Hirdetés
Fórum
- MTZ 1221 traktor új
- Műtrágya árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Búza gyomirtása új
- Kukorica terményárak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mezőgazdasági balesetek új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
Hirdetés
Pannon régióban a Pannon régiónak nemesítve: avagy Selsem szójafajták Magyarországon
A Selsem szóják egyik óriási előnye az elnyújtott virágzás, így a jó kötődés...
Hirdetés
3135 hozzászólás
Válasz Matyi50 #1382. hozzászólásáranem sok mosolyogni való van azon hogy az értékesítésre jobban kell ügyelni mint a termelésre.ott lehet igazán öngólt rúgni.az állattartási kedvet és a rengeteg megúszós őszi vetést elnézve a meglévő terményre kell koncentrálni nem a jövő évi cumi búzára.
Mindenki végzett már a búza vetésekkel?
Válasz Pilátus #1384. hozzászólásáraEzt bármilyen korszerű műtrágyaszórónak tudni kellene, de egy súlymérőssel simán működne a dolog.
Köössz... akkor megszóróm és ugy marad! Jaa ettől függetlenül ha találnék egy olyan gépet ami vetőgép minőségben tudna búzát szórni(főleg ha csak erre is tervezték akkor tetszene is) ha kell 220 ha kell 250kg mennyiségben akkor lenne egy lehetőség hogy akár napi 200 hektárt is bedolgozzak egy géppel
Válasz Pilátus #1380. hozzászólásáraEz attól függ, hogy milyen idő jön rá. Mert attól, hogy a gépet nem bírja el, de nincs csapadék meg fúj a szél, akkor a mag nem tud majd megfelelő nedves közegben lenni. Tavaly volt egy olyan lágy folt, amit körbeszórtam, de bekeverni nem tudtuk. Kikelt, de aztán többek között ott is megállt a víz, úgy hogy nem tudom végül mi lett volna belőle. Ez elég lutri. Ha hirtelen jön pár mm csapó eső, aztán szélcsend meg köd lesz 2 hétig, akkor lehet belőle valami szerintem.
Válasz szelindi sándor #1381. hozzászólására
Válasz Matyi50 #1376. hozzászólásáramás is van a világon nem csak a földdúrás.sok oka lehet ha valaki nem áll be szakbarbárkodni ,csak azért hogy el legyen végezve.pld.az értékesítés szisztematikus manipulációja/idő,ár,ütemezés,kereslet,tárolás/figyelembevételével átgondolandó itt sokminden.néha félre kell vagy muszáj tenni a naptárt is.
Ha már ilyen "ragadós" kérdések vannak akkor én is kérdeznék: Ha vízes foltokra csak simá kiszórom lesz belőle valami? Ugye bekeverni sem hengerelni sem lehet,persze víz nem áll rajta de alattam is süpped(ha meg így van akkor ennyi nedvességtől is elindul és ha így van akkor a többieké is jó lesz még akkor is ha nem hengerelik)
Válasz blink #1377. hozzászólásáraA bekeverés után 3. nap reggel mikor kezdtük a hengerezést, már volt amelyik szemen volt egy 1mm-es csírakezdemény. Attól még nem félek, hogy baja lesz. Ha már kb. 5mm-es lenne, akkor már nem csinálnám.
Válasz blink #1377. hozzászólásáraÉn már hengerztem csírában levő magot. Kisorolt, de éjjel nappal azt lestem mikor bújik már ki. Soha többet mégegyszer
Ha már meg van puhulva a búzaszem rámerjek még menni hengerrel? Köd miatt nem száradt a talaj...
Én valahogy azokat nem értem,akik még most is azthiszik nyár van és olyan kényelmesek,hogy amikor kéne és lehet,akkor sem igyekeznek..sőt néhol még a napraforgó is fent van. És az ilyenek évek óta így bukdácsolnak ,de hogy élnek így meg mégis belőle az sokak előtt kérdés,mindig késve csinálnak mindent,sokszor szakértelem nélkül.
Válasz Gergő87 #1364. hozzászólásáraDüddőseg!
Válasz blink #1373. hozzászólásáraMert milyen?
Hát nem egy réti talaj.
Válasz Gergő87 #1364. hozzászólásáraSzokásos hiba mert ilyenkor nem az alsóhúzón vetünk(ha már nem bírunk otthon ülni) hanem a hiraulika karokra szerkesztett húzópadon és akkor könnyű a mentés és gyorsabb a hazamenetelés.IH tárcsát sem engedek alsón mert már meguntam az éjszakai mentéseket és azóta nyugton alszom,de ez ma sajnos nem azt jelenti hogy "nyugodt álmom is lenne".
Az iszapra ázott vetésre elökészített föld mellet hagytam több tábla napra tarlót (biztonsági okokból) és azt most ekével szinte teljesen szárazra lehet művelni.
Decsi csökkentsd a sebességet és akkor van ideje átfolyni de ha nagyon akarsz száguldozni akkor egy agressivel megbolygatnám a talajt(simitó kikapcsolásával) és rá két napra go!
Válasz Ares 826 #1369. hozzászólásáraEz valami axiális bemutatón volt csak szerintem elkaphatta őket valami nagy zuhé és elég volt elhagyni a játékteret
Válasz Gergő87 #1364. hozzászólásáraEz a faszi magától ekkora barom, vagy a főnöke az???? Mi a faszt akarnak ekkora sárban???
Válasz GREVEN #1365. hozzászólásáraIgen.
Válasz Vadmalac #1363. hozzászólásáraNa annak videónak semmi értelme ahol húzzák a vetőgépet de videó végén nem vág be képet a kelésről. Akkor mi értelme? Nem gondolnám hogy minden gép után ugyanolyan a kelés...
Válasz Gergő87 #1364. hozzászólásáraGondolom minden ilyen tipusu vetőgép igy viselkedik sárba. Legyen az rapid vagy horsch
Válasz decsi #1361. hozzászólásáraBocsi a pontatlanságom miatt, kukorica tarlóra gondoltam.
Ez is jó kis tanvideó hogy mennyire lehet ezt húzni sárba!
Válasz Drisa #1352. hozzászólásáraA vetésről sok videó van a youtube-on, a kelés ugyanolyan mint más gép után, csak szélesebb a sorköz. 18cm-es osztás van, de 8cm-es a kapa, ha jól sikerül, akkor sávosan kel, de most tavasszal vetettek ismerősnek árpát, az inkább csak csíkban kelt, de hamar eltűnt a sora, gyönyörű állomány volt.
Hali!
Őszi búza alá ki milyen komplex műtrágyát szokott bedolgozni? Npk 0-10-24-es?
Kukorica után menne!
Kálisót milyen gyakran kell kijuttatni? Valaki minden második éven használ komplex műtrágyát is?
Válasz GREVEN #1357. hozzászólásáraIgen a tavasziak alá is gruberel készítjük el a talajt.Bár az idei évtől lazítóval.Hasonló talajfelszínt hagy maga után mint a gruber.Még az esők ellőtt megcsináltuk mindet.
Válasz Gergő87 #1341. hozzászólásáraEz "megdeglett" !!
Felénk most mindenki ekére fogott , ami már megvolt tárcsázva netán hengerezve is arra nemigen kell rámenni. Vannak kisebb sőt még nagyobb gazdák is akik semmit nem vetettek még, nem lennék a helyükben.
Válasz apuci #1356. hozzászólásáraNekem az összes területem eső előtt lett elkészítve
Ma du. volt egy 10ha főpróba,holnaptól indulunk.
Itt is nehezen folyik a nyers föld a csoroszlyák
között,de gondolom napról napra jobb lesz.
Válasz decsi #1355. hozzászólásáraKukoricát is igy szoktad?
Válasz decsi #1350. hozzászólásáraMi tegnap kezdtük mechanikus Rapid-al
néhol nagyon necces és nem is mindenütt működik ,főleg nem az eső előtt előkészített talajok és napraforgó föld
Válasz GREVEN #1354. hozzászólására1 ih 1 gruber max mélységben.
Válasz decsi #1350. hozzászólásáraDecsi, napra tarlót mivel csináltad mire ezt az állapotot kaptad?
Ingenio vetőmag nem maradt valakinek?
Válasz Vadmalac #1348. hozzászólásáraAzt lenne jó látni hogy egy repce vetés-kelés hogy néz ki egy ultima vagy 750A után.
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-10-28 15:07:26
Picit necces,de működik.
Tegnap meg éjjel kint voltam gruberrel megnyitni a talajt, alakul a föld, ha így szárad lehet meg lehet próbálni a vetőgépet is a jövő héten
Válasz 2266 #1337. hozzászólásáraGyomaendrőd és Szarvas közé most jött a pár éves 4m-es rapid helyett vagy mellé (ezt nem tudom) egy 6m-es Ultima, a tulaj azt mondta, hogy nagyon jó a rapid, de ez 5x jobb.
Válasz 4964 #1346. hozzászólásáraCsak a szine miatt hasonlit nekem a simbahoz?
Válasz cimbike. #1342. hozzászólásáraA youtube-on találsz több videót is ha a claydon drill-re keresel. Ragadós földre tervezett konstrukciónak tűnnek. Kár hogy itthon még nincs belőle.
Válasz decsi #1344. hozzászólásáraA szik az bitangul tud viselkedni azt jobb -tiszteletben tartani-
Válasz cimbike. #1343. hozzászólásáraGyula bátyánk is dekkolt napokat szikfoltba a hevederessel
Válasz Gergő87 #1341. hozzászólásáraHeveder!!!!!
Válasz 4964 #1338. hozzászólásáraEn is be akarok szerezni egy 740a-t, de ez szerintem eleg nagy kompromisszum, vetesmelyseg tekinteteben.
Aztán van ilyen is
Válasz 4964 #1338. hozzászólásáraés 40millió álljon gabona vetőgépekben...
Válasz GREVEN #1336. hozzászólására4 méteresbe egy ilyen lehet tetszene.
Ez olyan kiforrottnak tünik.
http://www.traktorpool.co.hu/details/vet%C5%91g%C3%A9p-vet%C5%91kombin%C3%A1ci%C3%B3/Kverneland-Accord-MSC-600/2541997/
Válasz szanberg #1334. hozzászólásáraAz előtömörítés miatt ragad be későbben, meg a csipkés tárcsákat jobban hajtja a föld mint a simákat.
A rapidnak elé kell hengerezni ha laza a talaj.
Jó vetőgép ez a tume de ha több munkám lenne akkor a könnyebb talajokra érdemes volna venni egy jd 740-et.