Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR410.51 FtUSD386.85 FtCHF438.4 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én idén fogok vagy Pannon-t vagy Cheminova-t. De több ismerős gazda használt, a korai lehűlés miatti lilulás is elmarad vagy kisebb, mert ott az oldható foszfor, és a nagyon korai vetéseik is szép erősek.
MAP-ot, kálisót kinyomod mondjuk ősszel, leszántod, tavasszal a vetésnél kiteszel valamennyi nitrogént, és a mag mellé teszel valamennyi PANNON-t, hogy legyen neki tápanyag, mire a gyökerei elérik a talajba bekevert őszi anyagot vagy a nitrogén-t- Emellett a cink tartalma miatt lehet, hogy nem kell lombtrágyáznod
Épp ez a lényeg, hogy nem úgy kell kezelni, mint műkaki, ha önmagában szóród, akkor semmire nem elég a hatóanyag, ami benne van.
Vetéssel egy menetben a magárokba nyomatod, mag alá meg vagy nitrogén-t vagy a komplexet. A többi komplex vagy nitrogén meg már rég kint kell legyen
Kálit nem tartalmaz?
Mondjuk nekem azt mondta az egyik szaki, hogy lehet itt papolni a gyorsan oldódó műtrágyáról, de a kálinál ezt még senki sem tudta megoldani, hogy gyorsan felvehető állapotba kerüljön. Általában több hónap, mire hatása van...
Szerintem ez az egyik legjobb strarter műtrágya. A Kwizda honlapján többet olvashatsz róla,
Összetétel:
10% nitrogén (N), 45% foszfor (P2O5), 2% cink (Zn)
Érdeklődni szeretnék tőletek hogy Csongrád vagy Békés megyében ki forgalmaz ill. van is nála készleten Yara 8-24-24 vagy 7-20-28 műtrágyát ill.milyen áron vesztegetik?
Én kérdezgettem az IKR ill. Kite lerakatokat is és egyik helyen se biztattak hogy lesz és nem is nagyon volt azt mondták
"A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás
mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. "
Nekünk azt tanították, hogy a káli, és a foszfor igen lassan átlagos csapadékviszonyok mellett csak pár cm-t mozognak évente.
Továbbá nálunk van aki kétévente szór kálit és foszfort, mégis jó termései vannak...
Mi szórtunk valamelyik ősszel búza alá, Kazazot-néven futott. Állagra kb. mint a magyar an. Poros se volt drasztikusan. De hogy amit neked ajánlottak ilyen-e, azt nem tudhatjuk.
ha valaki még nem vásárolt be műtrágyából akkor amíg lehet még tegy emeg, aza hír, hogy jövő héten emelkedik,
hogy mennyivel, mikor, melyik típus, az paszz
GreenSoil Humin huminsavas granulátum
A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai huminsavval bővített műtrágyák, melyek
foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és szerves anyagot
tartalmaznak. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő
tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából
ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak.
Kiemelendő a termék 24%-os huminsav részaránya is, ami a növények fejlődését segíti. A
Humin szó a huminsavra utal, ez a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze.
A huminsav hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen
foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és
makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.
További jótékony hatása a talaj javításában rejlik: a talaj pH értékét a semleges érték felé
javítja. Kiváló az elsavasodott, a kiégett talajok javítására, a talaj rekultiválására. A GreenSoil
Humin műtrágya a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza, serkenti a magok
csírázását, elősegíti a gyökérképződést.
A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás
mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. A GreenSoil
Humin termékekben lévő huminsav jótékony hatása miatt 78 nap elteltével sem mosódik ki
annyi hatóanyag a gyökérzónából, mint 14 nap alatt a hagyományos műtrágyánál. Kísérletek
során a nyomelemek kimosódását nem lehetett kimutatni. Tehát a huminsav folyamatosan
feltárja a makroelemeket, miközben védi azokat a kimosódástól, ezáltal biztosítva a
hosszantartó hatást és a talaj szerkezetének javulását.
A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A
huminsav a hatóanyag-számításban is fontos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium
feltárása révén további 10% foszforral és 14% káliummal növeli a granulátumban található
foszfor és kálium százalékos arányát. A GreenSoil Humin K + Cu terméket nézve, a
hatásmechanizmus alapján, így 17% foszfor- és 34% káliummennyiség jut a növénynek.
Kipróbálta már valaki???
Nettó 6500 Ft-ért ajánlottak 25-ös pétit a gond csak az, hogy 2009 év végi. Ömlesztve adnák. Szerintetek megéri?
Nem tudom, hogy mennyit csökkenhetett a hatóanyag tartalma. Ti tudtok erről valami infót.?
Akkor kicsit pontosabban Olyan cég amelyik kiszállit Pápa mellé 3 tonnát is, és az 50 kg-os zsákos kiszerelés esetén kiszállitással max. nettó 85e/q körül van az ára.
TEGNAP VOLTAM BALKÁNYBA A HUNGAROBIOCHEMNÉL,IMPORT MAS BRUTTO 8875,KÁLIUM-KLORID 60%-OS 12500,KARBAMID ELŐTTEM FOGYOTTEL DE MÉG LESZ BR:10000FT,3X15NPK 11250 BRUTTO.
Tudna valaki tippet adni, hogy AN 34%-os 50 kg-os zsákos műtrágyát kiszállítással (csak 3 tonna) kitől lehetne emberi áron rendelni? Pápa közelében vagyunk, oda kellene kihozni.
13787 hozzászólás
Ma akkora árakat hallotam felénk a mütrágyára majdnem dobtam egy hátast!! Tud valaki aktuális árakat MAS-27 ROM -33 am
Válasz #2034. hozzászólásra
Ha jól látom ezek már szulfátosak.
Válasz #2033. hozzászólásra
Unifoska 4-12-12-(12,5-12) ezt szórtam búza és repce alá hogy a hatása milyen lesz az elválik de jó árban van.
Válasz #2033. hozzászólásra
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=pl&u=http://www.zchsiarkopol.pl/index.php%3Fpage%3Dprodukty_nawozy_dla_rolnictwa&ei=K0JlTbv5N42XOoT0jNcF&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB4Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dtarnogran%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DVud%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26prmd%3Divns
Ezekről valaki tud valamit ??????
UNIFOSKA
TARNOGRAN
POLIFOSKA
KAPPA
Találtam olyant pl.: TARNOGRAN K NPK(CaMgS) 3-10-21-(6-3-21) z B, Zn
A 21% S miatt létezhet, hogy már szulfátos legyen ???
Válasz #2031. hozzászólásra
Én idén fogok vagy Pannon-t vagy Cheminova-t. De több ismerős gazda használt, a korai lehűlés miatti lilulás is elmarad vagy kisebb, mert ott az oldható foszfor, és a nagyon korai vetéseik is szép erősek.
Válasz #2030. hozzászólásra
Használtál már Pannon startert? Én még most szeretném kipróbálni, mik a tapasztalataid?
MAP-ot, kálisót kinyomod mondjuk ősszel, leszántod, tavasszal a vetésnél kiteszel valamennyi nitrogént, és a mag mellé teszel valamennyi PANNON-t, hogy legyen neki tápanyag, mire a gyökerei elérik a talajba bekevert őszi anyagot vagy a nitrogén-t- Emellett a cink tartalma miatt lehet, hogy nem kell lombtrágyáznod
Épp ez a lényeg, hogy nem úgy kell kezelni, mint műkaki, ha önmagában szóród, akkor semmire nem elég a hatóanyag, ami benne van.
Vetéssel egy menetben a magárokba nyomatod, mag alá meg vagy nitrogén-t vagy a komplexet. A többi komplex vagy nitrogén meg már rég kint kell legyen
Pannon starter,mit tud a többi műkakival szemben?Többet,kevesebbet?Vélemény??
Válasz #2025. hozzászólásra
Abban az időszakban nem igényel még komoly káli mennyiséget, emiatt hagyták ki.
Válasz #2018. hozzászólásra
OK, köszönöm.
Válasz #2024. hozzászólásra
Kálit nem tartalmaz?
Mondjuk nekem azt mondta az egyik szaki, hogy lehet itt papolni a gyorsan oldódó műtrágyáról, de a kálinál ezt még senki sem tudta megoldani, hogy gyorsan felvehető állapotba kerüljön. Általában több hónap, mire hatása van...
Válasz #2019. hozzászólásra
Szerintem ez az egyik legjobb strarter műtrágya. A Kwizda honlapján többet olvashatsz róla,
Összetétel:
10% nitrogén (N), 45% foszfor (P2O5), 2% cink (Zn)
kis mennyiség kellene 15 mázsa körüli
Érdeklődni szeretnék tőletek hogy Csongrád vagy Békés megyében ki forgalmaz ill. van is nála készleten Yara 8-24-24 vagy 7-20-28 műtrágyát ill.milyen áron vesztegetik?
Én kérdezgettem az IKR ill. Kite lerakatokat is és egyik helyen se biztattak hogy lesz és nem is nagyon volt azt mondták
Válasz #2020. hozzászólásra
Nem a cég reklámembereként írtam ,csak ki akarom próbálni...
Válasz #2001. hozzászólásra
"A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás
mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. "
Nekünk azt tanították, hogy a káli, és a foszfor igen lassan átlagos csapadékviszonyok mellett csak pár cm-t mozognak évente.
Továbbá nálunk van aki kétévente szór kálit és foszfort, mégis jó termései vannak...
Válasz #2013. hozzászólásra
Hali!
Mit tud ez a Pannon starter trágya, illetve mi az összetevője?
Válasz #2017. hozzászólásra
Hali!
Én vásároltam már többször tőlük. Nekem nem volt semmilyen probléma, hacsak az nem, hogy ugyanolyan drága a műtrágyájuk, mint máshol, de ez van...
Ismeri valaki a Fertilia Kft.-t? Milyen partneri tapasztalatok vannak velük?
7140+ÁFA/q 50kg-os pétisó
670+áfa,az idei ár
tavaly 600 nettó ft. volt
Nem tudja valaki, hogy mennyibe kerül a pannon starter műtrágya?
perefert 8-20-28 at vettem 13500 ért de ez volt az utolsó 17 tonna ezen az áron.. Állítólag...
Válasz #2010. hozzászólásra
Kösz, akkor majd meglátom milyen lesz.
Válasz #2009. hozzászólásra
Mi szórtunk valamelyik ősszel búza alá, Kazazot-néven futott. Állagra kb. mint a magyar an. Poros se volt drasztikusan. De hogy amit neked ajánlottak ilyen-e, azt nem tudhatjuk.
Nemrég kaptam AN műtrágyára 87+Áfa ajánlatot kiszállítva és úgy néz ki, hogy Kazah anyag lenne. Van valakinek valami tapasztalata Kazah AN ügyben?
Válasz #2007. hozzászólásra
140000 ft-/to körül
Nem tudjátok hogy 8-20-30-as műtrágyát emberi áron mennyiért lehet beszerezni köszi
Válasz #2000. hozzászólásra
Ez milyen linzis ???? Mert engem is hívott a régi ismerős a cégtől !!
ha valaki még nem vásárolt be műtrágyából akkor amíg lehet még tegy emeg, aza hír, hogy jövő héten emelkedik,
hogy mennyivel, mikor, melyik típus, az paszz
Válasz #2001. hozzászólásra
a phylazonit képviselő említette még tavaly, hogy ezt is terjesztik, de most a héten volt nálam, már nem reklámozta, asszem máshoz került???
Válasz #1986. hozzászólásra
Talán idén kipróbáljuk a cégnél...
Válasz #1997. hozzászólásra
Ne adj egy szarért 6500 -at, ha szart se ér...
Adj egy normálisért kicsit többet és semmi hiány nem ér...
GreenSoil Humin huminsavas granulátum
A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai huminsavval bővített műtrágyák, melyek
foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és szerves anyagot
tartalmaznak. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő
tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából
ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak.
Kiemelendő a termék 24%-os huminsav részaránya is, ami a növények fejlődését segíti. A
Humin szó a huminsavra utal, ez a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze.
A huminsav hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen
foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és
makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.
További jótékony hatása a talaj javításában rejlik: a talaj pH értékét a semleges érték felé
javítja. Kiváló az elsavasodott, a kiégett talajok javítására, a talaj rekultiválására. A GreenSoil
Humin műtrágya a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza, serkenti a magok
csírázását, elősegíti a gyökérképződést.
A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás
mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. A GreenSoil
Humin termékekben lévő huminsav jótékony hatása miatt 78 nap elteltével sem mosódik ki
annyi hatóanyag a gyökérzónából, mint 14 nap alatt a hagyományos műtrágyánál. Kísérletek
során a nyomelemek kimosódását nem lehetett kimutatni. Tehát a huminsav folyamatosan
feltárja a makroelemeket, miközben védi azokat a kimosódástól, ezáltal biztosítva a
hosszantartó hatást és a talaj szerkezetének javulását.
A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A
huminsav a hatóanyag-számításban is fontos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium
feltárása révén további 10% foszforral és 14% káliummal növeli a granulátumban található
foszfor és kálium százalékos arányát. A GreenSoil Humin K + Cu terméket nézve, a
hatásmechanizmus alapján, így 17% foszfor- és 34% káliummennyiség jut a növénynek.
Kipróbálta már valaki???
Válasz #1998. hozzászólásra
Azt mondták, hogy van benne némi por is, de engem a hatóanyag-tartalom érdekelne...
Jo estet!
Romaniaban a 3x15 NPK mazsaja 48 euro
Válasz #1997. hozzászólásra
Sokat, nekünk fedett helyen állt 1 bibbag 27es péti
1 évet, eleve más volt a színe és sok volt a sérült szemcse/golyó.
Sziasztok!
Nettó 6500 Ft-ért ajánlottak 25-ös pétit a gond csak az, hogy 2009 év végi. Ömlesztve adnák. Szerintetek megéri?
Nem tudom, hogy mennyit csökkenhetett a hatóanyag tartalma. Ti tudtok erről valami infót.?
yara 8-24-24 már 16000......
Válasz #1994. hozzászólásra
Na, most kaptam egy ajánlatot 87 + Áfára, kiszállitva. Ez elég jónak tűnik.
A magyar AN34%-os nettó 95 ezer körül van.
Válasz #1992. hozzászólásra
Izé, 85e/tonna.
Válasz #1990. hozzászólásra
Akkor kicsit pontosabban Olyan cég amelyik kiszállit Pápa mellé 3 tonnát is, és az 50 kg-os zsákos kiszerelés esetén kiszállitással max. nettó 85e/q körül van az ára.
TEGNAP VOLTAM BALKÁNYBA A HUNGAROBIOCHEMNÉL,IMPORT MAS BRUTTO 8875,KÁLIUM-KLORID 60%-OS 12500,KARBAMID ELŐTTEM FOGYOTTEL DE MÉG LESZ BR:10000FT,3X15NPK 11250 BRUTTO.
Válasz #1989. hozzászólásra
Szerintem ami EMBERI áron volt az már rég elfogyott!!
Tudna valaki tippet adni, hogy AN 34%-os 50 kg-os zsákos műtrágyát kiszállítással (csak 3 tonna) kitől lehetne emberi áron rendelni? Pápa közelében vagyunk, oda kellene kihozni.
Előre is köszönöm
a karbamid most hogy megy?