Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraHa a másodvetés nedvesbe kerül, és jó eséllyel kikel, lehet jobb lett volna a meglévőt kiütni egy totállal, mert a nagy szerintem elnyomja a mellette lévő néhány tövet majd. Szerintem. Bár az ember örül minden meglévő növénynek az ilyen tavaszon..
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraMuszáj neki! Pár éve a vetés után csak egy kis része kelt ki a szárazság miatt, majd a júniusi esőtől kelt ki a többi. Nem kellett így sem deszikálni. Paraiso volt.
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraAz enyém pont ilyen csak a szárazság miatt az eső után keltek ki,illetve pont ma néztem némelyik mag még most csirázik,szerintem nem fog összeérni de hátha!
Válasz SanyóÓ #6557. hozzászólásáraNa azzal nem szabad összekeverni,mert perzselni fog. Az amalgerolra rá is van írva hogy nitrogéntartalmú műtrágyával nem szabad keverni
Válasz erik18 #6554. hozzászólásáraLehet a permetezőbe volt mèg valami vegyszer maradvány, a napra alergiás az ilyesmire. Kukit fújtatok előtte?
Az expresstől nem szokott lenni semmi tünet, mèg dupla dózisnál sem.
Üdv expresses napraforgót 6 napja fújtuk express felülkezelővel és némej növény kicsit megsárgult és kicsit a régebbi leveleinek szélei elszáradtak ezt kiheverheti a növény?
Nem volt még expresses hibridem. Érdekes nem minden növény viselkedett így emiadt nem értem. Vagy valami más miadt lehet.eddig nem igen volt csapadék sem, de most kapott 15mm.
Én egyszer vetettem 50 ezerrel, de csak azért mert nem lett volna elég a mag. Mindenki a csodájára járt, akkora fejek voltak, hogy nem győzték dicsérni. Lett is vagy 2,5 tonna, azóta 55 alatt sose, utóbbi időben 60. A szomszéd idén kísérletbe vetett 70-el meg 80-al is....
Csináltuk tavaly 70-nel valakinek, na az sürü volt, és mivel le25 volt így magas is lett Ezt csak annak ajánlanám ahol parlagfű baj van, mert olyan sűrű lett, hogy a sorok között egy fűszál se bírt megnőni a sötétben. Termése átlagos volt
Maradok az 50ezernél... Nálunk azért nem olyan jelentős a vadkár, barkót-drótférget is megúsztuk, igaz eddig volt csávázás ellenük. Nem is tudom, többet vetni vagy védekezni? Amit nyerek a réven bukom a vámon...
Válasz gcastle #6537. hozzászólásáraItt 60-nal vetjük, de átlag biztos nincs meg most 40-től több! Nyúl, galamb, barkó, drótféreg, aszály, minden az ellensége! Ha mind kikelne 60-nal akkor se lenne sűrű
Semmi baja nem lesz. Pont jó lesz, mert akinek nem kelt ki az is most indult meg.
Eső legalább volt rá felétek.
Én most is 63900-al vetettem napraforgót. Igaz az HO napraforgót nem vetettem még az nem tudom mennyiben másabb. Syngenta Neoma, Diamantis és Neostar is van.
Ha kaptunk volna legalább 5mm esőt akkor egész jó is lehetne
Remélem Medárd napja nekünk is ad egy kis esőt. A kakas már készül
Válasz Dekalb #6534. hozzászólásáraMert 75cm-es sortávolsággal az 60600 tő/ha, az baromi sok! 50ezerrel vetem a forgót, 2017-ben bacardi 4,7 tonnát tudott. Amit a vad lelegel annak annyi, no meg ami nem kelt ki annak is, de ahol kikel meg megmarad ott sűrű lesz. A keléshiány meg a vadkár sem szabályos, nem minden második lesz oda...
Válasz Dekalb #6532. hozzászólására22cm-re? Sortáv nem lehet, mélység sem, esetleg tőtáv? Nem értem ezt most.
Viszont én idén nem bírok az acattal, csapadék nélkül nem nő a napra, forgòkba meg sok helyen még ki se kelt pedig ápr20án lett vetve. Napra aratás lehet elmarad idén.
kollégák,az időjárási anomáliák miatt tegnap fejeztem be a szotyi vetést...11ha lett vetve május 10-én..az már kinnt van,de tegnap lett a másik 11 ha elvetve mivel március óta tegnapelőtt ázott meg 8 mm el..igaz őszi a szántás..de mégis mire számitsak 22cm re lett vetve valamint excelio ho syngenta a fajta...soha nem volt még ilyen késői a vetésem ,de ez van
Helló érdeklődnek hogy szerintetek a tavalyról megmaradt (bontott és pontatlan is van) Fitohorm kukorica pluszt rá lehetne-e szórni a napraforgóra Karate Zeon és Prictor-al egy menetben? Előre is köszi.
9523 hozzászólás
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraPersze, diquat dibromid elbúcsúzott, de a hátsó ajtón visszasettenkedett.
Válasz decsi #6570. hozzászólásáraPermetezzed ezzel akkor elmegy a kedve. Nem sokba kerül
Válasz decsi #6570. hozzászólásáraKaját adjad neki ezerrel, erről szeretnék később is látni kepéket!
Válasz bandigh #6569. hozzászólásáraItt nem a keléssel van a baj hanem a nyúllal.
Az első vetés is hibátlanul kelt meg a másodvetés is(kapott esőt)
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraHa a másodvetés nedvesbe kerül, és jó eséllyel kikel, lehet jobb lett volna a meglévőt kiütni egy totállal, mert a nagy szerintem elnyomja a mellette lévő néhány tövet majd. Szerintem. Bár az ember örül minden meglévő növénynek az ilyen tavaszon..
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraTavaly nálunk is ez lett a vége gyenge vizes kései aratással
Válasz Bobi82 #6565. hozzászólására40 fokban majd össze érik!Ökölnyire!
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraMuszáj neki! Pár éve a vetés után csak egy kis része kelt ki a szárazság miatt, majd a júniusi esőtől kelt ki a többi. Nem kellett így sem deszikálni. Paraiso volt.
Válasz decsi #6563. hozzászólásáraAz enyém pont ilyen csak a szárazság miatt az eső után keltek ki,illetve pont ma néztem némelyik mag még most csirázik,szerintem nem fog összeérni de hátha!
Válasz kukaccsosz #6561. hozzászólásáraKöszi!pantera mennyi idő után mehet pulsaros kezelés után?
Vadkáros terület. 10cm gps eltolással újravetve. Összeérik?
Válasz erik18 #6554. hozzászólására MA körbenéztem a határba a mi le25 napránk is sársás néhol szerinterm a hideg miatt van .
Válasz Bobi82 #6559. hozzászólásáraCsak száradjon fel a növény
Válasz B.Bali #6558. hozzászólására
pulsar 40 sl mehet eső után?
Válasz SanyóÓ #6557. hozzászólásáraNa azzal nem szabad összekeverni,mert perzselni fog. Az amalgerolra rá is van írva hogy nitrogéntartalmú műtrágyával nem szabad keverni
Sziasztok! Mikramidot használ valaki naprában? Amalgerollal együtt menne...
Válasz erni #6555. hozzászólásáraGardoprimet szórtunk de ki lett mosva a gép. Ezt am kiheverheti a növény?
Válasz erik18 #6554. hozzászólásáraLehet a permetezőbe volt mèg valami vegyszer maradvány, a napra alergiás az ilyesmire. Kukit fújtatok előtte?
Az expresstől nem szokott lenni semmi tünet, mèg dupla dózisnál sem.
Üdv expresses napraforgót 6 napja fújtuk express felülkezelővel és némej növény kicsit megsárgult és kicsit a régebbi leveleinek szélei elszáradtak ezt kiheverheti a növény?
Nem volt még expresses hibridem. Érdekes nem minden növény viselkedett így emiadt nem értem. Vagy valami más miadt lehet.eddig nem igen volt csapadék sem, de most kapott 15mm.
2020.05.22. Sy Excellio
Válasz gcastle #6537. hozzászólásáraMonosemmel vetve... Valóban annyi..
Válasz Batka #6548. hozzászólásáraAzt is észre venni, hogy a sűrűbb pio pl fajsúlyosabb is és több az olaj is. 63-65 felénk rég óta.
Mi átlagban 64000 vetjük. Idén kipróbáltunk egy parcelába 70000-el. Meglátjuk mit tud.
Mi is vágtunk már 50 ezrest, jó nagy tányérok ezért tovább zöld is és meg se tud többet mint a sok kisebb.
Válasz Batka #6548. hozzászólásáraSzintén zenész. Mi is 60000-62000 vetjük, Sűrű, kisebbek a fejek, de jobb a termés, legalább is ez a tapasztalat.
Én egyszer vetettem 50 ezerrel, de csak azért mert nem lett volna elég a mag. Mindenki a csodájára járt, akkora fejek voltak, hogy nem győzték dicsérni. Lett is vagy 2,5 tonna, azóta 55 alatt sose, utóbbi időben 60. A szomszéd idén kísérletbe vetett 70-el meg 80-al is....
Csináltuk tavaly 70-nel valakinek, na az sürü volt, és mivel le25 volt így magas is lett Ezt csak annak ajánlanám ahol parlagfű baj van, mert olyan sűrű lett, hogy a sorok között egy fűszál se bírt megnőni a sötétben. Termése átlagos volt
Válasz gcastle #6544. hozzászólásáraFelénk ha 50 -el vetnénk a vadkáros helyeken talán maradna 40 de inkább kevesebb!
Válasz gcastle #6544. hozzászólásáraÉn pl idén 62 ezerrel vetettem... amikor a szuper magoknál 88-90% a csiraképességek+ nyúl barkó drótféreg aszály meg miegymás...
Maradok az 50ezernél... Nálunk azért nem olyan jelentős a vadkár, barkót-drótférget is megúsztuk, igaz eddig volt csávázás ellenük. Nem is tudom, többet vetni vagy védekezni? Amit nyerek a réven bukom a vámon...
Válasz gcastle #6537. hozzászólásáraItt 60-nal vetjük, de átlag biztos nincs meg most 40-től több! Nyúl, galamb, barkó, drótféreg, aszály, minden az ellensége! Ha mind kikelne 60-nal akkor se lenne sűrű
Válasz gcastle #6541. hozzászólásáraÁtlagos évben 4 t/ha körül-fölött. Ha szórást mondjak, akkor 3,5-5 t/ha.
Válasz Bárány #6540. hozzászólásáraMennyit tudnak nálad olyan tőszámmal a naprák, ha szabad érdeklődni?
Válasz gcastle #6537. hozzászólásáraÉn 60600-zal vetem.
Válasz Dekalb #6532. hozzászólásáraSzia
Semmi baja nem lesz. Pont jó lesz, mert akinek nem kelt ki az is most indult meg.
Eső legalább volt rá felétek.
Én most is 63900-al vetettem napraforgót. Igaz az HO napraforgót nem vetettem még az nem tudom mennyiben másabb. Syngenta Neoma, Diamantis és Neostar is van.
Ha kaptunk volna legalább 5mm esőt akkor egész jó is lehetne
Remélem Medárd napja nekünk is ad egy kis esőt. A kakas már készül
Válasz trikolor5 #6536. hozzászólásáraIdén az acat tombol...
Válasz Dekalb #6534. hozzászólásáraMert 75cm-es sortávolsággal az 60600 tő/ha, az baromi sok! 50ezerrel vetem a forgót, 2017-ben bacardi 4,7 tonnát tudott. Amit a vad lelegel annak annyi, no meg ami nem kelt ki annak is, de ahol kikel meg megmarad ott sűrű lesz. A keléshiány meg a vadkár sem szabályos, nem minden második lesz oda...
Válasz Dekalb #6532. hozzászólására22cm-re? Sortáv nem lehet, mélység sem, esetleg tőtáv? Nem értem ezt most.
Viszont én idén nem bírok az acattal, csapadék nélkül nem nő a napra, forgòkba meg sok helyen még ki se kelt pedig ápr20án lett vetve. Napra aratás lehet elmarad idén.
Sziasztok! P64HE133 napraforgónál mehet egyszerre egy fél adag express +1l/ha rango ? Ha igen trend is kell hozzá?
Válasz gcastle #6533. hozzászólásáramiért is,?vadkárra meg kelési hiányosságokra is számoltam ...
Válasz Dekalb #6532. hozzászólására22cm? Az nem oké!
kollégák,az időjárási anomáliák miatt tegnap fejeztem be a szotyi vetést...11ha lett vetve május 10-én..az már kinnt van,de tegnap lett a másik 11 ha elvetve mivel március óta tegnapelőtt ázott meg 8 mm el..igaz őszi a szántás..de mégis mire számitsak 22cm re lett vetve valamint excelio ho syngenta a fajta...soha nem volt még ilyen késői a vetésem ,de ez van
Válasz griz #6530. hozzászólásáraSzerintem nem.
Válasz kukaccsosz #6506. hozzászólásáraÉs a vaddohánynak (selyemfű)árt e valamit..
Helló érdeklődnek hogy szerintetek a tavalyról megmaradt (bontott és pontatlan is van) Fitohorm kukorica pluszt rá lehetne-e szórni a napraforgóra Karate Zeon és Prictor-al egy menetben? Előre is köszi.
Válasz barkaspisti #6527. hozzászólására2019.06.11. vetés 10.12 kombájnolás 12 víz.
Válasz sörhas #6521. hozzászólására
Egy lelkes colléga kinyomta 1ha-ra a 112,5 gr-t, túlélte a napraforgó és a nagyobb szerbtövis is elpusztult.
Válasz VMisi #6520. hozzászólásáraBírja
Válasz sörhas #6521. hozzászólásáraMég nem késő a szotyi