Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
express sx 50-t osztott kezelésben használt e már valaki. Én mindig egyszerre szoktam kirakni a 45 grammot. de most nagyon jönnek a gyomok és lehet hogy osztottan kéne, csak attól tartok hogy 22,5 gramot most kirakok nem nyírja ki a gyomot. ezt sose értettem hogy hogy van az hogy fele is elég?
kinek mi a véleménye, gyakorlata?
Azért csak óvatosan ezzel a bármikor szórhatod tanácsokkal!!!
Ezeket a hatóanyagokat is le kell bontania a kultúrnövénynek.
Szikleveles naprára ne nagyon szórjuk ki. Legyen 2-4 valódi levélpáros. Az egyszikű gyomok fejlettsége itt úgy is másodlagos mert dózistól függően ki fogja vinni!
Egyébként van olyan gyártó amelyik a technológiai ajánlásában le is írja ezt!!!
Sziasztok!
Valaki tudna-e segiteni hogy a fekete tücsök (nagyon sok van hemzsegnek) a napraforgóban mekkora és milyen kárt tud okozni,és mivel lehetne kiirtani?
pyrynex 48 ec -nek ugyanaz a hatóanyaga mint a Kentaur-nak
vetéssel kiment 8-15 kg/ha kentaur, azt írja hogy valamit véd a barkók ellen is
vagy csak nagy kamu ?
mindegy azért dőlök hátra nyugodtan, nézem majd a táblákat..
Kérdezném, hogy a kikelt kétleveles IMI toleráns naprában merhetek-e még alapkezelni GardoprimPlus al homokon vagy felejtsem el és csak a Pulsar marad és kultizás?
De arra figyelj, hogy magasabb dózis kell az egyszikű írtóból. Illetve a Trenddel is csínyán kell bánni.
Én külön szórtam ki tavaly, bár a gyomok is így indokolták.
Sziasztok! Érdeklődnék, Racer + Tender kombinációval meddig lehet menni napraforgóban? Kelés előttire terveztem a kezelést, de most már annyi eső esett, hogy mire megint rá tudok menni szerintem kinn lesz a napraforgó is. (Ja, és hagyományos hibrid napraforgó).
Sziasztok!Kérdezném ,hogy az Expressz-t mikor lehet kijutatni leghamarabb napraforgóra(kétleveles vagy négyleveles állapotban)?
Nagyon gyomos és azért kérdezem!
Válasz #2500. hozzászólásra
Még a föld alatt van, nyugodtan mehet. Teoretikusan a kikelt napraforgónak se szabadna ártania. A gyomokat kell figyelni, ne legyen levelük, max csak csírában lehetnek. De ha nem kap bemosó csapadékot akkor a gyomok elindulnak.
5095 hozzászólás
Syngenta briot kelés után 2-3 levélben mivel lehet fujni szúroka,bogáncs,széles levelű gazok elen?
express sx 50-t osztott kezelésben használt e már valaki. Én mindig egyszerre szoktam kirakni a 45 grammot. de most nagyon jönnek a gyomok és lehet hogy osztottan kéne, csak attól tartok hogy 22,5 gramot most kirakok nem nyírja ki a gyomot. ezt sose értettem hogy hogy van az hogy fele is elég?
kinek mi a véleménye, gyakorlata?
Ok, köszi. Pár sor maradt csak el búza mellett alapgyomírtáskor, nyomul benne az ecsetpázsit.
Válasz #2541. hozzászólásra
Azért csak óvatosan ezzel a bármikor szórhatod tanácsokkal!!!
Ezeket a hatóanyagokat is le kell bontania a kultúrnövénynek.
Szikleveles naprára ne nagyon szórjuk ki. Legyen 2-4 valódi levélpáros. Az egyszikű gyomok fejlettsége itt úgy is másodlagos mert dózistól függően ki fogja vinni!
Egyébként van olyan gyártó amelyik a technológiai ajánlásában le is írja ezt!!!
Válasz #2539. hozzászólásra
Szuperszelektív tehát a kčtszikűt egyáltalán nem bántja szórhatod bármilyen fejletségi állapotba
Válasz #2526. hozzászólásra
Lehet majd kieveri agyneki egy hetet meg jo idöt.
Kukaccsosz, Pantera mehet bármilyen fejlettségi állapotban?
Válasz #2537. hozzászólásra
Ok akkor várok egy pár napot vele,van egy kis árpa árva,meg egy kis nád benne.
Válasz #2536. hozzászólásra
Legalább 2, de inkább 4 pár valódi levele legyen a naprának.
Sziasztok! A Super Select napraforgó fejlettségtől függetlenül mehet bármikor?
Válasz #2534. hozzászólásra
nálam is rengeteget megzabáltak a a nyulak, illetve az őzek
barkó csak a levélből csipeget, de az semmi ahhoz képest amit a vadak csinálnak
Válasz #2526. hozzászólásra
Nem lehet, hanem biztos. Majd kinövi.
Felénk a vadak pusztítanak rendesen.
Válasz #2493. hozzászólásra
Sztem majd learatod azt is! :)
Válasz #2530. hozzászólásra
bármelyik jó lehet, ez csupán dózis függő, a Quick viszonylag olcsóbb anyag
Válasz #2529. hozzászólásra
úgy tudom igen
Szelektív egyszikű irtót olcsóból mit tudtok ajánlani tarackra kellene?Köszi
> szántáson rengeteg a napra árvakelés(3 éve volt benne)
>IMI-s az árvakelés és a vetőmag is
Az árvakelésű napraforgó is rezisztens marad?
Sziasztok!
Valaki tudna-e segiteni hogy a fekete tücsök (nagyon sok van hemzsegnek) a napraforgóban mekkora és milyen kárt tud okozni,és mivel lehetne kiirtani?
néhol eszegeti a barkó is ...
ha még a levelét eszi addig nincs nagy baj, igaz ?? csak ha a közepét kieszi...
ez lehet hogy alapgyomírtótól van ? ilyen megsárgult, megszáradt a levele
goal duplo 0,42 l/ha
Válasz #2524. hozzászólásra
És alapot nem is csinálsz? Vagy inkább Pulsar előtt egy kultizás?
Válasz #2522. hozzászólásra
Esetleg a Pledge, de az perzselni fog. Én csak Pulsarral gyomirtok és nincs baj.
Válasz #2521. hozzászólásra
Állítólag néphülyítés hogy véd barkó ellen is, úgy mint a pyrinex talajba dolgozva. Barkó ellen kell felűlkezelés
Válasz #2520. hozzászólásra
Persze, ez ok, de alapkent esetleg,meg a pulsar elott?
Válasz #2515. hozzászólásra
pyrynex 48 ec -nek ugyanaz a hatóanyaga mint a Kentaur-nak
vetéssel kiment 8-15 kg/ha kentaur, azt írja hogy valamit véd a barkók ellen is
vagy csak nagy kamu ?
mindegy azért dőlök hátra nyugodtan, nézem majd a táblákat..
Válasz #2518. hozzászólásra
Pulsarral, Panterával, Fusalide Forte, Select Super, stb.
Válasz #2515. hozzászólásra
Köszönöm, akkor megrendelem a Pulsart, jameg élezzük a kapákat :)
Válasz #2517. hozzászólásra
Üdv! Négyleveles Neomát mivel lehetne még?
Válasz #2516. hozzászólásra
Felejtsd el!
Kérdezném, hogy a kikelt kétleveles IMI toleráns naprában merhetek-e még alapkezelni GardoprimPlus al homokon vagy felejtsem el és csak a Pulsar marad és kultizás?
Válasz #2514. hozzászólásra
pyrynex 48 ec 2l/ha, én ezzel fogom ha kell védekezni
nem gyomírtás, de ...
ha a kikelő naprát cseztetné a barkó, akkor mivel kellene lefújni
vetéssel egy menetben ment 8-15 kg/ha Kentaur talajfertőtlenítő
Válasz #2506. hozzászólásra
De arra figyelj, hogy magasabb dózis kell az egyszikű írtóból. Illetve a Trenddel is csínyán kell bánni.
Én külön szórtam ki tavaly, bár a gyomok is így indokolták.
Köszönöm a válaszokat! Már megvannak a szerek, szóval megpróbálom mihamarabb kifújni.
Válasz #2507. hozzászólásra
Köszi! LE25 van.
Válasz #2505. hozzászólásra
pledge-el még megszórhatod 4 leveles korba
Válasz #2508. hozzászólásra
Még nem próbáltam, de állítólag:
KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:
helyzeti szelektivitással rendelkezik, a napraforgó két szikleveles állapotáig jól tolerálja, ezért az egyik legbiztonságosabb gyomirtó szer
Válasz #2505. hozzászólásra
Kikelt naprára már biztos nem tenném rá a racert!!!
Válasz #2506. hozzászólásra
A spec 1szikű irtó LE25, LE99, H42-ben mehet tankkeverékbe az expressel, az LE13-ba csak külön menetben.
Válasz #2504. hozzászólásra
Expresshez mehet +ba egyszikű irtó vagy 2szer kell bejárni a területet?
Sziasztok! Érdeklődnék, Racer + Tender kombinációval meddig lehet menni napraforgóban? Kelés előttire terveztem a kezelést, de most már annyi eső esett, hogy mire megint rá tudok menni szerintem kinn lesz a napraforgó is. (Ja, és hagyományos hibrid napraforgó).
Válasz #2503. hozzászólásra
A napraforgó fejlettségétől függetlenül , bármikor mehet az Express.
Sziasztok!Kérdezném ,hogy az Expressz-t mikor lehet kijutatni leghamarabb napraforgóra(kétleveles vagy négyleveles állapotban)?
Nagyon gyomos és azért kérdezem!
Válasz #2481. hozzászólásra
A szotyira mi is Goal Duplo(0,5 liter/ha) + Wing P(4 liter/ha) kombót szórjuk közvetlen vetés után. Álományban már csak Panterát használunk.
Válasz #2500. hozzászólásra
Még a föld alatt van, nyugodtan mehet. Teoretikusan a kikelt napraforgónak se szabadna ártania. A gyomokat kell figyelni, ne legyen levelük, max csak csírában lehetnek. De ha nem kap bemosó csapadékot akkor a gyomok elindulnak.
neomát meddig lehet wingel használni ha a mag már csirába van akkor még célszerű vagy már nem
Válasz #2497. hozzászólásra
Pantera, Leopard stb
max dózissal nyomjad
Válasz #2496. hozzászólásra
meg lesz húzatva a biztos
érdeklődnék,hogy neoma naprából milyen vegyszer szedi ki a tarackot?
Majd kultivátorozd meg egyszer azzal nagy részét kiszeded. Most is sokat kiszedsz majd a magágykészítéskor.