Hirdetés
- Grubber új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Eke minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
1134 hozzászólás
Válasz Bárány #882. hozzászólásáraAmúgy igen, talán a Cs.Gazda féle APV megoldás a legköltséghatékonyabb.
Válasz Bárány #879. hozzászólásáraZártszelvény mit szólna: Ha a francia így számolta ki, akkor biztos jó lesz
Lánchajtás beállítása: Beviszed a digitalizációs pályázatba felokosításra, teszel rá elektromotort és sebességarányosan vezérled ISOBUSon kersztül
A kerekek mögé: azért mert azon csiga irtó megy (komolyan). És ezt a franciák találták ki
Válasz A.I. #881. hozzászólásáraBeslattyogok az Axiálhoz, aztán majd kiokosítanak.
De azért nem vetem el a Csgazdi féle szórót sem.
Szpaszíba!
Válasz A.I. #880. hozzászólásáraEz pl https://www.traktorpool.hu/haszn%C3%A1lt/b-tartoz%C3%A9k-egy%C3%A9b-vet%C3%A9s--noev%C3%A9nytermeszt%C3%A9si-technika/162/c-Monosem/114/model/GRANULAATSTROOIER+MICROSEM/
valami hidraulikus meghajtású, ilyet se láttam még!
Válasz Bárány #877. hozzászólásáraNem tudom mennyire hiánytalanul, de írd be Google-ba "used microsem" aztán hátha van benn olyan is, ami nem 2016os feladású!
Válasz Lackó #878. hozzászólására
Nem mondom, hogy nincsenek kétségeim ezzel...
Pl. az a két zártszelvény tartó mit szól a dupla súlyhoz? (pláne, ha a tartályok meg is lennének nagyobbítva)
A továbbvitt lánchajtás beállítása mennyi türelmet igényel?
Miért a lezáró kerekek mögé vezetik le a második mikrogran.szórókat?
Persze ezeken mind lehet javítani, csak megy a gondolkodás.
Köszi!
Válasz Bárány #876. hozzászólására19-20. oldalak
Válasz A.I. #875. hozzászólásáraEgy hatsoros Microsem készlet?
Válasz Lackó #873. hozzászólásáraKösz! Ennek elvileg akkor az alkatrészjegyzékben is benne kéne lennie. Holnap előkotrom.
Válasz A.I. #874. hozzászólásáraHú sájze, rákerestem, 6 sorosak 2000 ejuró körül vannak!
Mennyi lehet akkor az új?
Válasz Bárány #872. hozzászólásáraKutakodj valami bontott után Európa szerte, lehet néha néha látni 1-1 példányt, valahol a francia riviéra közelében! (Fuvarozó cég és kész)
Úgy gondolom, félig ráérsz vadászni rá, ha nem esik be akkor marad az izzasztó új!
Válasz Bárány #872. hozzászólásáraA Monosem honlapján láttam valami gyári iker microsemes megoldást. Megpróbálom előkotorni.
Válasz A.I. #871. hozzászólásáraKöszi, ez lesz talán a legjobb. Kicsit ugyan előre fázok az Axiál áraitól, de ez tűnik a legjobb megoldásnak.
A többieknek is köszönöm a segítséget!
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraKollégának volt olyan minősül, amin 2 garnitúra mikrosem volt felszerelve!
Már nincs meg neki, olyan gazda vette meg, aki azt mondta nem meg, talajfertőtlenítő nélkül a buli, de startert is akár tenni!
Lényeg, hogy 2 garnitúra is felszerelhető 1 gépre nagy gányolás nélkül. Sajnos képet nem tudok hozzá mellékelni.
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraÜdv!
Keverék kijuttatása microsemmel nem működik?
Valamelyik cég csinálta, hogy azonos szemcse méretű fertőtlenítőt és stertert megfelelő arányban bekeverve, zsákolva forgalmazták.
Csak a kijuttatott mennyiséget kellett hozzá igazítani.
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraNem. De a Microsemmel szórhatsz talajfertőtlenítőt, a műtrágyatartályból (ha van) meg szórod a startert.
Válasz Lackó #867. hozzászólásáraAzzal nem lehet egyszerre kétfélét szórni.
Vagy igen?
Válasz Bárány #866. hozzászólásáraSzerintem Cs.Gazda ikresített front tartályra gondol. Pl. Kverneland DF-2.
A Monosem gyári Microsem miért nem játszik? Túl kicsi?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #865. hozzászólásáraKöszi!
Munkaszervezési okokból a folyékony nem játszik, de a másik kettő érdekes!
Van gyári, ikresített tartály? Kerestem valami ilyesmit, de eddig nem találtam. Ahhoz a mostani adagpló szerkezet maradna? Azzal - amennyire most tudom - ekkora mennyiséget nem lehet beállítani.
Válasz Bárány #864. hozzászólásáraVagy folyékony legyen az egyik anyag, vagy APV mikro kijuttató, vagy ikresített gyári tartályok.
Vajon lehetséges Monosemmel egyszerre kétféle mikrogranulátumot kijuttatni?
(talajfertőtlenítő + starter)
Azaz:
1. Még egy mirogranulátumszóró felszerelhető?
2. Valamilyen nagy tartályos rendszer, amibe összekeverve menne a két anyag? (A műtrágyaszóró tud ilyen kis dózist? 20-30 kg/ha)
3. Valami egyéb megoldás?
Válasz Ndr #862. hozzászólásáraSzia én katalógust nézem, persze abban nincs 90 lyukas korong, így a 30asról számoltam át, ott a C6 állásnál a 90es koronggal 570e tő körül van(a sortáv 75, szerintem a tiéden is, mérd meg azért)!
C4 álláson 90 lyukra számítva 421e tő/ha!
Ott van még a C5, ami 90es tárcsánál 500e tő/ha.
Mind 75 cmes sorra számoltam!
Halo halo,
Újra tanácsot szeretnék kérni :)
Vettem 90 furatos szója tárcsákat a NG 4 pluszhoz.
Az applikáció ezeket a beállítási értékeket hozza ki, jól gondolom, hogy az A 26 az a C6-os állás a A 24 pedig a C4-es állás ?
Nekem a A 24 lenne ideális, hogy akkor milyen állásba kéne tenni a vetőgépet, mert csak sötétben tapogatózom
Minden segítséget örömmel fogadok!
köszönöm szépen ! ^^
Válasz zsoltrs #860. hozzászólásáraLáncokat drótkefe és aztán spray vagy olajban bemártva elrakod és kész, igen ezt a 8at veszem le!
Válasz A.I. #858. hozzászólásáraLeveszed a 6 kocsi meghajtó láncot ill a 2 mukakis hajtó láncot is?
Mosod őket és utána spray?
Válasz A.I. #858. hozzászólásáraU.i.:
Barátom meg szarrá mossa!
Én azért mégis az javaslom ne vizezzük!
Válasz zsoltrs #856. hozzászólásáraÉn nem vitézek, se mikor, se műtrágyát, se a védőt, kerülöm a vizet mint a veszett vad!
Levegővel kifúvatom, lefúvatom, műtrágya tartály kisöpör, álmából ki az adagoló csiga felül a fedelet, gégecső ajtó feltámaszt, fújatás, láncokat le csak a 2 fő marad a meghajtó(mankós) keréknél!
A teleszkópos váz csúszó részére, illetve a 6szög tengelyre szintén!
A műtrágya adagoló tengelyt és a mikro egység adagoló tengelyeket a perselyeknél kifúvatás után befújom sprével(zsír, wd40)!
A műtrágya tartály rácsait mosom, aztán mikor megszáradt vissza a helyére és annyi.
Sornyitó tárcsákat és műtrágya csoroszlyát szervízpisztollyal his használt hidraulika olajjal átfúlyom!
Aztán be a tető alá és letakarás, ne egye a nap a műanyagot!
Válasz zsoltrs #856. hozzászólásáraVegyél egy jó fix. vázast, nem lesz vele gond... ????????????
Mit tanacsoltok, hogy rakjam el telire a vetogepet, hogy szét is jöjjön jövő tavasszal?
Gondolok itt a 2 szélső behuzos tagra, láncokra, behuzos tengelyekre ( mikro és társai).
Köszi
Válasz Bárány #854. hozzászólásáraMásik fajta napraforgóval, sokkal jobb lett a vetés.
Válasz zsoltrs #853. hozzászólásáraHa nagyon sikerül eltalálni, akkor több, egymás utáni 100 elvárt mag méréssel 98-102% között, és 1-2 kihagyás és csokros alatt.
El lehet vele szórakozni. Ráadásul (az enyém legalábbis) teli magtartállyal valamivel többet vet, mint üressel, egyik és másik irányba dőlve szintén, erős szélben széliránytól függően ugyancsak, úgyhogy ezeknek az átlagát kéne belőnöm.
Ezek már tényleg a finombeállítás részei, jól el lehet vele szórakozni.
Ugyanakkor írták mások itt a fórumon, hogy őket meg némileg másképp "szórakoztatja" a Manószem, ezért írtam, hogy ezeknek "egyéniségük" van.
Bár nagyon strapabíró masina, alig kellett eddig hozzányúlni, pl. még egy csapágyat se cseréltem, de ha most kéne vetőgépet vennem, valószínűleg mást vennék.
Válasz Bárány #852. hozzászólására1 fölé kellett vinni, akkor már kevesebb lett a hiányos vetés.
Egyébként mi az ami már elfogadható 100 szemre viszonyítva, gondolok itt a duplazasra is?
Válasz zsoltrs #849. hozzászólásáraHa bármi kétséged van a magadagolás beállításával, először érdemes visszavenni a sebességet (max. 8-ra) és ott megnézni, mit csinál.
Ha jól tömített a rendszer, már 400-as kardánnál elég szokott lenni a vákum, a lesodró 0-1 körül van általában (nálam). De megesnek "érdekes" magok, meg ahogy itt a fórumon is kiderült már, a Monosemeknek is van "egyéniségük", nem mindenkinél ugyanaz a beállítás válik be.
Egy konkrét példa: idén pl. a DKC 4351-es 480-as kardánnal, 0 maglesodróval, 9,3 km/h-val szépen ment ki. 79200 mag/ha A pillanatnyi kijelzés szinte mindig csal, (nálam) a szél is befolyásolja. A kivetett mag/ha -ral szoktam ellenőrizni, az elég pontos.
Válasz A.I. #850. hozzászólásáraA sebesség nálam is kb ennyi!
Válasz zsoltrs #849. hozzászólásáraVákuum 0ra, 450tlt, nálam most így ment a Sumiko, de napraforgóra ezt szoktuk általában.
Hali
Szerintetek mit állítsak, h jobb legyen? 500 fordulat, 9-9.5 km/h, +1es állásba van a maglesodro.
P64le136 a mag. Köszi
Válasz Bárány #847. hozzászólásáraKöszi
Válasz zsoltrs #846. hozzászólásáraAzt jelenti, hogy ha a beállított értéknél hosszabb ideig kimarad a vetés, sípolással riaszt.
Jó a 0,25, legfeljebb nagyritkán becsippan. Ha gyakran riogat, meg kell keresni a kihagyások okát.
Alap digitroll készüléknél a vet/nem vet menüben lehet állítani valami idointervallumot 0.25 mp-enként.
Ez az az idő ami eltelhet 2 mag között? Fölötte riaszt?
8km/h napranal ezt hova állítsam?
Ha gyorsabban akarok menni, akkor lejjebb kell vinnem az értéket, mert a magok gyorsabban fognak peregni?
Válasz zsoltrs #844. hozzászólásáraÉn felvettem annó, mert nem volt mindig GPS, és így a hektárt is számolja(annó eltosztam, mert kb 5%kal többnek méri a területet, így újra kellene kalibrálni, csak "lusta" vagyok)!
Hali.
Érdemes a 100 kerékjelhez tartozó távolságot bevinni a komputerbe vagy elég sorvezeto sebességéhez beallitani a Vetőgép monitorját, hogy egyformat mutassanak?
Válasz prjricsi #835. hozzászólására1800 ft/kg volt,de ugy hallottam ,már nincs belőle
Force-ra meg 2300-at mondtak
Ilyen extra rugót használ valaki?
Ér valamit?
Válasz Gergő, #837. hozzászólásáraEz jó kérdés, szerintem, ha nem teszi a dolgát, vagy szemmel látszik rajta, hogy elfogyott (ehhez szerintem kb ki kell menni vele a világból)!
Hátsó tömörítő kerekeket milyen pozícióban használjátok?
Illetve milyen esetekben kell azokat állítgatni?
Köszi
Válasz Gergő, #837. hozzászólásáraÉpp nemrég számoltam utána: a mi 15 éves vetőgépünkben kb. 1350 hektár van. A maglesodrók még mindig a gyáriak, igazából fel sem merült, hogy cserélni kellene.
Válasz prjricsi #835. hozzászólására12kg/ha kb 21000ft nettó
Maglesodrókat mennyi idő közönként kellene cserélni?" Elkopik majd mint a bot" azt kell látni vagy azért bizonyos hektár és vagy év után célszerű lecserélni? Mi a döntő ebben?
Válasz prjricsi #835. hozzászólásáraKb. ugyanannyi.
Válasz pamko #833. hozzászólásáraÉs ez árban hogy alakul a force-hoz képest?