Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A rajzot nézve nem az eredeti terv szerint fog megvalósulni a projekt, mert az eredeti szerint a meglévőt folytatták volna Dabas majd Kecskemét irányában, legalábbis én erről halottam egy videóban egy zöld oldalon terveket. Ez ennek ellentéte, gondolom valamelyik brigád nem ért hozzá:) hiszen legjobb megoldásból általában egy van. Ja és legjobbat az emberekre értettem...
a zrt. már megvan, amin keresztül lehet lopni, ez a legfontosabb. már leosztásra került a történet, innen már csak az adót/díjat/illetéket kell kitalálni, amiből megépül, aztán ipiapacs, aki bújt, akise...
Ez minket érintene, de csak abból hogy már nálunk meg is van a csati, de Dabasnál vége is van! Szélesíteni tudnának a terület meg is van hozzá nekik, legalább jöhetnének a hajók hozzánk, a vasutat öregapáink nem engedték a településen keresztül, de jöhetnének a hajók!!!
Nagyjából maximum 150l-t tud percenként, de nem akarom megszakítani, úgyhogy kb. 100L/perc teljesítménnyel fogom üzemeltetni.
Vákuumos kút lett, a munkapont 4m mélyen van, ennél lejjebb nem a vízszint, úgyhogy nem kell csőbúvárra beruháznom...
Köszi a választ, csak az a gond hogy csak 1 online boltot találtam,vagyis elég kevés van belőle, igaz onnan rendelhető. De amiket írtam azok nem olyan jók? Vagy csak bonyolult használni?
Nyilván kormány közeli gazdák újabb területeket akarnak több 10 millióból öntözhetővé tenni, láttam arra példát hogy csinálják. Tízesével fúrták a kutakat, kilométerekről vitték oda az áramot, hogy megfelelő nyomásközpontokat létesítsenek 8 zsír új bauernek. Nyilván azért nem én csináltam mert nem vagyok politikus
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, kb. 300-400 m2 területet szeretnék öntözni szivattyú segítségével és nem tudom milyen szórófejet válasszak. Én kalapácsos szórófejre gondoltam, de találtam egy másikat is ami szimpatikus. Rotoframe szórófej a neve. Melyiket ajánljátok inkább ilyen területre?
Sziasztok van egy nagy problémám.
A minirot 63 típusú öntöződobom turbinája összetört.
A háza sértetlen de a turbinalapát teljesen darabokra tört.
Ha valaki tudja hol kapható bele vagy hol gyártanak ilyet az legyen szives jelezze nekem.
Ha valaki járt már hasonlóképpen az megoszthatná velem a tapasztalatait.
Mitől törhetett össze a turbinalapát?
Egy honda szivattyú képes akkora nyomásra hogy eltöri az alu öntvényt?
Köszi a választ.
Ha jól gondolom akkor így összeadódik a két szivattyú emelőmagassága, a szállított víz mennyisége pedig nem változik. Gondolom csak azonos teljesítményű szivattyúknál működhet.
Ami most aktuális lesz. Ahol lehet egy kelesztő öntözéssel kezdeni ha szükséges.
"A kukorica jó alkalmazkodó képessége ellenére meghálálja az öntözést. Az öntözés nemcsak növeli a termést, hanem lehetőséget biztosít a termésszint tartására is.
A kukorica elég gazdaságosan használja fel a talajok vízkészletét, mégis a vízigényes növényekhez tartozik, mivel átlagos körülmények között 1 kg szárazanyag előállításához 300-400 kg vizet párologtat el. Ezért az öntözést mindig a talaj nedvességtartalmához és a növény fejlődéséhez kell igazítanunk.
Általában háromszor öntözzük a kukoricát: először a címerhányás előtt, június végén-július elején; másodszor a nővirág megjelenésekor, július közepén-második felén; harmadszor a szemképződés kezdetén, augusztus elején.
Az öntözővíz mennyiség, az alkalmazandó víznorma a talajok víztartalmától és az öntözési módtól függ. Általános irányelv a talajok 35-40 cm mélységig való beáztatása. Ez esőszerű öntözésnél 40-70 mm körüli öntözővíz. De barázdás öntözés esetén 10-20%-kal nagyobb öntözési normára van szükség. (Barázdás öntözés alatt mélybarázdás öntözést kell érteni.)"
Az is lehet a homok, de elkopik a pofozó műanyag része és azért nem megy, nézd meg a vastagságát ha vékony akkor csere vagy vastagítás!!! Ha kopott a műanyag része akkor a vízsugár hamarabb löki vissza mit hogy ütni tudna!!
Kérem a segítségeteket!
Nemrég vásároltam Tisza III szórófejeket,melyek között van még nem használt is,azok kifogástalanul működnek.Ám a használtak vagy elakadnak,vagy nagyon lassan forognak,hiába állítom gyorsabbra a pofozó kanalat.Be is zsíroztuk mindenfelé,áttörölgettük előtte.Elképzelhető,ha zsír helyett olajozunk,akkor talán megindulhat?Állíólag a finom homoknak is lehet ilyen hatása,hogy akadozik a szerkentyű.Mitévő legyek?Kösz a válaszokat!
Pont azért kérdeztem, mert ő meg engem kérdezett.
Azt mondja, hogy 50m széles a földje, a T45 leírása szerint viszont 28m sugár és 41m sugár között üzemel hatékonyan, tehát egy Tisza III szerintem jobban passzol, ami neked is van.
Nem egészen. Ugyanannyi idő alatt ugyanannyi víz jut ki, csak picit nagyobb felületre, tehát ugyanannyi mm csapadékhoz kicsit tovább kell üzemelnie egy pozícióban.
Nekem ezért vannak a köresőztetők is magasított csúszótalpon, mert nagyobb felületet öntöz. Az apró cseppek miatt viszont 1m felett már nagy az elsodródás. Vízágyú esetén nem tudom pontosan az arányokat, ki kellene próbálni.
4646 hozzászólás
Válasz #1394. hozzászólásra
Na akkor nem csak én halottam ilyet, akkor ez dtcs.zrt mit kavar be nekünk ?:)
Válasz #1394. hozzászólásra
Álmodik a nyomor
Válasz #1393. hozzászólásra
még a kecskeméti tv-ben is volt riport vmi nagy emberrel hogy a merciket majd hajóval viszik a gyártól.
A rajzot nézve nem az eredeti terv szerint fog megvalósulni a projekt, mert az eredeti szerint a meglévőt folytatták volna Dabas majd Kecskemét irányában, legalábbis én erről halottam egy videóban egy zöld oldalon terveket. Ez ennek ellentéte, gondolom valamelyik brigád nem ért hozzá:) hiszen legjobb megoldásból általában egy van. Ja és legjobbat az emberekre értettem...
Válasz #1391. hozzászólásra
a zrt. már megvan, amin keresztül lehet lopni, ez a legfontosabb. már leosztásra került a történet, innen már csak az adót/díjat/illetéket kell kitalálni, amiből megépül, aztán ipiapacs, aki bújt, akise...
Válasz #1381. hozzászólásra
Hol tart ez a projekt...
Válasz #1389. hozzászólásra
Tedd azt, és meghívunk egy páleszre akkor!!
Válasz #1382. hozzászólásra
Van hajóra jogsim, akkor majd mire megöregszek, hajóval megyek megnézni, hogy dolgoztok arra felé.
3 éve készült az oldal azóta semmi a hírek között tehát ebből sem lesz semmi....
Válasz #1385. hozzászólásra
Ezt nem szeretném elmondani nehogy olvassa véletlen a illető, annyi hogy politikus...
Válasz #1383. hozzászólásra
Igazából Dabas Gyón, ott van vége!!
Dalmandra 80 km-es csatorna készül majd...Drisa merre van az a sorkút a Bauerekkel?? Nem tudod ki csinál ilyeneket?
menjenek a kva anykba a zártkörű részvénytársaságukkal együtt. itt is lenyúlás készül?
Válasz #1382. hozzászólásra
Dabas határában van vége a csatornának, de ott nem olyan mint egy út széli árok?
Ez minket érintene, de csak abból hogy már nálunk meg is van a csati, de Dabasnál vége is van! Szélesíteni tudnának a terület meg is van hozzá nekik, legalább jöhetnének a hajók hozzánk, a vasutat öregapáink nem engedték a településen keresztül, de jöhetnének a hajók!!!
Válasz #1380. hozzászólásra
http://www.dtcs.hu/
Válasz #1367. hozzászólásra
Hát dolgoznak rajta, vinni szeretnék a vizet a homokhátságra, Cegléd és környékét öntözni szeretnék!!!
Válasz #1378. hozzászólásra
Ja igen, a kút pozitív, szivattyú nélkül is csordogál 10-15L percenként.
Válasz #1376. hozzászólásra
Fűszerpaprika, csemegekukorica, 1,5 ha.
Lenz: nézegetem, nekem 3 fázisú kellene, olyan, ami 100-120 L/perc tud 4-5 bar nyomás mellett.
1 fázisú van nekem is, igaz, csak 750W-os.
Válasz #1375. hozzászólásra
Válasz #1373. hozzászólásra
Üdv!
milyen növényt szeretnél locsolni és mekkora területet
Válasz #1373. hozzászólásra
LEO szivattyút vegyél! Olcsó, bronzlapátos és nagyon jó. Nekem kettő is van.
Válasz #1368. hozzászólásra
Erről tudnál valami bővebb infot adni? Privátban is jó...ez teljesen tlajvízes öntözés ilyent szeretnék valahol megnézni a gyakorlatban
Valaki, valamit?
Most egy tescós szivattyú van rajta, kisebb kalapácsos szórófejet elbír, de kéne egy komolyabb, egy hozzá való szórófejjel...
Kész a kút.
Nagyjából maximum 150l-t tud percenként, de nem akarom megszakítani, úgyhogy kb. 100L/perc teljesítménnyel fogom üzemeltetni.
Vákuumos kút lett, a munkapont 4m mélyen van, ennél lejjebb nem a vízszint, úgyhogy nem kell csőbúvárra beruháznom...
A kérdésem a következő:
Milyen szivattyút vegyek, milyen szórófejhez?
Válasz #1370. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget!!!
Válasz #1369 hozzászól
Üdv!
KITE öntözés oldalt keresd meg ott van kalapácsos szórófej NAANDAN 427 tipus szerintem nem rossz ez sem és nagyon kedvező az ára kb. 1100FT/DB
Válasz #1366. hozzászólásra
Köszi a választ, csak az a gond hogy csak 1 online boltot találtam,vagyis elég kevés van belőle, igaz onnan rendelhető. De amiket írtam azok nem olyan jók? Vagy csak bonyolult használni?
Válasz #1364. hozzászólásra
Nyilván kormány közeli gazdák újabb területeket akarnak több 10 millióból öntözhetővé tenni, láttam arra példát hogy csinálják. Tízesével fúrták a kutakat, kilométerekről vitték oda az áramot, hogy megfelelő nyomásközpontokat létesítsenek 8 zsír új bauernek. Nyilván azért nem én csináltam mert nem vagyok politikus
Válasz #1364. hozzászólásra
És lesz Duna-Tisza csatorna? Neeem? Akkor tök fölösleges... Ha tévedtem én kérek elnézést...
Válasz #1365. hozzászólásra
Ne bonyolítsd!Tisza II. a legkisebb fúvókával!
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, kb. 300-400 m2 területet szeretnék öntözni szivattyú segítségével és nem tudom milyen szórófejet válasszak. Én kalapácsos szórófejre gondoltam, de találtam egy másikat is ami szimpatikus. Rotoframe szórófej a neve. Melyiket ajánljátok inkább ilyen területre?
Ismét egy friss hír
Öntözési hivatal létrehozását kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium, mert a mezőgazdaság céljainak eléréséhez hatékonyabb, korszerűbb öntözésre van szükség.
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Ontozesi-hivatalt-hozna-letre-a-VM/20120424-19408/
Sziasztok van egy nagy problémám.
A minirot 63 típusú öntöződobom turbinája összetört.
A háza sértetlen de a turbinalapát teljesen darabokra tört.
Ha valaki tudja hol kapható bele vagy hol gyártanak ilyet az legyen szives jelezze nekem.
Ha valaki járt már hasonlóképpen az megoszthatná velem a tapasztalatait.
Mitől törhetett össze a turbinalapát?
Egy honda szivattyú képes akkora nyomásra hogy eltöri az alu öntvényt?
Sziasztok. Nem érdekel valakit egy TURBINA? 90 Sigma dobon volt. Jó állapotban van nagyon. Nállam feleslegessé vállt.
Válasz #1360. hozzászólásra
Igen össze adódik az emelő magasság, a két szivattyúnak nem kell teljesen egyformának lennie csak a szállítási teljesítménye közzel azonos legyen.
Válasz #1359. hozzászólásra
Köszi a választ.
Ha jól gondolom akkor így összeadódik a két szivattyú emelőmagassága, a szállított víz mennyisége pedig nem változik. Gondolom csak azonos teljesítményű szivattyúknál működhet.
Válasz #1358. hozzászólásra
Üdv!
A kúton lévő szivattyú nyomóága bele van vezetve a másodiknak a szívó ágába, és így 5,6mm fúvóka nyílásnál is tud 5 bár nyomást!!
Válasz #1304. hozzászólásra
Hogyan van megoldva a sorba kötés?
Öntözöcsövek szórófejek szivattyú(MA350) ezek mind eladók..
Ami most aktuális lesz. Ahol lehet egy kelesztő öntözéssel kezdeni ha szükséges.
"A kukorica jó alkalmazkodó képessége ellenére meghálálja az öntözést. Az öntözés nemcsak növeli a termést, hanem lehetőséget biztosít a termésszint tartására is.
A kukorica elég gazdaságosan használja fel a talajok vízkészletét, mégis a vízigényes növényekhez tartozik, mivel átlagos körülmények között 1 kg szárazanyag előállításához 300-400 kg vizet párologtat el. Ezért az öntözést mindig a talaj nedvességtartalmához és a növény fejlődéséhez kell igazítanunk.
Általában háromszor öntözzük a kukoricát: először a címerhányás előtt, június végén-július elején; másodszor a nővirág megjelenésekor, július közepén-második felén; harmadszor a szemképződés kezdetén, augusztus elején.
Az öntözővíz mennyiség, az alkalmazandó víznorma a talajok víztartalmától és az öntözési módtól függ. Általános irányelv a talajok 35-40 cm mélységig való beáztatása. Ez esőszerű öntözésnél 40-70 mm körüli öntözővíz. De barázdás öntözés esetén 10-20%-kal nagyobb öntözési normára van szükség. (Barázdás öntözés alatt mélybarázdás öntözést kell érteni.)"
Válasz #1354. hozzászólásra
Az is lehet a homok, de elkopik a pofozó műanyag része és azért nem megy, nézd meg a vastagságát ha vékony akkor csere vagy vastagítás!!! Ha kopott a műanyag része akkor a vízsugár hamarabb löki vissza mit hogy ütni tudna!!
Kérem a segítségeteket!
Nemrég vásároltam Tisza III szórófejeket,melyek között van még nem használt is,azok kifogástalanul működnek.Ám a használtak vagy elakadnak,vagy nagyon lassan forognak,hiába állítom gyorsabbra a pofozó kanalat.Be is zsíroztuk mindenfelé,áttörölgettük előtte.Elképzelhető,ha zsír helyett olajozunk,akkor talán megindulhat?Állíólag a finom homoknak is lehet ilyen hatása,hogy akadozik a szerkentyű.Mitévő legyek?Kösz a válaszokat!
Válasz #1352. hozzászólásra
Akkor meg nem a kérdésre válaszoltál.
"mennyire szórhat a szórófej?"
Válasz #1347. hozzászólásra
A kérdésed úgy hangzott "ugyanolyan körülmények között"
azon agyalok most,hogy legfeljebb nem forgóra fogom hagyni a fej mozgását,ha nem a föld szélességére állítom be a szöget
egyébként hol lehet venni Tisza szórófejeket?
Válasz #1348. hozzászólásra
Pont azért kérdeztem, mert ő meg engem kérdezett.
Azt mondja, hogy 50m széles a földje, a T45 leírása szerint viszont 28m sugár és 41m sugár között üzemel hatékonyan, tehát egy Tisza III szerintem jobban passzol, ami neked is van.
Válasz #1347. hozzászólásra
Tejcsinek,most szerzett többet is.
Válasz #1346. hozzászólásra
Nem egészen. Ugyanannyi idő alatt ugyanannyi víz jut ki, csak picit nagyobb felületre, tehát ugyanannyi mm csapadékhoz kicsit tovább kell üzemelnie egy pozícióban.
Nekem ezért vannak a köresőztetők is magasított csúszótalpon, mert nagyobb felületet öntöz. Az apró cseppek miatt viszont 1m felett már nagy az elsodródás. Vízágyú esetén nem tudom pontosan az arányokat, ki kellene próbálni.
T45 vízágyúja van valakinek?