Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6099. hozzászólásáraNem.
Szerb gyártmány. Unico 25,5/45% N/SO3
Szélben problémásabb a szórása, mint a Dusloi DASA vagy a Saletrosanos kénes, de ár érték arányban ezt találtam a legjobnak jelenleg.
Vannak mütrágyakereskedők, akik még árat se tudnak mondani. Hogy majd jövőhéten
Válasz Mf-es? #6092. hozzászólásáraNagyon nagyon jó anyag .Szép egyöntetű golyókkal.Igazából vetőgépbe első osztályú áru.
Csakhát az ár.Az az igazság pl műtrágyaszóróba a ruszki Mas is jó de vetőgépbe is.Nincs összeállva. És az sem rossz anyag az még tartja a 60 körült. Én azt fogok.Régen Borealist használtam de ár érzékeny lettem.Az hogy most jó árra van a terménynek az nem ok hogy drága cuccot vegyek. Tartok tőle több évre szól ez és mint az üzemanyagdrágulást , megveszik ezt is rajtunk a kupecek.
Válasz Mf-es? #6092. hozzászólására"Őszi kalászosokban nitrogén és kénigény együttes kielégítéséhez a YaraBela Sulfan (N:24%, SO3:15%) termékünket javasoljuk, mely kiváló fizikai tulajdonságai mellett abban is egyedülálló, hogy a ként nem a leginkább savanyító hatású ammónium-szulfát N-formában (100 kg N hatóanyag pH puffereléséhez 540 kg CaCO3-ra lenne szükség), hanem gipsz, CaSO4 formájában, ammónium-nitrát alapon. N hatóanyagának 50%-a nitrát forma, mely gyors, azonnali felvételt tesz lehetővé, 50%-a pedig ammónium, mely a nitrogénéhség csillapításánál egy folyamatos tartamhatást biztosít."
Válasz Sk Laci #6078. hozzászólásáraAkkor huzzál bele, mert áremelkedés jön. Nemrég beszéltem a kereskedővel és itt már jövő héten nagyon másak az árak.
Válasz uazos13 #6083. hozzászólásáraAkkor rossz a kérdés :) inhibitor-os karbamid.
Aztán hogy a vivőanyagot, hogy nevezik, honnan veszi a gyártó tök mindegy. Mind ugyanaz.
Válasz MrPoke #6082. hozzászólásáraVegyel UTEC karbamidot! Igaz joval dragabb, de sokkal jobb az inhibitora, meg precizebb technologia alapjan keszul. 138-145e kozott megy most. Europa szinten bevallt anyag, szeretik es jo cucc is. Orosz-Nemet ceg, Eurochem gyartja. Azt hallom, hogy februartol 110e felett lesz a sima karbamid is. Sajnos kuszik felfele a N, foszfor is es az NPK is koveti. Ha van zsé, most kell lekotni a tavasziakhoz is. Udv
Válasz Mf-es? #6075. hozzászólásáraNem, mert a támogatást még nem küldték el
Valami fog mostan "csöppenni" a kukoricáért, abból megveszem. Addig is érdeklődök milyen az ár.
Jövő héten már szeretném rendezni.
Heló ez most adóügyi oldal vagy "műtrágya árak"mert minden 20-dik hozzá szólás műtrágya,de az árakról alig találni számszerű hozzá szólást "bocs hogy bele szólok " !
Válasz Büresz #6067. hozzászólásáraAz úgy jó ár volt. A kukoricát mondtam hogy a zöld szárán meg a sallangon beérik ha már úgy érte.Láttam már olyat. Ha napra lett volna az nagyobb baj mert a tányérba befolyik a jégütésen a víz és onnantól vége a dalnak. Semmilyen stresszoldó nem segít. Csak a kombájn..
Válasz szantofold22 #6066. hozzászólására52ért vettem komplex nélkül. A kukorica nettó biztosítással 110q-át adott. Jobban féltem tőle de ahogy fejlődött nem volt nagy gond szerencsére.
Válasz Büresz #6065. hozzászólásáraIgen de akkor komplex is kellett mellé 4900 volt ugy tudom.
Illetve én már idei számlát szerettem volna.Akár kell most az új rend szerint akár nem. Még most se tudja igazán senki .Ahogy az eszmecsere is folyik.
A jégverte tengeri aztán csak nem lett katasztrófa igaz?
Válasz bandigh #6058. hozzászólásáraItt falugazdasz ezt mondta konyvelőm is.
Tvben is ezt mondtak szval en 40 ig adómentes mindegy hányan vannak 4 fő felett.
Illetve osszes tamogatas adómentes
Illetve 40 feletti rész atalanyos így tudom .
Aztan kiderülhet még más is.
Miniszter is így nyilatkozta le. Szval nekem mindegy.
Valami akció nem ártana most már! Tartok tőle nem véletlen vonták ki a forgalomból az öreget. Nagyot hasitott a tavaszi akciókkal és a többinek követni kellett. Azt is el kell ismerni hogy nagyot javult a péti minősége.Az akció miatt én is vettem és igen jól szórható volt. Tehát vennék újra! Egy másik márkát hagytam el , mivel az ember pénztárcájának beszerzéskor az ismert márkák közzül a legjobb áron értékesítő a legjobb barátja! Mely esetben a peti volt az. Nagyon sokan várják az akciót és ha lesz akkor lebonyolódik a tavaszi kalászosokra való anyag jeletős eladási % a. Mert valjuk be a gabonaárak nem magasak csupán a 2012 es szintet érte el.Ami 8 éve volt. És az elképesztő drágulások miatt egyáltalán nem kiemelkedő ez. Tehát egy egy jó akcióval az a helyzet áll elő amikor megtalálja egymást a keres -kínál és nem lesz keserű szájíz senki részéről. Azt látom hogy most a válság ellenére elképesztő drágulás lett urrá mindenen. Igy én a felhasználást csökkentem nem veszek annyit. Ez a terv .Felértékelődik újra az állatok trágyája... nállam
Válasz Mf-es? #6060. hozzászólásáraNagy a család?
A 80-él mint felső határ, összesen, de ha van egy hazal tag, és mindenki 10M-ig adómentes, akkor nyilván mind a 80. Szerintem.
Válasz bandigh #6058. hozzászólásáraHelyes a dörgés. Egyébként úgy tűnik, hogy az én könyvelőm sincs ezzel teljesen tisztában. A jogszabályt átböngészve nincs arra szabály, hogy a teljes adómentesség is csak 4 főig lenne érvényes, csak annyi, hogy a 4x10-szeres éves minimálbér fölött nem lehet átalányadózó, csak tételes az ÖCSG.
Anno a jogszabálytervezetnél a NAK elnöke is erdőben volt ezzel kapcsolatban, amikor nyilatkozott.
Válasz Dvili #6056. hozzászólásáraA könyvelőm még decemberbe ha jól emlékszem 10 millióra mondott 300ezret, de lehet félre értettem, de ez a 15e/millió nem hangzik nagyon rosszul. Köszi
13902 hozzászólás
Válasz mtz1221 #6094. hozzászólásáraSzia!
Szerbiában mennyire populárisak a szerb gyártmányu mütrágyák?
Unicoról mi a véleményed?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6099. hozzászólásáraNem.
Szerb gyártmány. Unico 25,5/45% N/SO3
Szélben problémásabb a szórása, mint a Dusloi DASA vagy a Saletrosanos kénes, de ár érték arányban ezt találtam a legjobnak jelenleg.
Vannak mütrágyakereskedők, akik még árat se tudnak mondani. Hogy majd jövőhéten
Válasz Mf-es? #6092. hozzászólásáraNagyon nagyon jó anyag .Szép egyöntetű golyókkal.Igazából vetőgépbe első osztályú áru.
Csakhát az ár.Az az igazság pl műtrágyaszóróba a ruszki Mas is jó de vetőgépbe is.Nincs összeállva. És az sem rossz anyag az még tartja a 60 körült. Én azt fogok.Régen Borealist használtam de ár érzékeny lettem.Az hogy most jó árra van a terménynek az nem ok hogy drága cuccot vegyek. Tartok tőle több évre szól ez és mint az üzemanyagdrágulást , megveszik ezt is rajtunk a kupecek.
Válasz Sk Laci #6096. hozzászólásáraEZ a DUSLOI Dasa???
Válasz Mf-es? #6092. hozzászólásáraÉn ettől olcsóbban rendeltem ma, több tápanyaggal.
Válasz Sk Laci #6096. hozzászólására45% So3 = 13 % tiszta kén.
Erre figyeljetek, mert nem mindig írják ki rendesen, hogy tiszta kénről van!
Ma megrendeltem a kénes nitrogén fejtrágyát 25,5% N + 45% SO3. 220 euró tonnája.
A többit jövő héten rendelem. Addig is gondolkodok mit rendeljek.
Válasz MrPoke #6093. hozzászólásáraEz a Genezis Petikén mennyibe megy? Fél 5van már nem akarom őket felzavarni.
Válasz MrPoke #6093. hozzászólásáraEzzel szerintem jobban jössz ki árban,ha dobsz mellé ureát vagy pétisót.
Válasz Mf-es? #6092. hozzászólására"Őszi kalászosokban nitrogén és kénigény együttes kielégítéséhez a YaraBela Sulfan (N:24%, SO3:15%) termékünket javasoljuk, mely kiváló fizikai tulajdonságai mellett abban is egyedülálló, hogy a ként nem a leginkább savanyító hatású ammónium-szulfát N-formában (100 kg N hatóanyag pH puffereléséhez 540 kg CaCO3-ra lenne szükség), hanem gipsz, CaSO4 formájában, ammónium-nitrát alapon. N hatóanyagának 50%-a nitrát forma, mely gyors, azonnali felvételt tesz lehetővé, 50%-a pedig ammónium, mely a nitrogénéhség csillapításánál egy folyamatos tartamhatást biztosít."
Ez ugyanaz mint a Genesis Péti+s terméke.
Genezis Pétisó+S 24-12
Árban meg a különbség......
Bige úrra meg amúgy is ráfér a támogatás :D
93 ezer a kiténél.Vélemény?
Válasz traktorajtóhajtogató #6090. hozzászólásáraNekem azt mondták hétfőtől 67-70e-től indulnak 27-es nitrogén árak. Kiváncsi leszek
Válasz Sk Laci #6078. hozzászólásáraAkkor huzzál bele, mert áremelkedés jön. Nemrég beszéltem a kereskedővel és itt már jövő héten nagyon másak az árak.
Válasz 5465 #6081. hozzászólásáraMondjuk a rendes ára itt is 60 ukrán 5q big
Válasz MrPoke #6082. hozzászólásáraKeleti agrár kft.100-ba rendeltem.
Válasz MrPoke #6086. hozzászólására jovore mondjak, hogy csakis inhibitorost lehet szorni. Jo ejt
Válasz uazos13 #6085. hozzászólásáraNem.
De kapható vagy 20 néven totális gyomírtó és mind ugyanaz.
A Limus® a BASF terméke.
UTEC® pedig EuroChem fejlesztés elméletileg.
Valószínű lesz még jópár elnevezés később, csak most még szabadalom védettek.
Sőt egyes tervezet szerint csak is ezt a tipusú karbamidot lehet szórni az EU-ban hamarosan.
A kémia picit más mint a traktor......
Válasz MrPoke #6084. hozzászólásáraIgy igaz, mind ugyan az! Ez is olyan, mint a mtz meg a jd. Ugyan az: Traktor ????
Válasz uazos13 #6083. hozzászólásáraAkkor rossz a kérdés :) inhibitor-os karbamid.
Aztán hogy a vivőanyagot, hogy nevezik, honnan veszi a gyártó tök mindegy. Mind ugyanaz.
Válasz MrPoke #6082. hozzászólásáraVegyel UTEC karbamidot! Igaz joval dragabb, de sokkal jobb az inhibitora, meg precizebb technologia alapjan keszul. 138-145e kozott megy most. Europa szinten bevallt anyag, szeretik es jo cucc is. Orosz-Nemet ceg, Eurochem gyartja. Azt hallom, hogy februartol 110e felett lesz a sima karbamid is. Sajnos kuszik felfele a N, foszfor is es az NPK is koveti. Ha van zsé, most kell lekotni a tavasziakhoz is. Udv
LIMUS karbamid mennyibe megy? Egyáltalán van aki foglalkozik vele?
110,5EFt/t lista áron találtam. De még csak most kezdem berendelni.
Válasz agrogal #6074. hozzászólásáraEz nagyon jó most.
Kitől sikerült?
Én 61.000-nél jobbat nem hallottam...
Válasz Sk Laci #6079. hozzászólásárabácsba nekem is 64.eft mondtak pétisóra, és szintén emelkedni fog
ha nem titok, nálad mi a kis tétel?
Válasz SzDeni #6076. hozzászólásáraNekem egy kicsit nagyobb "kistételem" lenne.
Köszi az árakat.
Válasz Mf-es? #6075. hozzászólásáraNem, mert a támogatást még nem küldték el
Valami fog mostan "csöppenni" a kukoricáért, abból megveszem. Addig is érdeklődök milyen az ár.
Jövő héten már szeretném rendezni.
Válasz agrogal #6074. hozzászólásáraAz jó. Nekem 2 kamionra való fog kelleni, később plussz a folyékony nitroszol.
Válasz Sk Laci #6073. hozzászólásáraBékés megye kis tétel:
61e MAS
64e Péti
78e AN
és csak emelkedni fog
Válasz Sk Laci #6073. hozzászólásáraHívtad,amit küldtem számot?
Válasz Sk Laci #6073. hozzászólásáraTegnap 160 euro ért vettem27 Mast kistételben első porhintésre
Nekem vannak már mütrágya árak big-bag csomagolásban: Péti 27% - 180 euró, Kénes 220 euró, karbamid 285-290 euró.
Valahogyan magasnak tartom az árakat. Máshol mennyi a jelenlegi mütrágya árak?
Válasz Dekalb #6071. hozzászólásáraNa ez is egy építő jellegű hozzászólás volt.
Moderálási elveink miatt törölve: 2021-01-12 06:52:04
Válasz Bigyófelügyelő #6049. hozzászólásáraVedd meg, csak dragabb lesz! India par millio tonna karbamidot vett/vesz, ez emeli a N arat. Nem igen lesz peti akcio!!!
Heló ez most adóügyi oldal vagy "műtrágya árak"mert minden 20-dik hozzá szólás műtrágya,de az árakról alig találni számszerű hozzá szólást "bocs hogy bele szólok " !
Válasz Büresz #6067. hozzászólásáraAz úgy jó ár volt. A kukoricát mondtam hogy a zöld szárán meg a sallangon beérik ha már úgy érte.Láttam már olyat. Ha napra lett volna az nagyobb baj mert a tányérba befolyik a jégütésen a víz és onnantól vége a dalnak. Semmilyen stresszoldó nem segít. Csak a kombájn..
Válasz szantofold22 #6066. hozzászólására52ért vettem komplex nélkül. A kukorica nettó biztosítással 110q-át adott. Jobban féltem tőle de ahogy fejlődött nem volt nagy gond szerencsére.
Válasz Büresz #6065. hozzászólásáraIgen de akkor komplex is kellett mellé 4900 volt ugy tudom.
Illetve én már idei számlát szerettem volna.Akár kell most az új rend szerint akár nem. Még most se tudja igazán senki .Ahogy az eszmecsere is folyik.
A jégverte tengeri aztán csak nem lett katasztrófa igaz?
Válasz szantofold22 #6062. hozzászólásáraAugusztusban vettem occón.
Válasz Dvili #6063. hozzászólásáraAkkor úgy van.
Válasz bandigh #6058. hozzászólásáraItt falugazdasz ezt mondta konyvelőm is.
Tvben is ezt mondtak szval en 40 ig adómentes mindegy hányan vannak 4 fő felett.
Illetve osszes tamogatas adómentes
Illetve 40 feletti rész atalanyos így tudom .
Aztan kiderülhet még más is.
Miniszter is így nyilatkozta le. Szval nekem mindegy.
Valami akció nem ártana most már! Tartok tőle nem véletlen vonták ki a forgalomból az öreget. Nagyot hasitott a tavaszi akciókkal és a többinek követni kellett. Azt is el kell ismerni hogy nagyot javult a péti minősége.Az akció miatt én is vettem és igen jól szórható volt. Tehát vennék újra! Egy másik márkát hagytam el , mivel az ember pénztárcájának beszerzéskor az ismert márkák közzül a legjobb áron értékesítő a legjobb barátja! Mely esetben a peti volt az. Nagyon sokan várják az akciót és ha lesz akkor lebonyolódik a tavaszi kalászosokra való anyag jeletős eladási % a. Mert valjuk be a gabonaárak nem magasak csupán a 2012 es szintet érte el.Ami 8 éve volt. És az elképesztő drágulások miatt egyáltalán nem kiemelkedő ez. Tehát egy egy jó akcióval az a helyzet áll elő amikor megtalálja egymást a keres -kínál és nem lesz keserű szájíz senki részéről. Azt látom hogy most a válság ellenére elképesztő drágulás lett urrá mindenen. Igy én a felhasználást csökkentem nem veszek annyit. Ez a terv .Felértékelődik újra az állatok trágyája... nállam
Válasz Mf-es? #6060. hozzászólásáraNagy a család?
A 80-él mint felső határ, összesen, de ha van egy hazal tag, és mindenki 10M-ig adómentes, akkor nyilván mind a 80. Szerintem.
Válasz bandigh #6058. hozzászólására10 gyerek után,meddig adómentes?
Válasz bandigh #6058. hozzászólásáraHelyes a dörgés. Egyébként úgy tűnik, hogy az én könyvelőm sincs ezzel teljesen tisztában. A jogszabályt átböngészve nincs arra szabály, hogy a teljes adómentesség is csak 4 főig lenne érvényes, csak annyi, hogy a 4x10-szeres éves minimálbér fölött nem lehet átalányadózó, csak tételes az ÖCSG.
Anno a jogszabálytervezetnél a NAK elnöke is erdőben volt ezzel kapcsolatban, amikor nyilatkozott.
Válasz Dvili #6052. hozzászólásáraTévedés!
Válasz Dvili #6056. hozzászólásáraA könyvelőm még decemberbe ha jól emlékszem 10 millióra mondott 300ezret, de lehet félre értettem, de ez a 15e/millió nem hangzik nagyon rosszul. Köszi
Válasz Büresz #6055. hozzászólásáraTamogatás nem szamít bele semmibe sem.
Illetve osszes támogatás adómentes.
Válasz Dvili #6054. hozzászólásáraÉs a támogatás beleszámít a 80-ba?
Válasz sirhanzoltan #6051. hozzászólásáraIgen lehet akarjany fő , de arbevetel 40 ig adómentes ‘, még 40 felette lehet az pedig 15000/ millio adó
Válasz Sk Laci #6045. hozzászólására20 millió/fő, max 4 fő. Így 80 millió. 40 millióig semmi adó( csak iparűzési) felette lévő rész 10% ánal a 15%-a