Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én tavaly 105 ;107 re voltam szerződve 2tonnára és termett 3,7et Erre kifizették a szerződöttet 85be a "fölét" meg 70 azt hiszem ezért nem tudtam idén megvenni amit akartam :(
Válasz #452. hozzászólásra
Szerintem a napra forgónak nagyobb az eséje az ár emelkedésre mert azt azért nyugat és észak europába nem anyira termelik de és ezáltal nagyobb szükség van és igy jobban meg is fizetik de a repce hát abban nagyon jók.. meg talán szerencsések is hozzá én ahogy láttam egy kisebb körutazásom során a repce csak nálunk gyenge de töllönk északabra ott nagyon komojak ugyhogy mi igy jártunk..!!REpce nagyságrendü áremelkedésére nem sok eséjt látok csak egy kisebb korekciot!!
de idén nem lesz országos szinten rekord termés és ez a keresletet generálja. repcéből is kevesebb lesz.
szerintem a napra ára 9000 fölé fog menni mázsánként
a jóslás vagy bejön vagy nem
idén sok általam okosnak tartott emberrel beszéltem és mindegyik tévedett.
nem lehet tudni, hogy milyen lesz a tél, a tavasz meg a nyár.
nincs két egyforma egymást követő év
az biztos, hogy a környékünkön az idei 200 ha körüli napra vetésterület néhány tiz ha-ra csökken
én például az idei kukorica vetésterületemet megduplázom jövőre
és még az is biztos, hogy tavasszal a kismalac ára kibaszott magas lesz
idén soknak elmegy a termeléstől a kedve
drága a mütrágya stb, idén sokan padlót fognak, aki meg nem az is visszafogja a termelést
helyre áll a rend akármilyen év lesz
Csessze meg ! Ugye ha jól emlékszem azt mondák, hogy az olajos mag árát befolyásolja a nyersolaj ára. Az imént olvastam 83 dollár/hordó és jövőre 50 alá várják a gazdasági válság és a recesszió miatt. Akkor mennyi lesz a mag ? 3000-3500 Ft/q ?
Borsodba 4800at adtak érte 2 hete mikor utoljára kérdeztem.....aratni nem lehet 1,5 hete az esők miatt.....vmeik nap még jég is volt igaz csak apró szemű
5408 hozzászólás
Én tavaly 105 ;107 re voltam szerződve 2tonnára és termett 3,7et Erre kifizették a szerződöttet 85be a "fölét" meg 70 azt hiszem ezért nem tudtam idén megvenni amit akartam :(
Válasz #456. hozzászólásra
Nekem kifizették,csak szeretnék ha visszaadnám :)))
Válasz #455. hozzászólásra
akkor most kifizetik a 120-at? küldd akkor hozzám is
Válasz #448. hozzászólásra
Felénk is jött a Kite,megint szerződést szeretnének kötni.
Igérik,hogy jóváteszik a tavalyi év hazudozásait :)))
Válasz #452. hozzászólásra
Szerintem a napra forgónak nagyobb az eséje az ár emelkedésre mert azt azért nyugat és észak europába nem anyira termelik de és ezáltal nagyobb szükség van és igy jobban meg is fizetik de a repce hát abban nagyon jók.. meg talán szerencsések is hozzá én ahogy láttam egy kisebb körutazásom során a repce csak nálunk gyenge de töllönk északabra ott nagyon komojak ugyhogy mi igy jártunk..!!REpce nagyságrendü áremelkedésére nem sok eséjt látok csak egy kisebb korekciot!!
A raktárban lévő naprára 7200 netót igértek!!
Válasz #451. hozzászólásra
de idén nem lesz országos szinten rekord termés és ez a keresletet generálja. repcéből is kevesebb lesz.
szerintem a napra ára 9000 fölé fog menni mázsánként
Válasz #447. hozzászólásra
Hát mifelénk most is ugyanannyi napra van mint eddig és az legalább a szántók 20%-a.
Válasz #449. hozzászólásra
holnapra
Válasz #447. hozzászólásra
Esőt mikorra jósolsz?
Válasz #445. hozzászólásra
A KITE sokat "tanult" tavaly, mégegyszer nem fog 100.000-ért kötni csak ,ha 400 Ft lesz az euro.
Válasz #442. hozzászólásra
ez a hozzászólásom nagyon bejött
Válasz #445. hozzászólásra
ez igen kevés lesz.
A KITE köti 70000ft-ba.
Válasz #443. hozzászólásra
54000 felénk
Tud valaki piaci árat mondani naprára?
Válasz #440. hozzászólásra
a jóslás vagy bejön vagy nem
idén sok általam okosnak tartott emberrel beszéltem és mindegyik tévedett.
nem lehet tudni, hogy milyen lesz a tél, a tavasz meg a nyár.
nincs két egyforma egymást követő év
az biztos, hogy a környékünkön az idei 200 ha körüli napra vetésterület néhány tiz ha-ra csökken
én például az idei kukorica vetésterületemet megduplázom jövőre
és még az is biztos, hogy tavasszal a kismalac ára kibaszott magas lesz
Válasz #440. hozzászólásra
Akkor nem vetünk ha meg közben megy le az ára akkor nem aratunk .
Jövőre rosszabb ára jósolnak az "okosok"
Válasz #435. hozzászólásra
Tavasszal meg azt mondták, hogy az elkövetkező 2-3 évben nem lesz 100.000 alatt az olajosok ára. Ahogy most kinéz szerintem meg el sem fogja érni !
Válasz #437. hozzászólásra
idén soknak elmegy a termeléstől a kedve
drága a mütrágya stb, idén sokan padlót fognak, aki meg nem az is visszafogja a termelést
helyre áll a rend akármilyen év lesz
miből gondolod?
De csak ha szárazság lessz
Válasz #434. hozzászólásra
nem kell megijedni, mert jövöre 80 körül lesz a napra és a repce ára
Válasz #433. hozzászólásra
kevesebb, mint 3000 ??????????????
MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII??????????????????????
A kur.a any.kat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #432. hozzászólásra
Sokat mondtál :-((((((
Csessze meg ! Ugye ha jól emlékszem azt mondák, hogy az olajos mag árát befolyásolja a nyersolaj ára. Az imént olvastam 83 dollár/hordó és jövőre 50 alá várják a gazdasági válság és a recesszió miatt. Akkor mennyi lesz a mag ? 3000-3500 Ft/q ?
Legújabb hír a kitétöl:
Októberben már biztos nem viszik el a szerződött naprát.Pedig a szerződésben a száll határidő szept 30.
Válasz #429. hozzászólásra
Tolna Megye
Válasz #427. hozzászólásra
Hali
Tegnap beszéltem én is a kitével / nagy nehezen sikerült elérni valakit/ ,állítólag 2 héten belül viszik az anyagot.
Honnan írsz?
Üdv!
mult héten letudtuk a napraforgót 6 hektáron az átlag 40re jött ki, nk brio. itt 5400ért vették át levonás nélkül
Válasz #423. hozzászólásra
Nekem az a bajom,hogy van 110000-es szerződésem a Kitével,de most a Duna alacsony vízállására való hivatkozással,csak okt.30-án akarja elvinni.
5000ft +ért veszek én is 25 tonnát
Válasz #424. hozzászólásra
A Beregben 6500+áfa a szerződött mennyiségig, utána 5200 + áfa.
Szerződés nélkül 5000+ áfa vagy felár.
Válasz #423. hozzászólásra
hova esik még???
Válasz #422. hozzászólásra
Vp megyében 5700 most adtam el.De most már esik az ára
Vitt már el valakitől a KITE szerződőtt napraforgót?
Válasz #419. hozzászólásra
lesz ára de a kereskedők zsebébe.a termelőknek nem adják oda.
Válasz #418. hozzászólásra
dehogynem lesz
hiány van belőle eu szinten....... és ezt nem hozzák most be argentínából
sztem nem lesz ára mert nagyon sokan termelnek naprát
Válasz #409. hozzászólásra
ki ajánlott ennyit,
lesz még ára sztem napraforgóból nem önellátó az eu és nagy kereslet lesz iránta.
Borsodba 4800at adtak érte 2 hete mikor utoljára kérdeztem.....aratni nem lehet 1,5 hete az esők miatt.....vmeik nap még jég is volt igaz csak apró szemű
Válasz #413. hozzászólásra
név szerint nemtudom ki.
Ha jól tudom,ott dolgozik az évfolyamtársam.Nagy Lajosnak hívják és -talán-a raktárban van.Ismered?
Válasz #411. hozzászólásra
amit irtam az biztos,le is kötöttem az utolját,24 tonnát.
Most voltam a haveromnál,aki termel forgót.Azt mondta,hogy 46000+ÁFA itt az ára.Limit nincs,viszont a növényolajgyár itt van,mégis ennyi az ár.
Mai KITE ár 5700+novemberi beszállitás,novemberi fizetéssel.Hmvelyi alközpont 200Tonnás kvóta van .
Válasz #408. hozzászólásra
hogy!!!