Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk van egy toldás rajta és az ugy néz ki hogy szerintem egy toldókarmantyú és bele van ragasztva a cső.
Mert vagy 5 mm falvastagságú a karmantyú és melegítés nyomok nincsenek rajta.
Hát sok okosat nem tudok írni mert én más technikával locsolok ( alu cső Tisza2 szóró 2 ha + 2ha egy 50es dobbal). Az biztos hogy csőkút abba búvárt bele és nagy dob kell mert ugye 450m a föld rövidebb oldala. 90es vagy 110es dob azon van csak ennyi cső. Ha meg zöldségezel a kuki helyett akkor meg a dobra teszel konzolt. Akinek van ekkora dobja majd megírja mennyi víz és nyomás kell neki hogy szépen dolgozzon abból ki lehet majd agyalni milyen kút és milyen szivattyú kell ja és persze hány amper az áram szolgáltatótól.
Eszméletlen módon issza a száraz talaj az öntöző vizet!!! Van aki egy nagyobb területről haza sem viszi a felszerelését hanem mihelyst végez kezdi előröl!! Söt ma láttam olyat is aki már a napraforgóját öntözi!! És olyat is akinek már most keményen döglődik a naprája a höségtöl!!!!
Szia, Kecskemét mellett vagyok. Elsősorban kukoricát kellene öntözni, de később bármi lehet(pl zöldség). Esetleg tudsz tanácsolni valamit? Anyagiak- az mindig a legkevesebb. Pl hány kút kellene, milyen teljesítményű szivattyúkkal, melyik öntöző dobot érdemes (elsősorban használt), hány dobbal ,konzollal lehet lefedni a területet. Mekkora áramot igényeljek a Démász-tól. Vízágyú, vagy konzol?
Köszi hogy dobtál fel képet a berendezésről, van most egy új szerzeményem az is LEO tipusú 1.5KW 180l/p 5.1bár, vélemyényed szerint ebből kettő elbírná az 50es Forrás dobot
Azért nálunk szerintem nem annyira rossz a helyzet 6-7 m mélyről locsolunk meg van 1-2 gazda aki krumplizik és csak locsolnak valamiből a homokon is Lehet majd fel kell velük venni a kapcsolatot
Homokon kb milyen teljesítményű kutat lehetne fúratni ésszerű keretek között (nem baromi drágán)?? Vagy ez nagyon területfüggő?? A tisza itt van 3-4 km.en belül de egy kicsit magasabban van ez a terület nem tudom ez mennyit számít
Mi most öntözük a lovagot!!! Adunk neki böven ha már szomjas..Mert aratás utánig ki kellene birnia valahogy..Első napunk az öntözésben.. de máris meg untam.. Kibb sok macerával jár pláne ilyen ócska felszerelésel mint a mienk.. Ja és én leszek az éjszakás is..
Tudna nekem segíteni valaki! Van egy olasz kétlépcsős szivattyúm, és ezek az olaszok fura szerzetek, mert ráteszik az adattáblát a szivattyúra, de nem töltik ki. Helyette ütnek rá egy kódot, ez alapján minden adatot te keress ki, csak honét?
Megtudná mondani nekem valaki ez a kód milyen paramétereket takar?
mivel árulom mindenki ezt kérdi, én meg lesek bután mert nem tudom.
előre is köszönöm
Nálunk sekély 30-50m-es 110-es kut van kb 250-300l vizet ad percenként.63as malupe dobot simán ellátja.14-16-os fuvokáju vizágyu 50-60 sor kukoricát betakar 180 fokba.Olasz szivattyut hajt 550-es mtz full gázon.7-8bar nyomáson megy a randszer,csak ugy recseg az ágyu.
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy mekkora nyomáson érdemes üzemeltetni az öntöződobot hogy hatékony,takarékos is legyen a szivattyu. Nemrég vettem és kezdő vagyok. A próbán 9.5- 12 bar között öntöztünk. 110/400 as a dob.
Sziasztok!
Öntözéssel kapcsolatban: van egy táblám, amelyik 750m hosszú és 420m széles. Ennek az öntözését kellene megoldani. Magasfeszültség van a közelben, csatorna nincs, csak fúrott kút jöhet szóba ki mit ajánl hogyan lehetne(érdemes ) megoldani. Zöldfülű vagyok a témában, öntözési tapasztalatom és felszerelésem sincs.
4646 hozzászólás
Válasz #1495. hozzászólásra
idegekkel má nem
legjobb lesz má csak vigyorogni minda fakutya
Válasz #1494. hozzászólásra
Nagyon vágod a témát,birjátok még ?
Válasz #1449. hozzászólásra
50 mes fogású öntözőcuccal a 8 állás ......
amarra forgatva megint.......
400m es dobbal....
16 állás
ha kettő dob .....akkor csak 8
Válasz #1491. hozzászólásra
Elektródfúziós muffal lehet egy ilyen muff 90-es csőre úgy tízezer körül van de kel egy szaki és hozzá való trafó.
Válasz #1491. hozzászólásra
Nekünk van egy toldás rajta és az ugy néz ki hogy szerintem egy toldókarmantyú és bele van ragasztva a cső.
Mert vagy 5 mm falvastagságú a karmantyú és melegítés nyomok nincsenek rajta.
Öntöző dobon lévő cső hogyan toldható???
Válasz #1470. hozzászólásra
Hát sok okosat nem tudok írni mert én más technikával locsolok ( alu cső Tisza2 szóró 2 ha + 2ha egy 50es dobbal). Az biztos hogy csőkút abba búvárt bele és nagy dob kell mert ugye 450m a föld rövidebb oldala. 90es vagy 110es dob azon van csak ennyi cső. Ha meg zöldségezel a kuki helyett akkor meg a dobra teszel konzolt. Akinek van ekkora dobja majd megírja mennyi víz és nyomás kell neki hogy szépen dolgozzon abból ki lehet majd agyalni milyen kút és milyen szivattyú kell ja és persze hány amper az áram szolgáltatótól.
20 Ft-os burgonyáért megéri locsolni???
Burgonya öntözéshttp://www.youtube.com/watch?v=uaEvpo7A_o0&feature=youtu.be
Válasz #1485. hozzászólásra
Szevasz! köszi tudok róla,de ezt most ki kell hagyjam.
Válasz #1483. hozzászólásra
Hy !
Ezt ajánlom figyelmedbe !
http://www.kite.hu/index.php?page=1561
Válasz #1478. hozzászólásra
Lehet jobban járná ha most ezen a képen kukorica sorolna..
Válasz #1480. hozzászólásra
Minnél jobban itatod annál többet pocsékol( párologtat),ezt az öntözést is megfogod unni ,mint a LEX-ust
örülj neki h. ezt az élményteli tapasztalat csak most vágódott be az életedbe
gondolj bele 1 20éve csak kezdenéd előrő előrő előrő..........
én épp végeztem a paprikával, most kezdhetem elölről...
Eszméletlen módon issza a száraz talaj az öntöző vizet!!! Van aki egy nagyobb területről haza sem viszi a felszerelését hanem mihelyst végez kezdi előröl!! Söt ma láttam olyat is aki már a napraforgóját öntözi!! És olyat is akinek már most keményen döglődik a naprája a höségtöl!!!!
szórófej állványt honnan, milyet érdemes? 1" csatlakozású kellene.
Alighanem látszik a távolban a 2 konzol meg az 1 ágyú, készülünk a pokoli hőségre
Válasz #1476. hozzászólásra
Mire vállal? Hogy a cső nem roppan össze magától, vagy mire?
Nekem egy látrányi ürge fúrta, 8eFt/m kompletten.
Válasz #1475. hozzászólásra
az biztos de garanciát vállal.
Válasz #1471. hozzászólásra
Jaja tudom ha mindenigaz Losoncynak hívják De ugy hallani hogy elég drágán dolgoznak
Válasz #1473. hozzászólásra
Most komolyan öntöződ? Patak van nálatok vagy valami kút?
Most ázik a kis dkc 5007!!!! Van ahol ki nyomta a 3 csö kezdeményt!! Jó lenne már egyszer ha ki is nevelné!!
Válasz #1467. hozzászólásra
Köszi, így már értem, azt hittem 180L/p mellett tud 5 bárt, az már forradalom lenne.
Válasz #1461. hozzászólásra
Lakiteleken van egy csóka platós UAZ a paripája mindig tele van csővel a gép ill aggregátort húz. nagyon profi keresd meg.
Válasz #1464. hozzászólásra
Szia, Kecskemét mellett vagyok. Elsősorban kukoricát kellene öntözni, de később bármi lehet(pl zöldség). Esetleg tudsz tanácsolni valamit? Anyagiak- az mindig a legkevesebb. Pl hány kút kellene, milyen teljesítményű szivattyúkkal, melyik öntöző dobot érdemes (elsősorban használt), hány dobbal ,konzollal lehet lefedni a területet. Mekkora áramot igényeljek a Démász-tól. Vízágyú, vagy konzol?
Válasz #1466. hozzászólásra
LEO ljwm 180/51, így keress rá
Válasz #1465. hozzászólásra
1,5kw-os szivattyú 180L/p-et tud??? Melyik típus ez??
Válasz #1448. hozzászólásra
Köszi hogy dobtál fel képet a berendezésről, van most egy új szerzeményem az is LEO tipusú 1.5KW 180l/p 5.1bár, vélemyényed szerint ebből kettő elbírná az 50es Forrás dobot
Válasz #1463. hozzászólásra
Helyileg kb merre vagy az országban és mik az anyagi lehetőségek? Milyen növényt szeretnél öntözni?
Válasz #1449. hozzászólásra
Válasz #1461. hozzászólásra
Persze-persze, mindenképp beszélned kell velük, milyen a rétegződés, mennyire homokolnak a kutak, mennyi víz van a környékeden,stb.
Válasz #1460. hozzászólásra
Azért nálunk szerintem nem annyira rossz a helyzet 6-7 m mélyről locsolunk meg van 1-2 gazda aki krumplizik és csak locsolnak valamiből a homokon is Lehet majd fel kell velük venni a kapcsolatot
Válasz #1459. hozzászólásra
semennyit. tőlem itt van a Kapos 100m-re és 50m mély kút kellett, hogy megfelelő mennyiségű, tiszta víz legyen.
Homokon kb milyen teljesítményű kutat lehetne fúratni ésszerű keretek között (nem baromi drágán)?? Vagy ez nagyon területfüggő?? A tisza itt van 3-4 km.en belül de egy kicsit magasabban van ez a terület nem tudom ez mennyit számít
Mi most öntözük a lovagot!!! Adunk neki böven ha már szomjas..Mert aratás utánig ki kellene birnia valahogy..Első napunk az öntözésben.. de máris meg untam.. Kibb sok macerával jár pláne ilyen ócska felszerelésel mint a mienk.. Ja és én leszek az éjszakás is..
Válasz #1456. hozzászólásra
Nem ment fel a kép!
Tudna nekem segíteni valaki! Van egy olasz kétlépcsős szivattyúm, és ezek az olaszok fura szerzetek, mert ráteszik az adattáblát a szivattyúra, de nem töltik ki. Helyette ütnek rá egy kódot, ez alapján minden adatot te keress ki, csak honét?
Megtudná mondani nekem valaki ez a kód milyen paramétereket takar?
mivel árulom mindenki ezt kérdi, én meg lesek bután mert nem tudom.
előre is köszönöm
Van egy ékszijas hypro 5.5kw vilannymotorral kb 120-180l vizet tud nyomás nincs mérve de olyan 200 m-re 10-12 fuvokáju szorofej szépen locsol vele.
Válasz #1453. hozzászólásra
1 tank nitro kimegy 8-10 ora alatt.
Válasz #1452. hozzászólásra
Nálunk sekély 30-50m-es 110-es kut van kb 250-300l vizet ad percenként.63as malupe dobot simán ellátja.14-16-os fuvokáju vizágyu 50-60 sor kukoricát betakar 180 fokba.Olasz szivattyut hajt 550-es mtz full gázon.7-8bar nyomáson megy a randszer,csak ugy recseg az ágyu.
Hivatalosan sokba.Mezitláb olcsobb.
Mennyibe kerul egy kutfuras?
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy mekkora nyomáson érdemes üzemeltetni az öntöződobot hogy hatékony,takarékos is legyen a szivattyu. Nemrég vettem és kezdő vagyok. A próbán 9.5- 12 bar között öntöztünk. 110/400 as a dob.
Sziasztok!
Öntözéssel kapcsolatban: van egy táblám, amelyik 750m hosszú és 420m széles. Ennek az öntözését kellene megoldani. Magasfeszültség van a közelben, csatorna nincs, csak fúrott kút jöhet szóba ki mit ajánl hogyan lehetne(érdemes ) megoldani. Zöldfülű vagyok a témában, öntözési tapasztalatom és felszerelésem sincs.
Válasz #1447. hozzászólásra
Üdv!
Itt van a két szivattyú adattáblája:
A dob forras 50es de nem a gyári szórójával hanem ilyennel megy amit a 63asokon láttam.
Válasz #1440. hozzászólásra
Üdv!
Szabad kérdeznem milyen tipusú dobbal locsolsz? és a két 3fázisú szivattyúd hány kilowattos/DB és liter/p