Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 410.68 Ft USD 393.86 Ft CHF 436.49 Ft GBP 495.05 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

120245 hozzászólás
Nincs profilkép
#89945 Makói 70-es
2022-11-06 11:31:02

Válasz Koczka József #89942. hozzászólásáraMiután néhányszor letiltottak, mert meg mertem írni a valóságot, és láttam, hogy mekkora a kontraszt aközött amit a zemberek magukról elöadnak és, hogy az életben milyenek, úgy éreztem, hogy nekem erre nincs szükségem.
Az iwiwen se voltam, se instán, se sehol. Még viberem és messengerem sincs.
És ez tudatos.
Nincs rájuk szükségem.

Nem értem, hogy a krumplibogáirtó nevű köcsög miért basztat, amikor a mostani előtt itt is csak egy regem volt a valódi nevemen.
Vagyis értem. Mert valami betalált ami sérti a büszkeségét.

Nincs profilkép
#89944 Koczka József
2022-11-06 11:16:50

És ugye a másik végletről nem esett szó. Jó tanárok kitünő tanuló de gyakorlati analfabéta és többet keres mint egy 20 éves szakmunkás mert neki jár a diplomás bér.

Nincs profilkép
#89943 Rabó001
2022-11-06 11:09:26

Válasz Makói 70-es #89937. hozzászólásáraNem vitatom hogy vannak rossz tanárok is. Nyilván vannak, mint minden más számában is, van jó kőműves, még kevésbé jó is. Csak tudod mikor az a választás esetleg egy adott iskolában hogy nincs tanár, vagy van de olyan amilyen, akkor érthető módon azt választják hogy azért valaki mégis legyen. Nem egyszer mérni egy ilyen teljesítményt. Nézd a továbbtanulok arányát? Tudod sokféle iskola van, mondjuk egy szakmunkásképzőben tanító esetén nem igazán lenne jó módszer, ugyanis ott nem az a cél hogy tovább tanuljanak. De mondok mást, van elit gimi, ahová többségében jó képességű, motivált, jó hátterű tanulók mennek. Még van egy rosszabb suli, a 30 fős osztály nagy része motiválatlan, sok a hátrányos helyzetű, fele sni-s meg funkcionális analfabéta. Hát nem vagyok benne biztos hogy az elitgimiben tanitonak van könnyebb dolga, hiába produkálnak valószínűleg jobb tanulmányi átlagot.
A bérezés meg, vicc....középiskolákban már bértábla sincs, kvázi bebetonozták a béreket, sok különbség abban sincs hogy van-e diplomája, előrelépési lehetőségről szó nincs, meg arra se ösztönzi hogy jelezze magát, szerezzen új végzettséget. Így aztán lehet várni hogy legyenek jó tanárok....

Nincs profilkép
#89942 Koczka József
2022-11-06 10:58:35

Válasz Makói 70-es #89939. hozzászólásáraAkkor most már nem is használod?

Nincs profilkép
#89941 Rabó001
2022-11-06 10:58:07

Válasz medikus #89925. hozzászólásáraAzt hittem ennél azért több eszed van, de nem. A szovjetek voltak azok. Olyan nemzetiségű katonákkal akik éppen szolgáltak az ide vezényelt egységeknél.
Nem kéne ennyire nyelni a hamis propagandát.

Nincs profilkép
#89940 Koczka József
2022-11-06 10:56:45

Válasz Makói 70-es #89937. hozzászólásáraEz jó meglátâs egy részről. Más részről akkor vidéken nem maradna tanár, mert vidékre ahol semmi sincs nem szívesen jön fiatal agilis pedagógus. Másik rész a szülő feladata is hogy a gyerek tanuljon othol is. Nagyon sok rossz példát fel tudnék sorolni és nagyon kevés jót az othol tanulásra. A magán tanárhoz járatás is részben kibujás a tanítás alól, hadkinlódjon más az én neveletlen gyermekemmel.

Nincs profilkép
#89939 Makói 70-es
2022-11-06 10:50:10

Válasz Koczka József #89936. hozzászólásáraSokálg tartott míg megviágosodtam.
2014-2018
És alig párat posztoltam ez idő alatt.
Aztán ugy döntöttem, ha nem írhatom le szabadon a véleményemet, akkor a zsido ne keressen pénzt rajtam.
smile lol

Nincs profilkép
#89938 Koczka József
2022-11-06 10:46:36

Válasz medikus #89921. hozzászólásáraValami nagy baj van a szemeddel mert nàllam sem lâttad amit mindenki más látott, szerintem cserére szorul a szemüveged.

Nincs profilkép
#89937 Makói 70-es
2022-11-06 10:43:22

Válasz Rabó001 #89896. hozzászólásáraAz a probléma, hogy nagyon sok a szar tanár. És az ő bérük ugyanannyi, mint a jó pedagógusoké.
Azt gondoltam, hogy azzal lehetne objektíven mérni a teljesítményüket, hogy kinek milyen arányban és hova mennek továbbtanulni a diákjai.
De a feleségem rávezetett, hogy az azért nem jó, mert sok szülő (mi nem) kurva sok pénzért magántanárhoz járatja a gyerekét, mert látja, hogy szar a tanár. (Vagy hülye a gyerek.)
De anonim kérdőívekkel lehetne minősíteni a pedagógusokat, mint a nagy cégek szolgáltatását.
A szülő és a diák is értékelje a tanárt!
Az élet más területén se kap egyforma fizetést aki jól vagy rosszul dolgozik.

Nincs profilkép
#89936 Koczka József
2022-11-06 10:40:21

Válasz Makói 70-es #89934. hozzászólásáraTe nem szoktál facebookolni? Vajon mióta vagy facebook tag? Ide mered írni?

Nincs profilkép
#89935 Koczka József
2022-11-06 10:38:17

Válasz medikus #89925. hozzászólásáraLátom már neked is megy a tér hajlítás mint a nagy vezirnek.

Nincs profilkép
#89934 Makói 70-es
2022-11-06 10:29:33

Válasz medikus #89923. hozzászólásáraFaszbuk nélkül nincs élet.
Nem tudtad?
Halottak vagyunk, ők csak agyhalottak.smile lol

Nincs profilkép
#89933 Makói 70-es
2022-11-06 10:26:46

Válasz DDT #89904. hozzászólásáraVádaskodsz, hazudsz megint Galambocskám.
És terelsz.
Komcsi tempó.

Úgy tűnik ráéreztem, hogy ki is vagy.
smile lol

Nincs profilkép
#89931 DDT
2022-11-06 09:45:08

Válasz medikus #89925. hozzászólásáraA tanulatlan, propagandának áldozatul esett hülyéknek:

Az Ukrán Frontok a második világháborúban

A közösségi médiában terjedő bejegyzés azt állítja, hogy az "Ukrán hadseregek" támadták meg és foglalták el Magyarországot a második világháborúban. 1944-ben, miután Románia átállt a szövetségesek oldalára, a Vörös Hadsereg megindította az offenzívát Magyarország ellen.
De amit a szöveg tévesen "első, második, harmadik és negyedik Ukrán hadseregnek" nevez, valójában az 1., 2., 3. és 4. Ukrán Front volt, amelyek közül a 2. játszott fő szerepet a magyarországi harcokban.

Szakértők elmondták, hogy a "front" (oroszul: фронт) a Vörös Hadsereg egy szervezeti egysége volt, a nyugati hadseregcsoportok megfelelője.

"Mint ahogyan az oroszkrémtorta sem oroszokból készült krémből van, így az Ukrán Frontban sem ukránok vannak. A Vörös Hadsereg legmagasabb irányítási egysége a front volt, ezt arról a területről nevezték el, ahol megalakult, majd előrehaladásával többször átnevezhették. Így az ukrán frontok először sztyeppei frontként szerepeltek" – mondta el 2022. május 2-án az AFP kérdésére Ungváry Krisztián történész, egyebek mellett a Szovjetunió magyarországi harci tevékenységének a szakértője.
A megalakuláskor a területnek nem volt köze az ott állomásozó csapatok összetételéhez, mert azok már vezényelve kerültek oda, mondta Ungváry, tehát az elnevezés nem a katonák nemzetiségére utal.

David R. Stone, Ph.D., az amerikai Naval War College professzora szintén megerősítette az AFP kérdésére 2022. május 2-án, hogy az Ukrán Front elnevezés nem a katonák nemzetiségét jelöli.

"A szovjetek a második világháborúban használtak olyan kifejezéseket, hogy "1. Balti Front", vagy "2. Belorusz Front", vagy "3. Ukrán Front" azokra a nagy katonai formációkra, amelyeket a nyugati hadseregekben jellemzően hadseregcsoportnak [army group] neveznek. Ezeknek a neve arra a területre utalt, ahol tevékenyek voltak, nem az etnikai összetételükre" – írta Stone.

Stone hozzátette, hogy a nyugati előrenyomulás során a Vörös Hadsereg "összefogdosta a helyi fiatal férfiakat, és egyenruhát adott rájuk, hogy pótolják a veszteségeket, tehát az 'ukrán frontok'-ban lehetséges, hogy kicsit több volt az ukrán, mint az átlag, de az ÖSSZES ilyen front többnemzetiségű volt. Mind a Vörös Hadsereg része volt, és Moszkva központi irányítása alatt álltak."

A harcok nyolc hónapja alatt

Magyarországon számos atrocitás érte a civil lakosságot, mind a nyilas kormány, mind a támadó szovjet erők részéről. Szakértők szerint nehéz meghatározni, pontosan hány nőt erőszakoltak meg a szovjet csapatok Magyarországon, a becslések 50 ezer és 200 ezer áldozat között mozognak.

Hruscsov és Brezsnyev nemzetisége
Az interneten terjedő szöveg azt is állítja, hogy Nyikita Hruscsov és Leonyid Brezsnyev szovjet vezetők ukránok voltak. Hruscsovról már egyébként a kormánypárti szimpatizáns történész, Schmidt Mária is állította azt , hogy ukrán volt, amit a Lakmusz ebben a cikkben cáfolt.
David R. Stone elmondta, hogy "Hruscsov Oroszországban született, orosz nemzetiségű szülők gyermeke volt, és orosz volt az anyanyelve".

Stone szerint bár az igaz, hogy Hruscsov "a fiatalságának egy részét a Donbász ipari régiójában (Ukrajnában) töltötte, és szovjet csúcsvezetőként is töltött időt Ukrajnában", de "a szovjet vezetők esetében elég gyakori volt, hogy nem ott töltöttek be tisztséget, ahová etnikailag tartoztak volna".

Hruscsov az emlékirataiban a következőt mondja a származásáról és az etnikai hovatartozásáról: "Mindenki tudja az útlevelemből és a születési helyemből, hogy kurszki vagyok, és a falum orosz falu volt, igaz közel az ukrán határhoz. De a határ, az határ. Ami engem illet, én nem tulajdonítottam semmi jelentőséget annak, hogy orosz lennék vagy ukrán. Én internacionalista vagyok, és a hozzáállásom mindig az volt, hogy tisztelni kell minden nemzetet".

A Facebookon terjedő szöveg külön kiemeli, hogy 56-ban a szovjet tankok "Ukrajnából jöttek", de Ungváry szerint értelmetlen Ukrajnát beállítani agresszorként ebben az összefüggésben, hiszen "nem nagyon lehetett keletről nyugat felé közlekedni, csak Ukrajnán vagy Fehéroroszországon keresztül."

Nincs profilkép
#89930 Makói 70-es
2022-11-06 09:42:45

Válasz Mihály #89918. hozzászólásáraMiattuk ne aggódj!

A proramozó informatikus lányom már dolgozik, miközben írja a szakdolgozatát.
Ha végez, marad a cégnél.
A másik lovas szakon végez, de növénytermesztésböl irja a diplomamunkáját.
Agrármérnökként biztosan lesz munkája, ha lovas teleten nem talál.
De a lovassport szervező végzettségűek kapósak Nyugaton.
Aki büfé és könyvtár szakon tanul, annak van félnivalója.

Nincs profilkép
#89929 DDT
2022-11-06 09:33:52

Válasz medikus #89925. hozzászólásáraNa ez a konteo most nagyot megy a bolondok között, hogy mindenféle mocskos, undorító dolgot, amit az oroszok követtek el nálunk, azt az ukránokra kenik a történelemhamisítók.

#89927 Vén cigány
2022-11-06 09:21:18

Válasz medikus #89925. hozzászólásáraKi hívott be, kit????smile sweatdropsmile wacko

Jött egy repülő és a Kádárt és talán a Münnich Ferencet elvitte Moszkvába.
Aztán pár napra rá, Szolnokon megalakult az első Kádár-kormány és "behívták" smile sweatdrop a szovjeteket.

Nincs profilkép
#89926 Mihály
2022-11-06 09:13:07

Válasz d-032a #89906. hozzászólására Egy kis adalék "Balázs László épphogy bejegyezte cégeit, azonnal 4,5 milliárd forint (13,5 millió euró) értékű vissza nem térítendő támogatást kapott. Nem is csoda: testvére üzleti partner Mészáros Lőrinccel és Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor közeli embereivel. A Pro Economica Alapítvány által kiírt pályázaton nagy sikere volt az Igazi Csíki Sör sörgyár tulajdonosának is."van itt pénz ..

#89925 medikus
2022-11-06 09:11:26

Válasz Koczka József #89911. hozzászólásáraKi verte le a forradalmat? Az,akit behívtak.Ukránok.

Nincs profilkép
#89924 Koczka József
2022-11-06 09:08:53

Válasz Mihály #89916. hozzászólásáraÉs a nyomda vezetőjének apósa nyugalmat kér, mert nekik ehez joguk van. Nekünk meg az igazsághoz.

#89923 medikus
2022-11-06 09:08:29

Válasz Mihály #89922. hozzászólásáraEz a városban.Rákattintok, és Faszbuk bejelentkezést kér!

Nincs profilkép
#89922 Mihály
2022-11-06 09:01:05

Válasz medikus #89921. hozzászólására Nekem lapozható a 3 kép mutatja a gazdák tüntettek az akkumlátor gyár ellen nem tudom te miért nem látod ...smile scaredsmile cowboy

#89921 medikus
2022-11-06 08:51:48

Válasz Mihály #89920. hozzászólásáraEz a városban.Nem látom mi van a varosban.smile hammer

Nincs profilkép
#89920 Mihály
2022-11-06 08:45:33

Válasz medikus #89917. hozzászólására Mit nem láttál patriota ??? én oda írtam hogy az agros nem lapozható ...ennyi
smile cursingsmile cowboy

Nincs profilkép
#89918 Mihály
2022-11-06 08:43:42

Válasz Makói 70-es #89899. hozzászólására Hát nem ide illik de neked írom készülj.... a legrosszabbra mert könnyen lehet hogy 2-3 évig nem kapnak állást mert ez Magyarország tudod olyan állás hírdetések vannak hogy oda senkit nem vesznek fel mert már névre szólónak is nevezhetnénk még nem érzed de eljön az az idő is csak türelem smile hammersmile scaredsmile cowboy

#89917 medikus
2022-11-06 08:42:59

Válasz Mihály #89913. hozzászólásáraHa nem itt vagy akkor faszbukon.Ha közszemlére teszel valamit,úgy tedd hogy látható legyen.

Nincs profilkép
#89916 Mihály
2022-11-06 08:36:41

Válasz d-032a #89906. hozzászólására "Elvtársurak, látom én, hogy írjátok, hogy a szellemi tőke, a tudás, a kreativitás és minden okosság is, csak nállatok van, nállunk meg semmi." Csak kérdezem hol élsz te ? s tudod miért mert ha igazad lenne akkor ma a parlamentben nem 1 személyes írányitás folna mint a volt béke időkben a Nagy hihű vezérünk Rákosi Mátyás idején nem a Fidesz nevezet ki államtitkári pozicióba embereket akik még az iskolapadban ültek amit a szakmaiság megkívánt ? nem ők tettek pozicióba olyan embereket akiknek a szakmaisága kétségbe vonható pl. plágiumnem ők biztak meg szexuális degenerált személyeket az ország számára létfontosságú ügyek intézésére Magyar embereket megalázó botrány okozójává nem ők szórták a pénzt a Zöldfoki szigetektől Mexikói templonig vagy ép a tilos Venezuellai aranyért stb a Dubaj gyémántokról nem feledkezve járták a kaszinókat vitték a Borkai félék a pénzt a bőröndökben keletre hogy miért még a mai napig nem tisztázódot a Panamai ügyletekkel együtt s most ugye a nyomda vezetője úszott ki fog legközelebb:??a maffia nem változik ..smile oopssmile cowboysmile cursingsmile cursingsmile hammersmile hammersmile cowboy

Nincs profilkép
#89915 Koczka József
2022-11-06 08:31:52

Válasz .Feco. #89912. hozzászólásáraTeljesen egyet értek veled. Ha Gyurcsány Ferenc csalt lopott akkor az elmúlt 12 év nem volt elég fekderiteni és el ítélni. Mondjuk még az USA - ban is max kétciklus és nincs több, csak a diktátorok ragaszkodnak ennyire a hatalomhoz. Nekik van félni valójuk egy új kormánytól.

Nincs profilkép
#89914 Mihály
2022-11-06 08:20:59

Válasz .Feco. #89912. hozzászólására Nagyon jól látod de kire mutogattak volna "elmúlt 8 év" ha felelőségre vonták volna őket ??? Nos szerinted mi lenne egy kormány váltással a bátor 135 hová bújna szégyenében hogy nem mertek nemet mondani a vezér ámokfutásának mégha pénz bünti járt érte akkor is smile scaredja az már nincs nekik smile cursingsmile cursingsmile cowboy

Nincs profilkép
#89913 Mihály
2022-11-06 08:11:59

O-Ó na erről sem hallottam hogy az M-1 riportot csinált volna mintha ez másik országban történt volna....{:oops valami van Ez a városban nem tudom miért de az agroinfo-s kép nem lapozható...smile cursingsmile cowboy

#89912 .Feco.
2022-11-06 08:11:25

Válasz Koczka József #89910. hozzászólásáraés persze azt se felejtsük el, hogy ha botrány van akkor az adott miniszter, államtitkár, de akár a kormány is azonnal feláll, és azt mondja, hogy "sajnáljuk, elqrtuk, jöjjön valaki más aki jobb lehet mint mi", nem ragaszkodik valaki betegesen 30 éve a hatalomhoz, pláne nem a szabályok folyamatos változtatgatása és a pálya folyamatos billentése révén...

nyugaton ilyen típusú személyi függés gyakorlatilag nincs! senki nem hiszi azt, hogy a szent vezető seggéből jön a napfény, és ha holnap nem ül középen akkor lepotyog a gyümölcs a fáról, elvetélnek a tehenek és elapad az anyák teje... botrány van? megy, jön a következő... vagy ha megbocsátják nekik akkor jönnek ők újra, de nem "bármi van akkor is mi vagyunk itt, mindenki másnak meg kuss..."

nekem sosem azzal van bajom, hogy baloldal vagy jobboldal van hatalmon, hanem hogy aki nyer mindent visz: pénzt, paripát, nőket... szó szerint... (illetve nem mindig nőket, de modern világban élünk ugye...)

az angol kormány 45 napot bírt, nem úgy alakultak a dolgok, amit ígértek, hát felálltak... orbánék mit is ígértek áprilisban? szerintem már eltelt a 45 nap, rég lehetne csomagolni.... nem is muszály új választás sem! álljon fel valaki a parlamentben, tegyen le egy jobb programot, és szavazzanak, menjünk arra! jöjjön Lázár, vagy Navrasics, vagy bárki az értelmesebbek meg a szavahihetőbbek közül! A régieket meg vonják felelőségre! kezdjék gyurcsánnyal, hogy végre ne csak a szöveg menjen! De mit várhatunk ha még azok is szabadon vannak akik konkrétan kp-s korrupcióval buktak meg, mint Völner Pál... szánalmas...

Nincs profilkép
#89911 Koczka József
2022-11-06 07:41:11

Mindenki azon nevet hogy Magyarország bátor utca harcos vezetője meg emlékezett 56-ról és annak leveréséről csak azt nem merte oda írni hogy ki verte le a forradalmat. Nesztek, még egy csók Putyinnak.

Nincs profilkép
#89910 Koczka József
2022-11-06 07:18:20

Válasz envagyok2 #89909. hozzászólásáraNyugodtan hozzá teheted volna hogy ott a miniszterek tömegközlekedéssel járnak dolgozni, meg bicajjal. Nem cserélik a szolgálati kocsikat háromévente, nem repül a honvédelmi miniszter egyik városból a másikba honvédségi géppel. Ja és nem cipelnek a hatéves gyerekek hétkilós táskât mert csak egy táblagépük van, de még is meg tanulnak mindent.

Nincs profilkép
#89909 envagyok2
2022-11-06 07:03:04

Válasz d-032a #89906. hozzászólásáraad. 1. az egész Isten alkotta világ a függőség viszonylatában él, ha nem esik eső, nem lesz fű. ha nincs fű, nem lesz kövér gnú. ha nem lesz kövér gnú, nem szarik eleget, nem lesz bogár. ha nem lesz kövér gnú, nem lesz oroszlán. ha nem lesz oroszlán, nem lesz döglött gnú. hanem lesz döglött gnú, nem lesz sakál, meg keselyű, meg giliszta.

kettő. az utolsó mondatom az volt, hogy aki túllát a tanyája határain, az láthatja, hogy nem az egész világ a szar. éppen ellenkezőleg. amit mondasz a társadalmi egyenlőségről, képzeld, van ilyen hely. biztos több is, biztos sok sok. én egyet ismerek. az dánia. ott a pógáérok 90%a akármikor bemehet étterembe, és nem kell az árakat lesegetnie, nem azért, mert olcsó, hanem mert megengedheti magának. ott akármikor kimehet a wurstliba, és akármire, akárhányszor felülhet a gyerek, mert megengedhetik maguknak. ott a társadalom egésze a társadalmi egyenlőség fenntartásán dolgozik, nem engedik szétszakadni, ott nem menők a csilliárdos gázszerelő történetek.

"hogy minden társadalom, vagy állam, -de még az imádott nyugat is-, éppen pont olyan iskolarendszert tart fenn és olyan tananyagot oktat, ami az ő saját jólfelfogott hatalmi érdekeit szolgálja és segíti."
nem mindegyik...

#89908 TeljesenMindegy
2022-11-05 22:36:27

Válasz #bandi #89907. hozzászólásáraA nagy egyenlőségben azért vannak kivételezettek: a gázszerelők. smile lol

#89907 #bandi
2022-11-05 22:16:14

Sok beszédnek sok az alja.

Nincs profilkép
#89906 d-032a
2022-11-05 22:07:30

Ellenzéki urak! Nagyon jó, hogy rátetszettek jönni, hogy minden társadalom, vagy állam, -de még az imádott nyugat is-, éppen pont olyan iskolarendszert tart fenn és olyan tananyagot oktat, ami az ő saját jólfelfogott hatalmi érdekeit szolgálja és segíti.
Ebből kiindulva, nyilvánvalóan eléggé ellentmondás, hogy éppen attól várja valaki az oktatás megváltoztatását, aki, -állítólag-, nem is érdekelt a változtatásban.

Az életről és a világ működéséről, a leglényegesebb informciók nagy százalékát, nem is az oktatási intézményekből lehet beszerezni.
De még ha onnan lehetne is, annak is nyilvánvalónak kellene lenni, hogy fizikailag, matematikailag sem lehetséges, hogy az egyesek által annyira vágyott, 1-2-3%-ba, a társadalom 20-30-50, vagy akárhány százaléka tudjon "felmobilálni".

A megoldás nem ebben van. A világ nem ilyen, és nem így működik.
Ha már iskola, ... valószínűleg mindenki emlékszik a koordináta rendszer függőleges és vízszintes tengelyére. A két tengely keresztezi egymást az origóban.
Az ember, több százezer éve gondolkodik és figyeli a világot amelyikben él.
Nyilvánvaló, hogy a koordináta rendszert sem a semmiből találta ki, hanem a valóságos világból vette, és az annak a működését ábrázolja.
A fűggőleges vonalon egymás alatt és fölött vannak a számok, az értékek, a világ dolgai, egymásra épülő, és egymástól függő(!) hierachikus viszonyban. (függ, függ-őség, függ-őleges)
Ez a nyugati társadalmi és ideológiai berendezkedés alapja és vezérelve. Ezért megy az állandó kattogás, a gazdagságon, az iskolai végzettségen, a GDP-n, a ki ér többet?, a felsőrendűbb a nyugat-on állításon, és mindennen.

Pedig ott van a világ másik, elfeledni akart alkotórésze is, a vízszintes tengely is. Ezen egymás mellett, szintben helyezkednek el a számok, és a világ dolgai. Nincsen rangsorolás, nincs függés, mert ugyanaz a szint van. Ez az úgynevezett "egymásmellettiség", társadalmi, ideológiai irányzata, amikor nincsen kényszer arra, hogy rangsorolva legyen az utcaseprő és a sebészprofesszor, mert mindkettőnek egyformán van helye és értéke, a világ természetéből és felépítéséből adódóan.
Nem nehéz belátni, hogy úgy kerek a világ, ha a prof nem a szemétben térdig gázolva, sáros cipővel tud bemenni az egyetemre. Ez adja az utcaseprő, és az aszfaltozó, -egyesek által-, itt is lenézett, mert tanulatlan, "tróger" munkás értékét.

Elvtársurak, látom én, hogy írjátok, hogy a szellemi tőke, a tudás, a kreativitás és minden okosság is, csak nállatok van, nállunk meg semmi.
...De néha mintha, úgy látszódna, hogy a nyugati iskolákban tanított, nyugati buborékon kívüli valós világot nem ismeritek.

Nincs profilkép
#89905 Rabó001
2022-11-05 21:52:21

Válasz Makói 70-es #89903. hozzászólásáraMészáros Lőrinc nem elit, maximum a vagyona alapján, de igazából az egy bizalmi vagyonkezelő, szpáhi.

Nincs profilkép
#89904 DDT
2022-11-05 21:37:33

Válasz Makói 70-es #89898. hozzászólásáraTylla! Hány szereped van, vagy melyik az igazi? Voltál már itt ugyanis minden, nagymenő jogtudós, nyugalmazott rendőrtiszt, most meg üzletkötő zöldségtermelő. Igazi polihisztorral van dolgunk! smile thumbup

Nincs profilkép
#89903 Makói 70-es
2022-11-05 20:50:21

Válasz .Feco. #89900. hozzászólásáraAz attól függ, hogy mit nevezünk elitnek.

Már írtam azt Mészáros Lőrinc kapcsán, hogy nem biztos, hogy boldogabb, mint én.
Schwarz Gyuri bácsi vagy a másik kretén, bizonyos Yuval Noah Harari biztosan nem.
smile biggrin
Jó és igazságos magyar király lenne belőlem, de az a hajó már elment.
smile lol

Nincs profilkép
#89902 envagyok2
2022-11-05 20:36:21

Válasz .Feco. #89900. hozzászólásáraamikor én az elsőt kezdtem, akkor a korosztályom 10-15%-anak volt felsőfokó végzettsége. most nem tudom, 40?

Nincs profilkép
#89901 envagyok2
2022-11-05 20:34:56

Válasz Makói 70-es #89898. hozzászólásáraminden esélyük megvan, hogy abba a klasztba éljék le az életüket, amibe beleszülettek (ne csússzanak lejjebb) , vagy úgy is mondhatom, hogy semmi esélyük nincs, hogy az irányító 1-2-3% "teljes jogú tagjai" legyenek...
és nem ők a hibásak, a rendszer ilyen. a közember nem abban hibás, hogy nem bír bejutni oda, hogy hülye, és nem kitűmő, és nem végezi el az egyetemet, hanem abban hibás, hogy ilyen rendszert tart fenn, hogy ezt a társadalmi alkut (is) megkötötte.

#89900 .Feco.
2022-11-05 20:11:17

Válasz Makói 70-es #89898. hozzászólásáraA sima egyetem nem visz az elitbe...
amikor mi voltunk fiatalok akkor az IBS és a CEU volt az elit egyetem, a mostani politikai elit fiataljai oda jártak...
Azelőtt a BME és az ELTE volt ilyen, ha megnézed a fidesz alapítói mind Bibó- és Schönhercz-kollégisták voltak, mert akkor az volt az elit...

Ma is biztos megvannak azok a milliós tandíjas iskolák ahol összefújja a szemetet a szél... Az hogy van egy sima diplomája, hát az semmi... nekem is van, több is... mégis plebs vagyok bőven...

Nincs profilkép
#89899 Makói 70-es
2022-11-05 20:06:12

Válasz Rabó001 #89896. hozzászólásáraBocsánat!
Rosszhelyre küldtem.
envagyoknak írtam.

Nincs profilkép
#89898 Makói 70-es
2022-11-05 20:03:42

Válasz Rabó001 #89896. hozzászólásáraKöszönjük Mester.
Nagyon szép volt.

Mindig is volt egy elit-tudatú réteg.
Nem minden magától érthetődő, amit leírtál.

Középiskolai érettségim van.
Nincsenek kapcsolataim a NER-ben és a bolsevik elitben se.
Üzletkötőként és zöldségtermesztőként dolgozok.
A három nagy gyerekem Szegeden érettségizett. Az egyik legjobb gináziumban az Alföldön. Mindegyiknek van angol középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsgája, sőt beszélik a nyelvet. Tanultak németül és olaszul. Német nyelvvizsgája is van valamelyiknek.
Elsőre felvették őket az egyetemre. Oda ahová akarták.
Most diplomázik a két legnagyobb. Mennek mesterképzésre is.
A negyedik végig kitűnő volt eddig. Most ballag nyolcadikból.
Minden esélyük megvan, hogy sikeresek és boldogok legyenek.
Szépek, okosak, és ott élnek ahol akarnak.
Ennyi.

Nincs profilkép
#89897 envagyok2
2022-11-05 18:40:02

Válasz mtz1221 #89864. hozzászólásáraszeirntem az a helyzet, hogy a társadalmat terelő/irányító 1-2-3%nak nemhogy nincs lehetősége, nem érdeke, hogy a közoktatás tisztességes, önállóüan gondolkodó, problémamegoldó embereket termeljen. nem érdeke. az az érdeke, hogy a társadalom 90%-a azon a szinten maradjon, ahova megszületett, ne legyen társdalami mobilitás, mert az könnyen elsöpörheti a kialakult berendezkedést. szegregált oktatásban (egészésgügyi ellátásban, közigazgatásban, közjavakhoz való hozzáférésben, satb stb stb) élünk, csak nem úgy, ahogy azt hidsszük. mert naponta sajnálkozunk a nálunk is elesettebbeken, és azt hisszók, hogy a szegregáció kimerül ott, hogy tiszaburán a cigányok és a többségi társadalom elkülönül iskolába jár, és esályük sincs a saját kasztjukon túlnyúló ismeretek megszerzésére, kapcsolatok kiépítésére, minták ellesésére, addig ugyan így mi, a társadalom esélyesebb része is szegregátumban él, esélyünk sincs az előbb említett 1-2-3%kal keverednünk, esélyünk nincs kapcsolatok kiépítésre, minták ellesésére, ismeretek megszerzésére, mert azok mind magániskolába járnak, réges rég kimenekítették/kivették ezeknek a gyerekeit a közoktatásból, a társadalomból, a saját szűk kasztjukon belül élnek, és onnan merítenek. nézzétek meg a dél afrikai, az egykori holland afrikai gyarmatok politikai, gazdasági berendezkedését, mondjuk amíg ez a helyzet fenntartható volt. az egykori gyarmatosítók leszármazottainak szűk köre leuralta a társadalmat, kizárólag a saját kasztjukkal voltak hajlandóak közösségbe járni, mindent, minden mukatársat, kapcsoaltot abból szedtek, nulla azaz nulla eséllyel lehetett ebbe a körbe bekerülni. ugyan ez épül itt is, a második generációs 1-2-3% felnőtt, és látszik a mintázat, hogy hogy viszonyulnak a társadalomhoz. (elég megnézni a 444 magyar jeti legutóbbi matolcsis részét. beszarás)
döbbenet. az milyen, hogy a magyar kozöktatásért felelős álla,titkárassznynak a gyerekei magánsikolába járnak? és ugyan így, a miniszterlenük lánya a legmenőbb scájci magániskolába járt, és erről soha egy szót nem mondott nyulvánosan. és nem elmegy a nagyvilágba, hanem hazajön a lány, bezárküzik a kasztjába, és elkezdi leuralni azt a részét, amire van befolyása.
esélyünk sincs, hogy ez a közoktatás megváltozzon, nem is fog, soha, egyszerűen nem érdek, ahogy mi azt hisszük, hogy normális elvárás, hogy a mi gyerekeink ne a legsuttyóbbakkal, legtrógerebbekkel járjon egy iskolába, és örüünk, hogy szegregált rendszer valahogy a jogszabályok ellenére életben lehet, és mi is menekítjük a gyerekeinket ahogy tudjuk, addig előlünk is menekítik a trógerok a gyerekekiket, és ők is azt hiszik, hogy normális elvárás, hogy az ő gyerekeik ne a suttyókkal járjanak együtt. és azzal a feltétellel hagyják nekünk ezt a nyugalmat, ha mi is rájuk hagyjuk az ő nyugalmukat. de amíg ez a társadalkmi alku fennáll, addig esély sincs arra, hogy a társadalkmi berendezkedés megváltozzon. szóval a rendszer érdeke, hogy a jelenlegi állaptoto tartsa fenn, kell a paraszt, aki böszmén csavarozza a csavarokat.
csakhogy másik példát is hozzak, dánia, finnország. de mivel a társadalom 90%-a nincs használható angol nyelv birtokában, esélye nincs, hogy kimenjen, és eltöltsön fél évet mondjuk dániában. megdöbbenne, és nem mondaná, hogy az egész világ szar. az az igazság, hogy nem az.

Nincs profilkép
#89896 Rabó001
2022-11-05 18:01:12

Válasz .Feco. #89880. hozzászólásáraUgyan már, megmondta a megmondo kollégánk itt hogy mit akarnak a tanárok, minden évben kétszer emelnek nekik fizetést, csak kussoljanak, ne hőbörögjenek. (ja, és mondja ezt aki csak felkiáltó mondatokban tud a fórumon kommunikálni írni. :) )
Komolyra fordítva a szót, minden leírt szavaddal egyetértek.
Orbánnak abszolút nem fontos az oktatás és az egészségügy az látszik. Legszívesebben megszüntetné mindkettőt, csak azért azt mégse meri megtenni. Ide jutott, valamikor meg neki volt az a jelszava hogy legyen minden második ember diplomás, persze az meg a másik véglet volt. Ezért is söpörte be most mindkét területet az öreg főrendőr-főgengszter alá, hogy minél kevesebb gondja legyen vele, ne is halljon róla. El tudom képzelni ahogy mondta neki hogy hozzácsapja az oktatást meg ez eü-t: Sanyikám, rendezd őket, csinálj velük akármit de ne halljak felőlük semmit a következő 4 évbe.
Sokan leegyszerűsítik a dolgot annyira, hogy aki rossz tanár az háromszor annyi pénzért se lesz jobb, akkor meg minek nekik több, meg különben is, 3 hónapot otthon vannak. Persze a 3 hónap otthonlét is hazugság, meg érdekes módon a kormány is most hogy az őszi szünetekkel kevert, most érdekes módon csak 3 nap volt az őszi szünet a kommunikációjukban. Azzal még egyet is tudok érteni hogy több pénzért is ugyanaz a tanár marad valaki, de rendszer szinten mégis van hatása, hogyne lenne. Ha egy ágazatból a kevés pénz és a rossz körülmények miatt inkább kifelé áramlanak az emberek, akkor törvényszerű hogy leépül a minőség.
Egyébként pont ezért ilyen cinikus a kormányzat a tanárokkal, tudja hogy nincs érdekérvényesítő képességük*, aki megmaradt a pályán az tanít a lehető legjobb tudása szerint akármit is csinálnak vele, sztrájkolni se mernek rendesen, megosztottak is, a társadalom is ellenük van inkább, lásd. "mér nem dógoznak, minek hőbörögnek"
Majd ha egy hétfőn óvodától egyetemig legalább a dolgozók fele nem menne dolgozni, nemtudnák a népek hova tenni a gyerekeiket, szerdán már tárgyalnának velük és csütörtök
estére megegyeznének.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia tervét sokan úttörőnek tartják, mások viszont úgy vélik, nem lesznek...
Azonnali áremelés várható a kutakon!
Pótkocsi,  bálaszállító 2 db,  IFA E-5/2
Pótkocsi, bálaszállító 2 db, IFA E-5/2

500.000 Ft

IFA W50 adagolók
IFA W50 adagolók

25.000 Ft

Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV láncfűrész
Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV...

42.000 Ft

MTZ 892
MTZ 892