Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Látszik, hogy meddig hagyományos, és honnan IMI-s.
Az IMI-s napraforgón még dilemmázom. Alap kezelésre 2 liter Successor 600-t kapott. Alig van benne gyom. Egyenlőre kár lenne ráfújni a Pulsart. Árvakelésű napraforgó miatt meg kell kultivátorozni. Így most meghúzatjuk, aztán majd meglátjuk.
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha akkorára nő, letakarhatja úgy a gyomokat, hogy hiába fújod, nem fogja azokat a vegyszer érni.... Viszont ha időben gyomírtod, és elpusztítja a gyomokat, mire újak nőhetnek akkora lesz a napra, hogy leárnyékolja, és elnyomja őket.... Persze a csapadékos idő most nyilván kedvez a gyomosodásnak, de ennek ellenére - vagy éppen ezért - én nem biztos, hogy csak és kizárólag a gyomok fejlettségére figyelnék....
Azt nehéz igy megmondani.Nézd a gyomok nagyságát,és ahhoz kell időzíteni.A napra szerintem relatív,hogy mekkora.Volt egy pár éve,hogy nagyon vegyesen kelt és volt abban 2-4 leveles,olyan ami 4-6 leveles,és nem volt baj vele.
Üdvözlet uraim! Ti mikor nyomjátok rá a Pulsar - t a Neoma - ra? Mekkora a forgó kb? Félek hogy el fogok késni vele mert egy hete rossz idő van aztán szerintem már kellene fujni.. Köszi az infot előre is...
9-10 napos a "pulsar hatásom"(yellow flash) rémisztően sárga volt ma délelőtt. Lehet fázott is egy kicsit,anyagcsere lassulás stb....Jön a meleg és beindul(remélem)
Tudom hogy nem tőlem kérdezted de elmondom én ha velem is beéred, na szóval a pantera nem keverhető semmilyen rovarölővel (ezt fogja mondani a területi képviselő is)
Ja, Estiva fajta.
Mi gabonában IDKT 04 fúvókával szórtuk rovarölőt gombaölővel együtt, jól dolgozott. Azt viszont nem tudom levéltetűre mennyire jó, eléggé rejtve vannak naprában ugye.
Az egyik kis darab amit nem alapgyomirtottunk tele van tetűvel. A többi még nem veszélyes és mindenhol van katicabogár, nem bánnám, ha megoldanák a problémát.
Válasz #2736. hozzászólásra
A rovarölőt ki lehet fújni ugyanazzal a fúvókával (légbeszívásos IDK04), mint a gyomírtót? Esetleg mehet pl. Panterával együtt? Az LE25 mindenkinek tele van idén tetűvel vagy a neoma is?
5095 hozzászólás
Valakinek van ötlete nád írtásra naprában?
Válasz #2792. hozzászólásra
Területi képviselők azt szokták mondani hogy ne tegyünk a Pulsarhoz semmit...
De szerintem nem lenne semmi baj belőle, nem tudom.... próbáld ki
Válasz #2792. hozzászólásra
Erre én is kíváncsi lennék
Látszik, hogy meddig hagyományos, és honnan IMI-s.
Az IMI-s napraforgón még dilemmázom. Alap kezelésre 2 liter Successor 600-t kapott. Alig van benne gyom. Egyenlőre kár lenne ráfújni a Pulsart. Árvakelésű napraforgó miatt meg kell kultivátorozni. Így most meghúzatjuk, aztán majd meglátjuk.
Pulsar mellé mehet rovarölő(karate zeon)?
Válasz #2786. hozzászólásra
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha akkorára nő, letakarhatja úgy a gyomokat, hogy hiába fújod, nem fogja azokat a vegyszer érni.... Viszont ha időben gyomírtod, és elpusztítja a gyomokat, mire újak nőhetnek akkora lesz a napra, hogy leárnyékolja, és elnyomja őket.... Persze a csapadékos idő most nyilván kedvez a gyomosodásnak, de ennek ellenére - vagy éppen ezért - én nem biztos, hogy csak és kizárólag a gyomok fejlettségére figyelnék....
Válasz #2789. hozzászólásra
lehet
hali olyan kérdésem lenne hogy brio és alexandra forgóba lehet használni panterát cirok ellen?
Azt nehéz igy megmondani.Nézd a gyomok nagyságát,és ahhoz kell időzíteni.A napra szerintem relatív,hogy mekkora.Volt egy pár éve,hogy nagyon vegyesen kelt és volt abban 2-4 leveles,olyan ami 4-6 leveles,és nem volt baj vele.
Én fújtam 4-6 valódi leveles állapotban mert a gyomok már azt kívánták.
Üdvözlet uraim! Ti mikor nyomjátok rá a Pulsar - t a Neoma - ra? Mekkora a forgó kb? Félek hogy el fogok késni vele mert egy hete rossz idő van aztán szerintem már kellene fujni.. Köszi az infot előre is...
Válasz #2783. hozzászólásra
Ha sodrott (karfiolos) a levele szinte biztos, hogy tetves legfeljebb nem találod a tetűt!
Válasz #2781. hozzászólásra
Nekem is sárgult két éve ilyen hideg idöbe aztán bejött a meleg idö kirugta magát és adott 4.5t/ha-ként.
Válasz #2782. hozzászólásra
6 napja szórtuk, de még nem igazán látom a "gyilkolást" . Ellenben sodrott a Neoma levele, pedig nem is tetves.....
Ja ,és a gyomok,a szerbtövissel az élen fekszenek
Válasz #2778. hozzászólásra
9-10 napos a "pulsar hatásom"(yellow flash) rémisztően sárga volt ma délelőtt. Lehet fázott is egy kicsit,anyagcsere lassulás stb....Jön a meleg és beindul(remélem)
Válasz #2777. hozzászólásra
Tetvektől...
Válasz #2778. hozzászólásra
kb.1 hét
A Pulsar hatása mennyi idő alatt érzékelhető?
Válasz #2775. hozzászólásra
A tetvektol, vagy a gyomirto stressz hatasatol kunkorodik?
Válasz #2771. hozzászólásra
Ha élnek akkor nem viszi le
Szerintem nem, a napra levele összekunkorodva ezek a kis tetvek meg a legbelső zugba....
Válasz #2773. hozzászólásra
há most nem be kell szarni ? mikvannak
Válasz #2772. hozzászólásra
Nekünk olyan nincsen.
Gyomosodások milyenek?
Szerintetek Ivett leviszi a levéltetűt a napraforgóról?
Válasz #2768. hozzászólásra
Látom ott a háttérben a nád is jön felfelé elég szépen!
Válasz #2766. hozzászólásra
Tudom hogy nem tőlem kérdezted de elmondom én ha velem is beéred, na szóval a pantera nem keverhető semmilyen rovarölővel (ezt fogja mondani a területi képviselő is)
Lassan talán ki nővi a Goal duplot,de nagyon kellene már egy kis napsütés!!!
Válasz #2766. hozzászólásra
Sajnos ebben nincs tapasztalatom. Érdemes lenne felhívni a chemturás területi képviselőt.
Ha megvan a válasz tedd közzé!
Válasz #2765. hozzászólásra
Lenne hozzád egy kérdésem!! A PANTERA az keverhetö e valamilyen rovar ölövel?? Két problémát oldanék meg egyszerre
Válasz #2763. hozzászólásra
2732 és 2736 hozzászólásokat olvasd el!
Válasz #2755. hozzászólásra
Elvileg attól csak jobb lesz. Keress rá arra hogy: Kyleo
esetleg valami felszívódó, hosszabb hatástartalmú ?
Válasz #2761. hozzászólásra
sherpa, decis mega
napraforgóra írtok valami jó ár-érték arányú rovarölő szert, nálam is sok a levéltetű, meg a hangya
Közben kukaccsosz eldöntötte a fúvóka kérdést.
Ja, Estiva fajta.
Mi gabonában IDKT 04 fúvókával szórtuk rovarölőt gombaölővel együtt, jól dolgozott. Azt viszont nem tudom levéltetűre mennyire jó, eléggé rejtve vannak naprában ugye.
Válasz #2756. hozzászólásra
Fajtától függetlenül erre felé minden napra levéltetves. LE25, Neoma mindegy. Sőt még búzán sem láttam ennyit, különösen a tar kalászúakon.
Mehet ugyan azzal a fúvókával, de ne durva csepekkel (3,5-4 bar kellene).
Az egyik kis darab amit nem alapgyomirtottunk tele van tetűvel. A többi még nem veszélyes és mindenhol van katicabogár, nem bánnám, ha megoldanák a problémát.
Válasz #2736. hozzászólásra
A rovarölőt ki lehet fújni ugyanazzal a fúvókával (légbeszívásos IDK04), mint a gyomírtót? Esetleg mehet pl. Panterával együtt? Az LE25 mindenkinek tele van idén tetűvel vagy a neoma is?
Válasz #2754. hozzászólásra
de a 2.4d az egy gyors hatóanyag mert egy óra múlva már tekeredik a levele és akkor hogyan jut el totális hatóanyaga a gyökerekhez?
Válasz #2753. hozzászólásra
Tegyél mellé Dezormont!
Válasz #2752. hozzászólásra
6l glifo ment plusz nitrosol
Válasz #2751. hozzászólásra
Ennek a tetves növénynek nagyobb dózis kell, legalább ott ahol foltokban van!! Előbb utóbb kidöglik!!
Válasz #2747. hozzászólásra
az a gond hogy kiheveri
én minden gabonatarlót fújok glyfóval a tarack szépen kopik de ez a g.ci csak szaporodik
Válasz #2749. hozzászólásra
A szomszéd parcellája, de holnap rákérdezek. Mindenesetre mondtam nekik h a selyemkórót meg kell fogni, mert hosszabb tŕvon baj lesz belőle.
Válasz #2747. hozzászólásra
Hány napra? A naprát mennyire stresszelte, és mennyi idő alatt tér(t) magához?
Válasz #2741. hozzászólásra
40-50mm az nem sok kötött földön,annyitól nem csinál kárt, nálam tavaly 150-200 milit kapott
Pulsar VS selyemkóró.