Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Maszek Zs #5380. hozzászólásáraMár csak azért kérdeztem, mert a homokszóróhoz kevés lesz ez 50 liter, hiába két henger, aldis ferrex, egyébként jól bírta eddig, nincs vele baj.
Válasz Gumóka #5379. hozzászólására200L tartály 380w 2 hengeres.
600L szív 400L nyom.
VKM 592 így megtalálod.
Gyári minden rajt én vagyok a második tulaj.
Kb ennyi!! Az árra nem tudok mondani semmit azért kérdeztem,hogy mit ér. Amire előszőr gondoltál szorod meg 2vel azt mond meg mi jött ki.
Válasz MTZ1221.3 #5370. hozzászólásáraLehet mondasz valamit, de én 13 éve úgy megszoktam a rilonomat hogy csak az invertert szeretem. Legalább 250-300 kiló elektródát elhegesztett már.
En nem tudom milyen villamosenergia ellatas minoseg van nalatok, de nekem mar 2x pukkant ki inverteres hegesztom gva-lva es egy kozelfeszultsegu atterheles miatt. Igenkomoly hegeszto volt nem kinai, igy megerte javittatni.
En ha neked lennek es nem 5m magasra akarod vinni biztos, hogy nem vennek inverterest. Az inverteres hegesztovel aggregatorrol se tul szerencses hegeszteni, kiveve ha nem avr-es. En trafos CO hegesztogepet vennek, mondjuk egy jo 300A-est, azzal mar lehet jo anyagokat is osszevarni, de elegge leveheto is vekony anyagokhoz. A B-Max egeszen jot gyartott regen, a 300A-es mar rendes haromfazisu. Az nem is csapkodja a biztit. De igazabol markas hasznaltat is lehet venni ezekbol ami trafos. Ebbe max dioda vagy triac hal meg, azt kicsereled magad is barmikor.
Haverom istenitette a kinai 150ezer forintost, most meg szidja hogy majd tobbe van megcsinalni es alig hasznalta.
Az a baj ezek az inverteres cuccok irto jok, viszont jo villany kell nekik, foleg az olcsoknak.
udv
Válasz mtz1221 #5348. hozzászólásáraAmire érzékenyek az a fém por, ha nincs szűrője a beszívott levegőre akkor, vagy le kell kapcsolni vagy félre tenni messzebb, vagy az anyag ha kicsi arrébb vinni köszörülni.
A gond azok a kicsi smd alkatrészek amiket hamar rövidre lehet zárni a fém porral és nyekk.
Ami még megérhet egy érdeklődést, hogy aggregátoros használatot támogatja -e.
Válasz .Richard. #5362. hozzászólásáraHa jó állapotú a szekrény, akkor nem kérnek már szabványositást, most csináltatom és is éppen, 1 fázisról, 3 fázisra 3x20A. Legalábbis a Démász területén leszoktak róla.
Az enyém ilyen volt,
220v ipari dugalj kell hozzá mert 4mm a vezetéke, gyárilag nincs rajta dugalj.
3x10A biztos hogy kevés neki. Egy darabig működött ,egyszer kellett volna 200A-n használnom, azután verte a biztosítékot, aztán kicseréltük az órától a kábelt 5x25mm re új szerelvény lett a műhelyben(konnnektorok és biztosítékok). és még se használt neki, az óránál verte a 16-s biztosítékot. Azt meg nem cserélik ki még ha fizetnék is érte,csak ha bővítem a rendszert
Kérdeztem a 3x25-re bővítést, mondtak rá 500 ezret meg kb 6hónap 1 év mire meglesz.
Inkább veszek 500 körül egy 400v gépet.
Válasz medikus #5363. hozzászólásáraÈn is hagytam volna a faxba, csak mivel szakember bővithette 15ève is így olyant gányoltak a szekrèny háta mögött,hogy a CK csavar menete beleolvadt a 0ba ami még átèrt a bejövő vastag,talán 8milis aluba ami még a fázis volt. aztán leáramtalanitott, szerencsére az Amper legyőzte a madzagot,nem gyújtott. Eltűnt. Meg a H tarifa kellett,így szèpen elgyalogoltunk,a règi szekrènyig az oszloptol 800ezerrel. Most mindenhol van új rèz drót,csak a helysègek világitásai maradtak alu drotok. Azt meg ujrakötöm ha kell,de 5vattol nem ègnek el.
Válasz medikus #5359. hozzászólásáraTavaly májusban volt 5ezer per Amper. Èn az agregátort rèszesitenèm előnyben,mert lehet bekapod új szekrènnyel,stb,lesz vagy 600ezer. Persze ha sokat kell,meg szar a hálozata a háznak,az más. Amúgy nem èri meg piszkálni a règi orát. Mert mind règi,megfizettetik veled.
Válasz medikus #5353. hozzászólásáraEz egy BLM imig250 ez csak 220v
Az biztos hogy inverteres de kell neki a 20A biztosíték.
Majd rakok fel képeket róla később
Válasz medikus #5353. hozzászólásáraNekem az iweld 200A, 220V inverteres,meg van egy ugyanilyen paraméterű alfaweld, aztán mivel a ház végén van a műhely, a villanyóradobozból hosszabítón viszek hátra ampert, nekem 3x16 van, a hosszabító 20+ méter kb.
De nem old le, igaz 170A fölé még nem tekertem, nem kellett.
Az alfaweld tig-mma, az iweld pedig mig/mag-mma-tud.
Nem rossz egyébként amit nézel, de ilyenbe nem biztos, hogy néznék használtat, általában ezeket a nagyobb teljesítményű hegesztőket műhelyekben használják, aztán azért lesznek eladók idővel, mert kidolgozták az idejüket.
Karcagi weld-impex gépet is nézhetsz, magyar, van hozzá alkatrész is. De mondom, én jasicot vennék otthoni használatra, nagyobba meg varstrojt.
Hegesztőből valamiért nekem nem kell használt, vagy esetleg alig használt legyen. Az alfaweldet úgy vettem, szerintem nem használták 2 órát.
Mondjuk én már felfelé gondolkodok, elvileg jövőre meglesz a 3x32 bővítés.
Válasz medikus #5352. hozzászólásáraAkkor 380as inverterest, az nem veri le. Én is azért vettem a rilont mert az első házunkban csak 220volt, és a trafós 2 percenként elégette a 16os olvadót is.
Válasz HGabi #5351. hozzászólásáraAzt írja 220volt200Amper? 400v/250 Amper! A gyári adat is 20 ampert emleget! Közben meg a haverok azt mondják,ha inverteres,akkor biztos nem kell annyi! Nem értek hozzá!
Válasz medikus #5349. hozzászólásáraNekem volt egy ilyen ez 230 voltot tud 400at nem. Az volt vele a gondom hogy 3x16 Amper van itthon mindenkinek a családban. Ez pedig kevés neki , már 110 A nál leverte a fő biztosítékot az órán. Nagyfater cégénél 3x100 A van ott működött normálisan. Elvittem szervizbe ott azt mondták semmi baja nincs csak minimum 20 A kell neki.
Inkább eladtam ,most keresek 400v gepet helyette.
Válasz mtz1221 #5344. hozzászólására110e volt 3 éve az iweldem is, nem rossz egyébként, de nagyobba nem venném meg.
Eddig megevett nagyjából 30kg 0,8 drótot, nem kellett belenyúlni, mondjuk takarítom rendszeresen.
Válasz mtz1221 #5342. hozzászólásáraOlcsót és jót nem fogsz kapni.
Ha alsóbb kategóriás jót akarsz, jasic, iweldet már én se venném meg még1x, viszont én láttam, mit tud a varstroj, sztem az lesz jövőre.
Válasz Gumóka #5341. hozzászólására???? Ajánlj egy jó olcsót, ami nem romlik. Van itthon trafós világer amper az lenne is, de az előtolása katasztrófa. Azt mondják arra kéne rendes toló motort vennem és euró csatlakozású pisztolyt. De rábacok 200 eurót és ha úgy sem lesz jó ?? Kéne ganészóróra új oldalt csinálni stb. Láttad a lenti videón a méretbeli különbséget az lcdés javára ? Szerintem nem a képernyő miatt lett nagyobb.
Válasz mtz1221 #5333. hozzászólásáraaluval kapcsolatban vannak kétségeim.
Ahogy utána olvastam amikor én vettem (az enyémre is rá van írva) nem a két tolókerék a lényeg az alunál, hanem az, hogy legyen olyan programja ami váltogatja a polaritást, hogy fel tudja törni az oxidréteget ami képződik.
A plusz kiló meg lehet, hogy az, hogy benne van a spulni
Ezekbe általában az 5kg-s megy
Válasz mtz1221 #5335. hozzászólására13.10 körül kipróbálta vele a "4mm" -es bázikust. Eszem megáll szebben vitte mint az én rilonom a 2.5-öst. Jól mondta az ismerősöm hogy bázikusnak keményfémnek 80+ volt kell.
Itt egy profi gép. Mondja is hogy ezeknek 90+ volt a kimenő áramuk, ez való minden elektródára. Csak 1000 euró körül az ára. Viszont 10kw-os, és csak 160 amperos, itt nincs az amper elhazudva. https://youtu.be/c2qe8_8kLiI
5384 hozzászólás
https://vm.tiktok.com/ZNeTVcJg7/
Válasz Gumóka #5381. hozzászólásáraAkkor megmarad!!
Válasz Maszek Zs #5380. hozzászólásáraMár csak azért kérdeztem, mert a homokszóróhoz kevés lesz ez 50 liter, hiába két henger, aldis ferrex, egyébként jól bírta eddig, nincs vele baj.
Válasz Maszek Zs #5380. hozzászólásáraHúszezer!
Annyi van most a pénztárcámba
Válasz Gumóka #5379. hozzászólására200L tartály 380w 2 hengeres.
600L szív 400L nyom.
VKM 592 így megtalálod.
Gyári minden rajt én vagyok a második tulaj.
Kb ennyi!! Az árra nem tudok mondani semmit azért kérdeztem,hogy mit ér. Amire előszőr gondoltál szorod meg 2vel azt mond meg mi jött ki.
Válasz Maszek Zs #5378. hozzászólásáraMik a paraméterei, meg mit kérsz érte?
Válasz Gumóka #5377. hozzászólásáraEladni akartam ,ha kapnák annyit érte mint gondolok akkor kipotólnám azt vennék egy nagyobbat.
Válasz Maszek Zs #5376. hozzászólásáraAmmenyit adsz érte!
https://www.google.com/search?q=fini+betta+kompresszor&oq=fini+be&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgAEAAYgAQyBwgAEAAYgAQyBwgBEAAYgAQyBggCEEUYOTIHCAMQABiABDIHCAQQABiABDIHCAUQABiABDIQCAYQLhivARjHARi6AhiABDIJCAcQABgKGIAEMggICBAAGBYYHjIICAkQABgWGB4yCAgKEAAYFhgeMggICxAAGBYYHjIICAwQABgWGB4yCAgNEAAYFhgeMggIDhAAGBYYHtIBCDQwNDdqMGo3qAIUsAIB&client=ms-android-doogee&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1
Sziasztok!! Ez mit érhet?
https://www.hncnclaser.com/product/handheld-fiber-laser-welding-machine.html?gad_source=2&gclid=CjwKCAiA9vS6BhA9EiwAJpnXw6SFyCHLHrNvxeZ41Fl-09v1vWq_9nm-MvzHKV9JWUrhvy6hUB8DuBoCiHcQAvD_BwE
Válasz .Richard. #5373. hozzászólásáraPöpec, csak ne kelljen hordani.
Válasz Praetor #5372. hozzászólásáraConzerv allstars. Innen ered az új nèv.
Válasz MTZ1221.3 #5370. hozzászólásáraLehet mondasz valamit, de én 13 éve úgy megszoktam a rilonomat hogy csak az invertert szeretem. Legalább 250-300 kiló elektródát elhegesztett már.
Válasz mtz1221 #5369. hozzászólásáraHello
En nem tudom milyen villamosenergia ellatas minoseg van nalatok, de nekem mar 2x pukkant ki inverteres hegesztom gva-lva es egy kozelfeszultsegu atterheles miatt. Igenkomoly hegeszto volt nem kinai, igy megerte javittatni.
En ha neked lennek es nem 5m magasra akarod vinni biztos, hogy nem vennek inverterest. Az inverteres hegesztovel aggregatorrol se tul szerencses hegeszteni, kiveve ha nem avr-es. En trafos CO hegesztogepet vennek, mondjuk egy jo 300A-est, azzal mar lehet jo anyagokat is osszevarni, de elegge leveheto is vekony anyagokhoz. A B-Max egeszen jot gyartott regen, a 300A-es mar rendes haromfazisu. Az nem is csapkodja a biztit. De igazabol markas hasznaltat is lehet venni ezekbol ami trafos. Ebbe max dioda vagy triac hal meg, azt kicsereled magad is barmikor.
Haverom istenitette a kinai 150ezer forintost, most meg szidja hogy majd tobbe van megcsinalni es alig hasznalta.
Az a baj ezek az inverteres cuccok irto jok, viszont jo villany kell nekik, foleg az olcsoknak.
udv
Válasz _NB_ #5368. hozzászólásáraEz felé hajlok, 15 kiló van benne és a mester nagyon dicsérte az alaplapját is a többi mellett. Meg van belőle 15 éve tönkretehetettlen kis flexem.
https://www.wobyhaus.co.rs/aparati-za-zavarivanje/23310-aparat-za-zavarivanje-w-mig-200ez meg az ALAPLAP
Válasz mtz1221 #5348. hozzászólásáraAmire érzékenyek az a fém por, ha nincs szűrője a beszívott levegőre akkor, vagy le kell kapcsolni vagy félre tenni messzebb, vagy az anyag ha kicsi arrébb vinni köszörülni.
A gond azok a kicsi smd alkatrészek amiket hamar rövidre lehet zárni a fém porral és nyekk.
Ami még megérhet egy érdeklődést, hogy aggregátoros használatot támogatja -e.
Válasz .Richard. #5362. hozzászólásáraHa jó állapotú a szekrény, akkor nem kérnek már szabványositást, most csináltatom és is éppen, 1 fázisról, 3 fázisra 3x20A. Legalábbis a Démász területén leszoktak róla.
Válasz medikus #5359. hozzászólására3900 + ÁFA =4953
Válasz medikus #5353. hozzászólására
Az enyém ilyen volt,
220v ipari dugalj kell hozzá mert 4mm a vezetéke, gyárilag nincs rajta dugalj.
3x10A biztos hogy kevés neki. Egy darabig működött ,egyszer kellett volna 200A-n használnom, azután verte a biztosítékot, aztán kicseréltük az órától a kábelt 5x25mm re új szerelvény lett a műhelyben(konnnektorok és biztosítékok). és még se használt neki, az óránál verte a 16-s biztosítékot. Azt meg nem cserélik ki még ha fizetnék is érte,csak ha bővítem a rendszert
Kérdeztem a 3x25-re bővítést, mondtak rá 500 ezret meg kb 6hónap 1 év mire meglesz.
Inkább veszek 500 körül egy 400v gépet.
Válasz medikus #5363. hozzászólásáraÈn is hagytam volna a faxba, csak mivel szakember bővithette 15ève is így olyant gányoltak a szekrèny háta mögött,hogy a CK csavar menete beleolvadt a 0ba ami még átèrt a bejövő vastag,talán 8milis aluba ami még a fázis volt. aztán leáramtalanitott, szerencsére az Amper legyőzte a madzagot,nem gyújtott. Eltűnt. Meg a H tarifa kellett,így szèpen elgyalogoltunk,a règi szekrènyig az oszloptol 800ezerrel. Most mindenhol van új rèz drót,csak a helysègek világitásai maradtak alu drotok. Azt meg ujrakötöm ha kell,de 5vattol nem ègnek el.
Válasz .Richard. #5362. hozzászólásáraAkkor már nem is érdekel!!!!!!!Nem dolgozok annyit 6 év alatt sem árammal!Van trafóm 2 is!
Válasz medikus #5359. hozzászólásáraTavaly májusban volt 5ezer per Amper. Èn az agregátort rèszesitenèm előnyben,mert lehet bekapod új szekrènnyel,stb,lesz vagy 600ezer. Persze ha sokat kell,meg szar a hálozata a háznak,az más. Amúgy nem èri meg piszkálni a règi orát. Mert mind règi,megfizettetik veled.
Válasz Gumóka #5360. hozzászólásáraNem messze van hozzád se,meg hozzám se! Ott kipróbálható!Ott biztos van elég áram is!
Válasz medikus #5359. hozzászólásáraAhol árulják nem tudod kipróbálni?
Én még a formaságokat intézném 3x16-ról 32-re, de nehéz ügy...
Meg olcsó se lesz, nem tudom így, ehhez én se értek.
Válasz Gumóka #5358. hozzászólásáraKevés az amper! Autómatákat kellene cserélni!Mennyi lehet amperonként?
Válasz medikus #5357. hozzászólásáraMeg kell nézni, ki kell próbálni, aztán meglátod
Válasz Gumóka #5355. hozzászólásáraKeveset használtnak mondja!Nálam sem lenne nagyon szaggatva!
Válasz medikus #5353. hozzászólásáraEz egy BLM imig250 ez csak 220v
Az biztos hogy inverteres de kell neki a 20A biztosíték.
Majd rakok fel képeket róla később
Válasz medikus #5353. hozzászólásáraNekem az iweld 200A, 220V inverteres,meg van egy ugyanilyen paraméterű alfaweld, aztán mivel a ház végén van a műhely, a villanyóradobozból hosszabítón viszek hátra ampert, nekem 3x16 van, a hosszabító 20+ méter kb.
De nem old le, igaz 170A fölé még nem tekertem, nem kellett.
Az alfaweld tig-mma, az iweld pedig mig/mag-mma-tud.
Nem rossz egyébként amit nézel, de ilyenbe nem biztos, hogy néznék használtat, általában ezeket a nagyobb teljesítményű hegesztőket műhelyekben használják, aztán azért lesznek eladók idővel, mert kidolgozták az idejüket.
Karcagi weld-impex gépet is nézhetsz, magyar, van hozzá alkatrész is. De mondom, én jasicot vennék otthoni használatra, nagyobba meg varstrojt.
Hegesztőből valamiért nekem nem kell használt, vagy esetleg alig használt legyen. Az alfaweldet úgy vettem, szerintem nem használták 2 órát.
Mondjuk én már felfelé gondolkodok, elvileg jövőre meglesz a 3x32 bővítés.
Válasz medikus #5352. hozzászólásáraAkkor 380as inverterest, az nem veri le. Én is azért vettem a rilont mert az első házunkban csak 220volt, és a trafós 2 percenként elégette a 16os olvadót is.
Válasz HGabi #5351. hozzászólásáraAzt írja 220volt200Amper? 400v/250 Amper! A gyári adat is 20 ampert emleget! Közben meg a haverok azt mondják,ha inverteres,akkor biztos nem kell annyi! Nem értek hozzá!
Válasz mtz1221 #5350. hozzászólásáraBaj az amperral van! Csak 3x10 van!
Válasz medikus #5349. hozzászólásáraNekem volt egy ilyen ez 230 voltot tud 400at nem. Az volt vele a gondom hogy 3x16 Amper van itthon mindenkinek a családban. Ez pedig kevés neki , már 110 A nál leverte a fő biztosítékot az órán. Nagyfater cégénél 3x100 A van ott működött normálisan. Elvittem szervizbe ott azt mondták semmi baja nincs csak minimum 20 A kell neki.
Inkább eladtam ,most keresek 400v gepet helyette.
Válasz medikus #5349. hozzászólásáraHa van pénz csakis jasikot, amire neked kell 200 ampertól felfelé. Itt kisebb gyártósorokon mindenhol csak az van.
https://youtu.be/F_Bkxc2UTow
Válasz Gumóka #5347. hozzászólásáraÉn ezt nézegetem!Mire lehet ez jó?
Válasz Gumóka #5347. hozzászólásáralehet spórolok még egy kicsit a hugongra. Most találtam, az alaplapja egy és ugyanaz a würthével. Több mint valószínű egy helyen készülnek, az meg nem rossz a hugongnak.
https://youtu.be/sqJT2SbIkCs
Válasz mtz1221 #5346. hozzászólásáraIgen.
Az inverter átka a fémpor. De javasolja is a gyári leírás.
Alig pár csavar.
Válasz Gumóka #5345. hozzászólásáraKibontod kifuvod ?
Válasz mtz1221 #5344. hozzászólására110e volt 3 éve az iweldem is, nem rossz egyébként, de nagyobba nem venném meg.
Eddig megevett nagyjából 30kg 0,8 drótot, nem kellett belenyúlni, mondjuk takarítom rendszeresen.
Válasz Gumóka #5343. hozzászólásáraŐ meg azt mondja mutatja ez a 200amperos 3-400 eurós kategória kb mind 1 fac alkatrészileg. Én a rilonomból indulok ki, hogy van strapabíró olcsó kínai is. Azt kéne coba is megtalálni.Annyi kéne nekem hogy a 0,8ast vigye mint az állat romlás nélkűl, semmi több.
https://www.youtube.com/@aparati/search?query=mig%20200
Válasz mtz1221 #5342. hozzászólásáraOlcsót és jót nem fogsz kapni.
Ha alsóbb kategóriás jót akarsz, jasic, iweldet már én se venném meg még1x, viszont én láttam, mit tud a varstroj, sztem az lesz jövőre.
Válasz Gumóka #5341. hozzászólására???? Ajánlj egy jó olcsót, ami nem romlik. Van itthon trafós világer amper az lenne is, de az előtolása katasztrófa. Azt mondják arra kéne rendes toló motort vennem és euró csatlakozású pisztolyt. De rábacok 200 eurót és ha úgy sem lesz jó ?? Kéne ganészóróra új oldalt csinálni stb. Láttad a lenti videón a méretbeli különbséget az lcdés javára ? Szerintem nem a képernyő miatt lett nagyobb.
Válasz mtz1221 #5338. hozzászólásáraAz alu egyébként megy 1 görgőssel is, csak a porbeles recézett görgőjét kell beletenni.
Egyébként meg ne agyalj, mondom, neked elég egy 200-as sima tekerős, max az A-t, meg a V-t jelezze ki egy mezei lcd kijelzőn.
Válasz mtz1221 #5339. hozzászólásáraItt e. A pmig a pulzálós, a másik a hagyományos, csak az lcdés menü miatt precizen beállítható. Szidja is őket hogy a kettőből lehetett volna egy bomba mindent tudó gépet összeházasítani.
https://youtu.be/GupTrQ-gOZ4
Válasz mtz1221 #5338. hozzászólásáraItt valahol de kell várni pár napot, ráírtam azt mondta feliratozza őket. Qrva jó az öreg, mindegyiket elmagyarázza amiket javít mi tetszik neki és mi nem. Nem csak a sajátját dicséri.
https://www.youtube.com/@aparati/search?query=aluminijum
Válasz ND #5337. hozzászólásáraVan neki olyan videója is, ahol próbálja a simát és a pulzálósat is aluval. Majd estére megkeresem.
Válasz mtz1221 #5333. hozzászólásáraaluval kapcsolatban vannak kétségeim.
Ahogy utána olvastam amikor én vettem (az enyémre is rá van írva) nem a két tolókerék a lényeg az alunál, hanem az, hogy legyen olyan programja ami váltogatja a polaritást, hogy fel tudja törni az oxidréteget ami képződik.
A plusz kiló meg lehet, hogy az, hogy benne van a spulni
Ezekbe általában az 5kg-s megy
Válasz mtz1221 #5335. hozzászólására13.10 körül kipróbálta vele a "4mm" -es bázikust. Eszem megáll szebben vitte mint az én rilonom a 2.5-öst. Jól mondta az ismerősöm hogy bázikusnak keményfémnek 80+ volt kell.
Itt egy profi gép. Mondja is hogy ezeknek 90+ volt a kimenő áramuk, ez való minden elektródára. Csak 1000 euró körül az ára. Viszont 10kw-os, és csak 160 amperos, itt nincs az amper elhazudva. https://youtu.be/c2qe8_8kLiI