Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak traktor. Ennyi vizet egy 5-600 literes Hondával nem tudsz rendesen mozgatni.1,6 bar meg nem lesz elég ,hogy megmozdítsa a 300 méter kihúzott csövet vízzel teli.(bár nem tudom milyen dob).
Én igyekeznék a 2.5-4 bart elérni minimum. szivattyút pedig inkább 750-1000 literest keresnék.
A Cadoppi-kat javasolnám. Felénk szinte mindenki ezt használja.
Üdv Mindenkinek. Az utóbbi két hétben több időt töltöttem a dobokkal mint itthon, most kicsit pihenek,ma éjjel nincs öntözés.Így is öt hektár kukoricám kiégett, vízhiány miatt.:)
Üdv mindenkinek.
Egy 75/350-es dob működtetéséhez milyen szivattyú volna az optimális. 10m magasra és 300m távolságra van a föld a tavacskától a föld 300m hószú így 600m az össz. távolság és 10m a szintkülönbség.
Traktor vagy, kisebb benzinmotor hajtású szivattyú?
Mely volna a jobb?
2oo m3 víz az gyakorlatilag egy 20m*10m-es kráter...és ha csak 5 mm-ert adok ki, akkor elég 4 hektárra...pár mm sokszor életmentő lehet...van mit szörmézni az biztos..:D
nem egyszerre volna mind locsolva meg nem minden évben volna mindbe kukorica!
ha mindet kellene locsolni akkor azt már márciusba el kellene kezdenem meg Paksot mellém telepíteni
már azon is gondoltam most hirtelen hogy ha nincs elég víz felénk 1 fúrt kútba akkor kisebb költség volna árasztásos módszert választani. Nem tudom hogy annak mennyire örülne a kukorica?
Nem húzok én már semmit..Vettem 3nagy szórófejet,azokkal nyomom.Le vannak fektetve a csövek..A szórófejek 14-16os fúvókával mennek..Úgy telepítek hogy 5sima egy szórós.így 45-50méteres sávot öntözök..Hogy miért hanyagolom a dobot???Mert sokkal nagyobb nyomáson kell nyomnom így a szivattyú is sokkal többet eszik..
húú most fejből nembiztos hogy tudok pontos számokat mondani de megpróbálok
6,5 ha : 340*190
4,5 ha : 320*140
3,5 ha : 270*130
de ez mondom sacc!
meg egyszerre csak 1 táblát szeretnék locsolni és mondjuk ha az egyik táblán végzek a locsolással akkor telepíteném át a másikra a dobot! A kutat meg a 3 föld végébe fúratnám!
legjobb lenne ha lenne jól vized, mondom nem mélyen......
meg áramod ......
akkor 1 500 körüli búvár ami ad megfelelő nyomást ...... megoldana 15ha szántóföldi növényt nagy vonalakban
az olyan 400000 körül mozog..........
+ a csövek kábelok............szirszarok
1dob, tömlők, csövek rogyásig.........
Én is hasonló helyzetben vagyok...de arra gondoltam, hogy a fúrt kútból egy puffertárolóba gyűjtöm a vizet és mindig csak annyit nyomok bele amit kiadok 1 nap....földmunkagép és tófólia kérdése az egész...
Én is hasonló helyzetben vagyok...de arra gondoltam, hogy a fúrt kútból egy puffertárolóba gyűjtöm a vizet és mindig csak annyit nyomok bele amit kiadok 1 nap....földmunkagép és tófólia kérdése az egész...
nem az idein gondolkodok hanem a jövő éveken mert én a következő évekre se gondolom hogy több csapadék lenne és ez ellen kéne valamit tenni.
Gondoltam hogy ilyen vízkilátás mellett sokba kerül de lassan odáig érek a gondolattal hogy valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább és ez előbb-utóbb úgy is visszahozná az árát!
ez igy semmi biztató hallod
ha 1 400 500 litert lehetne percenként szippantani pár méterről akkor lehetne 1 dobban gondolkodni.......
mélyről meg fölhozni megmég nyomást is csinálni......
azok 100ezrek.......
gondolom nem az idei sülő kukorica megmentésén agyalsz most e?
Sóderbánya nincs de a régi kifolyós kutak kb 160-170 métr mélyen voltak fúrva.
A tanyában a kút az 67 méteren van nemtom az mit tudna vízmennyiségileg de azt ilyenre nem tudom kipróbálni mert
nagyon kicsi átmérővel lett fúrva azt hiszem 40-es
4672 hozzászólás
Válasz #1570. hozzászólásra
PP67es
1450-2000 kg
6atmoszféra
Válasz #1569. hozzászólásra
Ennek mik a paraméterei?
Üdvözlet Hölgyek/Urak!
Tudna valaki műszaki paramétereket adni a 63-as csővel szerelt sygma öntöződobról?
Nyomásigény, súly, stb.
Az elmúlt pár napi elfoglaltság
Válasz #1567. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
egy 6bár az.......... nem 1,6bár no
Válasz #1558. hozzászólásra
Csak traktor. Ennyi vizet egy 5-600 literes Hondával nem tudsz rendesen mozgatni.1,6 bar meg nem lesz elég ,hogy megmozdítsa a 300 méter kihúzott csövet vízzel teli.(bár nem tudom milyen dob).
Én igyekeznék a 2.5-4 bart elérni minimum. szivattyút pedig inkább 750-1000 literest keresnék.
A Cadoppi-kat javasolnám. Felénk szinte mindenki ezt használja.
Válasz #1565. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
én nemtom az mennyit ad
Válasz #1564. hozzászólásra
Ehhez akkor elegendő a Honda tipusu szivatyu is?
Válasz #1558. hozzászólásra
500 600 ... litert tudjon mondjuk
dobon meg legyen 1 6 bár mondjuk
sacc ilyesmi
Válasz #1562. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Felétek mindig is volt...ha nem esett akkor meg gazda árasztotta el könnyeivel a határt,annyit sírt rít mindig
Válasz #1559. hozzászólásra Sajnálom! Erre most jól jön az eső--szépen van!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
10 hektárt.
Válasz #1559. hozzászólásra
És mennyit öntöztél meg?
Üdv Mindenkinek. Az utóbbi két hétben több időt töltöttem a dobokkal mint itthon, most kicsit pihenek,ma éjjel nincs öntözés.Így is öt hektár kukoricám kiégett, vízhiány miatt.:)![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Üdv mindenkinek.
Egy 75/350-es dob működtetéséhez milyen szivattyú volna az optimális. 10m magasra és 300m távolságra van a föld a tavacskától a föld 300m hószú így 600m az össz. távolság és 10m a szintkülönbség.
Traktor vagy, kisebb benzinmotor hajtású szivattyú?
Mely volna a jobb?
Itt találtam egy tanulmányt öntözésről:
"Az EU-s pályázatok csapdái a területi vízgazdálkodásban" címmel". Kattints erre a linkre.
Válasz #1531. hozzászólásra
2oo m3 víz az gyakorlatilag egy 20m*10m-es kráter...és ha csak 5 mm-ert adok ki, akkor elég 4 hektárra...pár mm sokszor életmentő lehet...van mit szörmézni az biztos..:D
Válasz #1552. hozzászólásra
Érdekes öntözés paprikaföldön
Válasz #1553. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem egyszerre volna mind locsolva meg nem minden évben volna mindbe kukorica!
ha mindet kellene locsolni akkor azt már márciusba el kellene kezdenem meg Paksot mellém telepíteni
Válasz #1551. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
örülne há
15áron
denem 15HHHHHHHáron
föld is pont jól lejt mi ?
http://szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-nap-kepe-ilyen-ontozorendszert-meg-nem-latott-450915
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
már azon is gondoltam most hirtelen hogy ha nincs elég víz felénk 1 fúrt kútba akkor kisebb költség volna árasztásos módszert választani. Nem tudom hogy annak mennyire örülne a kukorica?![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1549. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
bezony
Válasz #1548. hozzászólásra
A szórófejeknek elég 4,5bar..Öntöződob 7-8baron ment.
Válasz #1545. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
aha
Válasz #1546. hozzászólásra
A dunától vannak a kútjaim 1-2kilóméterre..Itt van vízhozam.20-30méter között vannak a kutak..
Válasz #1543. hozzászólásra
és milyen mélységben van felétek ilyen kút ami ekkora vízmennyiséget tud?
Válasz #1544. hozzászólásra
Nem húzok én már semmit..Vettem 3nagy szórófejet,azokkal nyomom.Le vannak fektetve a csövek..A szórófejek 14-16os fúvókával mennek..Úgy telepítek hogy 5sima egy szórós.így 45-50méteres sávot öntözök..Hogy miért hanyagolom a dobot???Mert sokkal nagyobb nyomáson kell nyomnom így a szivattyú is sokkal többet eszik..
Válasz #1543. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
tehát 1 behuzatás hány óra meg hány liter?
Válasz #1541. hozzászólásra
5litert fogyaszt a piros technika..110es kutakról szívom a vizet,egy van ami egy 110es és 63mas összekötve..
Válasz #1539. hozzászólásra
húú most fejből nembiztos hogy tudok pontos számokat mondani de megpróbálok
6,5 ha : 340*190
4,5 ha : 320*140
3,5 ha : 270*130
de ez mondom sacc!
meg egyszerre csak 1 táblát szeretnék locsolni és mondjuk ha az egyik táblán végzek a locsolással akkor telepíteném át a másikra a dobot! A kutat meg a 3 föld végébe fúratnám!
Válasz #1540. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
mennyi literrel öntözöd be azt amit beöntözöl?
Válasz #1536. hozzászólásra
Hát én még nem hallottam róla,de ha van hívjál fel lécci..
Válasz #1537. hozzászólásra
méretei mik a fődeknek hossz........ hm?
szerinted én nem?![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1535. hozzászólásra
Válasz #1533. hozzászólásra
olyan nincs ami elvisz pár dobot?
Válasz #1534. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
nemcsak gondolok
BAZmeg má azokkal is ámodok lassan ----------
Válasz #1532. hozzászólásra
csőbúvárra gondolsz?
Talán a legjobb egy nagy víztároló amit egy szélenergiával vagy napenergiával működő kis szivattyú mindig telenyom..
Válasz #1530. hozzászólásra
legjobb lenne ha lenne jól vized, mondom nem mélyen......
meg áramod ......
akkor 1 500 körüli búvár ami ad megfelelő nyomást ...... megoldana 15ha szántóföldi növényt nagy vonalakban
az olyan 400000 körül mozog..........
+ a csövek kábelok............szirszarok
1dob, tömlők, csövek rogyásig.........
szóval van vele mit szőrmézni..........
Válasz #1530. hozzászólásra
1ha ra 20mili az 200köb
tovább meg számolj ahogy akarsz
Válasz #1529. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
nem rossz ötlet csak kérdés mennyi víz kellene mondjuk egy 6.5 hektáros öntözéséhez egyszerre és ahhoz akkor mekkora víztároló kéne?
Válasz #1516. hozzászólásra
Válasz #1526. hozzászólásra
nem az idein gondolkodok hanem a jövő éveken mert én a következő évekre se gondolom hogy több csapadék lenne és ez ellen kéne valamit tenni.
Gondoltam hogy ilyen vízkilátás mellett sokba kerül de lassan odáig érek a gondolattal hogy valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább és ez előbb-utóbb úgy is visszahozná az árát!
Válasz #1525. hozzászólásra
ez igy semmi biztató hallod
ha 1 400 500 litert lehetne percenként szippantani pár méterről akkor lehetne 1 dobban gondolkodni.......
mélyről meg fölhozni megmég nyomást is csinálni......
azok 100ezrek.......
gondolom nem az idei sülő kukorica megmentésén agyalsz most e?
Válasz #1523. hozzászólásra
Sóderbánya nincs de a régi kifolyós kutak kb 160-170 métr mélyen voltak fúrva.
A tanyában a kút az 67 méteren van nemtom az mit tudna vízmennyiségileg de azt ilyenre nem tudom kipróbálni mert
nagyon kicsi átmérővel lett fúrva azt hiszem 40-es
Válasz #1522. hozzászólásra
Ilyen nagyban nem de itt régen kifolyós kútak is voltak szóval szerintem ha kellő mélységbe lemennénk a fúrással akkor volna víz
Igen megoldható a dolog, de ez függ a terület alatt lévő vízadó rétegtől és a víz mélységétől!
Vannak felétek sóderbányák?