Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma hivott a kite mindenáron fűzni akkart,hogy kösem le a naprát 10200-al !!!!! Azal magyaráza erös a forint ki tudja mi lessz ,mondom én tudom most megveszi a kite utána 270-nél meg továbbadja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majd a terményátvételkor nézzétek meg, hogy a magas árakat, hogyan 'kompenzálják' a felvásárlók!
Rossz lesz a minőség, sok lesz a levonás, mindenbe bele fognak kötni...
Sajnos ez többéves tapasztalat.
Tözsdei ár minusz 10-15%ért kötnek általában,de legyen igazad én 15mázsát lekötötem 120000-re régebben.a kukoricának is lement az ára most olyat fuvarozunk aki 4400-ért adta el a mult héten
Szasz' Edócska! Nagyapám azt mondta régen, hogy az őszi árpa még a kotlónak sem jó kaja. Viszont ma megnéztem az állományt, és ha az idén nem milliomosodunk (miliohm) meg, akkó' soha. :-)
A tavaszi árpa sokkal jobb minőségű takarmányozási szempontból, mint az őszi. Olyan, mint a tavaszi búza, aminél a sikér 40-nél kezdődik, a többi értéket nem tudom. 4-5 éve a tavaszi árpa 2-300 Ft-tal több volt az őszinél. De most ugyanannyit adnak érte. Csak sörárpának éri meg termelni szerintem, mert tuti kevesebbet terem mint az őszi, de ha jó a minőség, akkor 1000Ft/q-nál is több lehet a többlet ár.
Hát a kukoricának kel a vasser az tuti!
Van olyan földem amibe van meloráció (altaljban porózus csövek a csatornák között)
A csatornában a partól 1m-re se volt a víz. Tavaj abban a szárasságban ebben a földben még csak nem is csavarodott a kuk. levele, amikor már máshol leégett.
Viszont naprának nem v.mi jó!
9523 hozzászólás
annyiért amennyit neked megérne az éhezők nem tudják megfizetni
Az árpával meg vigyázni kell mert ott nagyobb lesz a kereslet mint a kinálat,csütörtökön 3800-at igértek telefonon ,hétfön ülünk le komolyan tárgyalni
talán majd, hogy van ez a sok éhezés minden fele, talán majd lesz ára. reméljük.
miután kitudódik mennyi lesz a végleges termés már minden le lesz osztva a kereskedők kijátszák a partit a javukra bár lehet már az elején is.......
Szeritem meg nem lehet az ember elég okos, hogy előre megjósolja, mi lesz! Csak szerencsén múlik, hogy jól döntött-e.
ahhoz még kell 1-2 eső, kalászok már kint vannak. van vagy 10 centi. de ha nem lesz eső hiába akkora :)
Válasz #165. hozzászólásra
szerintem is azonnal adni kell még üresek lesznek a vásárlók raktárai
Válasz #165. hozzászólásra
Hát én már régóta mondom jó ha 3000 lesz aratáskor, bárcsak ne igy lenne,itt irogattok 7-8-9 tonnát akkor szerintem nem lessz 4000(sajnos)
Válasz #164. hozzászólásra
Lehet hogy az elején kell tuladni rajta !!!
Válasz #163. hozzászólásra
De csak közép europában ,mindenhol rekord termés várható
Válasz #161. hozzászólásra
És naprol napra melegebb van
Válasz #161. hozzászólásra
hát igy van amikor előre iszunk a medve bőrére
Válasz #160. hozzászólásra
érdekes dolog az a 45000-50000-ig, mikor a tőzsdén az euróbúza 41000-nél van,az árpa 35200
és napról napra csökken az ár
4500 maradna nem is volna rossz. 6 t termés mellett :)
Válasz #158. hozzászólásra
Nemhiszem, hogy ennél olcsóbban érdemesvolna koptatni ezeket a drága alkatrészeket!
Válasz #157. hozzászólásra
Én 16-17-re gondoltam
Válasz #156. hozzászólásra
Kell is hogy legyen ára, mert,ilyen b jó buzáknál muszáj megtolni a kombájnolás árát elég drasztikusan!
Válasz #155. hozzászólásra
Én is igy gondolom
Válasz #154. hozzászólásra
Abból, már azért ki lehet jönni.
Válasz #150. hozzászólásra
Tegnap beszéltem az egyik kereskedőmel és 4500-5000 mongyák
Válasz #152. hozzászólásra
én összefogok magammal és raktározok
össze kéne fogni ,nem eladni aratáskor.
Válasz #150. hozzászólásra
minden héten csökken
újbúza árról hallott valaki?
Válasz #148. hozzászólásra
nem esik az eső egy hónapig és mindjárt feljebb megy
10700-al kötik!!!
Válasz #146. hozzászólásra
Remélem !!! Csakk ezeknek a kurva ....knak már jár az agyuk ,hogy szopasanak meg,és hogy nincs sávositás nem is lessz nehéz !!!!
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:16:29
Válasz #145. hozzászólásra
ennél már csak drágább lehet
Ma hivott a kite mindenáron fűzni akkart,hogy kösem le a naprát 10200-al !!!!! Azal magyaráza erös a forint ki tudja mi lessz ,mondom én tudom most megveszi a kite utána 270-nél meg továbbadja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #143. hozzászólásra
nállunk korrektek,tavaj két felvásárló egymásra licitált.
Majd a terményátvételkor nézzétek meg, hogy a magas árakat, hogyan 'kompenzálják' a felvásárlók!
Rossz lesz a minőség, sok lesz a levonás, mindenbe bele fognak kötni...
Sajnos ez többéves tapasztalat.
Válasz #141. hozzászólásra
Nekem 4800-at igértek most a kukoricára,de már csak egy kamionra való van szerencsére.Ebben a szezonban aki raktározott az ráfaragott.
Válasz #137. hozzászólásra
Tözsdei ár minusz 10-15%ért kötnek általában,de legyen igazad én 15mázsát lekötötem 120000-re régebben.a kukoricának is lement az ára most olyat fuvarozunk aki 4400-ért adta el a mult héten
Válasz #138. hozzászólásra
Én is 100körül hallotam a plafont! De úgyse lesz több mert a .....knak kell a nagy haszon! :)
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:17:01
Válasz #137. hozzászólásra
Legyen igazad.de én is 100 körül hallottam
Válasz #136. hozzászólásra
a tőzsde is jelenleg fölfelé megy
Válasz #136. hozzászólásra
hidd el jól hallottam
Válasz #135. hozzászólásra
rosszul hallottad sajna tegnap 99000-ret igértek
hallottam hogy 130000 ért kötik mostanában
Válasz #133. hozzászólásra
tegnap még csak 113000 volt
115000 az okt.tőzsdei ár
Válasz #131. hozzászólásra
szerintem nem több a tavaszinak inkább.
Válasz #129. hozzászólásra
az őszi árpának magasabb a fehérjetartalma, de a tavaszinak és a zabnak jobb az emészthetősége- fiatal állatnak javallottabb
de a hizlaláshoz kell a sok fehérje
Szasz' Edócska! Nagyapám azt mondta régen, hogy az őszi árpa még a kotlónak sem jó kaja. Viszont ma megnéztem az állományt, és ha az idén nem milliomosodunk (miliohm) meg, akkó' soha. :-)
A tavaszi árpa sokkal jobb minőségű takarmányozási szempontból, mint az őszi. Olyan, mint a tavaszi búza, aminél a sikér 40-nél kezdődik, a többi értéket nem tudom. 4-5 éve a tavaszi árpa 2-300 Ft-tal több volt az őszinél. De most ugyanannyit adnak érte. Csak sörárpának éri meg termelni szerintem, mert tuti kevesebbet terem mint az őszi, de ha jó a minőség, akkor 1000Ft/q-nál is több lehet a többlet ár.
Válasz #127. hozzászólásra
Hát a kukoricának kel a vasser az tuti!
Van olyan földem amibe van meloráció (altaljban porózus csövek a csatornák között)
A csatornában a partól 1m-re se volt a víz. Tavaj abban a szárasságban ebben a földben még csak nem is csavarodott a kuk. levele, amikor már máshol leégett.
Viszont naprának nem v.mi jó!
Válasz #126. hozzászólásra
Kukoricát csak szolidan.
Árpa napraforgó az jó (tavaly volt 4 tonnás naprám)
Búza repce.
Válasz #125. hozzászólásra
Mit lehet ott termelni?
Itt minden héten kéne 3x 5mm eső.
Válasz #123. hozzászólásra
Az nem nagyon tárolja a vizet. Igaz?