Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem húzok én már semmit..Vettem 3nagy szórófejet,azokkal nyomom.Le vannak fektetve a csövek..A szórófejek 14-16os fúvókával mennek..Úgy telepítek hogy 5sima egy szórós.így 45-50méteres sávot öntözök..Hogy miért hanyagolom a dobot???Mert sokkal nagyobb nyomáson kell nyomnom így a szivattyú is sokkal többet eszik..
húú most fejből nembiztos hogy tudok pontos számokat mondani de megpróbálok
6,5 ha : 340*190
4,5 ha : 320*140
3,5 ha : 270*130
de ez mondom sacc!
meg egyszerre csak 1 táblát szeretnék locsolni és mondjuk ha az egyik táblán végzek a locsolással akkor telepíteném át a másikra a dobot! A kutat meg a 3 föld végébe fúratnám!
legjobb lenne ha lenne jól vized, mondom nem mélyen......
meg áramod ......
akkor 1 500 körüli búvár ami ad megfelelő nyomást ...... megoldana 15ha szántóföldi növényt nagy vonalakban
az olyan 400000 körül mozog..........
+ a csövek kábelok............szirszarok
1dob, tömlők, csövek rogyásig.........
Én is hasonló helyzetben vagyok...de arra gondoltam, hogy a fúrt kútból egy puffertárolóba gyűjtöm a vizet és mindig csak annyit nyomok bele amit kiadok 1 nap....földmunkagép és tófólia kérdése az egész...
Én is hasonló helyzetben vagyok...de arra gondoltam, hogy a fúrt kútból egy puffertárolóba gyűjtöm a vizet és mindig csak annyit nyomok bele amit kiadok 1 nap....földmunkagép és tófólia kérdése az egész...
nem az idein gondolkodok hanem a jövő éveken mert én a következő évekre se gondolom hogy több csapadék lenne és ez ellen kéne valamit tenni.
Gondoltam hogy ilyen vízkilátás mellett sokba kerül de lassan odáig érek a gondolattal hogy valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább és ez előbb-utóbb úgy is visszahozná az árát!
ez igy semmi biztató hallod
ha 1 400 500 litert lehetne percenként szippantani pár méterről akkor lehetne 1 dobban gondolkodni.......
mélyről meg fölhozni megmég nyomást is csinálni......
azok 100ezrek.......
gondolom nem az idei sülő kukorica megmentésén agyalsz most e?
Sóderbánya nincs de a régi kifolyós kutak kb 160-170 métr mélyen voltak fúrva.
A tanyában a kút az 67 méteren van nemtom az mit tudna vízmennyiségileg de azt ilyenre nem tudom kipróbálni mert
nagyon kicsi átmérővel lett fúrva azt hiszem 40-es
konzollal macerásabb öntözni,és általában keskenyebbet visz, mint a vízágyú.azonban lényegesen több víz jut ki rajta adott idő alatt,és kisebb nyomáson is üzemel.kelesztő öntözésre a vízágyú nem alkalmas.
Hozzá nem értőként szeretnék segítséget kérni tőletek!
Kérdésem az volna hogy volna nekem egymás végében lévő 3 földterületem 3,5-6,3 ill. 4,5 ha terület amit szeretnék öntözhetővé tenni. Sajnos öntöző csatorna nincs a környékben így marad a fúrt kút lehetősége!
Ki mit gondol meg lehetne oldani ezt a területet fúrt kútból ill. ha igen mekkora vízmennyiségű kút kellene hozzá ill. milyen típusú szivattyú volna jó hozzá? tarktor hajtású szivattyú fúrt kútból közvetlenül el tudna látni 1 ehhez szükséges nagyságú öntöződobot ill. vízágyút?(Ilyesmi valami elképzelésem volna hozzá mert legfőképp kukoricát szeretnék locsolni vele)
4646 hozzászólás
Válasz #1543. hozzászólásra
és milyen mélységben van felétek ilyen kút ami ekkora vízmennyiséget tud?
Válasz #1544. hozzászólásra
Nem húzok én már semmit..Vettem 3nagy szórófejet,azokkal nyomom.Le vannak fektetve a csövek..A szórófejek 14-16os fúvókával mennek..Úgy telepítek hogy 5sima egy szórós.így 45-50méteres sávot öntözök..Hogy miért hanyagolom a dobot???Mert sokkal nagyobb nyomáson kell nyomnom így a szivattyú is sokkal többet eszik..
Válasz #1543. hozzászólásra
tehát 1 behuzatás hány óra meg hány liter?
Válasz #1541. hozzászólásra
5litert fogyaszt a piros technika..110es kutakról szívom a vizet,egy van ami egy 110es és 63mas összekötve..
Válasz #1539. hozzászólásra
húú most fejből nembiztos hogy tudok pontos számokat mondani de megpróbálok
6,5 ha : 340*190
4,5 ha : 320*140
3,5 ha : 270*130
de ez mondom sacc!
meg egyszerre csak 1 táblát szeretnék locsolni és mondjuk ha az egyik táblán végzek a locsolással akkor telepíteném át a másikra a dobot! A kutat meg a 3 föld végébe fúratnám!
Válasz #1540. hozzászólásra
mennyi literrel öntözöd be azt amit beöntözöl?
Válasz #1536. hozzászólásra
Hát én még nem hallottam róla,de ha van hívjál fel lécci..
Válasz #1537. hozzászólásra
méretei mik a fődeknek hossz........ hm?
szerinted én nem?
Válasz #1535. hozzászólásra
Válasz #1533. hozzászólásra
olyan nincs ami elvisz pár dobot?
Válasz #1534. hozzászólásra
nemcsak gondolok
BAZmeg má azokkal is ámodok lassan ----------
Válasz #1532. hozzászólásra
csőbúvárra gondolsz?
Talán a legjobb egy nagy víztároló amit egy szélenergiával vagy napenergiával működő kis szivattyú mindig telenyom..
Válasz #1530. hozzászólásra
legjobb lenne ha lenne jól vized, mondom nem mélyen......
meg áramod ......
akkor 1 500 körüli búvár ami ad megfelelő nyomást ...... megoldana 15ha szántóföldi növényt nagy vonalakban
az olyan 400000 körül mozog..........
+ a csövek kábelok............szirszarok
1dob, tömlők, csövek rogyásig.........
szóval van vele mit szőrmézni..........
Válasz #1530. hozzászólásra
1ha ra 20mili az 200köb
tovább meg számolj ahogy akarsz
Válasz #1529. hozzászólásra
nem rossz ötlet csak kérdés mennyi víz kellene mondjuk egy 6.5 hektáros öntözéséhez egyszerre és ahhoz akkor mekkora víztároló kéne?
Válasz #1516. hozzászólásra
Válasz #1526. hozzászólásra
nem az idein gondolkodok hanem a jövő éveken mert én a következő évekre se gondolom hogy több csapadék lenne és ez ellen kéne valamit tenni.
Gondoltam hogy ilyen vízkilátás mellett sokba kerül de lassan odáig érek a gondolattal hogy valamit tenni kell mert ez így nem mehet tovább és ez előbb-utóbb úgy is visszahozná az árát!
Válasz #1525. hozzászólásra
ez igy semmi biztató hallod
ha 1 400 500 litert lehetne percenként szippantani pár méterről akkor lehetne 1 dobban gondolkodni.......
mélyről meg fölhozni megmég nyomást is csinálni......
azok 100ezrek.......
gondolom nem az idei sülő kukorica megmentésén agyalsz most e?
Válasz #1523. hozzászólásra
Sóderbánya nincs de a régi kifolyós kutak kb 160-170 métr mélyen voltak fúrva.
A tanyában a kút az 67 méteren van nemtom az mit tudna vízmennyiségileg de azt ilyenre nem tudom kipróbálni mert
nagyon kicsi átmérővel lett fúrva azt hiszem 40-es
Válasz #1522. hozzászólásra
Ilyen nagyban nem de itt régen kifolyós kútak is voltak szóval szerintem ha kellő mélységbe lemennénk a fúrással akkor volna víz
Igen megoldható a dolog, de ez függ a terület alatt lévő vízadó rétegtől és a víz mélységétől!
Vannak felétek sóderbányák?
Válasz #1520. hozzászólásra
Senki nem öntöz kútból melletted valahol?
Mennyi viz lehet ott hm?
Válasz #1520. hozzászólásra
Figyed vannak több 100kWattosak is azok pedig elviszik .......
Válasz #1519. hozzászólásra
Igen van de csak 1 fázis sajnos a tanyában nincs benn a 3 fázis! Miért úgy gondolod hogy egy öntöződobot 1 elektromos szivattyú is elvinne?
Áramod van é?
Válasz #1515. hozzászólásra
konzollal macerásabb öntözni,és általában keskenyebbet visz, mint a vízágyú.azonban lényegesen több víz jut ki rajta adott idő alatt,és kisebb nyomáson is üzemel.kelesztő öntözésre a vízágyú nem alkalmas.
Válasz #1513. hozzászólásra
nem
Hozzá nem értőként szeretnék segítséget kérni tőletek!
Kérdésem az volna hogy volna nekem egymás végében lévő 3 földterületem 3,5-6,3 ill. 4,5 ha terület amit szeretnék öntözhetővé tenni. Sajnos öntöző csatorna nincs a környékben így marad a fúrt kút lehetősége!
Ki mit gondol meg lehetne oldani ezt a területet fúrt kútból ill. ha igen mekkora vízmennyiségű kút kellene hozzá ill. milyen típusú szivattyú volna jó hozzá? tarktor hajtású szivattyú fúrt kútból közvetlenül el tudna látni 1 ehhez szükséges nagyságú öntöződobot ill. vízágyút?(Ilyesmi valami elképzelésem volna hozzá mert legfőképp kukoricát szeretnék locsolni vele)
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #1512. hozzászólásra
Miért olcsóbb megoldás?
Annyit ki tud locsolni 60 m szélesen, mint egy vízágyú l/min.?
Konzolt hány bar nyomáson lehet már üzemelni?
Válasz #1510. hozzászólásra
Ejnye no, csatlakozótömlő 130-as, flexibilis.
Válasz #1512. hozzászólásra
nem kell akkora nyomás?
Válasz #1511. hozzászólásra
a konzolos öntözés kíméletes a növénynek és kíméletes a pénztárcádnak is
Válasz #1489. hozzászólásra
Ez a konzolos öntözés mennyire kíméletesebb, mint a vízágyús?
Konzollal lehetne palántát is öntözni?
Válasz #1509. hozzászólásra
talán ha magyarul....... meg képpel akkor .......... decsak talán
130-as trevirát keresek sürgősen,valaki nem tud ?
Válasz #1505. hozzászólásra
Efelejtettem megszorozni hárommal..
Nem kell valakinek 90 es sigma dob turbina? jó állapotú keveset használt.
Válasz #1503. hozzászólásra
Le nem írom.......sok ellenségem, jó akaróm olvassa...............
Válasz #1501. hozzászólásra
Nem mindegy, hogy 157 vagy 471 !!!
,Válasz #1503. hozzászólásra
Csak nem,30mm volt a fejemben ...Az nem annyi? ((eddig még csak a kocsimat locsoltam,de az még drágább?
Válasz #1502. hozzászólásra
300 mm el számoltad 300x471=141.300
Jancsika valamit elszámolt,kb 50 ezerbe fáj egy 30mm-es öntözés .
Válasz #1501. hozzászólásra
Akkor az öntözés nem ill nem is lehett alternatíva,mert ez 150000-es hektárköltség egyszeri locsólásnál
Válasz #1498. hozzászólásra
Bocsánat 471ft..
157ft
azt számolja ki minden öntöző magának ..........
Válasz #1494. hozzászólásra
Köszi. Mennyibe fáj 1mm víz önköltsége hektáronként?
110-es trevirát hol lehet kapni,valaki tudja ?