Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Solis traktorok új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Agrárjog új
1039 hozzászólás
Válasz Timar85 #887. hozzászólásáraSzerinted nyomas szabajzoval van gond az orbitban??
Válasz Timar85 #886. hozzászólásáraEddig csak akkor volt nehez mikor gyorsan akartam tekerni..vagy hirtelen elforditani...
Válasz Sanyee #885. hozzászólására
Válasz Sanyee #885. hozzászólásáraKoszi a segitseget
Válasz Timar85 #877. hozzászólásáraAz azért van mert kevés olajat nyom a szivattyú neki. 3 másodpercnél több kell neki a kormányzáshoz még közepes fordulat mellett is.
Alapjáraton ne is próbáld gyorsabban tekerni.
Mondhattad volna előbb is, hogy ha csak gyorsan tekered akkor nehéz a kormány.
Ha továbbra is gond van vagy szorulás kissebb tekerés mellett akkor az orbit a hibás.
Válasz Timar85 #883. hozzászólásáraSzerintem nyomás szabályzót.
De nehogy félre értsd, otthon ne szedd szét csak ha értesz hozzá, mert könnyen hidromotor lehet mire összerakod
Válasz ...:::Pisti:::... #881. hozzászólásáraNem valalja ez a gond..nem csereli be..azert is kerdezem hogy mit kellene benne cserelni??
Válasz Timar85 #880. hozzászólásáraÜdv.
Otthon szét ne szedd szerintem.
Vidd vissza, cseréljék ki
Válasz Timar85 #880. hozzászólásáraÜdv.
Otthon szét ne szedd szerintem.
Vidd vissza, cseréljék ki
Válasz Timar85 #879. hozzászólásáraEs szerinted mit kellene cserelni az orbitban??hogy mar nekelyen masikat vasarolnom...??
Válasz Zoli26 #878. hozzászólásáraHat ez nem semmi,mindenbol ujjat vettem es meg a vegen az orbit basztat...ez van mikor HBR..
Válasz Timar85 #877. hozzászólásáraLehet rossz az orbit. A kék mtz-s kép az enyém 6-7 éve alakítottam át eredeti gyári szivattyú ha jól emlékszem NS 10 és egy danfos orbit mert pont volt otthon egy vadi új olyan.
Válasz Timar85 #876. hozzászólásáraKivettem a szelepet es direkt bekotottem az atfojot a tartalyba..es mukodik...csak nemertem miert nem birom hiretelen gyorsan tekerni..akkor nehez ha hirtelek megtekerem
Válasz Sanyee #875. hozzászólásáraHat nem vettem le mert kepeken lattam hogy ugy van osszerakva es enis csak racsavartam...a nyomast a munkahengereknel mertem...
Válasz Timar85 #874. hozzászólásáraKétféleképpen is be lehet csavarni. De azt hittem, hogy a levegős difi miatt már azt levetted!
Akkor ott mérnéd a 100 bar nyomást a visszafolyód végén vagy mi? Mert ott csak visszafolynia kéne.
Van ahol csak simán visszafolyik a tartályba:
https://www.agroinform.hu/files/forum/agroinform_20170123144624_p1090411.jpg
Próbáld meg csak ideiglenesen lecsavarni a visszafolyó csövet és beledugni az olajbeöntő kupak helyére, hogy úgy mit csinál.
Válasz Sanyee #873. hozzászólásáraTehat akkor a amin van a szuro az a szelep nelkul is mukodik??csak ugy a csovet direkt becsavarni a szelep hejere...
Válasz Timar85 #872. hozzászólásáraNem kell anélkül is működik.
Válasz Sanyee #871. hozzászólásáraNallam is igy van beszerelve tisztara mint a kepen...anyi hogy a difim levegos nem olajos...tehat a viszafojoszelep hadjam benne??
Válasz Timar85 #869. hozzászólásáraAlul van egy dugózás rajta, azzal állítod a nyomást. (Kisebb nyomás több olaj.)
Vagy egyszerűen csak kiiktatod és direktbe kötöd a szivattyútól az orbitot.
Lásd kép:
Hátra kell csak csapágy. Zöld nyíl jelöli.
Ellenőrizd le, hogy mennyire üt az új tengelyed. Lehet belefutottál te is egy mesterműve:
https://youtu.be/xB3bQyHErjE?t=479
Válasz Sanyee #868. hozzászólásáraHat egy csapagyat tettem be a szemering felol...es ha mind ketott belerakom az nem tartana egyenesen??
Válasz Timar85 #867. hozzászólásáraKoszi az infot...tehat akkor 100bar marad es lehet hogy a szelepen kell nyitni...es azt hogyan kell??mivel ki iktattam az olaj kerek meghajtast levegos a difim...
Válasz Timar85 #867. hozzászólására80 barral is kéne mennie csak akkor kicsit lassabban tekered. Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy nyitsz a nyomásszabályzó (kormányoszlop bal olalán fennt)szelepen, hogy több átfolyásod legyen.
Meg azt is megnézhetnéd, hogy mennyire központos az új csigatangely vége.
Válasz Sanyee #865. hozzászólásáraSzerinted 100bar kell neki vagy eleg lenne 80-90bar az orbitnak?
Mi 4 mtz-ét orbitoztunk meg habitól vett alkatrészekkel,hbr-es orbittal mindegyik jól működik.Lehet mázlink van?
Már nézegettem is,hogy a kisfülkés ötvenesne lecserélem a kormánykerekét kisebbre,könnyebb lenne ki-beszállni.
Válasz Timar85 #864. hozzászólásáraEgyiknél jártunk így, de azt garanciába cserélték. Sajnos ha nem a tengelynél szorul akkor az orbittal lehet a gond.
Válasz Timar85 #862. hozzászólásáraEgyet tettem mint ahogyan katalogus szerint van...
Válasz Timar85 #862. hozzászólásáraHány csapágyat tettél a régi csigatengely helyére vissza?
Sziasztok!vadi uj orbitot kapott a ruszki...miert van az hogy neha nehezebb neha konyebb tekergetni a kormanyt??pedig mindenbol ujjat vettem...es 100bar nyomason dolgozik...
Válasz Dobos Attila_48440 #860. hozzászólásáraSzeretnèk az orbitnál lévő szűrő után èrdeklődni hol vetted ès fajta!?
Válasz Celtises #800. hozzászólásáraHelló!
Válasz ufo #858. hozzászólásáraEzt 1000 forintból is meg lehet csinálni!
https://webaruhaz.habi.hu/termekek/14850/Olajcso_csatlakozo_hidraulika_szivattyu_3_as.html
Most ezzel lehet helyettesíteni és így ha erőszabályzós akkor meg marad a csatlakozás oda is.
Válasz envagyok2 #856. hozzászólásáraRégebben volt szó teflonos,széles tömítésről!
Csinálsz a szivattyúra egy csatlakozót,a közepébe meg behegesztesz egy közcsavart,olyat amilyet csatlakoztatni akarsz hozzá! akkor biztos nem feszül!
Válasz medikus #853. hozzászólásárahidr. szivattyú fém nyomócsövét érdemes kicserélni gumira? akkor könnyebb felrakni, és nem nyomja ki azt a kerek gumi tömítést alóla? ilyen méretre gyárott gumicsövet árul valaki, nem tudod?
Válasz dávidka234567 #854. hozzászólásáraHidegen,melegen!Meg 60 fokon,meg megfelelő viszkozitású olajjal!
Válasz medikus #853. hozzászólásáraHidegen
Válasz dávidka234567 #852. hozzászólásáraNehéz? Gyárilag be van állítva!
Válasz medikus #851. hozzászólásáraHánybára kell?
Válasz dávidka234567 #848. hozzászólásáraBe van állítva az orbitban a nyomás!
Válasz dávidka234567 #849. hozzászólásáraOtt egy O gyűrű szokott lenni!Az zárja az olajat!Ha új,vidd vissza!
itt fojik az olaj csak nemtudom mért nemtud elmenni a résolaj vagy ezekhez kell még valami szelep?
tudom nem ide tartozik de t25 traktora tettem mtz orbitot újat de fojat nemtudom mi lehet az oka kérdésem hol lehet nyomás állítani és mennyire kell?
Válasz mtz1221 #846. hozzászólásáraNem tudom hogy nálatok milyen gyakori ez a jelenség,de nálunk a környéken egyszer se történt még ilyen. A szerbektől vásárolt első generációs 52-es elsőhídamon pedig már fele akkora sincs az ütköző úgy szét van verődve. Az a pár mm azért nem egy egetrengető dolog. Egy homlokrakodó vagy tolólap hamarabb megrepeszti a kuplungharongot mint hogy a híd oda verődik a bölcsönek. A mi két mtz pedig párszor azért kapot azoktól az ütközöktől, de köszönik szépen jól vannak. Ha lesz időnk biztos növelünk rajta mert már láttam olyat is hogy nem irányítókar tört hanem a reduktorház ez miatt egy lengyel képen,de sajnos nem találom.
Válasz prütyi #844. hozzászólásáraSokan kiköszörülnek az ütközőkből hogy ne törje a kuplung harangot,te meg növelnéd az ütköző magasságát.
Válasz prütyi #844. hozzászólásáraIgen az lenne a megoldás, de 10 éve működik hibamentesen.
Válasz Büresz #843. hozzászólásáraSzerintem maximum csak úgy lehetne kiküszöbölni hogy ne érjen bele az összekötő a vázba, hogy a hídon vagy a bölcsön növelni az ütköző magasságát csak így a híd kevesebbet tud billenni,de legalább nem törné a összekötőt meg az irányítókarokat. A mi orbitosunk is beleér,de még nem volt időnk foglalkozni a proplémával.
Válasz laszlofeher95 #842. hozzászólásáraSehogy se, a vastag is beleér.
Válasz Büresz #841. hozzászólásáraKépet tudnál küldeni??
Esetleg ezt kilehet küszöbőlni valahogyan? Meg az orbit bekötésről valaki egy részletes képet,legyen kedves.
Válasz laszlofeher95 #840. hozzászólásáraKicsit hozzáér. Nálam pont 10 éve hogy így megy hiba nélkül. A másiknál cseréltem vastag hüvelyesre, ott is beleér.
Válasz fexco #839. hozzászólásáraNincs és nemis lesz rajta.
De ez tuti hogy bele ér a vázba?