Hirdetés
Fórum
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Napraforgó ára új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Hirdetés
Íme négy megbízható, biztonságosan termeszthető kukoricahibrid – stabil termés a kihívások ellenére is! + VIDEÓ
Vegye fel a harcot az éghajlatváltozás hatásai ellen modern KWS hibridekkel!
Sajtóközlemény
809 hozzászólás
Válasz #55. hozzászólásra
Te akkor még nem dolgoztál tényleg kötöttben. Itt a jd6920 a 4 fejjel mint a csiga. A 8000-es JD-ok húznak négy nagyobb fejet, és nem szaladnak!
Válasz #57. hozzászólásra
ez igaz
homokban még többet is
ahol elviszi a 4-et ott elviszi az 5-öt is
milyen traktorod van?
beb.szna ha a 1025.3 nem vinné a 4 fejet
bácskiskuni vuk
82-s 3*35 kkötött 4.be simán viszi csak füstöl
Válasz #51. hozzászólásra
én is 2*45 választanám
Válasz #51. hozzászólásra
Én meg a 3 x 35 -öt, de ha lehet akkor a 4 x 25 -öt, bár ott már a keréknek elég keskeny lenne a barázda!
Válasz #48. hozzászólásra
Sz*r ekével eleve nem lehet dolgozni, ez egyértelmű. De ha választanom kéne hogy 2*45cm vagy 3*35 akkor inkább a 2 *45öst választanám.l
Válasz #49. hozzászólásra
a föld szomszédom
Válasz #47. hozzászólásra
ki jelentett fel?
Válasz #45. hozzászólásra
Ezzel nem értek egyet teljesen, mert ugyanúgy le tudja forgatni 3 fej is ha jó, meg ott marad minden, 2 fejnél ha rossz az eke. Viszont kötött talajon, főleg ősszel nagyon nem mindegy, hogy a kisebb vagy a nagyobb rögöket kell elmunkálni.
én is égettem de amikor följelentettek azota zuzok
Felénk is égettek még a tsz időkben . Haver lezúzza a zúzós adapter után és bebálázza a marháknak sztán mehet az eke .
Válasz #43. hozzászólásra
Ezt magyarázom nem kell 3 kicsi elég két normális fogású fej, és semmivel nem lassabb vele a szántás, de legalább normálisan néz ki utánna a föld, + nem kell tárcsázni és zúzni a kukuföldet.
Nálunk régen mindent tarlót (kalászostól a kukuig) leégettek.
Válasz #43. hozzászólásra
nálam 2 lajta 80cm fog ott én is 6tal szántok
Haverék megoldották a 80-assal is mert vettek egy 2 fejes nagy lajtát 90 centit fog az eke 35 centi mélyen járatva nagy 5-ben repült vele a 80-as , most a 820.2 meg nagy 6-al viszi mint foxi a lábtörlőt .
Válasz #29. hozzászólásra
A Kondoron 2 fej fog 90 cm-t, na ezért nem tudja 1 MTZ-s gazda sem leszántani rendesen a kukorica tarlót, inkább lenne két nagy fej az ekéden 3 kicsi helyett, és összel nem kéne zúzóznod+ tárcsázni szántás elött.
Válasz #29. hozzászólásra
Az meg mióta annyi?????
Meg főleg hol?
Válasz #37. hozzászólásra
Azt próbáltam magyarázni, h. a súly határozza meg a fogásszélességet, a motor meg az előtolást.
erős legyen mintazállat és nehéz mint a dög :-))))))))))))))
mind a kettö számit
Válasz #36. hozzászólásra
jani azt irta hogy nem számit a lóerö hanem a súly számit.
Válasz #35. hozzászólásra
2 és 3
Válasz #33. hozzászólásra
akkot te hány fejjel szántasz? gondolom 2-vel.
Válasz #33. hozzászólásra
hajdu bihar:)
Válasz #32. hozzászólásra
bács kiskunbol
Te?
Válasz #31. hozzászólásra
tehonnan irsz?
Válasz #30. hozzászólásra
itt a rábák 4-5 fejessel mennek
Nálunk is akármilyen mtz 3fej max,de ahol 4-et visz az nem szántás sehol hanem karmolás.120-tól 4fej.De van olyan mtz itt sok ami 2-őt visz az is elég neki.A rába 5-6ig orditva.
én 892.2 turbossal 3*35 ekével 90cm fogással 4.be
Válasz #25. hozzászólásra
nekünk is 892 van és 90centit nem fog az eke!!!szélesebbre állítottam ás recsegett a kuplungja 3.ba.........4.be csak a repcetarlót viszi, a mi földjeinken kb az az érvényes h ahány lóerő annyi centi
Ez talaja válogatja, itt felénk 130 lóig 3-fej.Kötött talaj van erre82.1-es 3 fej 30-centi,de elég is neki
Válasz #25. hozzászólásra
Ezt itt Tolnában simán népmesének minősítenék. De ha ezt mondod, elhiszem, hogy felétek (hol is?) így megy. Én itt 82-essel 3 fejet 30cm fogással max. 25 cm mélyen bírok harmadikban épphogy húzni.
Miért ne vinné
Pl.:Mtz82 75v. LE-->80->3*35 fej -->30 cm mély-->5 fél v. 4 ,kötött 4 fél
Mtz1025 105 LE+turbó az annyi mint 30 paci többlet + turbó=még 5-10 paci---->átlag 30 paci kell egy 35-ös fejhez
MIÉRT ME VINNÉ?
A jd-k is szántanak 100 LE-s létükre 4 fejjel!!!!!
a 892.2 s turbós is simán megy 30 cm-re 120-as fogásnál 4 be
http://www.youtube.com/watch?v=1oipnEHB3qE&feature=related
Válasz #23. hozzászólásra
Kb 130 cm. Hát azért zsolca nem 15 km:) kicsivel több az. Mennyi földön gazdálkodol?
Válasz #21. hozzászólásra
és hány centit fog az eke???
Válasz #21. hozzászólásra
felsőzsolcán lakom, a szomszédnak vámoson vannak földjei a rábával 5 fejes váltvaforgót húzott a 933as varioval meg 6fejes vfekét húz, nem hiszem h ismerjük egymást csak vadászni járunk arra, a zilizi elágazástól tart a terület ha edelény felől megyünk
Válasz #20. hozzászólásra
Hát pedig elhiheted, hogy viszi a gép. Ha az 50-essel a 3 fejes lajtát húzzák akkor ez miért ne lenne lehetséges. Egyébként hol laksz te? Azt mondod hogy 15 Km hangács, akkor lehet ismerlek?
Válasz #13. hozzászólásra
tudom h te is borsodi vagy én is nekünk a 3fejes ekével 4be búzatarlóba össze sza.ja- hu..zza magát én nemtom h neked h visz 4 fejet a kevesebb lóerős... ittvan 15kmre hangács oda járunk vadászni
Válasz #6. hozzászólásra
Ha laza a talaj(nincs nagyon megtiporva), és inkább 20 cm mint 25 akkor hihető.
igen adagoló rossz, egyszer szétszereltem. Majd lecserélni kisfülkés felújított adaglót. 1975-évjáratú.
Motor nem volt szétszerelt, 2700 óra van. Olyan mint újat.
Válasz #16. hozzászólásra
Jól beszélsz:)
Meg nem kell neki 30grammot álítani:)))
Válasz #14. hozzászólásra
A szántás teljesítményét.
Válasz #11. hozzászólásra
Az h, hány fejes ekét bír elhúzni a traktor, mindig a súlya határozza meg. Nem számít a LE.
A motor a teljesítményét határozza meg.
Válasz #12. hozzászólásra
Rossz az adagolód meg nem csak gyűrűzni kell a motort és nem eszi az olajat és nem fog füstölni.
Válasz #10. hozzászólásra
Másik nekem 820-as füstös. Sajnos eredeti motor van.
Válasz #7. hozzászólásra
Lehet.
És IFA motoros hajtókar nagy erő van, és lassú jobb ment.
1025-es teljes gázzal kellene a szántás közben. 2100 ford.
Azt mondták, hogy kereskedőnél új MTZ-ék másik anyagai.
Válasz #8. hozzászólásra
A tiéd biztosan füstöl, de ezt még nem kormoltatta meg senki az elmúlt három és fél évben mióta hajtom.