Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a mostani dobbunk avopos volt de most nem léptünk belle !
kicsit hülyén hangzik de nem foglalkozunk vele mert a kikötésekbe nem megyük most bele /ráadásul nem adhatom el 5 évig/a fene ott egye meg
Köszi! Ez nagyon fontos infó! Abban bizo,hogy a választások utánni új kormány fogja támogatni az öntözésfejlesztést! 2010-es számlákkat már be lehet számitani az önt.tágotatások körébe!
kihuzod a kerekeket és ugy megy a pocsolyában mint a hajó
soha nem volt vészhelyzett söt volt már hogy becsúszót a barázdába végig is kellett huzni benne de nem volt gond
Válasz #726. hozzászólásra
Január közepére meglesznek az ajánlatok,bizom abban ,hogy az olaszoknál a válság hatására jobbak lesznek az árak! Ha aktuális lesz akkor összehasonlitjuk az ajánlatokat.
Igen az RM az talán a legkomojabb felszerelés!! A Dávid elöre jelzés szerint ismét hasonló tavaszunk meg nyárelönk lesz mint a tavaji..Belvizböl tavaszi szárazság !Na az a tuti..
Nálunk is van villanyoszlop, de semmi gond, igaz mikor látom, hogy közelíti akkor én meg távolodok a géptől.
Azert erre felénk mondtak érdekes dolgokat már az öntözéses villanykábel-oszlop dolgokról, ezért a villanytól tartani kel, tisztelni !
A konzol meg durván szélességre a vízágyú fele.
Vannak konzolok asszem a 24m-72m-ig. A zöme az olyan 45-55m közti.
Ami pozitívum van benne: Nagyon kevés nyomás kell neki(2-4 bar)ami ugye kevesebb üzemanyaggal jár. Szélben jobb(de csak azért mert a teljes szélességgel tud dolgozni. Talán kevesebb a párolgás.
A hátrány: Dupla annyi telepítés, mint az ágyúval. Xarabb, macerásabb telepítés vonulás, többemberes segítség. Nem biztos, hogy a föld vízbefogadó-áteresztő képessége meg fog egyezni a konzolal kijutatott víz mennyiségével, tehát lehet, hogy 1 x-re kevesebb vízet tudsz kijutattni, mint amit tervezel.
Nos ha jók az infóim akkor az MA200 az 2m3 víz/perc csak a nyomását(emelését) nem tudom.
Nekem a 100-as átm. dobom egy MA350-es is hajtotta már ifa motorral közel padló gázzal, hogy legyen nyomás 28-as fúvókával.
Az MA-k nyomást nem tudnak produkálni. Inkább kis szórófejest(Tisza) technológiára találták ki anno, de "ugródeszkának" kitűnő.
igen a szél megkeseriti az ember életét
a hibrid kukiban felejtös a konzol szerintem
a többiben viszont kényelmesen lehett alkalmazni és a MA szivattyúd is kényelmesen ellátja majd
a mi földünkön a Vinnyica -Albertirsai nagy feszültségü távvezeték halad átt és semmi gondunk nem volt a vizzel pedig még az oszlopát is lemosta szépen a sugár
viszont annyi a gond ilyenkor és aki nem ismeri figyeljen rá hogy a mobiloknak nincs alatta térereje !!!
Hát az MA az tényleg nem nagy szám!! Még talán nem is a teljesitménye.. hanem a mai öntözödobok azok igénylik a magas nyomást!! A Magas fesz röl meg anyit hogy vagy kerülgeted okosan vagy mint a helyi cégnél néhány orára feszültség mentesited.. de nem hiszem hogy ezt te el tudod intézni meg lehet hogy nagyon drága is lene.. Probáld a vetési irányt ugy megválasztani vagy fogadd el azt hogy lesznek ojan részek amik nem fognak vizet kapni..
Kérdéseim lennének,ki tud és tapasztalt öntözésben az segítsen! Szóval jövöre tervezem öntözö dob vásárlását. Van egy csepel MA200as szivattyunk,tudom hogy nem ez a legjobb szivattyu,de mig nincs más szerintetek milyen dobot tud elhajtani??? Másik nagy probléma,hogy a területeimen 22kv-os magasfeszültség megy több helyen is.Itt alkalmazható a vízágyus öntözés,vagy felejtsem el???
4646 hozzászólás
Válasz #745. hozzászólásra
Kibacatlak!!!!
Ez nemám a ... itt írni köll B.A.Z +!!!!!!
Válasz #744. hozzászólásra
Válasz #742. hozzászólásra
Pengesssss Benkőkém pengesssssss ha 500as kellett...
Válasz #741. hozzászólásra
Igy van elő a farbával!
Válasz #741. hozzászólásra
ÖHHH
5 mihály
Válasz #740. hozzászólásra
Mennyi az annyi?
Válasz #739. hozzászólásra
a mostani dobbunk avopos volt de most nem léptünk belle !
kicsit hülyén hangzik de nem foglalkozunk vele mert a kikötésekbe nem megyük most bele /ráadásul nem adhatom el 5 évig/a fene ott egye meg
Válasz #737. hozzászólásra
Köszi! Ez nagyon fontos infó! Abban bizo,hogy a választások utánni új kormány fogja támogatni az öntözésfejlesztést! 2010-es számlákkat már be lehet számitani az önt.tágotatások körébe!
Válasz #736. hozzászólásra
nem szoktuk kinyomni a vizet
Válasz #736. hozzászólásra
kihuzod a kerekeket és ugy megy a pocsolyában mint a hajó
soha nem volt vészhelyzett söt volt már hogy becsúszót a barázdába végig is kellett huzni benne de nem volt gond
Válasz #731. hozzászólásra
Azt kérdezném, hogy borulékony-e a 500-as dob,vagy minden szállitás előtt kinyomatod belőle a vizet?
Válasz #732. hozzászólásra
Az fasza, hajrááááááááá.....
Kív. vok.
Válasz #733. hozzászólásra
Válasz #731. hozzászólásra
Pontosabban a fatterod.
Válasz #729. hozzászólásra
Vannak kint kapcsolataim.terményt nagy mennyiségben adtam el nekik,ök akarnak segiteni!
Válasz #728. hozzászólásra
én ismét 530 /110 est veszek
jó rendben !!
Miféle bandával kontaktusoztál Feri?
Január közepére meglesznek az ajánlatok,bizom abban ,hogy az olaszoknál a válság hatására jobbak lesznek az árak! Ha aktuális lesz akkor összehasonlitjuk az ajánlatokat.
Igen az RM az talán a legkomojabb felszerelés!! A Dávid elöre jelzés szerint ismét hasonló tavaszunk meg nyárelönk lesz mint a tavaji..Belvizböl tavaszi szárazság !Na az a tuti..
Válasz #720. hozzászólásra
kasz coop derecske
Válasz #718. hozzászólásra
530/110 igen forditható de kézzel tele vizzel nem semmi mutatvány
Válasz #722. hozzászólásra
Válasz #719. hozzászólásra
Jó munkához idő kell.
Válasz #716. hozzászólásra
Te meg fáááááááássss vagy!!!
Ha még1 puszta vigyorgót beraksz írás nélkül kibaxatlak Bencével............
RM??? Ezt nem ismerem... betudnál másolni vmi linket ahol megtudom nézni őket??
Válasz #717. hozzászólásra
sziasztok!
Én is öntözés fejlesztésben gondolkodom,megpróbálom felderiteni az olasz piacot.Te kitől veszed az RM-t?
Srácok tudom hogy az öntözés komoly dolog és baromi idöszerü..
Válasz #717. hozzászólásra
Milyen hosszú a tied,és fordítható-e?
márciusban jön a testvére
Válasz #714. hozzászólásra
látom fress vagy
Válasz #713. hozzászólásra
nézz utána RM nek is !!nagyon jó árban vannak !!!
Válasz #712. hozzászólásra
Ne a szót szaporítsd ...
Vlm. értékelhetőt beírni!!!!!!
Vagy akkor milyet? Melyik az a márka amit még meg lehet fizetni? 90/350 körüli dobban gondolkodom.
Válasz #711. hozzászólásra
mindent
Válasz #710. hozzászólásra
Új mit fog tudni?
Válasz #709. hozzászólásra
akkor már irteck ha ezekben gondolkodol
Szasztok! Irtec vagy Forrás dobot szerintetek? Pozitiv,negativ tapasztalatok???
Válasz #697. hozzászólásra
Nálunk is van villanyoszlop, de semmi gond, igaz mikor látom, hogy közelíti akkor én meg távolodok a géptől.
Azert erre felénk mondtak érdekes dolgokat már az öntözéses villanykábel-oszlop dolgokról, ezért a villanytól tartani kel, tisztelni !
A konzol meg durván szélességre a vízágyú fele.
Vannak konzolok asszem a 24m-72m-ig. A zöme az olyan 45-55m közti.
Ami pozitívum van benne: Nagyon kevés nyomás kell neki(2-4 bar)ami ugye kevesebb üzemanyaggal jár. Szélben jobb(de csak azért mert a teljes szélességgel tud dolgozni. Talán kevesebb a párolgás.
A hátrány: Dupla annyi telepítés, mint az ágyúval. Xarabb, macerásabb telepítés vonulás, többemberes segítség. Nem biztos, hogy a föld vízbefogadó-áteresztő képessége meg fog egyezni a konzolal kijutatott víz mennyiségével, tehát lehet, hogy 1 x-re kevesebb vízet tudsz kijutattni, mint amit tervezel.
Nos ha jók az infóim akkor az MA200 az 2m3 víz/perc csak a nyomását(emelését) nem tudom.
Nekem a 100-as átm. dobom egy MA350-es is hajtotta már ifa motorral közel padló gázzal, hogy legyen nyomás 28-as fúvókával.
Az MA-k nyomást nem tudnak produkálni. Inkább kis szórófejest(Tisza) technológiára találták ki anno, de "ugródeszkának" kitűnő.
Köszi mindenkinek az infokat! Ha még valami eszembe jut érdeklödök felfele...
Válasz #703. hozzászólásra
bocsi
Válasz #695. hozzászólásra
Van még 100mes is.
Csak zsetony legyen...
Válasz #702. hozzászólásra
Bandyta nem én vagyok, amúgy tényleg van 1 ema 350 a családban de nem biztos,hogy ezt fogom alkalmazni.
Válasz #701. hozzászólásra
igen a szél megkeseriti az ember életét
a hibrid kukiban felejtös a konzol szerintem
a többiben viszont kényelmesen lehett alkalmazni és a MA szivattyúd is kényelmesen ellátja majd
Válasz #696. hozzászólásra
Borsó,hibridkuk,tárpa,nem akarok a széltől függeni,vmint az ágyú agyonveri a talajt.
Válasz #699. hozzászólásra
a mi földünkön a Vinnyica -Albertirsai nagy feszültségü távvezeték halad átt és semmi gondunk nem volt a vizzel pedig még az oszlopát is lemosta szépen a sugár
viszont annyi a gond ilyenkor és aki nem ismeri figyeljen rá hogy a mobiloknak nincs alatta térereje !!!
Hát az MA az tényleg nem nagy szám!! Még talán nem is a teljesitménye.. hanem a mai öntözödobok azok igénylik a magas nyomást!! A Magas fesz röl meg anyit hogy vagy kerülgeted okosan vagy mint a helyi cégnél néhány orára feszültség mentesited.. de nem hiszem hogy ezt te el tudod intézni meg lehet hogy nagyon drága is lene.. Probáld a vetési irányt ugy megválasztani vagy fogadd el azt hogy lesznek ojan részek amik nem fognak vizet kapni..
a vezetéktöl ne aggódj nekünk is van ilyen táblánk de nem volt gond
a MA 200 tényleg nem nagy kapacitású szivattyú Kb. egy 300/100 dobbbal elbir majd
Hali!
Kérdéseim lennének,ki tud és tapasztalt öntözésben az segítsen! Szóval jövöre tervezem öntözö dob vásárlását. Van egy csepel MA200as szivattyunk,tudom hogy nem ez a legjobb szivattyu,de mig nincs más szerintetek milyen dobot tud elhajtani??? Másik nagy probléma,hogy a területeimen 22kv-os magasfeszültség megy több helyen is.Itt alkalmazható a vízágyus öntözés,vagy felejtsem el???