Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz termelo #13881. hozzászólásáravalahogy nem áll össze a kèp. Boroshordoba is kèn kellett,hogy a gombát +xy megölje. Ha a talajban megöli,nem lesz baja a gabonának,meg mittudomèn. De a föld csak arra jó,hogy a gyökèr valamibe kapaszkodni tudjon. Most talajt èpitünk,mert halott. A halottban meg csak műtrágyával nő valami is. Most akkor nem volt igaza,ha megöli?
Válasz Gandhy #13879. hozzászólásáraAzt írta a Netparaszt, hogy a kén megöli a talajéletet azt hiszem ha 20 (???) kg/ha -tól többet juttatsz ki egyszerre.
Az összes retro gombaölő kén volt anno; Bordói-lé ilyesmi...
Semlegesítő érték: 0 – nincs hatása a talaj pH-ra.
Tulajdonsága és előnyei:
• A szikes talajon (pH 7,5 feletti) bátran használható, kémhatását NEM emeli.
• MINDEN talajtípusra alkalmazható (akár homoktalajon is).
• Műtrágyaként is használható más kémhatású talajokon, ~ 15% (Ca) kalciumot és ~ 45% (SO4)ként tartalmazó termék.
• Szemcsemérete miatt a talaj részecskéihez gyorsan kapcsolódik.
• Aktivizálja a talajéletet, ezzel segítve a hasznos talajlakók (baktériumok, földigiliszták) életfeltételeinek javulását.
• Radikálisan javítja a talaj szerkezetét; több vizet, gyorsabban és hosszabb távra tud levezetni és betárolni a talaj. Az optimalizált talaj szerkezete fokozza az öntözés hatékonyságát is!
• Segíti a talajban lekötött tápanyagok felszabadítását, így azt a növények felvehetik. Alkalmazásával a műtrágya hasznosulása fokozható!
• SZIKES TALAJON egyedülálló, míg más talajon a kevés kalcium + magas kén bevitelére vagy fenntartó meszezésre ez a leggazdaságosabb, legkényelmesebb megoldás!
Válasz ttetudod #13870. hozzászólásáraHát ezért nem tudom honnan akarnának gázt adni ha nekik sincs.
Akkor Én is adok el a szlovákoknak egymilliárd köbméter gázt egy millió forintért. Az nem számít hogy nekem sincs
Válasz Gandhy #13871. hozzászólásáraMelyik cégtől vetted azt meglehet kérdezni?
Lehet már kérdeztem csak elfelejtettem.
Szórót milyet adtak? Le is vitték hozzád vagy neked kellett elhozni?
Köszi
Válasz Gandhy #13859. hozzászólásáraMostan nézem az aprókat.
Nyíregyházán 102 a 27% péti. Ilyen árban nem nagyon látni. Egy telefont megér, de érdemes lenne elmenni megnézni is.
Válasz Gandhy #13862. hozzászólásáraRepcére, napraforgóra csak a ma megrendeltet kéneset teszem. Napraforgóra még fog menni NPK vetéskor.
Pétit meghagyom a búzákra. Ha "ideális" lessz az időjárás, nitroszolt is kap.
Válasz mihaszna #13858. hozzászólásáraNem a szlovákokat viselik a lelkükön a németek, hanem az ukránokat. Csak Sk le ne állítsa a villamosenergiát Ukrajna felé.....
Válasz Sk Laci #13851. hozzászólásáraItt egy időbe sok pizzéria bezàrt mert nem lakossàgi fogyasztó kategóriàba kerültek régen csak köbméter volt. De még ez is itt le van bontva hónapokra mennyi a keret. Nem làthatunk bele én tippelek, hogy van még egy köztes àtjàtszó cég az értékesítésben.
Válasz Gyula., #13850. hozzászólásáraCsehek és a németek is kínáltak Szlovákiának gázt tranzitdíj elengedésével. De az orosz gáz ukránokat megkerülve tranzitdíjjal együtt még mindig olcsóbb.
Válasz R Sándor #13848. hozzászólásáraHa talàlnak olcsóbbat màs honnét mert erről a vezetékes oroszról is leszették a sâpot ipari felhasznàló
így meg úgy..
Válasz R Sándor #13848. hozzászólásáraA gáz ára megindult fölfelé, úgyhogy erre ráfogva már csak fölfelé megy tavaszig. Valamint lassan mindenkit sürget az idő...
Válasz Erdőjaro #13840. hozzászólásáraOlcsóbb. Az. Ami most raktáron van, gondolom már az is a 2honap múlva drágábban legyártottal emelt árat kapja. Kovidkor is,ami fèl ève itt volt,követte az árat. Így kell ez,így megy ez,meg így is lesz.
Válasz Gandhy #13839. hozzászólásárategnap fejtegették,lehet még olcsóbb is lesz,mert az ukrán emelte meg a tranzitdijat még 22ben drasztikusan,a kapacitás is jelentősen növelhető,azt nyilatkozták a Bulgárok
Válasz Erdőjaro #13838. hozzászólására2 hete vettem 120 ezerért(kamion), de ha hinni lehet a megmondó embereknek, akkor nagyot fog drágulni a gáz Európában azzal, hogy az ukránok elzárták a csapot.
Válasz kiskertész #13832. hozzászólásáraIgazábol veteményes kerbe kell kb 500 négyzetméterre.
Az IKR szaktanácsadoja ajánlotta ezt a műtrágyát csak gondoltam megkérdezem itt is hátha valaki tud jobbat olcsobban . És a marcali ikr telephején van is raktáron . És adnak is ha kell akár 1 zsákkal is Gazdaboltokban ijent nem láttam
14034 hozzászólás
Válasz .Richard. #13883. hozzászólásáraA történelem során a ként régóta használják "csírátlanításra"
Az, hogy 20 kg-tól felfelé mekkora pusztítást okoz nem tudom de kizárt, hogy ne okozna semennyit.
Most ezt komolyan mondod, hogy a talaj csak arra való hogy a gyökér valamibe kapaszkodjon?
Poke segíts !
Válasz termelo #13881. hozzászólásáravalahogy nem áll össze a kèp. Boroshordoba is kèn kellett,hogy a gombát +xy megölje. Ha a talajban megöli,nem lesz baja a gabonának,meg mittudomèn. De a föld csak arra jó,hogy a gyökèr valamibe kapaszkodni tudjon. Most talajt èpitünk,mert halott. A halottban meg csak műtrágyával nő valami is. Most akkor nem volt igaza,ha megöli?
Válasz termelo #13881. hozzászólásáraÍrd meg neki, hogy megtaláltad a Vasi Gombaölőt
Válasz Gandhy #13879. hozzászólásáraAzt írta a Netparaszt, hogy a kén megöli a talajéletet azt hiszem ha 20 (???) kg/ha -tól többet juttatsz ki egyszerre.
Az összes retro gombaölő kén volt anno; Bordói-lé ilyesmi...
Válasz Ganajos #13875. hozzászólásáraAgrova
Ha rákeresel az Agrocal Gypsumra, kiad egy adatlapot, amin rajt van a szóró fotója is.
Válasz berenyil2 #13873. hozzászólásáraA gyártó szerint:
Semlegesítő érték: 0 – nincs hatása a talaj pH-ra.
Tulajdonsága és előnyei:
• A szikes talajon (pH 7,5 feletti) bátran használható, kémhatását NEM emeli.
• MINDEN talajtípusra alkalmazható (akár homoktalajon is).
• Műtrágyaként is használható más kémhatású talajokon, ~ 15% (Ca) kalciumot és ~ 45% (SO4)ként tartalmazó termék.
• Szemcsemérete miatt a talaj részecskéihez gyorsan kapcsolódik.
• Aktivizálja a talajéletet, ezzel segítve a hasznos talajlakók (baktériumok, földigiliszták) életfeltételeinek javulását.
• Radikálisan javítja a talaj szerkezetét; több vizet, gyorsabban és hosszabb távra tud levezetni és betárolni a talaj. Az optimalizált talaj szerkezete fokozza az öntözés hatékonyságát is!
• Segíti a talajban lekötött tápanyagok felszabadítását, így azt a növények felvehetik. Alkalmazásával a műtrágya hasznosulása fokozható!
• SZIKES TALAJON egyedülálló, míg más talajon a kevés kalcium + magas kén bevitelére vagy fenntartó meszezésre ez a leggazdaságosabb, legkényelmesebb megoldás!
Válasz ttetudod #13870. hozzászólásáraHát ezért nem tudom honnan akarnának gázt adni ha nekik sincs.
Akkor Én is adok el a szlovákoknak egymilliárd köbméter gázt egy millió forintért. Az nem számít hogy nekem sincs
Válasz Selvin #13876. hozzászólásáraKöszi
Válasz Ganajos #13874. hozzászólásáraIkr 27% 142+áfa
Válasz Gandhy #13871. hozzászólásáraMelyik cégtől vetted azt meglehet kérdezni?
Lehet már kérdeztem csak elfelejtettem.
Szórót milyet adtak? Le is vitték hozzád vagy neked kellett elhozni?
Köszi
Ikr vagy kite 27% N árat nem tud valaki esetleg?
Válasz Gandhy #13871. hozzászólásáraKöszi. Ph emelés vagy inkább szerkezet javítás és kénpótlas a cél?
Válasz Sk Laci #13868. hozzászólásáraAz jó ár, kérdés, hogy milyen az anyag.
Válasz berenyil2 #13867. hozzászólásáraAgrocal Gypsum és 34 ezer volt /tonna. Szórót is adtak, 1000 Ft/T
Válasz mihaszna #13858. hozzászólásáraSoha nem vettek annyi orosz LNG-t mint idén.
Válasz Sk Laci #13868. hozzászólásáraPer zsák lesz az szerintem.(0,7 tonna)
Válasz Gandhy #13859. hozzászólásáraMostan nézem az aprókat.
Nyíregyházán 102 a 27% péti. Ilyen árban nem nagyon látni. Egy telefont megér, de érdemes lenne elmenni megnézni is.
Válasz Gandhy #13862. hozzászólásáraSzia
Megkérdezhetem milyen gipszet szóltál és mennyibe került?
Én is merengek rajta.
Köszi
Sziasztok!
NPK árakról mit hallani?? Van vmi infótok??
Válasz Sk Laci #13864. hozzászólásáraNem tudom, most szórom először. Eddig granulált meszet szórtam.
Válasz Gandhy #13862. hozzászólásáraEttől a gipsztől nem lessz nehezebb müvelésü a talaj?
Válasz Gandhy #13862. hozzászólásáraRepcére, napraforgóra csak a ma megrendeltet kéneset teszem. Napraforgóra még fog menni NPK vetéskor.
Pétit meghagyom a búzákra. Ha "ideális" lessz az időjárás, nitroszolt is kap.
Válasz Sk Laci #13861. hozzászólásáraIdén nem szórok kénes műtrágyát. Kiszórtam ősszel 1 tonna/hektár gipszet, aminek közel fele kén(SO3).
Válasz Gandhy #13859. hozzászólásáraPont ennyiért vettem ma kénes mütrágyát Uniko 25,5 N/ 45% SO3
Válasz mihaszna #13858. hozzászólásáraNem a szlovákokat viselik a lelkükön a németek, hanem az ukránokat. Csak Sk le ne állítsa a villamosenergiát Ukrajna felé.....
Válasz Csabenn #13856. hozzászólásáraBigétől, de már a decemberi 120 helyett most 140 az ára
Válasz Sk Laci #13851. hozzászólásáraHát már a németeknél olyan sok gáz van hogy a szlovákoknak is adnának belőle?
Válasz Géza bácsi #13855. hozzászólásáraMég kellet ezért ma vettem 30%-os. 14900 nettó. 10%al emelkedni fog,nem biztos hogy ez a vége lesz.
Válasz Gandhy #13839. hozzászólásáraSzabad tudni, hogy melyik cégtől vetted??
nitrosol ár?
Válasz SILA #13853. hozzászólásáraCsak egész kamion? Pakson átvehető, vagy csak kiszállítva?
NS 21/24 granulált még elérhető 107.000,-Ft/t Pakson! Január végi kiszállítással!
Válasz Sk Laci #13851. hozzászólásáraItt egy időbe sok pizzéria bezàrt mert nem lakossàgi fogyasztó kategóriàba kerültek régen csak köbméter volt. De még ez is itt le van bontva hónapokra mennyi a keret. Nem làthatunk bele én tippelek, hogy van még egy köztes àtjàtszó cég az értékesítésben.
Válasz Gyula., #13850. hozzászólásáraCsehek és a németek is kínáltak Szlovákiának gázt tranzitdíj elengedésével. De az orosz gáz ukránokat megkerülve tranzitdíjjal együtt még mindig olcsóbb.
Válasz R Sándor #13848. hozzászólásáraHa talàlnak olcsóbbat màs honnét mert erről a vezetékes oroszról is leszették a sâpot ipari felhasznàló
így meg úgy..
Válasz R Sándor #13848. hozzászólásáraA gáz ára megindult fölfelé, úgyhogy erre ráfogva már csak fölfelé megy tavaszig. Valamint lassan mindenkit sürget az idő...
Válasz Gyula., #13847. hozzászólásáraHátha még tavaszig változik, már hogy lefele.
Válasz R Sándor #13846. hozzászólásáraIgen..
Válasz Gyula., #13845. hozzászólására+ Fa???
Pétisó biges kamionos 14000 mai àr
Na ja, szépen "épülget" az ár, de 240 alatt nem érdemes venni, az a legjobb az szemlátomást nagyon bejött.
Válasz Erdőjaro #13840. hozzászólásáraOlcsóbb. Az. Ami most raktáron van, gondolom már az is a 2honap múlva drágábban legyártottal emelt árat kapja. Kovidkor is,ami fèl ève itt volt,követte az árat. Így kell ez,így megy ez,meg így is lesz.
Válasz Sk Laci #13841. hozzászólásáraIgen
Válasz Gandhy #13839. hozzászólására27 % N ???
Válasz Gandhy #13839. hozzászólásárategnap fejtegették,lehet még olcsóbb is lesz,mert az ukrán emelte meg a tranzitdijat még 22ben drasztikusan,a kapacitás is jelentősen növelhető,azt nyilatkozták a Bulgárok
Válasz Erdőjaro #13838. hozzászólására2 hete vettem 120 ezerért(kamion), de ha hinni lehet a megmondó embereknek, akkor nagyot fog drágulni a gáz Európában azzal, hogy az ukránok elzárták a csapot.
Tud valaki nitrogén árakat Januárra?
Válasz Tézé #13826. hozzászólásáraHa minőséget akarsz,akkor Yarát vegyél.
Válasz Tézé #13826. hozzászólásáraHa fával tüzelsz gyűjtsd a hamut, az kb. helyettesíti, nitrogént kell venned tavaszra 10-20 kg karbamid/mikramid.
Válasz kiskertész #13832. hozzászólásáraIgazábol veteményes kerbe kell kb 500 négyzetméterre.
Az IKR szaktanácsadoja ajánlotta ezt a műtrágyát csak gondoltam megkérdezem itt is hátha valaki tud jobbat olcsobban . És a marcali ikr telephején van is raktáron . És adnak is ha kell akár 1 zsákkal is Gazdaboltokban ijent nem láttam