Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok.
Lehet, hogy nem pont a gyomirtásos topic-ba kellene kérdeznem de ez most a legaktívabb. Szóval: kuki után menne most napraforgó. A tarló ősszel le lett tárcsázva-mélylazítózva-még egy tárcsa. A bajom, hogy most nagyon sok kuki szármaradvány van a területen. A talaj jó, de ha kombinátorral akarok magágyat készíteni az az összes szárat összeszedi. Mit javasoltok helyette?
Köszi előre is!
Egy Amatőr!
Válasz Tibite #3294. hozzászólásárabalan mellé inkább tegyél racert drágább de jobb
pledge is lehet jó ha jó a talaj vagy állományba eltudod kapni vele a szikleveles parlagfüvet
egyébként milyen napra megy bele milyen gyomok vannak
helló,
most először akarnék fekete magot ültetni nagyon homokos területre mennyire jó a neoma?
milyen szerrel s mikor kell fújni írjátok már le nekem a menetét hogy ki hogy szokta s hogy marad tiszta a vetés?
Válasz JD 4630 #3279. hozzászólásáraHidd el kérlek nincs olyan direkt vetőgép még a környékünkön sem sőt szerintem van olyan ki még nem is látott vagy nem is halott róla nagyon el vagyunk maradva.
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólásáraMilyen napraforgó területről lenne szó amit vetni szeretnél? Nem lenne előnyösebb a Neomát meghagyni jövő évi napraforgóvetéshez, és venni Expresszes napraforgóvetőmagot?
Ha a területet mélyen felszántottad, az segíthet az aszat visszafogásában. A Pulzárral nem leszel előre, az aszat eléb észheztér a Pulzározás után, mint a Neoma. Előnyösebb sorközmüvelni a napraforgót szerintem.
Válasz Anonimus82 #3275. hozzászólásáraAzért mondanám az LE25-öt, mert ott akár többször is bele tudsz menni a kikelt állományba, míg a pulsar-nál csak 1 lövésed van.
Válasz Anonimus82 #3275. hozzászólásáraha réti talaj akkor az olyan mint a lottó ha aszály lesz akkor nem lesz belőle semmi ha most akarod megszántani
lehet jobban járnál lekaszálnád és szeptemberbe totáloznál és jövőre menne bele valami
Válasz JD 4630 #3273. hozzászólásáraDirektvetésre lehetöség nincs csak spc van akkor összefoglalva a glifozát eredményesebb+nitró és aztán szántás talajmunkálás vetés.Így ok vetőmag vagy neoma vagy Le25.
jÓ ESTÉT egy olyan kérdésem volna ma kaptam 7/hek kaszálót és forgót szeretnék ültetni bele le szeretném fújni glifozátal menyi idő kell neki mig el éri a teljes hatást? mert nem használtam soha és aztán meg szántanám kinek mi a véleménye?
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólására Kukoricára meg vegyél Armada csomagot és picit emeld meg benne a Colombus dózisát 1 L/ha-ra, és akkor az is szép lesz egy menetben.
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólására De most komolyan,ha tudod, hogy acat bajod van, akkor miért is nem Express-est választottál? A Pulsarnak az acat a gyenge pontja!
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólásáraMiért írod h aszat probléma van ha nem is az ellen küzdesz elsősorban? A glifó+adengo+ppg nyugodtan kiszámolhatod a hektárköltségét...
Csak ezért mondom nert se a wing p se az adengo nem aszatra való de te tudod
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólásáraSzerintem kukoricában felesleges mind a kettőt használni, hacsak nem extrémen gazos a terület. Vagy adengo, vagy principal.
Válasz Sk Laci #3257. hozzászólásáraNapraforgónál hasonlóan mint a kukoricánál. Remélem Expreszes napraforgót választottál. Itt a Musztang helyett az Expreszt használod.
Válasz Peti1230 #3254. hozzászólásáraJól gondoltad, hogy most elmunkálod, májd vetés után Wing+gliphoszát. Természetesen az aszatnak kint kell lennie. Én csináltam már így újonan átvett területet, ahol az utolsó 4 évben nyakig volt gazzal, mert a tulajt nem érdekelte mi van a földjével. 100% úgysem lehet elintézni az aszatot, én ezt későb Musztangal rendeztem le. Egy valamit ajánlanák, hogy vetés után ne rohanjál ki mindjárt a permetezővel. Ideális körülményeknél nyugodtan várjál 3 napot, szélsőséges szárazságban lehet többet is. Figyeld hol tart a kukorica csírája, ki ne bújjon a földből, mert akkor a glyphoval gond lehet.
Válasz Peti1230 #3254. hozzászólásáraKukoricában ha tényleg csak az acat a főellenség akkor az adengo nem a legjobb magában. Kétszikűirtóval illik kombinálni, de ha mindenképp két menetben fújod akkor időben jobban szét kellene húzni a két kezelést, és addigra ha kijönnek még mondjuk egyszikű gyomok, akkor biztosra úgy mennél ha
Vetés után glifozát, aztán olyan 5 leveles korban laudis+dikamba, volt erre csomag is laudis maximus néven. Forgóban pedig még az expresses vonalon lehetne gondolkodni.
Válasz Peti1230 #3254. hozzászólásáraEn a helyedben kihagynám a glyphozátot és adengoval mennék korai postemergensen. 3leveles korig 0,4L/ha dózissal.ha nem sok kukorica területed van könnyen megoldható.egyszíkűek biztos kimennek,de ha esetleg napra árvakelésed vagy szerbtövis kelés van kezelés után akkor még belenyulhatsz valami olcsóbb kétszikű irtóval
5095 hozzászólás
Sziasztok.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Lehet, hogy nem pont a gyomirtásos topic-ba kellene kérdeznem de ez most a legaktívabb. Szóval: kuki után menne most napraforgó. A tarló ősszel le lett tárcsázva-mélylazítózva-még egy tárcsa. A bajom, hogy most nagyon sok kuki szármaradvány van a területen. A talaj jó, de ha kombinátorral akarok magágyat készíteni az az összes szárat összeszedi. Mit javasoltok helyette?
Köszi előre is!
Egy Amatőr!
Válasz Dinnyés Laci #3299. hozzászólásáraKötött nagy része,itt-ott kicsi homokfolt van.
Válasz Tibite #3297. hozzászólásáramilyen földbe megy? homokos? kötött?
Válasz Tibite #3296. hozzászólásáraa duracer az racer+dual
a dual egyszikű irtó
sima racer-re gondoltam be lehet dolgozni a balan-nal
Válasz Dinnyés Laci #3295. hozzászólásáraHO CL-es Napra lesz,legnagyobb gondot a parlagfű okozza.
Válasz Dinnyés Laci #3295. hozzászólásáraA sima Racerrre gondolsz ugye?Nem a DuRacerre?A Racert is be lehet dolgozni a Balannal?
Válasz Tibite #3294. hozzászólásárabalan mellé inkább tegyél racert drágább de jobb
pledge is lehet jó ha jó a talaj vagy állományba eltudod kapni vele a szikleveles parlagfüvet
egyébként milyen napra megy bele milyen gyomok vannak
Szerintetek,a napra kapna vetés előtt Balan 600WDG-t bedolgozva,majd vetés után pedig Pledge 50WP-vel megfújni?Műnködne?![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz Anonimus82 #3292. hozzászólásáraIgen.Nuance,Gramma.....stb.
Csak ne fogjanak meg.
Miért ne lehetne mással fújni ha hatóanyag azonos???A napló meg minden ilyesmi melőzése ha nincs akkor lehet és a hatóanyag azonos?
Válasz kori01 #3282. hozzászólásáraLehet mással is gyomírtani negyed áron. A hatóanyag stimmeljen, csak a permetezési naplóba gabonára írd el.
Válasz Anonimus82 #3289. hozzászólásáraNem
Express 50 SX és mondjuk ha nem ez a szer de a hatóanyag azonos 50 % tribenuron-metil akkor lehet mást is használni helyete?
Válasz apuci #3287. hozzászólásáraoké vágom azért hivják expressesnek
Válasz kori01 #3284. hozzászólásáraOda írtam!!!!!!!![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz bendix #3285. hozzászólásáraköszi
Válasz kori01 #3284. hozzászólásáraExpress 50 SX
Válasz apuci #3283. hozzászólásáraazt én is tudom de mi a gyomirtó neve?
Válasz kori01 #3282. hozzászólásáraAzt csak Expressel lehet meg egyszikű írtóval!
le25 -re mit javasoltok gyomirtót,ami felülkezelős?
helló,
most először akarnék fekete magot ültetni nagyon homokos területre mennyire jó a neoma?
milyen szerrel s mikor kell fújni írjátok már le nekem a menetét hogy ki hogy szokta s hogy marad tiszta a vetés?
Válasz JD 4630 #3279. hozzászólásáraHidd el kérlek nincs olyan direkt vetőgép még a környékünkön sem sőt szerintem van olyan ki még nem is látott vagy nem is halott róla nagyon el vagyunk maradva.
Válasz Anonimus82 #3275. hozzászólásáraBérmunkába nem akarom elhinni, hogy nincs aki bevállalja.
A díját meg amúgy is eltankolnád.
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólásáraMilyen napraforgó területről lenne szó amit vetni szeretnél? Nem lenne előnyösebb a Neomát meghagyni jövő évi napraforgóvetéshez, és venni Expresszes napraforgóvetőmagot?
Ha a területet mélyen felszántottad, az segíthet az aszat visszafogásában. A Pulzárral nem leszel előre, az aszat eléb észheztér a Pulzározás után, mint a Neoma. Előnyösebb sorközmüvelni a napraforgót szerintem.
Válasz Anonimus82 #3275. hozzászólásáraAzért mondanám az LE25-öt, mert ott akár többször is bele tudsz menni a kikelt állományba, míg a pulsar-nál csak 1 lövésed van.
Válasz Anonimus82 #3275. hozzászólásáraha réti talaj akkor az olyan mint a lottó ha aszály lesz akkor nem lesz belőle semmi ha most akarod megszántani
lehet jobban járnál lekaszálnád és szeptemberbe totáloznál és jövőre menne bele valami
Válasz JD 4630 #3273. hozzászólásáraDirektvetésre lehetöség nincs csak spc van akkor összefoglalva a glifozát eredményesebb+nitró és aztán szántás talajmunkálás vetés.Így ok vetőmag vagy neoma vagy Le25.
Válasz djohn #3243. hozzászólásárakáliszappan
Válasz Anonimus82 #3271. hozzászólásáraAz nem feltétlen jelent semmit meg kéne nézni ásóval, a talaj beáll magától egy idő után.
Válasz Anonimus82 #3270. hozzászólásáraAz nem lesz olyan eredményes gyomírtási szempontból
Válasz JD 4630 #3269. hozzászólásárahát nem laza a talaj réti föld meg agyagos és 5 éve nem volt szántva csak kaszálva
Válasz JD 4630 #3268. hozzászólásáraVagy inkább szántsam meg és aztán vetés után kezeljem a naprát?
Válasz Anonimus82 #3267. hozzászólásáraMilyen a talajod?
Én kísérletképp akár bérbe direktvetővel belehúzatnám, ha laza porhanyos a föld
Válasz Anonimus82 #3266. hozzászólására3-4 kg/ha 34est
Vagy inkább szántsam meg és aztán vetés után kezeljem a naprát?
Válasz JD 4630 #3265. hozzászólásáraÉs menyi nitrót /Hek tegyek bele ?
Válasz Anonimus82 #3264. hozzászólására3hét
ha nitrogénnel megturbózod
2 hét +1-2 nap
és felső dózis közeli értéket válassz
jÓ ESTÉT egy olyan kérdésem volna ma kaptam 7/hek kaszálót és forgót szeretnék ültetni bele le szeretném fújni glifozátal menyi idő kell neki mig el éri a teljes hatást? mert nem használtam soha és aztán meg szántanám kinek mi a véleménye?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólására Kukoricára meg vegyél Armada csomagot és picit emeld meg benne a Colombus dózisát 1 L/ha-ra, és akkor az is szép lesz egy menetben.
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólására De most komolyan,ha tudod, hogy acat bajod van, akkor miért is nem Express-est választottál? A Pulsarnak az acat a gyenge pontja!
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólásáraMiért írod h aszat probléma van ha nem is az ellen küzdesz elsősorban? A glifó+adengo+ppg nyugodtan kiszámolhatod a hektárköltségét...
Csak ezért mondom nert se a wing p se az adengo nem aszatra való de te tudod
Válasz Peti1230 #3259. hozzászólásáraSzerintem kukoricában felesleges mind a kettőt használni, hacsak nem extrémen gazos a terület. Vagy adengo, vagy principal.
Válasz Sk Laci #3258. hozzászólásáraImi-s napra lesz, Neoma.
Tehát vetés után glifozát+ wing-P
Majd Pulsar a terv.
Kukoricába, glifozát+adengo, majd principal plus gold?
VAgy akkor ehelyett más kéne inkább?
Válasz Sk Laci #3257. hozzászólásáraNapraforgónál hasonlóan mint a kukoricánál. Remélem Expreszes napraforgót választottál. Itt a Musztang helyett az Expreszt használod.
Válasz Peti1230 #3254. hozzászólásáraJól gondoltad, hogy most elmunkálod, májd vetés után Wing+gliphoszát. Természetesen az aszatnak kint kell lennie. Én csináltam már így újonan átvett területet, ahol az utolsó 4 évben nyakig volt gazzal, mert a tulajt nem érdekelte mi van a földjével. 100% úgysem lehet elintézni az aszatot, én ezt későb Musztangal rendeztem le. Egy valamit ajánlanák, hogy vetés után ne rohanjál ki mindjárt a permetezővel. Ideális körülményeknél nyugodtan várjál 3 napot, szélsőséges szárazságban lehet többet is. Figyeld hol tart a kukorica csírája, ki ne bújjon a földből, mert akkor a glyphoval gond lehet.
Válasz Peti1230 #3254. hozzászólásáraKukoricában ha tényleg csak az acat a főellenség akkor az adengo nem a legjobb magában. Kétszikűirtóval illik kombinálni, de ha mindenképp két menetben fújod akkor időben jobban szét kellene húzni a két kezelést, és addigra ha kijönnek még mondjuk egyszikű gyomok, akkor biztosra úgy mennél ha
Vetés után glifozát, aztán olyan 5 leveles korban laudis+dikamba, volt erre csomag is laudis maximus néven. Forgóban pedig még az expresses vonalon lehetne gondolkodni.
Válasz Peti1230 #3254. hozzászólásáraEn a helyedben kihagynám a glyphozátot és adengoval mennék korai postemergensen. 3leveles korig 0,4L/ha dózissal.ha nem sok kukorica területed van könnyen megoldható.egyszíkűek biztos kimennek,de ha esetleg napra árvakelésed vagy szerbtövis kelés van kezelés után akkor még belenyulhatsz valami olcsóbb kétszikű irtóval
Elég aszatos a terület ahova megy majd a napra és a tengeri...
Mit ajánlanátok gyomírtásra?
Én PRE-POSZT kezelésre gondoltam, most ellett munkálva a terület, így hagynánk, vetés tuán pedig glyfozát + Wing-P
Kukoricára meg meg glyfozát + Adengo-t gondoltam?
De lehet csak magáva a glifozát fog menni...
Szerintetek?
Válasz Myrrdin #3252. hozzászólásáraIgen, vetés után kelés előtt!
Üdv!
lesz neki baja? ![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
lehet vegyszerezni wing és racer vegyszerrel napraforgó nk neoma-t?