Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A 200mm-s szivó lábszelepnek minimum 1,2m-s merülési mélység kell,mert egyébként örvényt csinál ,és levegőt szív,utánna meg a gazda szív! Minden telepités előtt markolás!
De nálunk csatornában nincs annyi víz hogy egy dobot feltöltsük nem hogy locsoljunk vele. Amúgy meddig mehetne le a nyomás? Mondjuk ha nagyobb lenne a távolság, mondjuk a duplája?
Igen.onnan vettem, 159-s BAUER Csö a gerinc
Utoljára 800m-re nyomtam a vizet,Szivattyunál 9Bár a doboknál 6,5Bá
r, tehát ilyen távolságra 2,5 a nyomásveszteség. Abban az esetben ha közvetlen a dobok mellett van az apparát akkor 0,5Bár a veszteség.
Egyébként csatornából öntözök,kútból ezt a teljesítményt nehéz lenne tartani!
Nem tudom mivel locsolt, jobban mondva elozo tulaj is berbe adta de elhunyt a berloje, azutan eladta a tulaj a teruletet egy ismerosomnek, akitol most en berlem))) bocsi mobilrol irok....
Kecskeméti auditkertől vannak a dobok?
Gondolom csatornából öntöztök? A gerinc milyen hosszú és milyen belső átmérőjű csöből van hogy nem legyen túl nagy a nyomás esés?
Ez az amit szerintem elég nehéz lemérni és kiszámolni,...jelenleg még a pontos mélységét sem tudom, annyit tudok, hogy annó 1 et használtak és sosem apadt el, mondta tulaj akitől bérlem, hogy akkor nem is volt ekkora aszály, ha használni akarom a másik kettős is állítólag ki kell kompresszorozni!! erről is most hallottam elösször!
Azt, hogy a van kb 20ha olyan terület aminek a végén van csatororna, vagy
"lesz" nagymennyíségű víz amiből tudnék öntözni, mondjuk szórófejjel. Károkozás nélkül 6-7 hektárt, szórófej áttelepítéssel. De kellene pl gyümölcsösbe, belvizek átszivattyúzására, és oda nem kellene nekem 100-150kg-os gép amit nem bírok odacipelni a helyszínre. Szóval lehessen mindenre használni, még ha kissebben is, de lehessen.
Mit értessz a kezdetleges öntözésen?
Ha árasztani, csepegtetni vagy belvizet szivattyuzni kell amihez nem kell nagy nyomás akkor vannak sokkal több vizet szállitó szivattyuk is, ha meg szórófejezni is kell akkor ennél nagyobbak diesel kivitelben vannak.
Dehátha tudvalaki benzinesben is nagyobbat...
szerintem aggregátorral jobban jársz ha felveszi a vizet ez a szivattyúd a kútból mint hogy kardánost meg trakit is vegyél.
Meg ez a szivattyúd mennyi vizet nyomhat ki 8-9 bar-nál?
De ez nekem van! nem gondolod hogy vettem volna ennyiért szivattyút egyébként eladó, 2db van belőle! bár néztem 8kw 10kw hobda agregátorokat, 150 től csillagos égig:( nem tudom mi tévő legyek!
Nekem nagyon kínai az az öntözés és a beruházás is viseletes én kis csicska őstermelő vagyok:(((
Ár/érték arányban tudtok nagyobb teljesítményű szivattyút a Honda WH20-tól, ebben az árkategóriában?
Úgy láttam van jópár darab a kertészeti támogatásban. Gyümölcsös, szántó mentésre valamint kezdetleges öntözésre kellene.
Pedig elhiszem, mert 85 méter magasságig, vagy mésségből tud 16 bárt:)) és ez nem az a kínai tipus siemens villanymotor... lehet a kép csalóka, de ez spec szerint 147 KG:) mi mérésünk szerint 149kg!!
Sokba van az biztos de az idén még "sokkkkkba" is ráadásul, 2014-csak oda fogok vetni ahol be is tudom öntözni az tuti, a többibe vagy őszi kalászost olcsó megoldással, vagy SEMMIT SEM!!!!!!!!! Erre szokta mondani szomszéd Feribátyám, hogy női munka csinálja a k.....a anyja!!!!
nagyvonalakban 250-400 ezerbe van egy hektár tengeri. itt ha terem 60 mázsát már nagy szó. akkor van értelme?szomszéd 4 hektárról összesen nem aratott 3 éve 80 mázsát.
Kutak vízhozama, nyilván jó, mert 150 méterre patak van!
Őszintén szolva van 2db zsír új ilyen szivattyúm, de 5,5KW és 25 bárt tud, de nem szeretnék venni külön egy 5 vagy 6KW-s aggregátort, valami egybe megoldás érdekelne...akk inkább veszek mechanikus szivaggyút meg egy MTZ 50 est:)
Válasz #2381. hozzászólásra
Ez a szivattyú egy fél hektár csepegtetésére talán elég lenne!!
Neked 1m3/min 8-9 bar-ban kellene gondolkodnod minimum ha ekkora területet akarsz dobbal locsolni
hát 700ból veszel egy normális dobot..
Ilyen kis 190/50est ne vegyél 8ha a földre.
Én itt szívok az 5ha ban heti 4-5éjszakát jó mondjuk ez kertészet de nappal is locsolnom kell mert van ahol közel vannak a házak és nem tettszik a lakóknak a t25ös hangja...
Szerintem 1,5ből kijössz de az alatt csak szenvedés van aztmeg ne akard.
áram nincsen a földön, agregátort már nézegettem, max 700E ft! de idei évet tekintve az is sanszos:(( amugy összességében nagyon pici termelő vagyok 17 Ha területen gazdálgodok, viszont szeretném maximunot kihozni ebből:( :D
Hát én is a "kaszatibó" számára gondolok az öntözés közepette pontosan azéra akik módosítják az időjárást!!! Nekem ne mondja senki hogy ez így van jól, hogy kettő-három hónapja még a belvízzel küzködünk most meg minden kiszárad mert egy rohadt felhő nem téved az ország felé, vagy fölé!!!!
Na pont erre gondoltam én is!!! A buli kedvéért meg 42-43 forintot mondanak a kukoricáért aratásra!!! Az biztos aki nekem a telefonba ennyit mond azt elküldöm az K... anjába ha meg a szemembe mondja az árat a fogait verem ki az tuti, locsolgassa ő 420 forintos gázolajjal a 42 forintos kukoricát!!!
A dolog így néz ki, a terület valójában 128x1040m, de mivel egyik oldalról fura erdősáv, borítja igy kb 96x800m et tudtunk kialakítani!
Csatolok képet..
A dolog így néz ki, a terület valójában 128x1040m, de mivel egyik oldalról fura erdősáv, borítja igy kb 96x800m et tudtunk kialakítani!
Csatolok képet..
4662 hozzászólás
Válasz #2408. hozzászólásra
MI a az óránkénti terület teljesítmény egy dobra vetítve illetve kukoricának mekkora adagot adtok egyszerre?
Válasz #2410. hozzászólásra
thx.
Válasz #2409. hozzászólásra
2,8 Bár nyomás kevés a dobnak,ez átemelő szivattyú,illetve néhány szórófejet elvinne csőről!
Van egy ilyen szivattyúm.HeronSzerintetek,egy kisebb dobbal elboldogulna?
Válasz #2405. hozzászólásra
Láttam már 1500m-s fővezetéket,de akkor csak 2 dob jöhet szóba!
Válasz #2405. hozzászólásra
A 200mm-s szivó lábszelepnek minimum 1,2m-s merülési mélység kell,mert egyébként örvényt csinál ,és levegőt szív,utánna meg a gazda szív! Minden telepités előtt markolás!
Válasz #2404. hozzászólásra
nem ,csak 1 dobot vettem a gyártól a többit az AUDITKER-től
Válasz #2403. hozzászólásra
De nálunk csatornában nincs annyi víz hogy egy dobot feltöltsük nem hogy locsoljunk vele. Amúgy meddig mehetne le a nyomás? Mondjuk ha nagyobb lenne a távolság, mondjuk a duplája?
Válasz #2403. hozzászólásra
Nem kintről hoztad egyenest Feribácsi?
Válasz #2400. hozzászólásra
Igen.onnan vettem, 159-s BAUER Csö a gerinc
Utoljára 800m-re nyomtam a vizet,Szivattyunál 9Bár a doboknál 6,5Bá
r, tehát ilyen távolságra 2,5 a nyomásveszteség. Abban az esetben ha közvetlen a dobok mellett van az apparát akkor 0,5Bár a veszteség.
Egyébként csatornából öntözök,kútból ezt a teljesítményt nehéz lenne tartani!
Válasz #2401. hozzászólásra
Nem tudom mivel locsolt, jobban mondva elozo tulaj is berbe adta de elhunyt a berloje, azutan eladta a tulaj a teruletet egy ismerosomnek, akitol most en berlem))) bocsi mobilrol irok....
Válasz #2399. hozzászólásra
És mivel locsolt az előző tulaj?
Válasz #2362. hozzászólásra
Kecskeméti auditkertől vannak a dobok?
Gondolom csatornából öntöztök? A gerinc milyen hosszú és milyen belső átmérőjű csöből van hogy nem legyen túl nagy a nyomás esés?
Válasz #2398. hozzászólásra
A lényeg a régi tulaj csak 4.5Ha-n termelt valamit, szóval az 1 kút nem 8ha-t szolgált ki
Válasz #2396. hozzászólásra
Ez az amit szerintem elég nehéz lemérni és kiszámolni,...jelenleg még a pontos mélységét sem tudom, annyit tudok, hogy annó 1 et használtak és sosem apadt el, mondta tulaj akitől bérlem, hogy akkor nem is volt ekkora aszály, ha használni akarom a másik kettős is állítólag ki kell kompresszorozni!! erről is most hallottam elösször!
Válasz #2395. hozzászólásra
Azt, hogy a van kb 20ha olyan terület aminek a végén van csatororna, vagy
"lesz" nagymennyíségű víz amiből tudnék öntözni, mondjuk szórófejjel. Károkozás nélkül 6-7 hektárt, szórófej áttelepítéssel. De kellene pl gyümölcsösbe, belvizek átszivattyúzására, és oda nem kellene nekem 100-150kg-os gép amit nem bírok odacipelni a helyszínre. Szóval lehessen mindenre használni, még ha kissebben is, de lehessen.
Válasz #2394. hozzászólásra
és a kutaid mennyi vezet adnának?
Válasz #2391. hozzászólásra
Mit értessz a kezdetleges öntözésen?
Ha árasztani, csepegtetni vagy belvizet szivattyuzni kell amihez nem kell nagy nyomás akkor vannak sokkal több vizet szállitó szivattyuk is, ha meg szórófejezni is kell akkor ennél nagyobbak diesel kivitelben vannak.
Dehátha tudvalaki benzinesben is nagyobbat...
a leírásában Szállítási teljesítmény:18240 liter/perc-ig, azaz 1140 m3/h-ig
van írva, és 100 átmérő a cső belselye
Válasz #2392. hozzászólásra
szerintem aggregátorral jobban jársz ha felveszi a vizet ez a szivattyúd a kútból mint hogy kardánost meg trakit is vegyél.
Meg ez a szivattyúd mennyi vizet nyomhat ki 8-9 bar-nál?
Válasz #2391. hozzászólásra
De ez nekem van! nem gondolod hogy vettem volna ennyiért szivattyút egyébként eladó, 2db van belőle! bár néztem 8kw 10kw hobda agregátorokat, 150 től csillagos égig:( nem tudom mi tévő legyek!
Nekem nagyon kínai az az öntözés és a beruházás is viseletes én kis csicska őstermelő vagyok:(((
Ár/érték arányban tudtok nagyobb teljesítményű szivattyút a Honda WH20-tól, ebben az árkategóriában?
Úgy láttam van jópár darab a kertészeti támogatásban. Gyümölcsös, szántó mentésre valamint kezdetleges öntözésre kellene.
Jah és netto 1.6milla /db:...
Válasz #2388. hozzászólásra
Pedig elhiszem, mert 85 méter magasságig, vagy mésségből tud 16 bárt:)) és ez nem az a kínai tipus siemens villanymotor... lehet a kép csalóka, de ez spec szerint 147 KG:) mi mérésünk szerint 149kg!!
http://productfinder.wilo.com/hu/HU/product/000000170002b25a0001003a/fc_product_datasheet
Válasz #2385. hozzászólásra
El ne hidd hogy ez tud 25 bárt, max 9-10!!
Válasz #2386. hozzászólásra
Sokba van az biztos de az idén még "sokkkkkba" is ráadásul, 2014-csak oda fogok vetni ahol be is tudom öntözni az tuti, a többibe vagy őszi kalászost olcsó megoldással, vagy SEMMIT SEM!!!!!!!!! Erre szokta mondani szomszéd Feribátyám, hogy női munka csinálja a k.....a anyja!!!!
Válasz #2377. hozzászólásra
nagyvonalakban 250-400 ezerbe van egy hektár tengeri. itt ha terem 60 mázsát már nagy szó. akkor van értelme?szomszéd 4 hektárról összesen nem aratott 3 éve 80 mázsát.
Válasz #2384. hozzászólásra
Kutak vízhozama, nyilván jó, mert 150 méterre patak van!
Őszintén szolva van 2db zsír új ilyen szivattyúm, de 5,5KW és 25 bárt tud, de nem szeretnék venni külön egy 5 vagy 6KW-s aggregátort, valami egybe megoldás érdekelne...akk inkább veszek mechanikus szivaggyút meg egy MTZ 50 est:)
2.6 bar semmire nem elég! Ez a szivattyú, max annyit nyom.Azt is gondolom már üveghangon tudja!
Válasz #2380. hozzászólásra
mekkora a kutak vízhozama?
Arra kellene alapoznod az egészet!
Ez a szivattyú egy fél hektár csepegtetésére talán elég lenne!!
Neked 1m3/min 8-9 bar-ban kellene gondolkodnod minimum ha ekkora területet akarsz dobbal locsolni
http://barkacsnetplaza.hu/webshop/oleo-mac-fs-45-tl-vizszivattyu/
Egy ilyen kitudja elégíteni azt a dobot?
Válasz #2379. hozzászólásra
elszomorítottál:( hány KW-s szivaggyú kell akkor, csak hogy agregátor megfelelő legyen?
Válasz #2378. hozzászólásra
hát 700ból veszel egy normális dobot..
Ilyen kis 190/50est ne vegyél 8ha a földre.
Én itt szívok az 5ha ban heti 4-5éjszakát jó mondjuk ez kertészet de nappal is locsolnom kell mert van ahol közel vannak a házak és nem tettszik a lakóknak a t25ös hangja...
Szerintem 1,5ből kijössz de az alatt csak szenvedés van aztmeg ne akard.
Válasz #2372. hozzászólásra
áram nincsen a földön, agregátort már nézegettem, max 700E ft! de idei évet tekintve az is sanszos:(( amugy összességében nagyon pici termelő vagyok 17 Ha területen gazdálgodok, viszont szeretném maximunot kihozni ebből:( :D
Válasz #2369. hozzászólásra
Hát nagyon tele a tököm az egésszel, de sajna a kertészet sem sokkal jobb sajna!!
Válasz #2374. hozzászólásra
Hát én is a "kaszatibó" számára gondolok az öntözés közepette pontosan azéra akik módosítják az időjárást!!! Nekem ne mondja senki hogy ez így van jól, hogy kettő-három hónapja még a belvízzel küzködünk most meg minden kiszárad mert egy rohadt felhő nem téved az ország felé, vagy fölé!!!!
Válasz #2366. hozzászólásra
Legalább végre rendesen bevetheted a lőcsösöket.
Ugyis erre vártál 10ben tudomám........
Válasz #2373. hozzászólásra
Az hogy mekkora kaszatibó lesz ez az öntözetlenhez kipest--------
38-40 fokban milyen érzés az öntözni? Milyen gondolatok járnak olyankor az emberek fejében?
Válasz #2360. hozzászólásra
Először azt mondd meg mennyit szánsz a locsoló cuccokra meg hogy mennyi vizet tudnak a kutak esetleg van e 380 a földön.
Üdv.Zsolti
Válasz #2370. hozzászólásra
úgyis eladó a ...
Válasz #2369. hozzászólásra
Szedd rá mindet a póréra.....
Válasz #2367. hozzászólásra
kell nektek ez a hülye szántóföldizés.......................
Miben lehet jobb 1 iveco motros mint 1 más fajtás Feribácsi?
Válasz #2366. hozzászólásra
Na pont erre gondoltam én is!!! A buli kedvéért meg 42-43 forintot mondanak a kukoricáért aratásra!!! Az biztos aki nekem a telefonba ennyit mond azt elküldöm az K... anjába ha meg a szemembe mondja az árat a fogait verem ki az tuti, locsolgassa ő 420 forintos gázolajjal a 42 forintos kukoricát!!!
Válasz #2365. hozzászólásra
Észak+délamerikait!
Feri gratula, ezek csodálatos gépek!! Egy Amerikai körutat szerintem ellocsoltál az idén ugye??????
Csatolok képet..
[kep1]
[kep2]
Csatolok képet..