Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.33 FtUSD375.23 FtCHF434.4 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Régen mikor kezdtük az ipart olyan esős ősz volt,hogy 20 hektár
napraforgót metszőollóval szedtünk le.14-es kombájn a szárazon
és villával etettük a gépet.
Válasz #1965. hozzászólásra
Mondjuk én nem szoktam feszegetni a határokat, de ha most beindulunk utána számolok. Az biztos búzából fullra tele olyan 38-40g között van, Triticale 35-36g
akkor valamelyikünk valamit elszámol.... Tavaly mérve volt minden pót. Nálam kereken 6 ürítés megy a pótra púposan. 25m3a pót. És 12,4-12,7to között mozgott a netettója. A 85ös domi könyve szerint a tartály 4m3. Jó én púposra szedem mikor már nyomja fel a tetőt akkor ürítek. De akkor is max 4,5 m3.
Kisdominak 4m3 a tartálya az 20-21q neomából. És kn hektáronkénz telik meg. Du ötkor álltam bele 8ra megvágtam a pótot, 6 ürítés, utolsót sötétben lámpa nélkül...
Válasz #1945. hozzászólásra
Másik gépem van,keret kell másik meg fogaskereket is cserélni kell lehet.
Akkor jó ha a lánc füle meg a napraforgó szára együtt mozog...
UFO-k kinyomták a szabásmintát, hogy hogy akarják az éjjel majd letaposni te meg kicsestél velük... learattad előlük... most reszkethetsz bosszúból téged fognak elrabolni.
mi is jártunk már így, nagyapám a dobléc hátulját vánkosnak hívta.
bizony volt úgy hogy aratásba egy reggel csavarhúzóval kompresszorral ki kellett takarítani fúvatni mert remegett.
Még a nyári aratáskor is tud rázni de rendesen pedig nincs benne a lemez, elég ha reggel kicsit nedvesebb a gabona főleg ha van benne egy kis gaz is, mindjárt berakódik a dobléc háta mögé s ráz mint a fene!!! Nálam most lesz az átszerelés fogok képet készíteni hogy hogyan is tud berakódni vagy "felrakódni" a lécre belülről!! Nyárra ki a lemezt és mindent kitakarítani csak úgy kezdeni, de volt már rá példa hogy még nyár közepén is ki kellett takarítani a dobot mert tritikálé aratáskor rázott mint a nyavaja!!
Miért annak centírban kell lennie, tök mindegy mennyivel forog ha nincs ballansz akkor kisebb fordulaton sem lehet vele dologzni ha meg jó akkor pöröghet is akár.
Válasz #1929. hozzászólásra
Tudom én ,de egyenetlen az állomány, törekszek minél föntebb vágni de ha sok bókoló kalap van mit csináljak ez van az is csúnya ha ott maradnak hébe hóba a kalapok
Válasz #1921. hozzászólásra
át rajta a viz?nagy haverod neked a SZEMi tudom mit csinálsz nappal,:megbeszélitek miket irjatok ide este abba a pávián kocsmába....
3622 hozzászólás
Válasz #1971. hozzászólásra
Estére 3-4 kupac volt a 14-es alatt még a szórást is össze lehetett szedni
Válasz #1966. hozzászólásra
Kíváncsi leszek rá!
Nekem még féllábon áll a gép itt az udvarban Meg a mienk még elég zöldes, holnap megyek vizet mérni.
Válasz #1969. hozzászólásra
Durva.
E-514 buzábol full tele hogy már csurog kifele 30q.
Régen mikor kezdtük az ipart olyan esős ősz volt,hogy 20 hektár
napraforgót metszőollóval szedtünk le.14-es kombájn a szárazon
és villával etettük a gépet.
Válasz #1965. hozzászólásra
Mondjuk én nem szoktam feszegetni a határokat, de ha most beindulunk utána számolok. Az biztos búzából fullra tele olyan 38-40g között van, Triticale 35-36g
Válasz #1957. hozzászólásra
Tudod ők ráérnek, minek hajtani, de szerintem nekik van igazuk!!
Válasz #1964. hozzászólásra
Jövöhéten belekostolok én is az ndk megával.
Válasz #1959. hozzászólásra
akkor valamelyikünk valamit elszámol.... Tavaly mérve volt minden pót. Nálam kereken 6 ürítés megy a pótra púposan. 25m3a pót. És 12,4-12,7to között mozgott a netettója. A 85ös domi könyve szerint a tartály 4m3. Jó én púposra szedem mikor már nyomja fel a tetőt akkor ürítek. De akkor is max 4,5 m3.
Válasz #1958. hozzászólásra
Az a gyomirtás is megér egy misét, aminek a háttérben látszódik az eredménye.
Válasz #1960. hozzászólásra
piros tálban van a rendes, a többi az ágas-bogas, mert az "többet terem"
Válasz #1961. hozzászólásra
40-42
Válasz #1955. hozzászólásra
Tiédbe mennyi fér búzából?
Készül a vetőmagunk ?
Válasz #1953. hozzászólásra
A miénk meg 6m3 és abba is 20-21 megy neomából, ez hogy lehet
Afro lexion.
Eközben Afrikában...
Válasz #1952. hozzászólásra
Kérdezd a LEXION-530 kollégát ő még emlékszik!!!
Jó kombájnos fejből vágja,hogy miből mennyi fér a magtartályába.
Szerintem 37-38.
Kisdominak 4m3 a tartálya az 20-21q neomából. És kn hektáronkénz telik meg. Du ötkor álltam bele 8ra megvágtam a pótot, 6 ürítés, utolsót sötétben lámpa nélkül...
ma mi is vágtunk19hekit,1,1 hekin van egy Lexi tartállyal(8500l)mennyi lesz hekinként,billentés csak kedden
Ma befejeztük a szotyit. Neoma volt átlag 32 lett.
Én 81000- ről hallottam ma.
Válasz #1949. hozzászólásra
Mennyi az ára?
Első idei tábla, LE25 10Ak-s földről, 19q/ha. Nem rossz csak ára lenne kicsit több :(
Válasz #1947. hozzászólásra
Claas volt rajta az tiz fogú,meg van egy 13 fogú a gép meg Case..
Válasz #1946. hozzászólásra
Újonnan vettük az asztalt van hozzá több fogaskerék is rá van írva
jd,claas... a jd tettük fel és így jó.Ha kíváncsi vagy megszámolom
vagy lefotózom.
Válasz #1945. hozzászólásra
Másik gépem van,keret kell másik meg fogaskereket is cserélni kell lehet.
Akkor jó ha a lánc füle meg a napraforgó szára együtt mozog...
Válasz #1944. hozzászólásra
Nem tom így pont jó.Miért?
Válasz #1942. hozzászólásra
Hány fogassal hajtjátok a NAS-t?
Válasz #1942. hozzászólásra
UFO-k kinyomták a szabásmintát, hogy hogy akarják az éjjel majd letaposni te meg kicsestél velük... learattad előlük... most reszkethetsz bosszúból téged fognak elrabolni.
Válasz #1941. hozzászólásra
Nem por valami tükröződés.
Válasz #1940. hozzászólásra
Por...
Válasz #1939. hozzászólásra
Mi az az anomália?:D árnyék?
Ma hozzá fogtunk mi is a napraforgó aratáshoz.Kombájn hektárszámlálója
szerint 3 tonna körüli az átlag.
mindíg sz*rik a nyúl valamit. 1 sor krumli után eltörött a szedő.
Válasz #1936. hozzászólásra
Pontosan ahogy írtad, csavarhúzó és kompresszor aztán gyííííííííííííí!!
Válasz #1935. hozzászólásra
mi is jártunk már így, nagyapám a dobléc hátulját vánkosnak hívta.
bizony volt úgy hogy aratásba egy reggel csavarhúzóval kompresszorral ki kellett takarítani fúvatni mert remegett.
Válasz #1934. hozzászólásra
Még a nyári aratáskor is tud rázni de rendesen pedig nincs benne a lemez, elég ha reggel kicsit nedvesebb a gabona főleg ha van benne egy kis gaz is, mindjárt berakódik a dobléc háta mögé s ráz mint a fene!!! Nálam most lesz az átszerelés fogok képet készíteni hogy hogyan is tud berakódni vagy "felrakódni" a lécre belülről!! Nyárra ki a lemezt és mindent kitakarítani csak úgy kezdeni, de volt már rá példa hogy még nyár közepén is ki kellett takarítani a dobot mert tritikálé aratáskor rázott mint a nyavaja!!
Válasz #1931. hozzászólásra
Miért annak centírban kell lennie, tök mindegy mennyivel forog ha nincs ballansz akkor kisebb fordulaton sem lehet vele dologzni ha meg jó akkor pöröghet is akár.
Kérdés alá tud e menni a por szár akármi???
Válasz #1929. hozzászólásra
Tudom én ,de egyenetlen az állomány, törekszek minél föntebb vágni de ha sok bókoló kalap van mit csináljak ez van az is csúnya ha ott maradnak hébe hóba a kalapok
Válasz #1913. hozzászólásra
Akkor rajta azt most jobban veszik mint a naprát!!!
Válasz #1905. hozzászólásra
Szerintem baromság Feri, szét fogja rázni a kombájnt. Gondolj bele mikor forog a dob árpában 1350-et hogy fog az rázni!!
Válasz #1904. hozzászólásra
Mit kell mondanom???
Válasz #1898. hozzászólásra
Nem nagyon lent vágjátok?????????? Szerintem elég ha a tányér alatt vágod, így sok szár megy be és szól mint állat a dob!
Válasz #1901. hozzászólásra
Igen,SZK-5.
Volt már olyan akinek 3q termett...
Válasz #1924. hozzászólásra
nemállt
simán gyönge a technológia
meg a főd
meg a év
meg a hozzáállás
megamegamega................
Válasz #1924. hozzászólásra
rokon ÁÉrul ahogy mondják hehehe
át rajta a viz?nagy haverod neked a SZEMi tudom mit csinálsz nappal,:megbeszélitek miket irjatok ide este abba a pávián kocsmába....