Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Automata öntözés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Monosem NG új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Az adatalapú döntéshozatal forradalmasítja a mezőgazdaságot.![Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9132/cikk_79132/gabona-buza-1_fill_540x300_0.jpg)
616 hozzászólás
Válasz #165. hozzászólásra
Tavaly amikor beadtad a földalapút, azon rajta van, ha átolvasod.
Sziasztok! Hol tudom megnézni, hogy 2014-től mely területek nitrát érzékenyek? Köszi
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 16:41:31
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 16:41:41
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 16:41:47
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 16:41:53
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 16:41:58
Válasz #155. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Én biztosan gondolkozás nélkül felnyomnám őket a pichaba, az hogy én nem tudom megközelíteni a magamét és bukik a befektetésem, meg stb.... úgy látszik hogy nem érdekli őket sem, akkor meg mit lelkizel?????
Válasz #157. hozzászólásra
meghosszabbították a beadás határidejét. csak nem tudom pontosan hány nappal 4 vagy5
Üdv. Mekkora szankcióra számíthatok ,hogy 5-nap késéssel küldtem be a "bevallást" ? /0,4 Ha /
Szeretnék segítséget kérni.
Natura 2000-es szántó területen van-e valamilyen szigorítás a többi nitrátérzékeny területhez képest, vagy ott is a max. 170kg/ha/év N hatóanyag juttatható ki?
Szeretem ezt a sok eu szabályt. Én meg nem tudok kimenni a földemre mert az oda vezető úton is a trágyalé folyik. Azzal meg a kutya sem foglalkozik. Ha sikerül beilleszteni a képet akkor a kép előterében az út látszódna. A háttérben a hígtrágyatároló látható.Ezt kellene a nébihnek ellenőrizni. De akkor meg én leszek a bunkó aki miatt bezáratják a helyet és lesz egy csomó munkanélküli. De én csak a földemre szeretnék bejutni. Ti mit tennétek?![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20141228193417_dsc_0416.jpg)
Válasz #153. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget.
Válasz #152. hozzászólásra
2013.09.01. - 2014.08.31.
Azt hiszem, mást nem is enged beírni a program.
Megoldódott az ÁNYK letöltésem. A kitöltéskor az adatszolgáltatás időszakára a jan.01 és dec.31 közötti időszakot kell bejelenteni?
Válasz #150. hozzászólásra
Figyelj!! Nebizz ezekben a jawa baromságokban!!! Tegnap müszakivizsgánál Visszakellett butitani vizsgabiztosgépét jawa 7-re!! NKH utánamüködött!!! Tudod Programozók elfelejtik,hogy változottvalami!! Neked oprendszered letölti,telepiti, szivsz! Őkmeg fizu megérkezik mindenoké!! Igaz levagyunkmaradva!!
Válasz #149. hozzászólásra A Java Runtime és az ABEV2006 fel van telepítve. Mikor a NAV oldaláról tölteném le a ÁNYK keretprogramot akkor a következőt írja ki: A BEV könyvtárban nincs nyomtatvány file. A program jelenleg használhatatlan. Kérem telepítse fel az internetről letöltött nyomtatványokat.
Válasz #147. hozzászólásra
Ír valami hibát, vagy mik a tünetek?
Válasz #147. hozzászólásra![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
A számítógépre legyen telepítve a Java Runtime Environment JRE 1.6 vagy ennél frissebb verzió.
Válasz #146. hozzászólásra Nem tudok rájönni,hogy az ÁNYK programot miért nem tölti le nekem a gépem. Tudnál valamilyen formában segíteni?
Válasz #145. hozzászólásra
Igen, ennyi. Utána érkezik az ügyfélkapus tárhelyedre 2 visszaigazolás. A 2. lehet, hogy csak néhány óra múlva.
Válasz #144. hozzászólásra
Az abev-ban kiválasztom hogy beadás az ügyfélkapun, beírom a jelszót, felhasználónevet azután feltölti és ennyi ? Konkrétan a feltöltésre voltam kíváncsi.
Válasz #143. hozzászólásra
Akkor mi a kérdés?
Válasz #142. hozzászólásra
persze már kitöltöttem. :)
Válasz #141. hozzászólásra
https://nebih.gov.hu/nyomtatvanyok/e_nyomtatvanyok
Válasz #137. hozzászólásra
Hol tartasz vele?
Ezek megvannak?
https://nebih.gov.hu/nyomtatvanyok/e_nyomtatvanyok
Válasz #137 hozzászólás
Nálunk a falugazdászok "ingyen, bérmentve" megcsinálták, elküldték mindenkinek, ki hozzájuk fordult.
Nekem még a permetezési adatszolgáltatást is megcsinálták szó nélkül.
Azért Mikulás vitt nekik ajándékot.)
Válasz #136. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Passz.
A fiam rendszergazda. Ő, illetve a falugazdász segít az első elküldésében.
A többi meg már csak idő kérdése. Nem kell hozzá ész sem.
Válasz #137. hozzászólásra
Ha kevesebb, mint 20 parcella, akkor inkább elküldöm, és megnézed, hogy jó-e?
Az sokkal egyszerűbb nekem.
Sziasztok. Valaki letudná írni részletesen, hogy hogyan tudom beadni a nitrátjelentést az ügyfélkapun keresztül. Köszönöm :)
Válasz #135. hozzászólásra
Tippem van a java változások!! és oprendszerek! Legutóbb minimishez java 7 -re visszakelletbutitani rendszert a nullássávhoz!! Ezvolt a win 7 de nemmerekbelegondolni mitszivnak a linuxosok!! Mittudsz? Ezvárható a permetezésinaplónális???
Tisztelt Szaktanácsadók!
És magán ADATSZOLGÁLTATÓK!
Bizonyára tapasztalták, hogy a NÉBIH nitrát adatszolgáltató felületén beadott adatlapokra a 2. NÉBIH visszaigazolás nem érkezik meg hosszú időn belül sem.
A NÉBIH-es kollégák keresik a hiba okát. Sajnos nem tudtak egyenlőre arra megnyugtató választ adni, hogy minden beküldött adatlap beérkezett.
Ezért kérjük, hogy MINDENKI ellenőrizze le, hogy a hiba elhárítását követően a 2. visszaigazolás is megérkezik-e. Amennyiben nem, úgy lehetséges ismételt beadásra lesz szükség.
A későbbiekben a NÉBIH visszajelzését követően további információt is tudunk nyújtani.
Válasz #133. hozzászólásra
Esetleg beléphetnálad a kölcsönösmegfeleltetés...... laboros ismerősökmondták szeptemberben amikor legjobbandult a vizsgálat Tőlük DVD-n bekérték ellenőrzésire,hogy kikértvizsgálatot blokkanozositóra meg mindenre! Ez alapulhat egy 2009-esen!! Bár mármostborul a rendszer! Mintáról a kamaráslaborok nemadnak beérkezett mintakisérőjegyeket!! Ami előirás!!!!
Válasz #132. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ezeket néztem át, de nincs benne egyik sem az enyémek közül, akkor semmit sem kell tennem?
Válasz #131. hozzászólásra
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13084-2R.pdf
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13084-3R.pdf
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13084-4R.pdf Ezeketnézdát!!
Válasz #129. hozzászólásra
Megtaláltam, a 43/2013.(V.29) VM rendelet pontosan megadja településenként blokkazonosítóval a nitrátérzékeny területeket. Első nekifutásra úgy olvastam hogy az enyém ebben nincs benne. Akkor nincs semmi tetendőm??????
Válasz #129. hozzászólásra
Sárga háromszög benne fekete felkiáltó jel,a végén összesítve jelzi.
Válasz #128. hozzászólásra
Lépjél be az ügyfélkapun az Mvh honlapján az egységes e-kérelembe. Amit beadtál a területalapú támogatás igénylésekor.
Ott megtudod nézni. Talán még piros kis téglalapok is jelzik, hogy nitrátérzékeny a terület.
T. fórumozók úgy vélem eppicit lemaradtam![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Hol tudom megnézni azt hogy a területem blokk azonosítója szerepel-e a nitrátérzékeny területek között? Valószínüleg igen mert a régi rendelet szerint is volt benne. És mi a teendőm, talajvizsgálat, tápanyagterv stb.... ill. a vonatkozó jogszabály száma??? Köszönöm!
Válasz #126. hozzászólásra
Nem a legjobb, de...http://gn.gak.hu/tgt/
Válasz #124. hozzászólásra
Köszi!
Egyébként Tőled , mint kamarai képviselőtől hadd kérdezzem már meg.
A NAK miért nem biztosít valami online szabadhozzáférésű szoftvert a tápanyag gazdálkozdási terv elkészítéséhez?
Válasz #123. hozzászólásra
Az én szoftverem le van korlátozva, hogy nem enged nagyobb értéket, mint a 170 kg hatóanyag.
"az így rendben van"
Rendben.
Vagyunk egy páran, akik el akarjuk hagyni a műtrágyákat. Ha sikerül, akkor majd közre adjuk, hogy begyütt.
Válasz #123. hozzászólásra
Igen max 170 kg/ha csak annyi lehet nitrátoson.
http://gn.gak.hu/tgt/
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Tegnap megkaptam a talajvizsgálati jegyzőkönyvet.
Ha fenti szabadhozzáférésű online szoftverrel megcsinálom a tápanyaggazdálkodási tervet az így rendben van?
Valamint nekem kb. 250kg/ha nitrogént számol a szoftver. Nitrátérzékeny területen max. 170 kg-ot lehet kiszorni. Vagy még sem?
Köszi a választ!
Válasz #120. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy a legeltetés során elhullajtott trágya is beleszámít a kijuttatott hatóanyag-mennyiségbe:
"Mezőgazdasági területre évente szerves trágyával kijuttatott N hatóanyag mennyisége nem haladhatja meg 170 kg/ha értéket, beleértve a legeltetés során az állatok által elhullajtott trágyát, továbbá a szennyvizekkel, szennyvíziszapokkal és szennyvíziszapkomposzttal kijuttatott mennyiséget is."
Válasz #118. hozzászólásra
"Vagy csak a Kamarai a jó?"
Ha a talajminta alapján készült, akkor is jó, ha Te magad számolod a "fehér könyv" alapján.
Én a Regősné szoftverét használom.
Azzal vezetem a gazdák naplóját is, és gombnyomásra elküldhető a GN illetve a nitrát adatszolgáltatás.
Válasz #119. hozzászólásra
Jól beszélt a falugazdász.
És ami nem nitrátos és nem kapott semmit akkor azt abszolút nem is kell felvezetni.
mivel GN vagy azzal egyenértékű nyilvántartást kell vezetned mi oda sem írjuk ami nem nitrátos.
A GN meg az AKG miatt amúgy is kellett a gazdaság egész területére.
Ha tápanyagot (szerves, szervetlen) juttatsz ki, akkor szántóból öt, gyepből 10 évente talajminta kell. A legelő állatok szükségletének elvégzése nem számít bele a tápanyag kijuttatásba.
Válasz #117. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Köszi!
Kitöltés közben bizonytalanodtam el, hogy kell e foglalkozni a nem nitrátossal, mert úgy rémlik, hogy a falugazdász csak a nitrátos blokkokról beszélt....
Ami meg kapott egy kevés anyagot, az is 1 q pétisót kapott...
És ami nem nitrátos és nem kapott semmit akkor azt abszolút nem is kell felvezetni?
Tápanyag gazdálkodási tervet illetően ezt találtam a neten: http://gn.gak.hu/tgt/
Ha ezt megfelelően kitöltöm, kinyomtatom akkor az egy kész terv amit elfogadnak?
Vagy csak a Kamarai a jó?
Válasz #116. hozzászólásra
" Mert nem nitrátérzékeny területnél volt minimális műtrágyázás"
Ha nem írod be, akkor már nem is volt tápanyagutánpótlás.
Én beszoktam írni, ha használtam műtrágyát.
Az X meg értelemszerűen.
Ha 2013-tól nitrátérzékeny, azt még az idén nem kell jelenteni.
Az ügyfélkapun tedd tartóstárba, ha leküldted.