Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi is vágtunk tegnap bérbe neomát örült a gazda előre mikor számolta
a platókat mert tudta,hogy 100q volt a teherautón a mienkből,de nagy
csalódás lett a mázsálásnál mikor 76q volt a kocsin.
Nálunk az aszály elvitte még napraforgót is. Gyenge a fajsúlya, tavaly 70-71 q volt egy kocsin, tegnap ugyanabból fajtából 57-58 ez ugye -20%, az ár -30%, termés 18-20q/ha a tavalyi 28-30 helyett = ráfizetés, na jó támogatás kisegít minket, de ennyi erővel jobb lett volna ha kétszer tárcsáztuk volna...
üdv mindenkinek!ma délután végeztünk a szotyival,tisztitott suly:34q,8viz.ezzel kivagyunk békülve,a szerződést is ma csináltuk meg:82500/t.na ez már elszomoritó.felénk 27qvolt a legkevesebb,44amax.majdnem mindenki leszette a 35mázsát.a viz az viszont átlagba 9-10volt.
Lehet!De szerintem itt nem azon múlik ez a tábla 7-11 ak.Ezen a táblán
kukoricát nem lehet termelni.A gabonát ha nyakig öntenéd mütrágyával
akkor se tudna 4 tonnánál többet.Valamiért a napraforgó kedveli az itteni
klímát.
Nem igazán értem.Van egy bérelt tárolónk oda behordjuk a mi költségünkön
onnan pedig a vevő fizeti.Szerintem ez mindenütt így van.Szárítást nem
nagyon vettünk még igénybe,de itt is úgy van mit máshol napra 8%
kukorica 14%.Végig 8% vagy alatta vágtuk kivéve a 2 utolsó kanyarnak volt
10.3% a vize az meg elveszik a többi közt.
Nekünk is annyiba jött ki sőt nekünk 95500 ft-ba van eladva 1,2 tonna sajnos ez a baj hogy csak ennyi! Mert egyszer 106000 lett lekötve 6 mázsa meg egyszer 85000 be lett lekötve 6 mázsa. Ő is 2x kötött le így 6 mázsát csak kicsit más áron
A hir tutti felvásáróltak x ezet tonnát vesznek belfőldről is 87000 ezer/ t +boni beszéltem velük.Éerdemes lett volna foto de nem készitettem mivel kalocsai vagyok tudom kb mi a dörgés. Nem tudom kintről mennyiért jön be útdijj stb.De érdeklődöm majd . Bár nem nagyon kötik az orromra.De szánalmas .tehát jó ideig nem hiszem elindúlna az ára felfelé , ezért is adtam el .
Na legalább már sikerült neked levágni nem rossz az az átlag meg te még aránylag jobb áron adogatod Neked ez volt a saját jól bevált kisebb költségű tábla vagy ez a fullos kiadású?
Én arra gondoltam,hogy olyan jól jön ki,haladós,nem kell feleket üríteni
meg bejárni a gépekkel.Egyébként ma este végeztünk 28.89q/ha lett
az átlag.Ősszel grúber,elővetemény napraforgó,neoma vetőmag 60000-rel vetve,1q 8-24-24 15kg pannon starter,pulsar,kombájn.93000/tonna eladva.
Felénk az a helyzet, hogy mire lehetne aratni mindig volt pár csepp eső.
Jelenleg egyik gazdának rajt van 70ha magas olajsavas 4hete deszikáltatta kinai dessica szerrel.Tegnap elött vágtak 2 mbp-vel aztán jött a zivatar.
Tegnap nem volt eső!!!
Ma sztem megint nekiállnak.
Haveroméknak 90 ha napra van kinnt.
27 körül van H42 ez közel 2,5-3 hete volt desszikálva.
A maradék neoma mult szombaton volt desszikálva.
Nem tom mikor lehet aratni, de elég nehézkes.
Keddre megint esőt ir.
Amugy egy 3hete desszikált tábla mennyire veszi fel a nedvességet???
8 án levágtam hála ég azóta csepereg naponta.4,07 t / hektár 10 vizzel 85000/ t Bácsbokodra leszálitva Kalocsáról Le 25 és Neoma .Fuvart a vásárló fizeti 6 kamion vitte . 2012ben is hasonló átlag volt csak az ára jobb volt most ennyi de ahogy nézem nem is várható áremelkedés foktőre ömlik a román szerb napra naponta látom ma is rakodták ki a vasútállomáson ,
Én is így vagyok... tegnap délkörül beleálltam másodszor, lejött 7 ürítés megcseppent2 óra körül... pont annyi hogy felnyomja a vizét, ép hogy megfutott a kombájn tetején. Utána megint 7hétágra sütött a nap... gondoltuk majd ma... reggel óta lejött 17 mili és nagyon szottyadt idő van. Lassan vetni kellene az árpát-búzát.... a talajok meg még sehol sincsenek. Napra után még fozátoznom is kell annyira tele van hamvas szederrel... lekaszálnám lenne belőle vagy 15-20 bála hekinként.
3622 hozzászólás
Válasz #2113. hozzászólásra
Milyen és mennyi műkakival?
Válasz #2114. hozzászólásra
Vagy kétszer totálozol, az még annál is olcsóbb!!
Válasz #2120. hozzászólásra
Nekünk végig neoma van magyar és szerb csomagolás.
Most a szerbet vágtuk kíváncsi leszek a magyarra.
Válasz #2119. hozzászólásra
Mindkettő neoma és ekkora különbség?
Válasz #2117. hozzászólásra
neoma
Szintén bérmeló 2,5 T/heki.....igaz itt a tavaszi vegyszerezés adta be a mattot.
Válasz #2116. hozzászólásra
És nektek milyen fajta volt?
Mi is vágtunk tegnap bérbe neomát örült a gazda előre mikor számolta
a platókat mert tudta,hogy 100q volt a teherautón a mienkből,de nagy
csalódás lett a mázsálásnál mikor 76q volt a kocsin.
Nálunk az aszály elvitte még napraforgót is. Gyenge a fajsúlya, tavaly 70-71 q volt egy kocsin, tegnap ugyanabból fajtából 57-58 ez ugye -20%, az ár -30%, termés 18-20q/ha a tavalyi 28-30 helyett = ráfizetés, na jó támogatás kisegít minket, de ennyi erővel jobb lett volna ha kétszer tárcsáztuk volna...
Itt elsö tábla kombájn alol 31q 8200ft/q áron talált gazdára.Belefogtunk egy másikba az ennél is jobb lesz 35-40 körül de most éppen fürdözik.
üdv mindenkinek!ma délután végeztünk a szotyival,tisztitott suly:34q,8viz.ezzel kivagyunk békülve,a szerződést is ma csináltuk meg:82500/t.na ez már elszomoritó.felénk 27qvolt a legkevesebb,44amax.majdnem mindenki leszette a 35mázsát.a viz az viszont átlagba 9-10volt.
Válasz #2106. hozzászólásra
Lehet!De szerintem itt nem azon múlik ez a tábla 7-11 ak.Ezen a táblán
kukoricát nem lehet termelni.A gabonát ha nyakig öntenéd mütrágyával
akkor se tudna 4 tonnánál többet.Valamiért a napraforgó kedveli az itteni
klímát.
Válasz #2105. hozzászólásra
Nem igazán értem.Van egy bérelt tárolónk oda behordjuk a mi költségünkön
onnan pedig a vevő fizeti.Szerintem ez mindenütt így van.Szárítást nem
nagyon vettünk még igénybe,de itt is úgy van mit máshol napra 8%
kukorica 14%.Végig 8% vagy alatta vágtuk kivéve a 2 utolsó kanyarnak volt
10.3% a vize az meg elveszik a többi közt.
Válasz #2107. hozzászólásra
Nekünk is annyiba jött ki sőt nekünk 95500 ft-ba van eladva 1,2 tonna sajnos ez a baj hogy csak ennyi! Mert egyszer 106000 lett lekötve 6 mázsa meg egyszer 85000 be lett lekötve 6 mázsa. Ő is 2x kötött le így 6 mázsát csak kicsit más áron
Válasz #2100. hozzászólásra
Tudod kit, vagy mit, kóstolgassál!!
Válasz #2102. hozzászólásra
Az ár 93000ft nem a mennyiség, mert ahhoz rengeteg napra föld kell!!
Válasz #2091. hozzászólásra
Bitang jó földjeid lehetnek, ha ennyi kevéske műtrágyából ilyen terméseid vannak.
Mi 2mázsa komplex és 2mázsa pétisóval tudunk ilyen 3tonnás terméseket elérni, igaz a mi földjeink csak átlag 14koronásak, ez kb így is van...
decsi meddíg szárítanak vissza felétek? meg a fuvarozás hogy működik??
Válasz #2098. hozzászólásra
szerintem az az ára
Válasz #2097. hozzászólásra
A hir tutti felvásáróltak x ezet tonnát vesznek belfőldről is 87000 ezer/ t +boni beszéltem velük.Éerdemes lett volna foto de nem készitettem mivel kalocsai vagyok tudom kb mi a dörgés. Nem tudom kintről mennyiért jön be útdijj stb.De érdeklődöm majd . Bár nem nagyon kötik az orromra.De szánalmas .tehát jó ideig nem hiszem elindúlna az ára felfelé , ezért is adtam el .
Válasz #2098. hozzászólásra
Én inkább keveslem.
Válasz #2096. hozzászólásra
Kombájn tiszta.Így lett beszállítva Martfűre sose volt még vele baj.
98%-os tisztaság.
Válasz #2099. hozzászólásra
Jelentsd fel az illetékes szerveknél.Ahhoz nagyon értesz.
Ja és mi van a KM-el azt nem kell betartani, elővetemény napraforgó, hogy is van ez???????????
Ennyi naprát honnan a fausztból szereztél, nem sok amit oda írtál esetleg???????
Válasz #2085. hozzászólásra
Ez tuti hogy Fogtőre viszik a román meg szerb naprát???? Esetleg képet nem készítettél róla a jövőnek, hogy mennyire rendesek a felvásárlók????????
Decsi
Ez az átlagtermés kombájntisztán vagy tisztítva?
Na legalább már sikerült neked levágni nem rossz az az átlag meg te még aránylag jobb áron adogatod Neked ez volt a saját jól bevált kisebb költségű tábla vagy ez a fullos kiadású?
Válasz #2093. hozzászólásra
Itt is vegyes csak csipegetjük ha az idö engedné.
Válasz #2092. hozzászólásra
Még van 110 ha csak zöld kb 2 hét addig tárcsa,eke,vetőgép vagy
valami ilyesmi.
Kész vége mind leva???Jöhetsz felénk akkor itt is haladna a téma.
Válasz #2060. hozzászólásra
Én arra gondoltam,hogy olyan jól jön ki,haladós,nem kell feleket üríteni
meg bejárni a gépekkel.Egyébként ma este végeztünk 28.89q/ha lett
az átlag.Ősszel grúber,elővetemény napraforgó,neoma vetőmag 60000-rel vetve,1q 8-24-24 15kg pannon starter,pulsar,kombájn.93000/tonna eladva.
Válasz #2088. hozzászólásra
Elöbb voltam kinnt, vágják 13as vizekkel!
30 mázsa körüli terméssel.
mennyi a hektárköltsége ennek az anyagnak?
Felénk az a helyzet, hogy mire lehetne aratni mindig volt pár csepp eső.
Jelenleg egyik gazdának rajt van 70ha magas olajsavas 4hete deszikáltatta kinai dessica szerrel.Tegnap elött vágtak 2 mbp-vel aztán jött a zivatar.
Tegnap nem volt eső!!!
Ma sztem megint nekiállnak.
Haveroméknak 90 ha napra van kinnt.
27 körül van H42 ez közel 2,5-3 hete volt desszikálva.
A maradék neoma mult szombaton volt desszikálva.
Nem tom mikor lehet aratni, de elég nehézkes.
Keddre megint esőt ir.
Amugy egy 3hete desszikált tábla mennyire veszi fel a nedvességet???
Válasz #2081. hozzászólásra
Itt dél felé,150nap alatt kész lett, már el is van adva.
Válasz #2076. hozzászólásra
Hát 6 milinél még nem szakad, ha lett volna 36 mondjuk fél óra alatt akkor igen. Az egy kis esőcske csak!!
8 án levágtam hála ég azóta csepereg naponta.4,07 t / hektár 10 vizzel 85000/ t Bácsbokodra leszálitva Kalocsáról Le 25 és Neoma .Fuvart a vásárló fizeti 6 kamion vitte . 2012ben is hasonló átlag volt csak az ára jobb volt most ennyi de ahogy nézem nem is várható áremelkedés foktőre ömlik a román szerb napra naponta látom ma is rakodták ki a vasútállomáson ,
Válasz #2083. hozzászólásra
A 3t felettiek itt is még zöldesek, de az alattiakat már lelehetett vágni, vagy lehetne ha nem esne mindennap pár mili.
Válasz #2082. hozzászólásra
Én is közel 3-ra nézem,mert a legjobb földjeimben van.
Válasz #2081. hozzászólásra
Nekem is az van, a köves területeken már érett. A jobb talajokon még kicsit zöldes, de ha jó idő lenne napokon belül jó lenne az is.
Szomszédos nagygazda már több mint egy hete vágja. Nem esne már rég el is felejtette volna. 3tonna felett adja neki. Enyém kettő körül van.
Nem értem a neomát.Ápr. 12.-én lett vetve és még alig akar száradni.
Válasz #2077. hozzászólásra
Én is így vagyok... tegnap délkörül beleálltam másodszor, lejött 7 ürítés megcseppent2 óra körül... pont annyi hogy felnyomja a vizét, ép hogy megfutott a kombájn tetején. Utána megint 7hétágra sütött a nap... gondoltuk majd ma... reggel óta lejött 17 mili és nagyon szottyadt idő van. Lassan vetni kellene az árpát-búzát.... a talajok meg még sehol sincsenek. Napra után még fozátoznom is kell annyira tele van hamvas szederrel... lekaszálnám lenne belőle vagy 15-20 bála hekinként.
Válasz #2078. hozzászólásra
Itt a városban 12mm van a mérőben.Nem gondoltam volna 7-8 tippeltem.
Válasz #2077. hozzászólásra
Itt még igy sem lehetett csinálni ugy hogy várunk.
Válasz #2076. hozzászólásra
Lassan több mint egy hete vágunk egy darabot mi is esténként csipkedjük,
ma is levettünk 2 kocsival maradt még 3 hektár,de nem bírta ki az idő.
Mire neki indultunk volna a szotyi vágásnak leszakadt az ég 6mm esett.
Válasz #2074. hozzászólásra
Kisüt a nap 4-5 óra.
A Tisza középső részén (legalábbis nálunk) esett egész délelőtt. Mennyi idő kell a naprának hogy vágható legyen?
Igen jól megázott a tányér.....