Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD379.79 FtCHF433.65 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi szórtunk valamelyik ősszel búza alá, Kazazot-néven futott. Állagra kb. mint a magyar an. Poros se volt drasztikusan. De hogy amit neked ajánlottak ilyen-e, azt nem tudhatjuk.
ha valaki még nem vásárolt be műtrágyából akkor amíg lehet még tegy emeg, aza hír, hogy jövő héten emelkedik,
hogy mennyivel, mikor, melyik típus, az paszz
GreenSoil Humin huminsavas granulátum
A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai huminsavval bővített műtrágyák, melyek
foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és szerves anyagot
tartalmaznak. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő
tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából
ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak.
Kiemelendő a termék 24%-os huminsav részaránya is, ami a növények fejlődését segíti. A
Humin szó a huminsavra utal, ez a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze.
A huminsav hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen
foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és
makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.
További jótékony hatása a talaj javításában rejlik: a talaj pH értékét a semleges érték felé
javítja. Kiváló az elsavasodott, a kiégett talajok javítására, a talaj rekultiválására. A GreenSoil
Humin műtrágya a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza, serkenti a magok
csírázását, elősegíti a gyökérképződést.
A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás
mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. A GreenSoil
Humin termékekben lévő huminsav jótékony hatása miatt 78 nap elteltével sem mosódik ki
annyi hatóanyag a gyökérzónából, mint 14 nap alatt a hagyományos műtrágyánál. Kísérletek
során a nyomelemek kimosódását nem lehetett kimutatni. Tehát a huminsav folyamatosan
feltárja a makroelemeket, miközben védi azokat a kimosódástól, ezáltal biztosítva a
hosszantartó hatást és a talaj szerkezetének javulását.
A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A
huminsav a hatóanyag-számításban is fontos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium
feltárása révén további 10% foszforral és 14% káliummal növeli a granulátumban található
foszfor és kálium százalékos arányát. A GreenSoil Humin K + Cu terméket nézve, a
hatásmechanizmus alapján, így 17% foszfor- és 34% káliummennyiség jut a növénynek.
Kipróbálta már valaki???
Nettó 6500 Ft-ért ajánlottak 25-ös pétit a gond csak az, hogy 2009 év végi. Ömlesztve adnák. Szerintetek megéri?
Nem tudom, hogy mennyit csökkenhetett a hatóanyag tartalma. Ti tudtok erről valami infót.?
Akkor kicsit pontosabban Olyan cég amelyik kiszállit Pápa mellé 3 tonnát is, és az 50 kg-os zsákos kiszerelés esetén kiszállitással max. nettó 85e/q körül van az ára.
TEGNAP VOLTAM BALKÁNYBA A HUNGAROBIOCHEMNÉL,IMPORT MAS BRUTTO 8875,KÁLIUM-KLORID 60%-OS 12500,KARBAMID ELŐTTEM FOGYOTTEL DE MÉG LESZ BR:10000FT,3X15NPK 11250 BRUTTO.
Tudna valaki tippet adni, hogy AN 34%-os 50 kg-os zsákos műtrágyát kiszállítással (csak 3 tonna) kitől lehetne emberi áron rendelni? Pápa közelében vagyunk, oda kellene kihozni.
Válasz #1983. hozzászólásra
Ma beszéltem egy "ösmerőssel" azt mondta a műkakival kapcsolatban hogy a Lengyeleknél 1 gyár bezárt Pét oda szállít 6 héten keresztül!! Tehát nincs kényszer az eladásra nem várható csak áremelés továbbra is!!!! Ti kollégák erről mit tudtok ???????
Nem tudom mennyire igaz a jó vízoldékonyság, mert ma már mindenkinek minden műtrágyája vízoldható, de ha igen, akkor tényleg a legjobb ár-érték arányú komplex. De az is vicc, hogy a Linzi mas olcsóbb mint a péti.
Igaz, de a szegedi árak és a 70e szemes Maxim csávázott kiszerelés elég jók voltak. A sok kisérleti termesztési adatot tartalmazó táblázatban és szines-szagos grafikonon meg nem látszott túl sok eltérés a mennyiségekben és vizben.
Csak akkor van gond ha szórod az úton is mert a 120q ha szalmás azért ha meg vizes azért szórod el. Na és akkor ne találkozz hivatali emberkével, mert van dá dá dá !!!! Az igazi megoldás 180 pacis traki és 3 tengelyes pót és góóóóóó !!!!
És akkor szépen lehet halladni a durdefekt a felni szét repedés és a pótkocsi le akadás irányába... Mert azt senki nem érti meg hogy ez szóró kocsi és nem szálitó kocsi
Azt mi is megdurrantjuk 120q-val. 82-es MTZ volt hogy tapsikolt, de viszi, halad. Csak 15 km-re elmászkálni egy akkora tandemmel... az az a művelet, amiért érdemes belevágni a szakmába
En a sajatra veletlen sem raknek tobbet, mint amennyire mereteztek... Apam is hajtotta a T-6os szoronkat...hiaba mondta a markolosnak, hogy 80q eleg lesz.... Fer erre meg! volt a valasz... Aztan a lancok szepen kinyultak, mint a gatya...
Válasz #1965. hozzászólásra
igen, azt nem is neked irtam, hanem a jokedelyu, vicces fiuknak, lentebb :)
a depozassal meg az abaj, hogy a diszno gane Qrva budos, a lakott terulet meg kozelvan... en meg nem tudok olyan gyorsan futni, ahogy kergetnenek :)
Igazából a trágyaszórós tipp nem az enyém volt hanem eggyel alattam
Erre általában azt szokták kitalálni, hogy előbb kihordják a trágyát pótkocsikon a helyszínre, mert abból mégis csak több van mint trágyaszóróból, és utána a trágyaszórót a helyszínen pakolják.
Válasz #1961. hozzászólásra
hihhetetlen hogy tragyaszoroval szorjak a tragyat:)
felenk is:)
a kerdes az lett volna: ha 15km-rol kell vinni a tragyat, es egy t088-as tud 8-9 t/fordulo, akkor 1ha= 4-5 fordulo, akkor 1 nap 3-4ha. szoal, milyen nagyobb kapacitas lehetne? ez lett volna a kerdesem:)
13763 hozzászólás
Nem tudja valaki, hogy mennyibe kerül a pannon starter műtrágya?
perefert 8-20-28 at vettem 13500 ért de ez volt az utolsó 17 tonna ezen az áron.. Állítólag...
Válasz #2010. hozzászólásra
Kösz, akkor majd meglátom milyen lesz.
Válasz #2009. hozzászólásra
Mi szórtunk valamelyik ősszel búza alá, Kazazot-néven futott. Állagra kb. mint a magyar an. Poros se volt drasztikusan. De hogy amit neked ajánlottak ilyen-e, azt nem tudhatjuk.
Nemrég kaptam AN műtrágyára 87+Áfa ajánlatot kiszállítva és úgy néz ki, hogy Kazah anyag lenne. Van valakinek valami tapasztalata Kazah AN ügyben?
Válasz #2007. hozzászólásra
140000 ft-/to körül
Nem tudjátok hogy 8-20-30-as műtrágyát emberi áron mennyiért lehet beszerezni köszi
Válasz #2000. hozzászólásra
Ez milyen linzis ???? Mert engem is hívott a régi ismerős a cégtől !!
ha valaki még nem vásárolt be műtrágyából akkor amíg lehet még tegy emeg, aza hír, hogy jövő héten emelkedik,
hogy mennyivel, mikor, melyik típus, az paszz
Válasz #2001. hozzászólásra
a phylazonit képviselő említette még tavaly, hogy ezt is terjesztik, de most a héten volt nálam, már nem reklámozta, asszem máshoz került???
Válasz #1986. hozzászólásra
Talán idén kipróbáljuk a cégnél...
Válasz #1997. hozzászólásra
Ne adj egy szarért 6500 -at, ha szart se ér...
Adj egy normálisért kicsit többet és semmi hiány nem ér...
GreenSoil Humin huminsavas granulátum
A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai huminsavval bővített műtrágyák, melyek
foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és szerves anyagot
tartalmaznak. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő
tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából
ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak.
Kiemelendő a termék 24%-os huminsav részaránya is, ami a növények fejlődését segíti. A
Humin szó a huminsavra utal, ez a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze.
A huminsav hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen
foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és
makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.
További jótékony hatása a talaj javításában rejlik: a talaj pH értékét a semleges érték felé
javítja. Kiváló az elsavasodott, a kiégett talajok javítására, a talaj rekultiválására. A GreenSoil
Humin műtrágya a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza, serkenti a magok
csírázását, elősegíti a gyökérképződést.
A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás
mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. A GreenSoil
Humin termékekben lévő huminsav jótékony hatása miatt 78 nap elteltével sem mosódik ki
annyi hatóanyag a gyökérzónából, mint 14 nap alatt a hagyományos műtrágyánál. Kísérletek
során a nyomelemek kimosódását nem lehetett kimutatni. Tehát a huminsav folyamatosan
feltárja a makroelemeket, miközben védi azokat a kimosódástól, ezáltal biztosítva a
hosszantartó hatást és a talaj szerkezetének javulását.
A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A
huminsav a hatóanyag-számításban is fontos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium
feltárása révén további 10% foszforral és 14% káliummal növeli a granulátumban található
foszfor és kálium százalékos arányát. A GreenSoil Humin K + Cu terméket nézve, a
hatásmechanizmus alapján, így 17% foszfor- és 34% káliummennyiség jut a növénynek.
Kipróbálta már valaki???
Válasz #1998. hozzászólásra
Azt mondták, hogy van benne némi por is, de engem a hatóanyag-tartalom érdekelne...
Jo estet!
Romaniaban a 3x15 NPK mazsaja 48 euro
Válasz #1997. hozzászólásra
Sokat, nekünk fedett helyen állt 1 bibbag 27es péti
1 évet, eleve más volt a színe és sok volt a sérült szemcse/golyó.
Sziasztok!
Nettó 6500 Ft-ért ajánlottak 25-ös pétit a gond csak az, hogy 2009 év végi. Ömlesztve adnák. Szerintetek megéri?
Nem tudom, hogy mennyit csökkenhetett a hatóanyag tartalma. Ti tudtok erről valami infót.?
yara 8-24-24 már 16000......
Válasz #1994. hozzászólásra
Na, most kaptam egy ajánlatot 87 + Áfára, kiszállitva. Ez elég jónak tűnik.
A magyar AN34%-os nettó 95 ezer körül van.
Válasz #1992. hozzászólásra
Izé, 85e/tonna.
Válasz #1990. hozzászólásra
Akkor kicsit pontosabban Olyan cég amelyik kiszállit Pápa mellé 3 tonnát is, és az 50 kg-os zsákos kiszerelés esetén kiszállitással max. nettó 85e/q körül van az ára.
TEGNAP VOLTAM BALKÁNYBA A HUNGAROBIOCHEMNÉL,IMPORT MAS BRUTTO 8875,KÁLIUM-KLORID 60%-OS 12500,KARBAMID ELŐTTEM FOGYOTTEL DE MÉG LESZ BR:10000FT,3X15NPK 11250 BRUTTO.
Válasz #1989. hozzászólásra
Szerintem ami EMBERI áron volt az már rég elfogyott!!
Tudna valaki tippet adni, hogy AN 34%-os 50 kg-os zsákos műtrágyát kiszállítással (csak 3 tonna) kitől lehetne emberi áron rendelni? Pápa közelében vagyunk, oda kellene kihozni.
Előre is köszönöm
a karbamid most hogy megy?
Válasz #1986. hozzászólásra
Bocs, Humin
Használt valaki GreenSoil Humim műtrágyát?
-tapasztalat?
Válasz #1984. hozzászólásra
Azt hogy Duslo szarakodik stb...
De a lényeg , amíg idén lesz vevő a műtrágyára ezek azt mondták hetente emelik párszázzal...
Válasz #1983. hozzászólásra
Ma beszéltem egy "ösmerőssel" azt mondta a műkakival kapcsolatban hogy a Lengyeleknél 1 gyár bezárt Pét oda szállít 6 héten keresztül!! Tehát nincs kényszer az eladásra nem várható csak áremelés továbbra is!!!! Ti kollégák erről mit tudtok ???????
Válasz #1982. hozzászólásra
Vízoldékonyságban a Yará-t szerintem simán veri...
De odapróbálnám a Timac-hoz is.
Válasz #1981. hozzászólásra
Nem tudom mennyire igaz a jó vízoldékonyság, mert ma már mindenkinek minden műtrágyája vízoldható, de ha igen, akkor tényleg a legjobb ár-érték arányú komplex. De az is vicc, hogy a Linzi mas olcsóbb mint a péti.
Válasz #1980. hozzászólásra
Nekem mindig is a legjobb ár-érték arányú , minőségű műtrágya család volt....
Válasz #1978. hozzászólásra
Mióta az arab megvette Linzt azóta nyomulnak nagyon! Nem is rossz árakkal!
Válasz #1963. hozzászólásra
Igaz, de a szegedi árak és a 70e szemes Maxim csávázott kiszerelés elég jók voltak. A sok kisérleti termesztési adatot tartalmazó táblázatban és szines-szagos grafikonon meg nem látszott túl sok eltérés a mennyiségekben és vizben.
Mai LINZI nettó árak(BIG BAG):
NAC 27% N : 7-7400
LINZER GOLD 24 N 14 P +(stb) : kb 9300
LINZER STAR 3X15 +(stb) : 10.000
Válasz #1972. hozzászólásra
Csak akkor van gond ha szórod az úton is mert a 120q ha szalmás azért ha meg vizes azért szórod el. Na és akkor ne találkozz hivatali emberkével, mert van dá dá dá !!!! Az igazi megoldás 180 pacis traki és 3 tengelyes pót és góóóóóó !!!!
Válasz #1973. hozzászólásra
persze bruttó és 50kg kiszerelés
Válasz #1974. hozzászólásra
Nah ezért nem vállalunk vele Km-es fuvarokat
Válasz #1972. hozzászólásra
És akkor szépen lehet halladni a durdefekt a felni szét repedés és a pótkocsi le akadás irányába... Mert azt senki nem érti meg hogy ez szóró kocsi és nem szálitó kocsi
Válasz #1970. hozzászólásra
Ez gondolom bruttó ár?? Mert ha már enyi a nettó akkor már kibb nagy a baj
Válasz #1969. hozzászólásra
Azt mi is megdurrantjuk 120q-val. 82-es MTZ volt hogy tapsikolt, de viszi, halad. Csak 15 km-re elmászkálni egy akkora tandemmel... az az a művelet, amiért érdemes belevágni a szakmába
Válasz #1969. hozzászólásra
En a sajatra veletlen sem raknek tobbet, mint amennyire mereteztek... Apam is hajtotta a T-6os szoronkat...hiaba mondta a markolosnak, hogy 80q eleg lesz.... Fer erre meg! volt a valasz... Aztan a lancok szepen kinyultak, mint a gatya...
tegnap felhívtam a legközelebbi kereskedőt 9500Ft/q a pétisó.
Válasz #1964. hozzászólásra
meg kell rakni rendesen a szórót.
akik nekem szórják marhából 120-at raknak egy T-88-ra.
Ha valaki hasznal arrafele TG-10-est vagy hasonlot, azzal gyorsabban menne...
Ezt nezd...
Válasz #1949. hozzászólásra
150-180? az lótúró!
kétévente 400-500 és a köztes évben pénztárcától függő nitrogén.
Válasz #1965. hozzászólásra
igen, azt nem is neked irtam, hanem a jokedelyu, vicces fiuknak, lentebb :)
a depozassal meg az abaj, hogy a diszno gane Qrva budos, a lakott terulet meg kozelvan... en meg nem tudok olyan gyorsan futni, ahogy kergetnenek :)
Igazából a trágyaszórós tipp nem az enyém volt hanem eggyel alattam
Erre általában azt szokták kitalálni, hogy előbb kihordják a trágyát pótkocsikon a helyszínre, mert abból mégis csak több van mint trágyaszóróból, és utána a trágyaszórót a helyszínen pakolják.
Válasz #1961. hozzászólásra
hihhetetlen hogy tragyaszoroval szorjak a tragyat:)
felenk is:)
a kerdes az lett volna: ha 15km-rol kell vinni a tragyat, es egy t088-as tud 8-9 t/fordulo, akkor 1ha= 4-5 fordulo, akkor 1 nap 3-4ha. szoal, milyen nagyobb kapacitas lehetne? ez lett volna a kerdesem:)