is szàrad. Veni 4-5cm re csak akkor tudunk ha megàzott a föld símítàs utàn vagy ha reménykedünk az esôben. Sokszor inkàbb méjjebben vetek az bisztosabb de fàrasztóbb is a növénynek.Ezért érdeklôdöm hogy mit lehet a rögterelôvel csinàlni hogy jobb legyen a kelés. Az én gépem amit vettem igaz nem monosem, de hasonló: sola prosem
Válasz strong #365. hozzászólásáraAz a lényeg hogy ne húzzanak árkot a rögterelők hanem csak a rögöket tolják a sorközbe.
Nedves földön följebb kell őket venni mert ha lent járnak akkor beragadhatnak a vetőkocsik.
Válasz John Deere Power Shift #364. hozzászólásáraKöszi a vàlaszt. Szóval nem szabad velük "szàntani" csak anyira kell leengedni hogy rögös vagy puha talajon söpörjék le a szàrazat. De mi van akkor ha 4-5cm re szeretnék vetni a és a fogas ettôl méjjebben ment ? Akkor egyenletlen lessz a kelés?
Válasz strong #361. hozzászólásáraItt szántott ,kombinátorozott talajban volt a vetés tavasszal ,a fotó ellenére voltak rögös és szikes foltok ahol kellett a használata,látod a fotón ,földszintre volt állítva,nyilván mikor a gép húzta még bele is húzta kb. 1-2 cm-re így a rögök 80-90 százaléka kikerült a vetőkocsi vonalából ami nyugodtabb járást ezáltal szebb vetésképet adott ráadásul a kikelő magok csirája nem kínlódik a kisebb nagyobb száraz görcsök alatt.Remélem sikerült segítenem !
Válasz strong #361. hozzászólására Másodvetés esetén elképzelhetetlen a használata.
Válasz strong #361. hozzászólásáraPersze! Ami szimpatikus oda állítód.
Ojan kérdésem lenne hogy a rögterelôket hasznàljàtok e? Szabad e ezeket a porhanyós földbe kicsit beleengedni hogy közelebb jusson a mag a vizes földhöz? Làtom sokan leveszik ôket...
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraÜsd be a Google-ba, hogy hatszögacél.
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraSima vaskereskedésbe,olcsón és jót találsz.Nekem 2 éve így működik 3000 ft volt.
Köszönöm a tippet
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraAmúgy szerintem ott valami nincs vonalba és feszül azért eltörött! A kitolásnál már csak kihúzta! Lehet h 4-5 napot úgy vetettél csak a 6os egybelánckerék alatt volt a törés és az összefogta, a hajtást átadta...
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraA 6szög"cső" tengely nekem is törött már el ott, sőt el is van 3éve! Valamelyik oldalsó kitolós kocsi tömör hatszög tengelyéből vágtam le eg kb. 15cm-es darabot, CO-val egy ponthegesztést tettem a közepére és bedugtam a töréshez! 7cm jobbra,7cm balra! 3 éve megy.
Válasz Garfield #354. hozzászólásáraErre gondolsz? http://www.vetogepalkatresz.hu/vetogep_alkatreszek/monosem_hatszogtengely_520_cm/25182
Üdvözlet tavaly széttoláskor szétszakadt a 6szög tengely pont a tőszámállító fogaskerekenél,valaki járt e-így,honnét vásároltak tengelyt hozzá?/nem axiálnál/
Válasz Agromókuss #352. hozzászólásáraSzerintem 1cm egy betű kb mert én a naprát pl D-be vetettem arra olyan 4cm körül mértem
A mélységet betű szerint cm-ben valaki letudnà írni?
Sziasztok!
Alkatrészre lenne szükségem, a műtrágya adagolóimat szépen elmarta a műtrágya, hol lehetne "olcsón" beszerezni, vagy valami tipp a javításra?! (6db kellene) Nem is értem mért nem saválló anyagból készül gyárilag... :(
A közel 60.000Ft/db árat soknak tartom...
Válasz Garfield #349. hozzászólásáraÜdv!
Mi mindkettőt H-n vetjük. Lehet hogy 2 nappal később kel ki, de a nedvesség ilyen időben ott biztosabb.
Hello a kukit és naprát milyen betüállásban vetitek./mélységre gondolok/előre köszönöm.
Válasz kázsé #275. hozzászólásáraÉn lecseréltem láncosra, de ez precízebb és vissza fogom rakni. Okostelefonra letölthető a monosem alkalmazás, és azzal már lehet boldogulni.
Válasz Nskype #343. hozzászólásáraAz a baj hogy nincs okostelefonom. :D
Sziasztok! Monosem vetőgépünkkel(6 soros) szeretnék 10 kg kentaurt vetni hektáronként. Valaki tudna abban segíteni hogy melyik fogaskerekeket használjam? Köszi Üdv!
Válasz Gergő, #344. hozzászólásáraÜdv!
Én a műtrágya beállításhoz szoktam használni. Pontosabb mint a könyv szerinti táblázat. Ott csak a legközelebbi értékhez tudsz tartani.
Leforgatás után konyhai digitális mérleggel lemérem, és ezt írom be.
10 ha átlagában max 4-5kg/ha eltérés szokott lenni.
Gondolom a mikro szóróval is hasonlóan jól működik.
Válasz Nskype #343. hozzászólásáraÉs az jó? Pontos? Mert azt láttam csak nem tudtam pontos e
Válasz Gergő, #342. hozzászólásáraTelefonra a Play Áruházból le tudsz tölteni monosem app-ot, én is azt használom...
Microsemmel szeretnék kentaurt szórni 20kg körül vagy alatta kicsivel. Hova kellene a lánchajtásokat állítani mert amit kaptunk hozzá beállítási táblázatot elveszett az a kihuzhatós ami van a műtrágyabeállításhoz is!
Axiál. 60 meg áfa.
Válasz atisgyulai #338. hozzászólásáraÓóó az ilyen alkalmazásokat használjátok ti, fiatalok Leforgatni nem volt idő, ijesztgettek a fellegek, meg a néha szemerkélő eső. Így is a határon volt, nem ragadt annyira, néha meg kellett állni kicsit vakargatni a gépet, meg az előbb írtam Ropinak, hogy a MAS-hoz kevertünk káli-foszfort.
Válasz .Ropi #335. hozzászólásáraKöszönöm, jó tudni. Végül is 1q nitrogént megbolondítottunk egy kis vízoldható tavaszi PK-val és beállítottuk B2-re. Így olyan 150-160 kg körül juttattunk ki.
Válasz Papa951 #334. hozzászólásáraÜdv!
Én le szoktam hajtani, és akkor pontosan belőhető.
Ha nem akarsz számolgatni, a play áruházból ingyen letölthető a "Monosem" alkalmazás. Azt hiszem Bárány kolléga ajánlotta egyszer.
Válasz gergő07 #336. hozzászólásáraKöszi! Oda állítottam. Napra elhúzva.
Válasz atisgyulai #329. hozzászólására3-5mm-re állítsd a naprához és a kukoricához is
Válasz Papa951 #334. hozzászólásáraC1-ben kb 90kg, D1-ben kb 110 kg a magyar pétivel.