Válasz Gumóka #2169. hozzászólásárafelázott talajon a ballonos kerék egyszer csak elkezdi tolni a földet és már nem fordul át, az szívás na meg az is szívás, amikor az ékvékony gumikkal hordják le a kukoricát, mélyebb a csapa, mint amennyire leengedem az ekét
Válasz horvath.agro #2162. hozzászólásáraA rábának a 250 lóerejéhez a súlyelosztása volt ütőkártya, de ha nem volt alatta önzárós difi, taknyos őszön azért lehetett vele gépészkedni, illetve az is észrevehető volt, ha a farában benne volt a 700l üza. Vagy csak a fele.
De volt itt olyan kukorica aratás, mikor a tarlón a 13 tonna kukoricával 3.-ba tudta húzni a ballonos hw-t. Ja ezt már írtam.
Minden gépnek van előnye, hátránya.
Remélem azért mindannyian megérjük azt, mikor a Te traktorod is lesz 8000óra körül, de legyen csak 5, hogy fenntartási költségben hogy jön ki egy bármely más, azonos kategóriájú géphez viszonyítva. 2-3000 óra még nem a világvége, de remélem azt sose érjük meg...
Válasz Gabi 07 #2159. hozzászólásáraezt videó nélkül is megmondom hogy így lenne ahogy írtad, mert 215 lóerős a legnagyobb gépem, ami nem ellenfél a rábának...
gondolom a te legerősebb traktorod is ugyan úgy fityegne a rába után, ami mennyi lóerő is??? 80??
egy quadtrack 620 meg elhúzna 2 rábát, na bumm... mindig lesz akinek nagyobb van.
Válasz Gabi 07 #2159. hozzászólására2014-ben 950 mm eső volt az éves átlag, egyik táblát egy hevederes Lexion vágta, a másikon is volt vízfolt, inkább tavak, azt egy Mega 360(vagy 340, nincs előttem a típus), már majdnem végzett, amikor csövön töltve orral beleesett egy ilyen tavacskába, a hátulja az égnek állt, mint egy szputnyik indítóállomás
a szállítók jöttek elé sorban, egy Magnum 260-as, egy Steyr 270-es sorba, semmi, volt még 3 db NH 5.105-ös, azok is elé, semmi. Szóltak menjek a 1025-tel, mondtam nekik lófaszt épp új volt a traktor, mit kínozzam a semmiért
Szomszéd falu határában volt a helyi TSZ Rába 250-e, jött, kettőt, hármat tekert a hátulján, aztán már húzta is ki szépen a táblaszélre
Válasz horvath.agro #2156. hozzászólásáraAz én apukám erősebb a te apukádnál! Bi bi bí
Időben lefeküdni, mert már holnap ovoda!
Nehogy kihúzd a gyufát az ovónéninél, megint!
Válasz Tomi.. #2111. hozzászólásáraakkor passz.menj el nézd meg.
akkor hogy került rá a magyar P-s rendszám?-ami kb pont 2017-be adták ki.
meg van is rajt egy matrica,ami olasz.
ami biztos,tuti nem német az ajja alapján.(azért akad rajta rozsda:aztmondta a eladó ez az 5év magyar használat eredménye.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáramit gondolsz mi történne???
1-1,5 tonnával nehezebb a kis 4 hengeresem ennél, úgy hogy keréksúly sincs rajta...
amúgy kíváncsi lennék rá én is, csak úgy viccből is.
szerintem az történne, hogy az mtznek forognának a kerekei egy helyben, amíg én nem indulok el, mert az álló traktort nem tudná elhúzni egyhelyből, ha meg elindulnék szépen lassan húznám magammal forgó kerekekkel...
néha ránézek a precíziósra, az utolsó státuszváltás 08. 27-én volt, arra gondolok, hogy azóta keresik benne a hibát, hol tudnák elcsúsztatni, de még mindig nincs meg, szerintem a bajszos miniszter éjjelente felsír álmában, amikor a kanyarból megvillan egy Kubota
Válasz B.Bali #2135. hozzászólásáraVan itt a faluban egy 6830-as, ami a sofőrje szerint miattam lett meg szoftverezve. Mármint a gazdája amúgy más okok miatt sem bírja a pofámat, de azt már nem engedheti meg magának hogy égessem senkiknek való mtz-vel.
Válasz B.Bali #2141. hozzászólásáraszerintem ez nem releváns összevetés, forognak a kerekek alattuk, így nem tudnak mit kezdeni egymással.
tenni kell 1-1 gépet mögéjük, talajozni vele aztán nap végén megnézni a fogyasztást, megművelt területet, ez releváns lenne.
Válasz horvath.agro #2137. hozzászólásáraBár nem engem kérdeztél de az általad lesajnált talajra úgyseadja le a le -t MTZ- vel
A sokmilliós nyugati gép semmit nem tud kezdeni. Ha az enyém lenne a valtra qva ideges lennék. Tudjuk kényelem stb,stb de akkor is húzza már el keresztbe hosszába a felébe (nem tudom) kerülő mtz- t
Válasz Gabi 07 #2136. hozzászólásáravégülis mindegy, csak annyira egyben volt és kevés órával, hogy el akartam hozni, de határozatlan voltam, meg többször is átgondoltam és még többször megrágtam magamban a témát aztán elvitték
Válasz Gandhy #2121. hozzászólásáraNálunk a faluba van 2 db 9125-ös steyr sztenderre rakva évek óta.
Mert rosszak!
Egyik tulaja kisfülkés 80 assal dolgozik, ez a nagy sz@r meg ott ál neki az udvaron!
4124 hozzászólás
Nagyfiúk,ha minden igaz az idén lesz Bodoglár-on traktor verseny,május legvége június eleje.
Na ide eljöttök a technikával és a homok bányában lehet bizonyítani az alapból 100 mázsás trélerrel. Nagyobb traki +súly,ráadásul esély van a jó száraz homokra. Fokozatmentes váltósok lehet bizonyítani.
https://www.facebook.com/100005044230913/videos/1240701026108027/
https://www.youtube.com/watch?v=DDpXy30AvLs&ab_channel=ViktorBabinszky
Válasz Gumóka #2169. hozzászólásáramost 2530 óra van a nagyban 7 évesen.
remélem nálam az 5000et nem éli meg...
Válasz Gumóka #2170. hozzászólásáramire te száz leszel, fűszoknyás, doboló feketeemberek ungabungáznak az erdőszélen

Válasz Gumóka #2169. hozzászólásárafelázott talajon a ballonos kerék egyszer csak elkezdi tolni a földet és már nem fordul át, az szívás
na meg az is szívás, amikor az ékvékony gumikkal hordják le a kukoricát, mélyebb a csapa, mint amennyire leengedem az ekét 

Válasz mtz1221 #2129. hozzászólásáraHa bem visz el az ördög, negérem még a 100-at is, de egyébként a roncsi traktoromra gondoltam
Válasz horvath.agro #2162. hozzászólásáraA rábának a 250 lóerejéhez a súlyelosztása volt ütőkártya, de ha nem volt alatta önzárós difi, taknyos őszön azért lehetett vele gépészkedni, illetve az is észrevehető volt, ha a farában benne volt a 700l üza. Vagy csak a fele.

De volt itt olyan kukorica aratás, mikor a tarlón a 13 tonna kukoricával 3.-ba tudta húzni a ballonos hw-t. Ja ezt már írtam.
Minden gépnek van előnye, hátránya.
Remélem azért mindannyian megérjük azt, mikor a Te traktorod is lesz 8000óra körül, de legyen csak 5, hogy fenntartási költségben hogy jön ki egy bármely más, azonos kategóriájú géphez viszonyítva. 2-3000 óra még nem a világvége, de remélem azt sose érjük meg...
Válasz mtz1221 #2163. hozzászólásáramondjuk azzal a 230 loerovel nem tudom mit akart, nem olyan karcos az.
4 kerek tapadasa 8 ellen, csak sokkal nagyobb traktor esetén működött volna szerintem.
Válasz Gandhy #2166. hozzászólásáraÉs csak kis parcellám van!

Válasz Gabi 07 #2164. hozzászólásáraakkora, hogy egy kisebb parcellán már ki sem tudod nyitni az ajtót?

Válasz mtz1221 #2163. hozzászólásáraazért ez így kicsit megalázó volt, a kiskabinos, klausztrofób egyedül is elhúzta volna
Válasz horvath.agro #2162. hozzászólásáraJól mondod, az enyém sokkal nagyobb!

Alig bírok lépni tőle!
Válasz horvath.agro #2162. hozzászólásáraLáttam én pár éve hozzád hasonló embert ordibálni hogy 3 mtz-t elhúzok, a végén 2-tőt sem bírt.
Válasz Gabi 07 #2159. hozzászólásáraezt videó nélkül is megmondom hogy így lenne ahogy írtad, mert 215 lóerős a legnagyobb gépem, ami nem ellenfél a rábának...
gondolom a te legerősebb traktorod is ugyan úgy fityegne a rába után, ami mennyi lóerő is??? 80??
egy quadtrack 620 meg elhúzna 2 rábát, na bumm... mindig lesz akinek nagyobb van.
Válasz Gandhy #2160. hozzászólásáraha nem lett volna új a 1025, szerintem kihúztam volna egyedül is, szerintem

Válasz Gabi 07 #2159. hozzászólására2014-ben 950 mm eső volt az éves átlag, egyik táblát egy hevederes Lexion vágta, a másikon is volt vízfolt, inkább tavak, azt egy Mega 360(vagy 340, nincs előttem a típus), már majdnem végzett, amikor csövön töltve orral beleesett egy ilyen tavacskába, a hátulja az égnek állt, mint egy szputnyik indítóállomás

a szállítók jöttek elé sorban, egy Magnum 260-as, egy Steyr 270-es sorba, semmi, volt még 3 db NH 5.105-ös, azok is elé, semmi. Szóltak menjek a 1025-tel, mondtam nekik lófaszt épp új volt a traktor, mit kínozzam a semmiért
Szomszéd falu határában volt a helyi TSZ Rába 250-e, jött, kettőt, hármat tekert a hátulján, aztán már húzta is ki szépen a táblaszélre
Válasz horvath.agro #2156. hozzászólásáraA legerősebb traktorodat keresztben elhúzná egy 40 éves rába!

Na arról néznék egy videót!
Válasz horvath.agro #2156. hozzászólásáraAz én apukám erősebb a te apukádnál! Bi bi bí

Időben lefeküdni, mert már holnap ovoda!
Nehogy kihúzd a gyufát az ovónéninél, megint!
Válasz Tomi.. #2111. hozzászólásáraakkor passz.menj el nézd meg.
akkor hogy került rá a magyar P-s rendszám?-ami kb pont 2017-be adták ki.
meg van is rajt egy matrica,ami olasz.
ami biztos,tuti nem német az ajja alapján.(azért akad rajta rozsda:aztmondta a eladó ez az 5év magyar használat eredménye.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáramit gondolsz mi történne???
1-1,5 tonnával nehezebb a kis 4 hengeresem ennél, úgy hogy keréksúly sincs rajta...
amúgy kíváncsi lennék rá én is, csak úgy viccből is.
szerintem az történne, hogy az mtznek forognának a kerekei egy helyben, amíg én nem indulok el, mert az álló traktort nem tudná elhúzni egyhelyből, ha meg elindulnék szépen lassan húznám magammal forgó kerekekkel...
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraSzegény mtz
Ezt kéne okos barátunk nyugati 6 hengeresével összeakasztani.
Válasz mtz1221 #2144. hozzászólásáraSzegény traktor izeg mozog a baràzdában , remélem ennél mindenki jobban szánt
Válasz Gandhy #2151. hozzászólásáraMeg lesz az, ne aggódj!

Ha már felkötted a kolompot rázni kell.
Csak győzzed azt is kivárni.
néha ránézek a precíziósra, az utolsó státuszváltás 08. 27-én volt, arra gondolok, hogy azóta keresik benne a hibát, hol tudnák elcsúsztatni, de még mindig nincs meg, szerintem a bajszos miniszter éjjelente felsír álmában, amikor a kanyarból megvillan egy Kubota

Válasz Gabi 07 #2149. hozzászólásáraa Lánchíd pillérje vajpuha hozzájuk képest
Válasz Gandhy #2140. hozzászólásáraHisz tudod milyen rugalmas cég a belarus traktor, mint a beton!
Válasz Gandhy #2147. hozzászólásáraúgy emlékszem 5,1, de lehet, hogy 5,5 tonna súllyal
Válasz B.Bali #2141. hozzászólásáraa kicsi Valtrára 135 Le, kaptam 31 milliós ajánlatot RTK-val júniusban, az áremelések előtt
ez legalább 40 M
Válasz B.Bali #2135. hozzászólásáraVan itt a faluban egy 6830-as, ami a sofőrje szerint miattam lett meg szoftverezve. Mármint a gazdája amúgy más okok miatt sem bírja a pofámat, de azt már nem engedheti meg magának hogy égessem senkiknek való mtz-vel.
Válasz Gandhy #2139. hozzászólásáraLátod, gyorsabban elvitték mint amennyit az MTZ re vártál!
Válasz Gandhy #2133. hozzászólásáraNem tudom ennek a gazdája itt van e közöttünk, ha igen marha jókat röhöghet némelyik okoson itt.
Válasz B.Bali #2141. hozzászólásáraszerintem ez nem releváns összevetés, forognak a kerekek alattuk, így nem tudnak mit kezdeni egymással.
tenni kell 1-1 gépet mögéjük, talajozni vele aztán nap végén megnézni a fogyasztást, megművelt területet, ez releváns lenne.
Válasz horvath.agro #2137. hozzászólásáraPersze! Nem látod hogy a valtra csak egy működő makett!

Válasz horvath.agro #2137. hozzászólásáraBár nem engem kérdeztél de az általad lesajnált talajra úgyseadja le a le -t MTZ- vel
A sokmilliós nyugati gép semmit nem tud kezdeni. Ha az enyém lenne a valtra qva ideges lennék. Tudjuk kényelem stb,stb de akkor is húzza már el keresztbe hosszába a felébe (nem tudom) kerülő mtz- t
vajon fogadóképes a 1221-es váz a 1523-as kabinhoz? a 1222-n az van, gyorsan dobatok rá egyet
Válasz Gandhy #2138. hozzászólásáracca. félévig ott volt, az nekem egy ilyen döntésben perceknek tűnt

Válasz Gabi 07 #2136. hozzászólásáravégülis mindegy, csak annyira egyben volt és kevés órával, hogy el akartam hozni, de határozatlan voltam, meg többször is átgondoltam és még többször megrágtam magamban a témát
aztán elvitték
Válasz mtz1221 #2132. hozzászólásáraamúgy ez mit bizonyít egyébként?? le tudunk vonni belőle következtetést??
amúgy a valtra egy könnyű gép, semmivel se nehezebb az mtz-nél.
Válasz Gandhy #2131. hozzászólásáraValami váltó gond van vele!
A részleteket nem tudom.
Válasz B.Bali #2134. hozzászólásáraEzt akartam
Válasz mtz1221 #2132. hozzászólására
Válasz mtz1221 #2132. hozzászólásárajójó, de 1000 óra után szétszakad
Válasz .Richard. #2116. hozzászólására150 lovas a 180 lovassal szemben, ami legalább 1000 kilóval nehezebb is az mtz-től. Arról nem beszélve ha az mtz-ben olyan ült volna aki tudja melyik sebességben bírja rendesen meg rugattatni, lett volna még nagyobb meglepetés.
Válasz Gabi 07 #2126. hozzászólásárahát nem tudom, de ezeket 15 ezerig nem nagyon bontogatták
Válasz #bandi #2125. hozzászólásáraSteyr
Válasz Gumóka #2109. hozzászólásáraBasszus hány éves vagy te ha az öregedet 77-ben csinálta a Georgij ???
Válasz horvath.agro #2127. hozzászólásáraPénznek nincs szűkében!
Mtz meg megy neki, pedig van vagy 35 éves minimum.
Válasz Gabi 07 #2126. hozzászólásáramert se szakértelme, se pénze nincs hogy összerakja.... ez nem a traktor hibája.
Válasz Gandhy #2121. hozzászólásáraNálunk a faluba van 2 db 9125-ös steyr sztenderre rakva évek óta.
Mert rosszak!
Egyik tulaja kisfülkés 80 assal dolgozik, ez a nagy sz@r meg ott ál neki az udvaron!
Válasz Gandhy #2121. hozzászólásáraAz mi is?