Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk a Kondin sokkal nagyobb fejek vannak, mint a Neomán! Igaz hogy a Neoma 2 ezer szemmel sűrűbb kb.
Ja és a másik: a Kondi sokkal jobban termékenyült!
várd ki a mérlegelést,nekem is volt valami hasonló,nagyon szép nagy tányérok,de sulyba nem tudott annyit mint a Brió(valami kódszámos kisérleti volt 5 hekin)
nem tudjátok véletlenül, hogy mi van akkor ha a verebek fél táblákat esznek ki a forgóból, lehet valakinek ez ügyben szólni? igen messze még a vágás, de elég szépen megpocsékolták már a kis dögök... mi lesz még..
LG. Nem újdonság.Tavaly ugyan ez volt a szitu csak 30 ha-n és kb minden ötödik fej külömböző volt.Ezek ahoz képest tip-top fejek.Meg mostmár nem olyan "vészes" mennyiségben.Nemszereti a pulsar-t pedig elvileg clearfield-es....
Igen, ennek amit mértem 28-ra, ennek a közepe is apró fehér maggal volt tele, ezekből már nem lesz csak léha szem.
Az a baj, hogy csak 50 gramm volta szemek súlya
Ez jó ha lesz 20 mázsa.
Válasz #1891. hozzászólásra
Felénk változatos a kép..egyik gazdának van itt 42ha magas olajsavasa mult héten permetezte egy hidas tresor nevű gombaölövel...kb 2méter magas..néhol elérte a hidast...:D 130ra kötöttt le ha-onként 25mázsát...majd hozok képeket.
Haveromnak a neomája nem annyira szép,nem nőtt meg,pedig kapott 15kg pannon startert,170kg mapkálit,200kg pétisót bedolgozva.aztán gyomirtások,wuxal boron max 1,5litert+1liter multoleot....tányérok vannak,de 20mázsa kb sztem...
Milyen technológiával csináljátok a napraforgót? Milyen földek vannak? Itt mindenki beszél le a Pio-ról. Mert nekem tetszik, hogy meg lehet osztani az Expresszt. Nálatok egybe ment ki vagy osztva?
Nálunk 25 q-ás átlagok vannak általában. Úgy áll össze, hogy 2q Pétisó kiment vetés előtt aztán mag elvetve és lefújva gyomirtóval. Ha muszáj akkor sorközművelés, de semmit nem adtunk neki.
35q??Falu átlaga,15-30 ig.De vannak kiemelkedő termések,30-40-ig,de az nem álltalános.Tavasszal hiába szép,megfogja a meleg,mint most a kukoricákat.Nincs olyan fajsúlya mint a neomának,de a termésátlagoknál ez bizonyított felénk.
Nálunk akkor vannak ilyen fejek, ha 50ezerrel van vetve. Nálatok biztos 35q/ha felett vannak az átlagok. Expresszel egybe vagy osztva volt kezelve? Nem tud kevesebbet az LE25 a Neomához képest fajsúlyra?
9524 hozzászólás
A kép bal oldalán a szomszéd neomája, a jobb oldal iméria ,a neoma sem tűnik jobbnak...
Válasz #1921. hozzászólásra
vmivel fizetni kell a clearfieldért
Válasz #1920. hozzászólásra
"Na mutasd"...
Nálunk a Kondin sokkal nagyobb fejek vannak, mint a Neomán! Igaz hogy a Neoma 2 ezer szemmel sűrűbb kb.
Ja és a másik: a Kondi sokkal jobban termékenyült!
Válasz #1918. hozzászólásra
na ja de a neoma 3,5-4nek néz ki
Válasz #1916. hozzászólásra
én mondtam!
Válasz #1917. hozzászólásra
Ez már könnyű fajsújnál is felette lesz a 30-nak.
Válasz #1916. hozzászólásra
várd ki a mérlegelést,nekem is volt valami hasonló,nagyon szép nagy tányérok,de sulyba nem tudott annyit mint a Brió(valami kódszámos kisérleti volt 5 hekin)
érdeklődtem a tavasszal,hogy milyen fajta az iméria... úgy tűnik nem rosz.
Válasz #1913. hozzászólásra
Ki miii van? Aztán kapcsoltam "föl a hegyre" (már kezdtem örülni,hogy valami magyar napra
Válasz #1913. hozzászólásra
de még mindíg jobb mintha gyalogolna az ember rajta fölfelé.Mind egy hogy az aszfalton vagy a lépcsőn, mindegyik rohadt fárasztó.
Válasz #1912. hozzászólásra
Fölfele menet a hegyre a végén elkéri az elsőt a busznál, meg a személyautónál is.
Mi(lyen) ez a Somló?Meséljetek róla...
Válasz #1910. hozzászólásra
Védett itt már minden állat csak az ember állat nem.
Válasz #1909. hozzászólásra
Persze a vadászoknak, durrogtassanak a levegőbe de ne a verebekre, mert védett állatkák!!
nem tudjátok véletlenül, hogy mi van akkor ha a verebek fél táblákat esznek ki a forgóból, lehet valakinek ez ügyben szólni? igen messze még a vágás, de elég szépen megpocsékolták már a kis dögök... mi lesz még..
Az én napratáblám most borult virágba. Ilyenkor szóltok egy méhésznek, vagy elég az arra repkedő rovarok beporzása?
Remélem a többi is ilyen, most hirtelen ez mellett mentem el. Paraiso hibrid, virágzás előtt kapott 3 liter Fitohormos bórt.
Válasz #1904. hozzászólásra
Igen kérem az a Somló.
Válasz #1903. hozzászólásra
Az alsó 3 kép az érdekes, össze vissza vannak a tányérok, ott a genetikával van valami gond!!
Válasz #1903. hozzászólásra
Az alsó képeken az a Somló?
Válasz #1902. hozzászólásra
LG. Nem újdonság.Tavaly ugyan ez volt a szitu csak 30 ha-n és kb minden ötödik fej külömböző volt.Ezek ahoz képest tip-top fejek.Meg mostmár nem olyan "vészes" mennyiségben.Nemszereti a pulsar-t pedig elvileg clearfield-es....
Válasz #1895. hozzászólásra
Hát érdekes napra!!!!
Válasz #1899. hozzászólásra
Igen, ennek amit mértem 28-ra, ennek a közepe is apró fehér maggal volt tele, ezekből már nem lesz csak léha szem.
Az a baj, hogy csak 50 gramm volta szemek súlya
Ez jó ha lesz 20 mázsa.
Válasz #1899. hozzászólásra
Nálunk is az a helyzet. Aratáskor lesznek még meglepetések
Nálunk a tányér közepén igen csak problémák vannak a megtermékenyüléssel!!!
Kb. 5 cm átmérőjű körben nincs mag!
Válasz #1897. hozzászólásra
A rengeteg 22 centis a jó.
Mekkora tányérnagyságok a jók?
Nekünk van 12centi átmérőtől 22 centiig minden féle.
Ma leszedtem egy fejet, és megmértem a vizét. 28-29%.
Válasz #1891. hozzászólásra
Felénk változatos a kép..egyik gazdának van itt 42ha magas olajsavasa mult héten permetezte egy hidas tresor nevű gombaölövel...kb 2méter magas..néhol elérte a hidast...:D 130ra kötöttt le ha-onként 25mázsát...majd hozok képeket.
Haveromnak a neomája nem annyira szép,nem nőtt meg,pedig kapott 15kg pannon startert,170kg mapkálit,200kg pétisót bedolgozva.aztán gyomirtások,wuxal boron max 1,5litert+1liter multoleot....tányérok vannak,de 20mázsa kb sztem...
Válasz #1890. hozzászólásra
1-1.5t legalább is felénk
Szem látomást szötyenek összefele a naprák.. Rá se merek gondolni milyen termés lesz belöllük..
Amindenit!!!! Komoly emelkedés volt ma a tőzsdén!!! Októberre 132000!!!
Válasz #1883. hozzászólásra
Idén is meglesz,csak nyugi...(ne osztogasatok,egymenetben expressz
Válasz #1878. hozzászólásra
Ez nincs 70.000 szerintem. akkor sokkal sürűbnek kellene lennie, Én azt mondom 60.000 van kikielve kép alapján, de te tudod tiéd!!
Válasz #1871. hozzászólásra
A Szalajka-völgyben a Fátyol-vízesés is épp hogy csak csordogál....akár egy kicsike slagon vékonyan engednéd a vizet...
Válasz #1881. hozzászólásra
Sándor!
Éjjel ha nem esik eső, akkor reggel jöhetnétek bálázni.
Előre is kösz
Válasz #1882. hozzászólásra
2 mázsa pétisóval vetve,egyszerre 38 gramm sx50.Lombtrágya egyszer,meg tavasszal trifender bedolgozva.Ha nincs aszály,és a tőállomány jó,megvan a 30 mázsa.
Válasz #1880. hozzászólásra
Milyen technológiával csináljátok a napraforgót? Milyen földek vannak? Itt mindenki beszél le a Pio-ról. Mert nekem tetszik, hogy meg lehet osztani az Expresszt. Nálatok egybe ment ki vagy osztva?
Nálunk 25 q-ás átlagok vannak általában. Úgy áll össze, hogy 2q Pétisó kiment vetés előtt aztán mag elvetve és lefújva gyomirtóval. Ha muszáj akkor sorközművelés, de semmit nem adtunk neki.
ha már ritka lett a mienk, legalább van pár nagyobbacska kalap
(nem gyerek sisak)
Válasz #1879. hozzászólásra
35q??Falu átlaga,15-30 ig.De vannak kiemelkedő termések,30-40-ig,de az nem álltalános.Tavasszal hiába szép,megfogja a meleg,mint most a kukoricákat.Nincs olyan fajsúlya mint a neomának,de a termésátlagoknál ez bizonyított felénk.
Válasz #1878. hozzászólásra
Nálunk akkor vannak ilyen fejek, ha 50ezerrel van vetve. Nálatok biztos 35q/ha felett vannak az átlagok. Expresszel egybe vagy osztva volt kezelve? Nem tud kevesebbet az LE25 a Neomához képest fajsúlyra?
Válasz #1876. hozzászólásra
Csak expressz,Tőállomány 70000 felett van benne.
Válasz #1862. hozzászólásra
Miben lehet észrevenni? Nagyobb lesz a fajsúlya?
Válasz #1875. hozzászólásra
Szép nagy tányérok. Mennyivel volt vetve? Volt alap kezelve vagy csak Expressz?
E25,ezek a legjobbak.