Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.35 FtUSD395.26 FtCHF437.64 FtGBP496.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felénk ez a szójába volt probléma, vagyis minden évbe, és tavaly az expresszes naprát nem lehetett kiszedni pulsarral a szójából, csak kézzel... Élmény lehetett 60 hekin
most megy éppen a napraforgó magágykészítés és a szántáson rengeteg a napra árvakelés(3 éve volt benne)
elméletileg holnap vetünk (ha csak nem jön nagyobb eső)
na most mi a fenét kéne csinálni mert gondolom magágyból is jön majd az árvakelés
IMI-s az árvakelés és a vetőmag is
várjak egy hetet hogy jöjjön ki újra az árvakelés utána vessek és nyomjak rá totálist?
Ha külön megy ki akkor maradhat a gyomok fejlettsége szerint indokolt dózis. Ha az 1 liter akkor az. Ha együtt akkor én 15-20%-al magasabb dózist tartok indokoltnak az egyszikűirtóból.
VETÉS után kelés előtt dual gold vagy wing + gola duplo vagy racer. Kelés után ha clearfieldes akkor pulsar, ha expresses akkor express (ezek kétszikű irtók a pulsar jó időben kitéve viszi a fűféléket is). Ha nem herbicidtoleráns a fajta akkor csak az egyszikűeket lehet irtani kelés után például panterával.
Ha egyáltalán nem konyítasz a dologhoz akkor inkább konzultálj személyesen egy hozzáértővel, növényvédő szakmérnökkel.
A Goal mellé is kellene tenni egyszikű irtót is és akkor az se sokkal olcsóbb.
Nem rossz az sem, ha jó aprómorzsás a talajfelszín. De a mélyről jövő gyomokat nem fogja tudni megfogni. Pl.: szerbtövis fajok, csattanó maszlag, stb. Azokat csak állományban az engedélyezett gyomírtóval SU toleránsnál Expressz, IMI-nél Pulsar vagy Listego.
9000 ft/ha költségű goal duplo-tól nem érzem azt hogy kihagyhatom a pulsar-os kezelést, picit talán besegít és a későbbkelő gyomokat meg majd a pulsarral
itt van aki duracer-t hazsnál, azt láttam milyen szépen dolgozik, csak annak 26000 ft/ha költsége + kell neki mm-is, ami vagy lesz vagy nem, de inkább nincs ..
Azért azt ne felejtsd el hogy egy pulsaros kezelés minusz 2-4 mázsa napra,ha működik az alapkezelés akkor fújd le egyszikűirtóval pl targa super,olcsóbban kijössz vele és jobban is jársz.Azért vannak esetek amikor nem lehet elhagyni a pulsart akkor nincs mese fújni kell.
mivel a goal nem viszi az egyszikűeket, ezért mindenféleképpen kell valami, vagy kiegészíteni dual gold-al vagy állományban lefújni valami egyszikűírtóval, de én inkább a pulsar-ra gondoltam mert az viszi az 1-és 2 szikűt is..
Bár konkrét, egymás melletti összehasonlítást nem csináltunk de nálunk az vált be a legjobban gyomok ellen is. Meg a felverődés, ahogy írod. Érdekes hogy ugyanaz a hatóanyag mégis más hatás. Most Goal Duplo + 2 l/ha glifozatot fújtunk, ki is takarított mindent három nap alatt, amit a kombi meghagyott.
A oxifluorfen hatóanyag tartalmú szerek között van valami különbség? Goal, Goal Duplo, Galigan
Esetleg valamelyikben van egy kicsivel több adalékanyag amitől jobb a szer filmképzése? Trend vajon javítana rajta kicsit?
Válasz #2451. hozzászólásra
Holnapig nem fog kibújni az a mácsonya, amit a kombinátorkapa nem vágott ki csak betakart földel. A mácsonya hamarább kint lessz, mivel már gyökérről nyomódik, kapja a táplálékot, holott a napraforgómagnak még meg kell magát szívnia nedvességgel a csírázáshoz, csíragyökeret növesztenie, és el kell indulnia a növésnek. Ha holnap mész énszerintem elhamarkodod, nem lessz elégséges a vegyszerezés hatása. Ez csak az én véleményem, de úgy csináld ahogyan jónak látod.
Válasz #2449. hozzászólásra
Én még várnák a permetezéssel legalább 3 napot, minél jobban hajtson ki a mácsonya. Ha mélyebre vetetted a napraforgót, vagy szárazba, lehet többet is várni. Figyelni kell hogy mennyire nyomul a napraforgó csírája. Mihánt eléri a 3 cm földtakarást fújni. Mire lefújod ott lesz közvetlen a talajfelszin alatt.
Válasz #2444. hozzászólásra
Ha nincsen selyemmályva vagy évelők a parcellán sikeres lehet a Pulzár is magában ha egyszerre kelnek a gyomok. De a pulzározás után kikelt libatop aratáskor gondot tud csinálni.
5095 hozzászólás
Válasz #2494. hozzászólásra
Válasz #2493. hozzászólásra
Felénk ez a szójába volt probléma, vagyis minden évbe, és tavaly az expresszes naprát nem lehetett kiszedni pulsarral a szójából, csak kézzel... Élmény lehetett 60 hekin
most megy éppen a napraforgó magágykészítés és a szántáson rengeteg a napra árvakelés(3 éve volt benne)
elméletileg holnap vetünk (ha csak nem jön nagyobb eső)
na most mi a fenét kéne csinálni mert gondolom magágyból is jön majd az árvakelés
IMI-s az árvakelés és a vetőmag is
várjak egy hetet hogy jöjjön ki újra az árvakelés utána vessek és nyomjak rá totálist?
Válasz #2491. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #2490. hozzászólásra
Nem erőssége a colombusnak az árvacsalán! Meg már valószínű, hogy jó nagyok ezért bír vele nehezebben.
Kukaccsos!
Az árvacsalánt nem viszi a colombus?Pár napja gyomírtottam,de nem
latszik rajta változás.
Válasz #2488. hozzászólásra
A google a barátod!
Ha a középdózist használod nagy baj nem lehet.
Válasz #2485. hozzászólásra
És 1 ha ba melyikből hány liter kéne?
Válasz #2486. hozzászólásra
Ha külön megy ki akkor maradhat a gyomok fejlettsége szerint indokolt dózis. Ha az 1 liter akkor az. Ha együtt akkor én 15-20%-al magasabb dózist tartok indokoltnak az egyszikűirtóból.
Válasz #2482. hozzászólásra
És ha külön fújom, akkor maradhat az 1 liter?
Válasz #2481. hozzászólásra
VETÉS után kelés előtt dual gold vagy wing + gola duplo vagy racer. Kelés után ha clearfieldes akkor pulsar, ha expresses akkor express (ezek kétszikű irtók a pulsar jó időben kitéve viszi a fűféléket is). Ha nem herbicidtoleráns a fajta akkor csak az egyszikűeket lehet irtani kelés után például panterával.
Ha egyáltalán nem konyítasz a dologhoz akkor inkább konzultálj személyesen egy hozzáértővel, növényvédő szakmérnökkel.
Válasz #2483. hozzászólásra
ez vlasztikának ment
Olvass vissza egy-két oldalt.
Válasz #2478. hozzászólásra
A pantera dózisát kellene emelni 1,2 literre.
Sziasztok!
Segítenétek!Napraforgót ültetés után mivel lenne érdemes gyomirtózni meg kelés után is?
Válasz #2479. hozzászólásra
Melyik gyengíti melyiknek?
Válasz #2478. hozzászólásra
Állítólag gyengíti a hatását ha össze kevered.
Sziasztok!
Pioneer Le25 naprában mehet 45g Expressz és 1 liter Pantera tankkeverékben?
wing p ről vélemény van valakinek?
Válasz #2465. hozzászólásra
Mi az idén 4l/ha dózissal leszórtuk pár nappal vetés után. Várjuk az esőt :) Majd írok véleményt róla.
Sziasztok!
Napraforgót ültetés után mivel lenne érdemes gyomirtózni meg kelés után is?
Válasz #2473. hozzászólásra
A Goal mellé is kellene tenni egyszikű irtót is és akkor az se sokkal olcsóbb.
Nem rossz az sem, ha jó aprómorzsás a talajfelszín. De a mélyről jövő gyomokat nem fogja tudni megfogni. Pl.: szerbtövis fajok, csattanó maszlag, stb. Azokat csak állományban az engedélyezett gyomírtóval SU toleránsnál Expressz, IMI-nél Pulsar vagy Listego.
9000 ft/ha költségű goal duplo-tól nem érzem azt hogy kihagyhatom a pulsar-os kezelést, picit talán besegít és a későbbkelő gyomokat meg majd a pulsarral
itt van aki duracer-t hazsnál, azt láttam milyen szépen dolgozik, csak annak 26000 ft/ha költsége + kell neki mm-is, ami vagy lesz vagy nem, de inkább nincs ..
Válasz #2471. hozzászólásra
az acattal se nagyon bír...
Válasz #2468. hozzászólásra
Azért az egyszikűt csak gyökérváltás előtt viszi, meg azt se olyan nagy hatékonysággal mint egy Fusalide vagy Pantera.
Én is erre gondoltam, ha már alapgyomírtassz akkor én a pulsart nem nagyon eröltetném csak ha feltéten muszáj.
Válasz #2468. hozzászólásra
Azért azt ne felejtsd el hogy egy pulsaros kezelés minusz 2-4 mázsa napra,ha működik az alapkezelés akkor fújd le egyszikűirtóval pl targa super,olcsóbban kijössz vele és jobban is jársz.Azért vannak esetek amikor nem lehet elhagyni a pulsart akkor nincs mese fújni kell.
Válasz #2467. hozzászólásra
mivel a goal nem viszi az egyszikűeket, ezért mindenféleképpen kell valami, vagy kiegészíteni dual gold-al vagy állományban lefújni valami egyszikűírtóval, de én inkább a pulsar-ra gondoltam mert az viszi az 1-és 2 szikűt is..
Attól függ, milyen gyomok vannak. Ha az alapgyomírtó jól működik minek utána a pulsar?
goal duplo önmagában alapgyomírtónak jó lehet? pulsar-t mindenféleképpen akarok állományban..
valaki használt már successor t napraforgó alapgyomirtásra?
Én egy részét dual gold és oxy val a többit meg wing el fújtam és este rögtön kapott 11 mm esőt, most lehet bízni talán.
Válasz #2462. hozzászólásra
én kevertem, és 6ott
Válasz #2459. hozzászólásra
Dual Goldot keverhetem Glifozáttal?
Válasz #2459. hozzászólásra
Bár konkrét, egymás melletti összehasonlítást nem csináltunk de nálunk az vált be a legjobban gyomok ellen is. Meg a felverődés, ahogy írod. Érdekes hogy ugyanaz a hatóanyag mégis más hatás. Most Goal Duplo + 2 l/ha glifozatot fújtunk, ki is takarított mindent három nap alatt, amit a kombi meghagyott.
Válasz #2457. hozzászólásra
A hatóanyag/ha tartalmat vágom, de akkor mind ugyanaz? Akkor az lesz amelyik a legolcsóbb hektárra kivetítve, vagy amit kapok
Válasz #2456. hozzászólásra
Szerintem a goal duplo kíméletesebb a többinél ha felverődés van, talán a vivőanyagok stb. miatt.
"A permetléhez nedvesítőszer hozzáadása és más növényvédő szerrel való keverése tilos!"
Goal Duplóban kétszeres hatóanyag van ezért csak fél liter kell belőle.
Tapadótt én biztos nem tennék bele.
A oxifluorfen hatóanyag tartalmú szerek között van valami különbség? Goal, Goal Duplo, Galigan
Esetleg valamelyikben van egy kicsivel több adalékanyag amitől jobb a szer filmképzése? Trend vajon javítana rajta kicsit?
Válasz #2454. hozzászólásra
10,5 de a mácsonyás 7 ha.
Válasz #2453. hozzászólásra
Lehet úgy is. Hány hektárról lenne szó?
Válasz #2452. hozzászólásra
És ha két menetben mennék?
Válasz #2451. hozzászólásra
Holnapig nem fog kibújni az a mácsonya, amit a kombinátorkapa nem vágott ki csak betakart földel. A mácsonya hamarább kint lessz, mivel már gyökérről nyomódik, kapja a táplálékot, holott a napraforgómagnak még meg kell magát szívnia nedvességgel a csírázáshoz, csíragyökeret növesztenie, és el kell indulnia a növésnek. Ha holnap mész énszerintem elhamarkodod, nem lessz elégséges a vegyszerezés hatása. Ez csak az én véleményem, de úgy csináld ahogyan jónak látod.
Válasz #2450. hozzászólásra
Holnap szeretném mert dolgozom meg kedre igér felénk 5mm esőt hátha bejön, még itt a 3 hétben egy csepp sem volt.
Válasz #2449. hozzászólásra
Én még várnák a permetezéssel legalább 3 napot, minél jobban hajtson ki a mácsonya. Ha mélyebre vetetted a napraforgót, vagy szárazba, lehet többet is várni. Figyelni kell hogy mennyire nyomul a napraforgó csírája. Mihánt eléri a 3 cm földtakarást fújni. Mire lefújod ott lesz közvetlen a talajfelszin alatt.
Válasz #2448. hozzászólásra
Tegnap vetettem előte nap kombinátor.
Válasz #2447. hozzászólásra
Glyphoszát totálist, de a napraforgó nem lehet kibújva!!!!!
Az után érdeklődnék hogy én wing el permetezem a naprát és a kombinátor nem vitte ki a mácsonyát ( mezei aszat) mit tegyek még a wing hez?
Válasz #2444. hozzászólásra
Ha nincsen selyemmályva vagy évelők a parcellán sikeres lehet a Pulzár is magában ha egyszerre kelnek a gyomok. De a pulzározás után kikelt libatop aratáskor gondot tud csinálni.