Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz apuci #7521. hozzászólásáraNálunk a 24-27 között vetettből ma 55 hektárt toltak le a 2 zsoké rugóskapával, 8-9 leveles és bonsai! Alig ér lábszár középig! A hideg éjszakák miatt nagyon megűlt!
Válasz apuci #7519. hozzászólásáraKukorica töltését még a léggyökerek kifejlődése előtt! Növénydoki cimbora mondta 6-8 éve, hogy azokat eltakarva újak növesztésére kényszeríted a málét, de arra el tud menni 10%...
Válasz gcastle #7518. hozzászólásáraA Listegó plus után egyszikűznöm is kellett mert itt ugyan nem látszik, de van benne fenyér cirok is,azért várok még egy kicsit hogy teljen el az idő a felszívódásra,utána töltöm mert nincs kedvem meg időm kétszer átszerelni a kultit ide aztán meg oda a kukoricát tölteni akarom!
Válasz III.Gyula #7517. hozzászólásáraNincs gyom, én nem tölteném be, de egy kultivátort megérdemelne, már csak a további száradást lassítani! Meg egyébként is: nagyapám mindig azt mondta, hogy egy kapálás felér egy trágyázással vagy esővel!
Válasz VESZTES. :) #7514. hozzászólásáraDehogy haragszom,ha a gyomok miatt írtad akkor attól nem félek mert az már meg van fogva!
Én elsősorban a repedéstől félek,mert az álmoskönyv szerint ez a repedés nem jó jel!
Egyébként meg lessz a kulti is töltögetö formában!
Helló van 2.5hek napraforgó amit újra kéne vetni de volt alap kezelve gardoprim plusz ha meg kombinatorozom vethetek napraforgót bele vissza sumiko volt és azt vetnek ismét
Válasz Bárány #7494. hozzászólásáraNem kapott Racert . Meg a sorkozmuveles előtt szebb volt most olyan mintha fonnyadna egyszerűen csúnya ????♂️ Le136 a típus mellette van ugyanekkora Le25 az sokkal
Szebb.
Válasz Sk Laci #7367. hozzászólására48 órán belül levonult a víz erről a parcelláról, ma így néz ki
árvíz utáni részekben azért látni a lemaradást
és ahol alig csinált kárt a víz
Üdv ! Szerintetek ennek a rohadék napraforgonak mi lehet a baja ? Olyan mintha megcsípte volna a gyomirto csak az a baj ,hogy nem volt
Gyomirtotva állományba .. ????
Válasz Sk Laci #7478. hozzászólásáraAlakul az árvízsúlytotta foltok, de majd meglátom, mi lessz aratáskor. Csak a nyúl, meg az őz ne pusztítaná a napraforgót.
Válasz strong #7476. hozzászólásáraAkkor vagy kezd sárgulni, vagy már "rémeket" látok. Idén nagyon kijutott már nekem.....
Ma el lett kezdve sorközüvelve, + mütrágya, remélem jobban észbekap a stressz után amit már idén átélt.
Válasz Sk Laci #7473. hozzászólására3 napra permetezés után már sárgulni szokott. 1 hét 10 nap múlva mikor a gyomok is már sülnek ekkor szokott legjobban látszódni a színelváltozás rajta. Tavaj lefújtam a diamantist 3 pár levélbe listegóval azután rájött egy hét hidegfront stresszet kapott és sárga maradt, már derékig érő volt akkor kezdte kiheverni. 3.8 t/ha lett rajta. Nem minden pulsáros fajta egyformán reagál, mintha a neoma könnyebben átvészelné. De lehet hogy ez csak az én véleményem.Ne törődj a színével, hogyha fejlődik rendesen akkor nincs semmi gond.
9523 hozzászólás
Válasz gcastle #7518. hozzászólásáraTudtak azért az öregek, nálunk ugyanez a mondás járja.
Én kukoricával vagyok most így, leverte az eső, kemény, cserepes, szerdán lett egy hete gyomírtózva, én már húzom is bele, kell neki a törődés.
Nem rossz, de nem is szép, nem kedvezett neki a május, ahogy a napraforgónak sem.
Válasz apuci #7521. hozzászólásáraNálunk a 24-27 között vetettből ma 55 hektárt toltak le a 2 zsoké rugóskapával, 8-9 leveles és bonsai! Alig ér lábszár középig! A hideg éjszakák miatt nagyon megűlt!
Válasz gcastle #7520. hozzászólásáraAzt csak 24-én vetettem,még nem túl nagy,kb.:10-12 levél.
Válasz apuci #7519. hozzászólásáraKukorica töltését még a léggyökerek kifejlődése előtt! Növénydoki cimbora mondta 6-8 éve, hogy azokat eltakarva újak növesztésére kényszeríted a málét, de arra el tud menni 10%...
Válasz gcastle #7518. hozzászólásáraA Listegó plus után egyszikűznöm is kellett mert itt ugyan nem látszik, de van benne fenyér cirok is,azért várok még egy kicsit hogy teljen el az idő a felszívódásra,utána töltöm mert nincs kedvem meg időm kétszer átszerelni a kultit ide aztán meg oda a kukoricát tölteni akarom!
Válasz III.Gyula #7517. hozzászólásáraNincs gyom, én nem tölteném be, de egy kultivátort megérdemelne, már csak a további száradást lassítani! Meg egyébként is: nagyapám mindig azt mondta, hogy egy kapálás felér egy trágyázással vagy esővel!
Válasz VESZTES. :) #7514. hozzászólásáraDehogy haragszom,ha a gyomok miatt írtad akkor attól nem félek mert az már meg van fogva!
Én elsősorban a repedéstől félek,mert az álmoskönyv szerint ez a repedés nem jó jel!
Egyébként meg lessz a kulti is töltögetö formában!
Válasz VESZTES. :) #7514. hozzászólásáraEzt 2 hete kellett volna kapálni, mostmár betonkemény szerintem.
Válasz III.Gyula #7513. hozzászólásáraide is....
Sajnos a köv 2-3 hétbe számottevő csapadék nem várható(jelenleg) reméljük ez majd változik.
Válasz III.Gyula #7513. hozzászólásáraMár meg ne haragudj de ennek elsődlegesen
Sorközművelő kellene, utána lehet nyugodtabban az esőt várni!
Kellene az eső!
Helló van 2.5hek napraforgó amit újra kéne vetni de volt alap kezelve gardoprim plusz ha meg kombinatorozom vethetek napraforgót bele vissza sumiko volt és azt vetnek ismét
Köszi
Ha eggyel kevesebb összetevő lenne, akkor biztos egybe tolnam, de így nem tudom.
Válasz zsoltrs #7505. hozzászólásáraNormál, szerintem szórd.
Válasz zsoltrs #7505. hozzászólásáraKesrűsó max 3%, + mikramid + bór egybe mehet, a gomba + rovarölőt tedd ki külön
Válasz Sk Laci #7504. hozzászólására270 mm-ben a szélesség, nem 275 mm
Válasz bandigh #7506. hozzászólására1re
Válasz zsoltrs #7505. hozzászólásáraHány hektárra?
Sziasztok!
Szeretném megkerdezni, hogy ez mennyire durva mix egybe kijuttatva :
12kg epso top, 2.5kg mikramid, propulse gombaolo, felszivodo rovarölő(1 hatóanyaggal), 3l polybór plusz.
Köszi
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7503. hozzászólásáraElöl 11,2 R 32 mm-ben 275/95R32
Hátul 11,2 R 46 mm-ben 275/95R46
Válasz Sk Laci #7502. hozzászólásáraOkè... Kössz...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7500. hozzászólásáraSzolgáltatásban van nálam a traktor a sorközmüvelővel. Ma megnézem a kerékméreteket, és estére megírom.
Válasz Lackó #7499. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #7495. hozzászólásáraÜdv. Milyen széles ápolókereket használsz JD.-n??
Válasz Sk Laci #7495. hozzászólásáraKomolyan Laci, amennyit küzdöttél vele, én kívánom, hogy a végén legyen minimum 4 tonnád hektáronként
Válasz Földönfuto #7486. hozzászólásáraMajd aratásra mit fog hozni, arra nagyon kiváncsi leszek. Megadok neki, amit jónak látok,.....de majd meglátjuk.
Válasz Bárány #7494. hozzászólásáraNem kapott Racert . Meg a sorkozmuveles előtt szebb volt most olyan mintha fonnyadna egyszerűen csúnya ????♂️ Le136 a típus mellette van ugyanekkora Le25 az sokkal
Szebb.
Válasz horesz01 #7488. hozzászólásáraRemélem túléli.
Hiába volt árvíz, mára már porzott
Válasz Cs.M.I #7489. hozzászólásáraPl. a Racer talajon is utána tud nyúlni.
Válasz Sk Laci #7492. hozzászólására7367-es hozzászóllásban van az árvizes kép feltöltve-
Válasz Sk Laci #7367. hozzászólására48 órán belül levonult a víz erről a parcelláról, ma így néz ki
árvíz utáni részekben azért látni a lemaradást
és ahol alig csinált kárt a víz
1 kép sorkozmuveles előtt 2 sorkozmuveles után
Válasz zsoltrs #7487. hozzászólásáraAnnak talán mindegy,de. Syngenta másik Expressz gént használ, és azért nem mindegy
Üdv ! Szerintetek ennek a rohadék napraforgonak mi lehet a baja ? Olyan mintha megcsípte volna a gyomirto csak az a baj ,hogy nem volt
Gyomirtotva állományba .. ????
Válasz barazdabetyar. #7482. hozzászólásáraA Syngenta nem ajánlja a saját napra hibridjeire az evorellt!!! Pont ezért!
Válasz Sz_Pisti #7485. hozzászólásáraKomolyan n mindegy, hogy milyen expresszel fujod? Eddig fel se merült bennem...
Pioneerral dolgozok.
Válasz Sk Laci #7480. hozzászólásáraEz a természet csodája,hogy ezt túlélte.
Válasz Sz_Pisti #7483. hozzászólására Kérdezted a Syngentát, hogy mehet-e rá Evorelle Express vagy csak a sima Express-el szórható? nem mindegy ám!
Válasz Sz_Pisti #7483. hozzászólásáraNincs rajta tetű?
Válasz barazdabetyar. #7482. hozzászólására Evorelle
Ennek mi nem tetszik?Sumiko,evorelle expresszt kapott .
Válasz Sk Laci #7480. hozzászólásáraEzért aztán megdolgozol! Elismerésem!
Válasz Sk Laci #7478. hozzászólásáraAlakul az árvízsúlytotta foltok, de majd meglátom, mi lessz aratáskor. Csak a nyúl, meg az őz ne pusztítaná a napraforgót.
élvezik a jó időt
Válasz strong #7476. hozzászólásáraAkkor vagy kezd sárgulni, vagy már "rémeket" látok. Idén nagyon kijutott már nekem.....
Ma el lett kezdve sorközüvelve, + mütrágya, remélem jobban észbekap a stressz után amit már idén átélt.
Válasz Sk Laci #7473. hozzászólásáraAkkor,ha már nagy,akkor a közepe megsárgul..
Válasz Sk Laci #7473. hozzászólására3 napra permetezés után már sárgulni szokott. 1 hét 10 nap múlva mikor a gyomok is már sülnek ekkor szokott legjobban látszódni a színelváltozás rajta. Tavaj lefújtam a diamantist 3 pár levélbe listegóval azután rájött egy hét hidegfront stresszet kapott és sárga maradt, már derékig érő volt akkor kezdte kiheverni. 3.8 t/ha lett rajta. Nem minden pulsáros fajta egyformán reagál, mintha a neoma könnyebben átvészelné. De lehet hogy ez csak az én véleményem.Ne törődj a színével, hogyha fejlődik rendesen akkor nincs semmi gond.
Válasz Bárány #7474. hozzászólásáraDuplán fújt részeken.
(ez lemradt)
Idén a Racer is kicsit "jobban dolgozik".