Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én eddig a Hidrákat Honda VH 20-as szivattyúról üzelemtettem(max telj:500 liter,5 báron).25 méteres sugarú körben szépen dolgoztak.Egy Honda,egy Hidra,2 colos tűzoltó tömővel.Csak ha kiszámítom,akkor max 300 loiter nyomott,ami a kapacitáűs 60 %.Ha így lenne az új szivattyúnál is,akkor 720 liter nyomna,kevesebbet,mint a három Honda.
Hárommal!Az öntöző szivattyú nyomócsöve ágazna el (110-es)három felé,50mm tűzoltó tömlőkkel mennék tovább,mindegyik végére 1-1 Hidra.Csak nem tudom,hogy így mennyi a nyomásesés és a vízszállitás mennyivel csökken.
Nem kell ilyen elektrofúziós készülékekre költeni..
Van sima kpe cső hegesztő /sütő/.
Lehet venni sütőkarmantyúkat..Én így javítom.A vízvezeték szerelőknek általában van ilyen készülékük.Én is úgy kérem kölcsön..
Merre lax???Van egy ilyen cég hogy AKTÍV KFT.Ők 24órára ingyen kölcsönadják,de biztos lehet bérelni is olyan helyen ahol szerszámok bérelhetőek..
Van nekem is 3darab szektoros hidrám...110es kutrol tud 3darabot a 14es fúvókával..ezt olyan max 4,5báron nyomom..4,5báron már szépen megy...Csatornából szerintem 5menne 14es fúvókával a Te szivattyúddal.....Mondjuk az én szivattyúm az nagy,de sajnos nem tudom kihasználni mert nem tud több vizet a kút..
14es fúvókával 4,5báron ha nincs elétekerve a porlasztó csavar tud 48métert átmérőbe..
Hány szórófejjel szeretnél öntözni???
Vicces, de 150ft-os pillanatragasztóval beragasztottam. Volt egy kb 1,5cm hosszú repedés keresztben amibe egy 10ft os belefért. Traktorbelsőből vágtam egy foltot, alaposan megtisztítottam a foltot-csövet, jól körbekentem ráraktam, majd rongyal alaposan körbetekertem és bálamadzaggal rákötöttem. Nyomás alatt egy csepp víz nem jön ki. Nem tudom meddig lesz így jó, nem végleges megoldás de pillanatnyilag működik, csak leírtam hátha valakinek jól jön a tipp ha hirtelen kell megoldani.
Köszönöm a jószándékod!
Szóval: egy 1200 literes DIGÉP bronzlapátos szivattyút építenek össze nekem egy Opel Vectra 1700 Isuzu diesel motorral.110-es a szívócső,a nyomócső három felé (egyenként 50 mm átmérőjű) ágazik.8 bárt tud max a szivattyú,arra lennék kíváncsi,hogy a három elágazáson kb mennyi vizet tudna továbbítani és mondjuk a szivattyútól 200 méterre lévő szórófejekhez milyen nyomáson érkezne a víz.Hidra szórófejeim vannak,16 mm átmérővel(de lehetne 14,vagy 12 is!).Ha a szórófejekhez 4 bár nyomáson érkezik,az már jó,és ha összesen 900 litert produkál,az is.Szerinted tudja ezt produkálni?
,,hanem fekvése, és a föld alatti talajszerkezete"
Amit írtál az jó nagy hülyeség.
1. A talaj definíciója: a földkéreg legfelső, laza, termékeny rétege.
2. A fenti definícióból adódóan ,,föld alatti talajszerkezete" értelmezhetetlen ökörség, amit írtál.
Én inkább azt mondanám, hogy a csatornák ott vannak, ahol szükség van a vízelvezetésre és ahol a víz is kvázi ,,szeretne" menni, tehát a terep alacsonyabb fekvésű részén.
Másik topikban már írtam, hogy még 2010 őszén kértem a törlésemet a tagok közül, mert megláttam, hogy kik ezek. Hiába van jobb szándékuk, mint az előző bandának, ha hülyék.
Tévedsz nem csak a jó földeknél van csatorna, településünk földjeinek átlaga 14 ak/ha szerinted az jó?????? Soha nem a föld minősége határozza meg hogy van-e öntözési lehetőség, hanem fekvése, és a föld alatti talajszerkezete!!
Válasz #1802. hozzászólásra
Most esett le, hogy ,,az elmúlt nyolc év" akar lenni, de a Zebutól kezdve a fene tudja, hogy mk jutottak először eszembe. Egyébként ha tényleg elengedték a vízdíjat (nem tudom), akkor az mit változtat és mitől faszább gyerekek, ha gallyra tették az országot. Egy a biztos. Én olyan szelekciót csinálnék köztük, hogy az igazi (gerinc)törzsfejlődést én idézném elő, de úgyis mondhatnám, hogy mintegy spanyol náthaként szuperszelekciót végeznék azon a pár ezer senkiházin, akik tönkreteszik 10 millió Zember sorsát.
Volt onnan vagy 12 éve favevőm, aki akkor bérelte a fűrészüzemet. Egy nyíregyházi Holp nevű .... kölyök jól átverte. Engem ugyan kifizetett, elvitette oda feldolgoztatni a fát, de attól a szerencsétlentől hitelbe vitte el a kész anyagot és nem fizette ki. Mi van azóta az emberrel?
Válasz #1790. hozzászólásra
Ugyanezt a nesze semmi fogd meg jól akciót csinálják, mint mindennel. Minimális rétegnek megoldja a gondját, de a többségnek nem. Ugyanezt csinálják két éve mindennel. Kezdve a bűnözés felszámolásától, a felsőoktatási nyelvvizsga amnesztián át a devizahitelesekkel. Mindenütt csak a lózungok és az igazi problémamegoldás elmarad. De az a lényeg, hogy az agymosó tévében jó riportot lehessen csinálni. Egyébként hol vannak folyók, csatornák? Pont ott, ahol a legjobb minőségűek a földek, tehát még nagyobb versenyelőnye lesz a jó földön gazdálkodóknak és már nem csak az alapból sokszoros termésátlag miatt, hanem öntözéssel még ennek fokozása miatt is. Ja és a vizigizidíjat továbbra is fizeti a homoki szikkadékon gazdálkodó is és a tisztított csatornákból meg öntöznek a 30-40 koronás földeken. Szóval elzavarnám azt a sok idiótát a döntéshozatalból az biztos.
Nekem nem jön rosszul jövőre. Itt folyik a Kapos a föld végében. Ha egyszerűbb lesz engedélyt kérni, akkor érdemes lesz benzines szivattyút, meg vízágyút vennem.
tisztelt fórumtársak:gyorsban érdekelne egy korrekt állapotu,nagytudásu katonai diesel aggregátor,ami elviszi a 3x20 ampert(5.5kw-os mélybuvár)max 500.000ft-ig.06302210247,vagy ohegyigabor@freemail.hu email cimre,bö egy hetem van a dologra,lehetőleg csepel vagy orosz diesel(jumz)érdekelne.
A oszlop: fúvóka átm.
B oszlop: fúvókánál kilépő nyomás
C : víz sugara méterben
D: Víz átmérő 80%-on az átfedések miatt
E: Liter/perc, Liter/óra, m3/óra
F: beöntözhető terület azzal a dobbal és fúvókával, nyomással.
Magyarán tudsz 100m-re öntözi szabad/felszíni vízkivételel, ha van kellő vízmennyiséged és megfelelő szivattyúd de kútról nem hiszem, hogy van elég víz.
4673 hozzászólás
Válasz #1820. hozzászólásra
Én eddig a Hidrákat Honda VH 20-as szivattyúról üzelemtettem(max telj:500 liter,5 báron).25 méteres sugarú körben szépen dolgoztak.Egy Honda,egy Hidra,2 colos tűzoltó tömővel.Csak ha kiszámítom,akkor max 300 loiter nyomott,ami a kapacitáűs 60 %.Ha így lenne az új szivattyúnál is,akkor 720 liter nyomna,kevesebbet,mint a három Honda.
Válasz #1820. hozzászólásra
Hárommal!Az öntöző szivattyú nyomócsöve ágazna el (110-es)három felé,50mm tűzoltó tömlőkkel mennék tovább,mindegyik végére 1-1 Hidra.Csak nem tudom,hogy így mennyi a nyomásesés és a vízszállitás mennyivel csökken.
Válasz #1813. hozzászólásra
Nem kell ilyen elektrofúziós készülékekre költeni..
Van sima kpe cső hegesztő /sütő/.
Lehet venni sütőkarmantyúkat..Én így javítom.A vízvezeték szerelőknek általában van ilyen készülékük.Én is úgy kérem kölcsön..
Merre lax???Van egy ilyen cég hogy AKTÍV KFT.Ők 24órára ingyen kölcsönadják,de biztos lehet bérelni is olyan helyen ahol szerszámok bérelhetőek..
Válasz #1816. hozzászólásra
Van nekem is 3darab szektoros hidrám...110es kutrol tud 3darabot a 14es fúvókával..ezt olyan max 4,5báron nyomom..4,5báron már szépen megy...Csatornából szerintem 5menne 14es fúvókával a Te szivattyúddal.....Mondjuk az én szivattyúm az nagy,de sajnos nem tudom kihasználni mert nem tud több vizet a kút..
14es fúvókával 4,5báron ha nincs elétekerve a porlasztó csavar tud 48métert átmérőbe..
Hány szórófejjel szeretnél öntözni???
Válasz #1818. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Vicces, de 150ft-os pillanatragasztóval beragasztottam. Volt egy kb 1,5cm hosszú repedés keresztben amibe egy 10ft os belefért. Traktorbelsőből vágtam egy foltot, alaposan megtisztítottam a foltot-csövet, jól körbekentem ráraktam, majd rongyal alaposan körbetekertem és bálamadzaggal rákötöttem. Nyomás alatt egy csepp víz nem jön ki. Nem tudom meddig lesz így jó, nem végleges megoldás de pillanatnyilag működik, csak leírtam hátha valakinek jól jön a tipp ha hirtelen kell megoldani.
Válasz #1815. hozzászólásra
Fűtőszálas (elektrofúziós) hegesztőgépek
Elfelejtettem megjegyezni:a vizet önzötő csatornából nyerném,nem kútból!
Válasz #1812. hozzászólásra
Köszönöm a jószándékod!
Szóval: egy 1200 literes DIGÉP bronzlapátos szivattyút építenek össze nekem egy Opel Vectra 1700 Isuzu diesel motorral.110-es a szívócső,a nyomócső három felé (egyenként 50 mm átmérőjű) ágazik.8 bárt tud max a szivattyú,arra lennék kíváncsi,hogy a három elágazáson kb mennyi vizet tudna továbbítani és mondjuk a szivattyútól 200 méterre lévő szórófejekhez milyen nyomáson érkezne a víz.Hidra szórófejeim vannak,16 mm átmérővel(de lehetne 14,vagy 12 is!).Ha a szórófejekhez 4 bár nyomáson érkezik,az már jó,és ha összesen 900 litert produkál,az is.Szerinted tudja ezt produkálni?
Hogyne!Valami elektrodiffúziós muffal.Itt egy kolegának csinálták.
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
pl.
kivágod..........
fölmelegited sablonnal a kant..........
a nőstényt......
összetolod.......
de ehhez profi, kant és nősténytmelegitőösszetoló csávót köll szerezni aki ezt megoldja
Létezik valamilyen megoldás locsolódobon lévő tömlő javítására?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Igen zsékó???
Várom a kérdésed..Annyira nem értek hozzá de fúrtam már kutat,meg sokféle öntözési technikát is kipróbáltam..Talán took segíteni..
Válasz #1798. hozzászólásra
Hogy van,de a valóságba nem kap senki.
Válasz #1808. hozzászólásra
Aha! Na csak azér, mer itt a csúcs is 12 körül van.
Válasz #1805. hozzászólásra
,,hanem fekvése, és a föld alatti talajszerkezete"
Amit írtál az jó nagy hülyeség.
1. A talaj definíciója: a földkéreg legfelső, laza, termékeny rétege.
2. A fenti definícióból adódóan ,,föld alatti talajszerkezete" értelmezhetetlen ökörség, amit írtál.
Én inkább azt mondanám, hogy a csatornák ott vannak, ahol szükség van a vízelvezetésre és ahol a víz is kvázi ,,szeretne" menni, tehát a terep alacsonyabb fekvésű részén.
Válasz #1807. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Olvassál körültekintőbben, vagy még egyszer!!! Nem azt írtam hogy mind 14 ak ,csak az átlag!!!! Van ám itt is futó sívó homok is!!
Válasz #1805. hozzászólásra
Na szóval buckatetőn még nem láttam csatornát. Összetenném a kezem, ha 14 koronás földön gazdálkodhatnék.
Válasz #1804. hozzászólásra
Másik topikban már írtam, hogy még 2010 őszén kértem a törlésemet a tagok közül, mert megláttam, hogy kik ezek. Hiába van jobb szándékuk, mint az előző bandának, ha hülyék.
Válasz #1794. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Tévedsz nem csak a jó földeknél van csatorna, településünk földjeinek átlaga 14 ak/ha szerinted az jó?????? Soha nem a föld minősége határozza meg hogy van-e öntözési lehetőség, hanem fekvése, és a föld alatti talajszerkezete!!
Válasz #1803. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Régebben te is nagy fideszes voltál,csak nem kiábrándultál belőlük
Válasz #1802. hozzászólásra
Most esett le, hogy ,,az elmúlt nyolc év" akar lenni, de a Zebutól kezdve a fene tudja, hogy mk jutottak először eszembe. Egyébként ha tényleg elengedték a vízdíjat (nem tudom), akkor az mit változtat és mitől faszább gyerekek, ha gallyra tették az országot. Egy a biztos. Én olyan szelekciót csinálnék köztük, hogy az igazi (gerinc)törzsfejlődést én idézném elő, de úgyis mondhatnám, hogy mintegy spanyol náthaként szuperszelekciót végeznék azon a pár ezer senkiházin, akik tönkreteszik 10 millió Zember sorsát.
Válasz #1801. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Kérd meg Arest Ő biztos "le fordítja" neked...
Válasz #1800. hozzászólásra
Ez a beírás mit jelent? Nem érteni csimpányoszul...
Válasz #1789. hozzászólásra
"Zemútnyócév" meg elengedte a vízdíjat aszályban..................ki a faxább gyerek !!!!?????
Válasz #1797. hozzászólásra
Azt nem tudom, de fűrészüzem már régesrég nincs.
Válasz #1796. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Lehetne sorolni.
Az mi? Vagy ép ez a kérdés?
Válasz #1795. hozzászólásra
Volt onnan vagy 12 éve favevőm, aki akkor bérelte a fűrészüzemet. Egy nyíregyházi Holp nevű .... kölyök jól átverte. Engem ugyan kifizetett, elvitette oda feldolgoztatni a fát, de attól a szerencsétlentől hitelbe vitte el a kész anyagot és nem fizette ki. Mi van azóta az emberrel?
Moderálta: (3932) 2013-10-25 16:20:45
Válasz #1794. hozzászólásra
Gazda széchenyi kártya.
Válasz #1793. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Tolna déli része, Döbrököz.
Ugyanezt a nesze semmi fogd meg jól akciót csinálják, mint mindennel. Minimális rétegnek megoldja a gondját, de a többségnek nem. Ugyanezt csinálják két éve mindennel. Kezdve a bűnözés felszámolásától, a felsőoktatási nyelvvizsga amnesztián át a devizahitelesekkel. Mindenütt csak a lózungok és az igazi problémamegoldás elmarad. De az a lényeg, hogy az agymosó tévében jó riportot lehessen csinálni. Egyébként hol vannak folyók, csatornák? Pont ott, ahol a legjobb minőségűek a földek, tehát még nagyobb versenyelőnye lesz a jó földön gazdálkodóknak és már nem csak az alapból sokszoros termésátlag miatt, hanem öntözéssel még ennek fokozása miatt is. Ja és a vizigizidíjat továbbra is fizeti a homoki szikkadékon gazdálkodó is és a tisztított csatornákból meg öntöznek a 30-40 koronás földeken. Szóval elzavarnám azt a sok idiótát a döntéshozatalból az biztos.
Válasz #1791. hozzászólásra
Merre vagy földi?? Én is Somogyból vagyok...de nálam a Koppány folyik..
A kútról kellene tényleg beszélni,mert felénk is csak ez jöhet szóba...de persze erről szó sincs,meg nem is lesz...
Nekem nem jön rosszul jövőre. Itt folyik a Kapos a föld végében. Ha egyszerűbb lesz engedélyt kérni, akkor érdemes lesz benzines szivattyút, meg vízágyút vennem.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nemigen.A kutakról kellene tárgyalni.
Válasz az aszályra - Könnyebben öntözhetnek a kisebb gazdaságok
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Valasz-az-aszalyra-Konnyebben-ontozhetnek-a-kisebb-gazdasagok/20120827-19885/
Vajon lesz hatása?
Válasz #1784. hozzászólásra
Hát igen ezt mondom én is.....folyamatosan !!!! Azt az átkozott pénzt lehetne hasznosabban is felhasználni !
Válasz #1786. hozzászólásra
,de most hogy mondod mire lehetne használni lassan összeáll a fejemben a kép...és marad![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nekem van egy...M zárolt
tisztelt fórumtársak:gyorsban érdekelne egy korrekt állapotu,nagytudásu katonai diesel aggregátor,ami elviszi a 3x20 ampert(5.5kw-os mélybuvár)max 500.000ft-ig.06302210247,vagy ohegyigabor@freemail.hu email cimre,bö egy hetem van a dologra,lehetőleg csepel vagy orosz diesel(jumz)érdekelne.
tudjátok esetleg hogy hol lehet pályázni az öntöző rendszerre?
Válasz #1782. hozzászólásra
megtoldás van ahogy csak kívánja az ember szervezete hehe
Válasz #1777. hozzászólásra
Azt gondoltam.Van valami speckó álvány,vagy mindenki az elképzelései alapján összehoz egyet?
Válasz #1780. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
............hát, jó lassan minden bizonnyal, mert az 50 mm -es cső vizszállitása véges
Lenne egy kérdésem. malupés 190/50es dob 700L/4bar szivattyuval be tudna e huzni egy 40m-es konzolt?
Válasz #1778. hozzászólásra
12 órát ment egyfojtába.
Válasz #1775. hozzászólásra
Mindezt meddig birja?
Válasz #1776. hozzászólásra
2,5 m magas
Válasz #1775. hozzászólásra
Milyen vízágyú kell 2 méteres kukoricába??
2 db.63-as kút összekötve,2400 liter/prerces szivattyú szűkítve,1200 literre,és mtz 1000-es kardánnal bírja,kb fél gázon.Szóval 4 kút csodákra képes.Vélemény?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #1761. hozzászólásra
A oszlop: fúvóka átm.
B oszlop: fúvókánál kilépő nyomás
C : víz sugara méterben
D: Víz átmérő 80%-on az átfedések miatt
E: Liter/perc, Liter/óra, m3/óra
F: beöntözhető terület azzal a dobbal és fúvókával, nyomással.
Magyarán tudsz 100m-re öntözi szabad/felszíni vízkivételel, ha van kellő vízmennyiséged és megfelelő szivattyúd de kútról nem hiszem, hogy van elég víz.