Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nekem 11 eve tomosom van,mol olajat hasznalok.............es soha semmi bajom nem volt vele.az 1;4 a legjobb adagolas ha tobb olajat teszel nincs ereje a mkotornak es csak fulad........
mennyiért vetted a wh 20ast?
Nekem van két wh20 megegy wb30 meg most csinálunk egy kardánost a t25 traki után meg egy 380as áramost.
A wh 20assal annyi a bajom hogy a 190/50es malupe dobot nem viszi rendesen azért csináljuk a másik kettőt...
Paprikában lehet használom majd a wh20ast 3db tisza2szórófejhez hasonló szórófejjel.
Amúgy jó kis gép elmegy sokáig csak figyelni kell rá víz ne menjen rá nagyon meg olajcserére figyelj és akkor sokáig elmegy
üdv.:Zsolti
Nekem egy ismerősöm itt Kecskeméten 60m-es kutat fúratott és onnét is még csak névlegesen tud 10 ha gyümölcsöst csöpögtetni de Míg József-nek hívják facebukon fenn van ilyentájt lehet hogy meg is találod
Dízellel 30 Ft körül, ha percenként, árammal meg 10 forint vagy az alatt, de áram esetében már komoly villanymotor kell, hogy egy perc alatt tudja vagy az alatt kinyomni. (3-4 baros hozzávetőleges költségek 1m3-ra.)
de én tapasztalatból kérdezem, hogy aki mondjuk 300 m3/óra teljesítménnyel locsol kútról mennyire jön ki neki. Nyilván az illető majd megírja nyomást, gondolom 1 bar os nyomással max csepegtetni lehet, de ott ugye nem megy ki akkor a mennyiség...
Válasz #2138. hozzászólásra
Ez nagyon szélsőséges, kinek mekkora az öntözőmotorja mennyire van a víz stb.............!! Nálunk nagyon közel van a faluban sok földnél ahol van kavics de valahol meg 10 méter a szint. Nehéz erre így válaszolni.
Ez nem tapasztalatfüggő hanem a szivattyutól függ és a nyomástól, minden szivattyunak megvan a teljesitménygörbéje nyomástól függően, az óránként nyomott vizet elosztod a fogyasztással és megvan az ár.
De mondom nem mind1 a nyomás, van ami 1 bar on 600 liter/perc, 5 báron már csak 200 például, az áram meg ugyanaz amit elhasznál
ilyen adatok engem is érdekelnének, nekem mondjuk csak 20-30 ha volna amit öntözni kéne. Homokháton próbálok gazdálkodni, de itt öntözés nélkül szinte lehetetlen.
Minden területen más és más a talajréteg , és más a víz réteg ,Némediben vannak olyan kutak hogy bármennyit lehet öntözni belőlük 20-30 hektárokat gond nélkül , nálunk a homokhátságban meg ahhoz 6-7 kút kell amihez Némediben 1 .
Azt én is tudom hogy egy nem elég ezért kérdeztem hogy hány kell. Pedig az ilyen kutakat nem 40-50 méterre fúrják ha jól tudom, de olyan írjon aki konkrétan tudja...
100 hektárra meg egy darab kút kevés még ha 100 méter mély is , az meg sok településen már ivóvíz réteg azt meg nem igen engedélyezik hogy abból locsolj .
2 hektár paprika vagy káposzta jó, de mi 15 éve is már 5 hektáron káposztáztunk, nem fejlődnék visszafele...
nem megsértve azt akinek ez előrelépés lenne...
Jó de én óránként 4-500 m3 vízben gondolkodok, szerintem egyik 12 méteres kút sem jó erre, mint írtam nem a kert locsolását akarom megvalósítani. Így kérem olyan írjon akinek ekkora mennyiségben van tapasztalata kút ügyben...
Van e itt olyan aki mostanában fúratott kutakat öntözés céljából, nem kis kerti kútra gondoltam hanem 100 méteres kutakra amikről öntözni lehet nagy teljesítménnyel? Milyen engedélyek szükségesek? Van e ilyenre támogatás? Hány kút kell egy komolyabb dob vagy lineár megtáplálásához?
Bár a korából kiindulva ez még vas cső, vert rendszerű lehet és lehet, hogy a szűrője már oda van. Itt felénk 90-es kutakkal is öntöznek 1 nagy dobbal folyamatosan.
4662 hozzászólás
Válasz #2161. hozzászólásra
Szeva zozi hát kb 310-320 m , 20 m ki kellett vágni belöle mert nagyon rossz volt, + meg volt törve
Válasz #2160. hozzászólásra
Milyen hosszú lesz a locsolócsöved kolléga?
Szivattyú le probálva jól müködik öntöző cső javítása elektrofitingel majd el válik bízzok benne segédem Antibácsi a szaki
Válasz #2151. hozzászólásra
nekem 11 eve tomosom van,mol olajat hasznalok.............es soha semmi bajom nem volt vele.az 1;4 a legjobb adagolas ha tobb olajat teszel nincs ereje a mkotornak es csak fulad........
Válasz #2157. hozzászólásra
mennyiért vetted a wh 20ast?
Nekem van két wh20 megegy wb30 meg most csinálunk egy kardánost a t25 traki után meg egy 380as áramost.
A wh 20assal annyi a bajom hogy a 190/50es malupe dobot nem viszi rendesen azért csináljuk a másik kettőt...
Paprikában lehet használom majd a wh20ast 3db tisza2szórófejhez hasonló szórófejjel.
Amúgy jó kis gép elmegy sokáig csak figyelni kell rá víz ne menjen rá nagyon meg olajcserére figyelj és akkor sokáig elmegy
üdv.:Zsolti
Válasz #2154. hozzászólásra
Ilyet még nem hallottam!
Én stihl olajat teszek a fűrészbe, fűkaszába, simsonba, Hondába, soha nem szorult még meg semmi.
Vettem egy Honda WH20X szivattyút! Készül hozzá a szórófej állvány, 2m magas lesz, 45-ös cső, a végén 6/4 menet, megy rá a Hidra szórófej. :)
Válasz #2154. hozzászólásra
Mi sima legolcsóbb olajat használtuk amit a kúton adtak bele, legalább 20 éves a technika sosem volt még baja a pirostól...
Válasz #2153. hozzászólásra
Mi is stilh olajat használunk.
1:5 arány nem jó mert beszóratja a gépet.
1:4 arány a legjobb.
Válasz #2153. hozzászólásra
mert stihl olajat kevertünk be és megszorult a tomas
mikor a stihl olajat kevertük a simsonba azi s megszorult
a keveréési arány mindig jó volt !!!
Válasz #2151. hozzászólásra
Ezt hol halottad, hogy piros nem jó, nekünk évek óta azzal megy és semmi baja...
A husqvarna olaj bekeverve zöld
hali
TOMOS SMP2 szivattyúba a benzinbe milyen keverék olaj kell
???
mert mindenféle nem jó bele
azt tudom hogy a bekevert üzemanyagnak zöldes színűnek kell lennie, nem pirosnak
Válasz #2149. hozzászólásra
vezetéknevük. úgy tudom olyan 200ha körül öntöznek Borbás Kőrös Szentkirály háromszögben
http://www.sliced.hu/kamratura/site/gazda/id/176
Válasz #2147. hozzászólásra
Nem ismerem, Olasz a vezetékneve vagy a származása?
Hidra szórófejet az agroázis kft-n kívül lehet még valahol kapni?
Válasz #2145. hozzászólásra
nem ismered az Olasz családot? nekik van erre lineár
Válasz #2133. hozzászólásra
Nekem egy ismerősöm itt Kecskeméten 60m-es kutat fúratott és onnét is még csak névlegesen tud 10 ha gyümölcsöst csöpögtetni de Míg József-nek hívják facebukon fenn van ilyentájt lehet hogy meg is találod
Válasz #2144. hozzászólásra
Erre én is szeretnék választ esetleg, mondjuk 500 méteres érdekelne...
Nem tudjátok, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül egy lineár kiépítése, fenntartása? Mekkora területtől éri meg?
Válasz #2142. hozzászólásra
Na erre voltam kíváncsi... köszönöm
Dízellel 30 Ft körül, ha percenként, árammal meg 10 forint vagy az alatt, de áram esetében már komoly villanymotor kell, hogy egy perc alatt tudja vagy az alatt kinyomni. (3-4 baros hozzávetőleges költségek 1m3-ra.)
Válasz #2139. hozzászólásra
de én tapasztalatból kérdezem, hogy aki mondjuk 300 m3/óra teljesítménnyel locsol kútról mennyire jön ki neki. Nyilván az illető majd megírja nyomást, gondolom 1 bar os nyomással max csepegtetni lehet, de ott ugye nem megy ki akkor a mennyiség...
Ez nagyon szélsőséges, kinek mekkora az öntözőmotorja mennyire van a víz stb.............!! Nálunk nagyon közel van a faluban sok földnél ahol van kavics de valahol meg 10 méter a szint. Nehéz erre így válaszolni.
Ez nem tapasztalatfüggő hanem a szivattyutól függ és a nyomástól, minden szivattyunak megvan a teljesitménygörbéje nyomástól függően, az óránként nyomott vizet elosztod a fogyasztással és megvan az ár.
De mondom nem mind1 a nyomás, van ami 1 bar on 600 liter/perc, 5 báron már csak 200 például, az áram meg ugyanaz amit elhasznál
Válasz #2136. hozzászólásra
Mi az üzemeltetési tapasztalat, kútból mennyiért lehet 1m3 vizet kilocsolni? üzemanyag/áram? 20Ft a vízkivételi díj.
Egy ilyen 50/200 as minidobot nem tud valaki eladót? Használtat.
Válasz #2132. hozzászólásra
Lehet Még kútból is csak legyen benne víz rendesen, ahol van kavics onnan símán lehet nyomatni, motor meg cső kérdése!!
Hali,
ilyen adatok engem is érdekelnének, nekem mondjuk csak 20-30 ha volna amit öntözni kéne. Homokháton próbálok gazdálkodni, de itt öntözés nélkül szinte lehetetlen.
Válasz #2133. hozzászólásra
Majd minnyá Fecó megmondja hol mit szokás meg mivel.......
Válasz #2132. hozzászólásra
Van itt nem egy olyan ahol kútról locsolnak lineárral
Válasz #2130. hozzászólásra
Csatornából szokás öntözni olyanokkal ......
Válasz #2130. hozzászólásra
Minden területen más és más a talajréteg , és más a víz réteg ,Némediben vannak olyan kutak hogy bármennyit lehet öntözni belőlük 20-30 hektárokat gond nélkül , nálunk a homokhátságban meg ahhoz 6-7 kút kell amihez Némediben 1 .
Válasz #2129. hozzászólásra
Az én is olvastam de technikai részletekre lennék kíváncsi, hány kút kell? stb...
Válasz #2120. hozzászólásra
haszon agrárban össze van foglalva mondom amit tudni kell.........
Válasz #2127. hozzászólásra
Azt én is tudom hogy egy nem elég ezért kérdeztem hogy hány kell. Pedig az ilyen kutakat nem 40-50 méterre fúrják ha jól tudom, de olyan írjon aki konkrétan tudja...
Válasz #2125. hozzászólásra
100 hektárra meg egy darab kút kevés még ha 100 méter mély is , az meg sok településen már ivóvíz réteg azt meg nem igen engedélyezik hogy abból locsolj .
Válasz #2123. hozzászólásra
2 hektár paprika vagy káposzta jó, de mi 15 éve is már 5 hektáron káposztáztunk, nem fejlődnék visszafele...
nem megsértve azt akinek ez előrelépés lenne...
Válasz #2124. hozzászólásra
Mondjuk valami ilyesmit, de semmiképpen nem 2 hektárt, inkább 100 hektár körül...
Válasz #2123. hozzászólásra
Te valami ilyesmit akarhatsz szerintem a 400 -500 m3 ki indulva .
Válasz #2122. hozzászólásra
20 méteres kútról locsolunk 2 hektárt dobbal , bár lehet neked az is kis kert.
Válasz #2121. hozzászólásra
Jó de én óránként 4-500 m3 vízben gondolkodok, szerintem egyik 12 méteres kút sem jó erre, mint írtam nem a kert locsolását akarom megvalósítani. Így kérem olyan írjon akinek ekkora mennyiségben van tapasztalata kút ügyben...
Válasz #2120. hozzászólásra
hát ez attól függ hol vagy, itt nálunk már egy 12 méter mély kut is ellát egy dobot
Van e itt olyan aki mostanában fúratott kutakat öntözés céljából, nem kis kerti kútra gondoltam hanem 100 méteres kutakra amikről öntözni lehet nagy teljesítménnyel? Milyen engedélyek szükségesek? Van e ilyenre támogatás? Hány kút kell egy komolyabb dob vagy lineár megtáplálásához?
Föl a fejjel mindenki....... kutak teli vannak...... lehet öntözni nem lesz itten idén se unnncsi a szezon.........
Válasz #2116. hozzászólásra
köszönöm
Válasz #2114. hozzászólásra
Éhes disznó.......................
Válasz #2115. hozzászólásra
Lazán !
Bár a korából kiindulva ez még vas cső, vert rendszerű lehet és lehet, hogy a szűrője már oda van. Itt felénk 90-es kutakkal is öntöznek 1 nagy dobbal folyamatosan.
Válasz #2113. hozzászólásra
na ez jó hír. ha a többi nincs nagyon elbafva akkor a tanya körüli 8ha-t lehetne vele öntözni?
Válasz #2113. hozzászólásra
Elértetted..... nem 16os hosszúságról van szó.........
Válasz #2112. hozzászólásra
Az kibaxott nagy !!!!