Hirdetés
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műtrágya árak új
- AKG támogatás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1134 hozzászólás
Válasz #83. hozzászólásra
Nem te magad vagy az avatarodon?
Válasz #81. hozzászólásra
Részemről a 24. szezonomat kezdem,nem mondanám már magam nagyon újnak.( főleg amikor egy jó nap után fáj mindenem)
A tényszerűséged (a már megszokott módon)ismét az eget veri.
Válasz #78. hozzászólásra
nemlényeg h egy magyar fórumon ki fogja venni szavaim....mennyire érdekel engem?segiteni akarok aki engedi....de hát ujparasztok lettetek....nemlényeg...
Válasz #79. hozzászólásra
de miröl is?
Válasz #77. hozzászólásra
hát sztem meg nemugyvan ám....én mai napig aztmondom fogalmatok nincs!(tisztelet a kivételnek)
Én is éppen ezt akartam mondani!Jól dobálod a szavakat,de a mondandóid tényszerűsége igen kicsi.Én tökéletesen egyet értek efgevel.Ha így folytatod,senki nem fog komolyan venni.
Válasz #76. hozzászólásra
az ilyen beszólásaiddal elüldözöd azon kevés emberek egyikét akik értelemes, építő jellegü hozzászólásokkal gazdagítják a fórumot
Válasz #73. hozzászólásra
EFGE---már ne haragudj!hány éve dolgozol gépekkel földeken?mert olyasmiket irsz...h egyszerűen elképedek....igaz...TSZ-utáni anyaországi gondolkodáson nagyon csodálkozom....
mai napig is....NODET-PNEUMASEM2.....valszinűleg nálatok nem ismert gép...sajnálhatjátok ti magyar ujparasztok.....
Válasz #73. hozzászólásra
mi 9-10 között vetünk a monosemmel, így még jó a tőtávolság.
Ha szorít az idő akkor se megyünk gyorsabban, inkább megyünk éjjel is.
Ez ha karban van tartva akkor rendkívül megbízható egyszerű vetőgép.
Biztos jó az amazonenak az a nyomólevegős gépe de itt sokszor olyan xar földeket kell vetni hogy 15-nél még a fülke is leesne a traktorról.
Válasz #72. hozzászólásra
Válasz #72. hozzászólásra
Ő is csak egy kereskedő aki el akarja adni a gépet. Különbségek a mai vetőgépeknél nem igen vannak főleg nem az optimális vetési sebesség tekintetében. Anyagminőségben, konstrukciós felépítésben vannak különbségek, de vetni 15-el egyikkel sem lehet pontosabban, mint a másikkal 8-al. A 10-12 km/h tartomány már erősen számottevő eltérés. Inkább venni kell még egy vetőgépet, mert 100-200Ha (kukorica) eltéréséből, kifizeti ártól függően a fél vagy jó esetben az egész vetőgépet egy szezonban az ember. Ami a sebesség rovására megy az a tőtáv, amit messze nem pótol az, hogy megvan a tőmennyiség. Az optimális élettér, és a vetőmélység fontosabb, mint az, hogy kivetette-e a beállított mennyiség/hektárt. Az spc-nél örülhet az ember, ha a mennyiséget sikerül belőni.Bármikor meglehet mondani ha egy tábla spc-vel van vetve. Legfőképpen azért, mert ott a gépkezelő általában küldi is, mint a veszedelem. A vontató traktorról már nem is beszélve. Kizárt a minőségi munka. Mindig kell valami újdonság, mert ki venne új vetőgépet ha nem fejlődne a tudomány legalább is marketing szintjén.
Válasz #71. hozzászólásra
Hosszasan vitatkoztam az amazone standjánál a az ottani főnökkel erről, mert az új vetőgépeiket 15 km/h-ra lőtték be vagyis állítólag azt a minőséget tudja ezen a sebességen amit a régebbi gép 8-nál. Mo.-on nem adtak még el talán de a kint nem győzik gyártani mert már csak a szezon utánra tudnak szállítani belőle, tehát kint veszik mint a cukrot. Kíváncsi lennék rá.
Van aki 10-12 vel vet mert neki még megfelelő az a minőség. Sokszor az idő rövidsége miatt szerintem is bevállalható az kicsike kis különbség.
Válasz #51. hozzászólásra
A gyakorlati tapasztalat és a vetőgépgyártók álláspontja szerint is az új szemenkénti vetőgépek optimális vetési sebessége 5-8 km/h. Az optimális sebességtől felfele eltérve típustól függően minden 1km/h sebességeltérés 10-20% eltérést is produkálhat. Az spc mint pontos vetőgép az 5km/h sebességen tudja megközelíteni az elfogadható minőséget, de a mélységtartás a legjobb talajban is hagy kompromisszumot maga után. Olyan mai modern vetőgép amivel 11-12km/h-val ua. pontosan lehet vetni mint egy másikkal 7-8 km/h-val csak az eszement kereskedő fejében fordul meg aki életében nem vetett vele. Ha területteljesítményt akarunk növelni akkor 8 vagy 12 soros vetőgépet kell venni, nem pedig egy 6 sorost ütni 12km/h-val. Az tény, hogy a mai kornak megfelelő vetőgép 12km/h-val is jobban elveti, mint az spc 5km/h-val. Amitől jobb a kelés az pedig a pontos mélységtartás, ami a sebesség növelésével sem változik jelentősen.
Válasz #68. hozzászólásra
még a vetőházak a dobozban vannak
Hol van az még...
Sziasztok!
Fel készítettétek már a Monosem gépeiteket a vetésre?
Válasz #66. hozzászólásra
Sziasztok!
Ha csak simán beírjátok a Google-ba ,hogy monosem alkatrész akkor az első találatnál is rendelhettek alkatrészeket. Én már megtettem. Megbizható és olcsóbb, mint máshol. üdv. rp
Válasz #65. hozzászólásra
Szia!
Minden rendelhető,több helyről/axiál,agro-tipp stb./.
Az alkatrész ellátása milyen a Monosem gépeknek?
Válasz #63. hozzászólásra
menj te aludni
Válasz #60. hozzászólásra
Menj aludni látom végedvan má ilyenkor........ kakukk.. annyi ....
( na még vlm. idegborzolót beírunk nekik)
Ami nekem szokta vetni az 4 centiről pottyant.
De az is lehet, h. elb.tam a mérést, és csakkkkkkkkkk 30 valamennyi ememmmmmmm..... hehehehehehehehe
Miféle 50 centis pottyantási magasság?????????
Mikkel vettek?
Dédöreganyám mélyebbre hajolt 70 évesen, neki is kisebb vót a pottyantási magassága........ hehehehehehheee
Válasz #59. hozzászólásra
minek 2 ö
Válasz #58. hozzászólásra
Eme percben 1sem-en legyen eszed.
1sem-mel vetsz Te nyegle?
1sem-ed vet neked rendesen?
Nem cseszekedett kezdetekben?
Válasz #57. hozzászólásra
okés!!
már megijedtem hogy egy nöstény hópárdúcot követsz
Válasz #56. hozzászólásra
Vigyázok magamra nemköll beszarni.
Óvatos vok minda himalájai hímhópárduc.
Válasz #55. hozzászólásra
szeva!
tegnap már hiányoltak hogy elvesztél
Válasz #54. hozzászólásra
Ne vigyorogj.
Irány akkor befesteni mindent ződre.
Válasz #53. hozzászólásra
Válasz #52. hozzászólásra
Az én meglátásom hogy 9 km/h ig elég pontos de az fölött tényleg sokat romlik én ugy gondolom hogy még jó pár évig marad gazd helyzet nem teszi lehetővé egy Jd meg elég húzós más gép meg nem harmonizál a természettel (szép zöld szín )
Válasz #51. hozzászólásra
Üdv.
Én is használtam spc-t évekig,ha rendben van műszakilag akkor elég pontos,de az a baj hogy már a vetés miatt lehet 10% veszteséged /pontatlanság miatt/,nagyobb területnél jelentős bevételkiesés.Kukoricát elég pontosan lehet vele vetni,gond a napraforgónál volt,vetőmagárak meg sajnos nem csökkennek.
Üdv. Azért spc vel is lehet szépen pontosan vetni csak nem kell 11-12 vel rohangálni vele. Azért egy új szemenkénti nem 1-2 millió én ugy vagyok vele inkább 8-9 el eldöngetem spc vel mondjuk elég jó magágyat kell csinálni utánna meg kap egy hengert
Válasz #49. hozzászólásra
Elnézést,csúszó csoroszlyás.
Válasz #46. hozzászólásra
a csoroszlyáshoz tedd hozzá hogy csuszó vagy tárcsásra érted
Válasz #47. hozzászólásra
Üdv. Jó éjt.
Válasz #46. hozzászólásra
Egyenlőre ebben agazdasági helyzetben én is maradok még az SPC-nél.Aztán majd a választások utánni régi újvilágban majd meglátjuk milyen piaci változás áll be.Na helló mentem aludni.
Válasz #45. hozzászólásra
Azokat nem ismerem,nálunk a Tsz régen Beckert használt,szerintem azok a mai napig jó gépek lsd.Németország.Saját tapasztalatom spc-vel van,3 évvel ezelőtt vettettem Monosem Ng-vel,2 éve pedig csoroszlyás nyugatit használok.
Válasz #44. hozzászólásra
Szerinted a ciklonok miért mentek ki adivatból, nem azért mert csoroszlyássak?
Válasz #43. hozzászólásra
Még egy tévhit,hogy a csoroszlyás gép nem rakja le rendesen a magot/lsd.spc/,az amerikai rendszerű gép csor. nyomása kb.180-250 kg,egy nyugati csoroszlyásnak kb.80-100 kg,meglehet nyugodni hogy nem lesz mag a föld tetején.
Válasz #42. hozzászólásra
jobb az ha már rajta van mert ezekhez az amazonokhoz nem 2 fillérbe kerülnek az alkatrészek.
Válasz #40. hozzászólásra
Nálunk egy nagyvállalkozó használ amazont ,bámulatos a pontossága és a kelés egyenletessége,több helyen táblaszomszédom.Rengeteg ilyen rendszerű gép van pl.accord optima nt,monosem nc/ng csoroszlyása/,gaspardo nyitótárcsás gépe,kuhn planter 2 stb.Általában a csoroszlyás nyugati vetőgépek felszerelhetők nyitótárcsával.
felénk sokféle vetőgépet használnak,sokat nézegettük a keléseket utánuk
a márkás gépek között sok külömbség nincsen tőtávpontosságban.Ha ugrál a vetőkocsi akkor ugyse vetnek pontosan egyik se.Viszont a kivénhedt ciklotronok tavaly ócska munkát produkáltak erre.
Visszahívták a bérvetőket hogy nézzék meg mit műveltek,kártérítést követeltek tőlük.
Hát, a gabonavetőgép különbül elvetette volna az tuti,pedig a cyklok is jók ha rendbe van mindene tartva.
Válasz #39. hozzászólásra
Neked van ezzel a tipussal tapasztalatod, Mert a Bandynak elfogyott a tintája.
Válasz #38. hozzászólásra
Azért jobb,mert egyrészt kb.6-8 cm esik csak a mag,másrészt a csoroszlya tömör magárkot készít ezért jobb a kelés,ha van plusz pro kerék is a csoroszlya után akkor alul-felül tömörített talaj veszi körül a magot,ezek tandem rendszerűek ezért tökéletes a mélységtartás is.
Válasz #37. hozzászólásra
És az miért jobb? szárazabb talajnál több száraz kerülhet a mag köré .Gondolom azért van hogy az esetleges dudvát szét vágja hogy a csoroszlya már könnyedén hasítson.Amúgy az amazon szóróm mellé illene egy ilyen vető csak van e olyan jó mint a szóró?
Válasz #33. hozzászólásra
Az amazone hagyományos csoroszlyás gép csak nyitótárcsa van a csor. előtt.
Válasz #34. hozzászólásra
Az spc pontatlansága a vetőtárcsa átmérőjéből adódik + a tárcsa meghajtása/tömörítő kerék megcsúszhat/