Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
621 hozzászólás
Válasz vén cigány #320. hozzászólásáraEnnek volt rendszáma és forgalmija is, csak ki volt vonva forgalomból. Mi a közlekedésfelügyeletnél műszakiztattuk, mert ott a legolcsóbb. Eredetiség vizsga nem kellett hozzá.
Az előző írásból azt akartam kihozni, hogy a műszaki nélküli gépet, pótkocsit is át kell íratni, nem kötelező műszaki vizsgának lennie. Megveszed, átíratod, aztán ha 3 év múlva elkészül, akkor levizsgáztatod és kapod hozzá az új, névre szóló forgalmit
Válasz Jakabjóska #318. hozzászólásáraTehát, ha ideiglenesen van kivonva, akkor nem kell hatósági vizsga, elég a műszaki vizsga?
Válasz Jakabjóska #318. hozzászólásáramilyen jó,hogy mindenhez közük van....
Válasz .Richard. #316. hozzászólásáraAz semmit sem jelent. Mi a pótkocsival jártunk így, 2004-ben ideiglenesen kivonva, mi 2014-ben vettük meg, majd egy évvel később lett névre írva. Akkor azt mondták az okmányirodában, hogy minden esetben át kell íratni az adásvétel után ( ha darabokban van, üzemképtelen akkor is). Nem kap másik forgalmit, csak a régibe tesznek egy bejegyzést a tulajdonos változásról. És akkor a biztosítók fedezetlenségi baromságáról még nem is beszéltünk..............
Válasz .Richard. #316. hozzászólásáraJavítok. Minek mondani, hogy eddig ment a gèp? Most lett fölèlesztve,azt pont.
Válasz Lacibá59 #313. hozzászólásáraBakker! Fölbakolva üzemkèptelenkedik 20ève. Erre is papírozna? Minek megmondani,hogy megy a gép?
Válasz Lacibá59 #313. hozzászólásáraÍrsz valéakivel egy adásvételit róla, és azzal mész be.
Válasz Lacibá59 #313. hozzászólásáraNa én is így jártam. Elmagyarázta neki a család fáját, majd a szomszéd városban elintéztem az okmányirodai ügyintézést úttal együtt 1.5 óra alatt. Visszamentem oda ahonnan elhajtottak és megmutattam, hogy így kellett volna.
Válasz vén cigány #312. hozzászólásáraA fórumot olvasva bementem az okmányirodába.1995-ben vettem egy mtz550 -t . megvan a forgalmi az adásvételi de nem írattam át.Most leműszakiztattam befizettem a kötelezőt 16-ezer .Elhajtottak hogy miért nem irattam át eddig.Mondtam hogy a tanyán használtuk nem mentem vele közúton azt mondták hogy még jój meg is büntetnek erre leblokkoltam és elsunnyogtam apapirjaimmal meg a háromszög rendszámmal a kezembben.Mit tudnék tenni 20km -en belül 3 okmányiroda van máshol próbálkozzak?
Válasz stadler7 #310. hozzászólásáraÚgy írjátok az adásvételit, hogy 1999-ben már a tulajdonodban volt és akkor mehet az üzembentartói és azt hiszem, hogy nyilatkozni kell, hogy volt már magyarországon forgalomba helyezve.
Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy 2000 utáni gép papírok nélkül. Max egy adásvételit tudunk írni a tulajdonossal. Akkor esélytelen még az üzembentartói is? (Hisz az is csak 99-előtti történettel működik itt meg a gép maga 2000 utáni)
Esetleg ha egy dízel házi építésű kistraktor AF alvázas táblácska kerülne rá egy piros rendszámmal és még érvényes forgalmival és a következő műszakin házhoz hívott műszakizás lenne, amit 5 évre kapnék akkor megoldott lenne a történet?
Nem akarom kihagyni mert nagyon jó kis gép és jó áron is van. A család összes pénze belemegy így is... kezdő paraszt vagyok még csak és bérből fizetésből igen nehéz :(
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, vettem régebben egy Mtz 50-es traktort papír nélkül. szeretném lepapírozni, van egy adás-vételim de azon kívül semmit nem tudtak adni hozzá.
Az okmányirodában nem tudtak mondani semmit, a közlekedési felügyelethez küldtek ott mivel régi a dolog a padláson találtak valami papírt de se alvázszám, se motorszám nem szerepelt rajta csak, hogy mikor lett forgalomba helyezve és ki a tulajdonosa. Hogy tudnám lepapírozni?mindenképpen csak hatósági vizsgával?
Köszönöm előre is
Valaki nemtugya véletlenül itt komáromesztergom megyébe holtudnák levizsgáztatni egy mtz 80 ast papir nélkulit?
Válasz lakatos gabesz #305. hozzászólásáraKüldtem egy E-mailt.
Válasz lakatos gabesz #305. hozzászólásáraKatt a nevére és megtalálod a hirdetését helységgel, névvel.
Válasz Jakabjóska #303. hozzászólásáraPapír kell az átalakításról.
Válasz völgyibozso #304. hozzászólásáraHelyileg ez hol található én borsod megyében lakom Pácin községben.amúgy ez a telefonszám valami vizsgáztatóé?vagy kit kell keresek.
Válasz lakatos gabesz #302. hozzászólásáraMegoldás alábbi telefon számon elérhető:
20-9451149
Üdv emberek!
Adott egy UTB 3-as hamszter, ami le lett csupaszítva alvázzá, majd rátettek egy platót, aminek csak a homlokfala és a hátsó ajtó van. Bálaszállításra lenne használva. A hamszternak van alvázszáma, származási papírja is. Próbálták műszakiztatni, de vissza kellene építeni a hamszter oldalait, hogy vizsgáztatható legyen. Tud valaki valamilyen módot arra, hogy platóval, bálaszállítónak le lehessen vizsgáztatni?
Én most szeretnék vásárolni rokonomtól egy 5t mbp potkocsit papirjai nincsenek hogyan tudném rá papirt csinálni?
Válasz Balázsk #300. hozzászólásáraÉn most szeretnék vinni egy régi forgalmival rendelkező kistraktort műszakira,nincs kivonatva végleg a forgalomból, itt egy helyi vizsgabázison azt mondták, hogy letudják ők is vizsgáztatni nem kell a Közlekedési hatósághoz vinnem,
Válasz Gyuri1975 #295. hozzászólásáraSziasztok!
Ha véglegesen nem volt kivonva a forgalomól, akkor úgy tudom, hogy nem kell rá NKH vizsga, elég egy sima vizsgaállomásra elvinni. Gondolok itt a régi forgalmival rendelkező, 3szög rendszámos gépekre.
Válasz Gyuri1975 #298. hozzászólásáraHa van törzskönyve már nem kell eredetvizsgálat a lassú járműre!!
Válasz Muskátliszájú #297. hozzászólásáraSajnos igen,mert ki van vonva forgalomból,máskülönben lassú jármű átíratáskor nem kellene.De érdemes elmenni egy okmányirodába ott mindent elmondanak az ügymenetről .
Válasz Gyuri1975 #295. hozzászólásáraKöszönöm válaszát! BIztos kell eredetiség vizsga estemben ha lassú járműről beszélünk?
Válasz Gyuri1975 #295. hozzászólásáraKöszönöm válaszát! BIztos kell eredetiség vizsga estemben ha lassú járműről beszélünk?
Válasz Muskátliszájú #294. hozzászólásáraÜdv! Adásvételi,alvázszámra kötelező biztosítás,NHK-nál műszaki vizsga (régi forgalmi,adásvételi,biztosítási szerződés bemutatásával). Innen Műszaki adatlapot kap,eredetiség vizsga,okmányiroda(összes papírral) és kap új rendszámot,forgalmit és törzskönyvet . A végeredmény Kb 70 000 Ft lesz.
Hali! Vennék egy trakit ami ki van vonva a forgalomból, forgalmija törzskönyve megvan,a tulaj szerint a piros rendszáma levan adva a helyi okmányirodába. Hogyan lehet az ilyen jármű papírjait gyorsan frissen elintézni illetve milyen költségekkel jár egy ilyen traki hivatalos forgalomba helyezése(motorkód, alvázszám jól látható a gépen)
Válasz Tomi476 #292. hozzászólásáraÜdv! Ha 1 tengelyes és szarv kormányos nem is kell műszaki rá,ugyan az a kategória,mint a rotakapa-pótkocsi kombináció.
Sziaztok !!
Csinaltam egy pannonia p10 es motorbol zuk valtoval egy egytengelyes kistraktor es erdeklodnek h hogy tudnam le muszakiztatni ??
Válasz völgyibozso #263. hozzászólásáraT. Hirdető! Szeretnék venni egy T-25 A traktort, de nincs meg a forgalmija a rendszámát pedig a 90-es évek elején leadták, aminek nincs nyoma. Az alvázszám alapján azonosítani az okmányirodában nem tudták. A gépet le tudják vizsgáztatni, hogy átírható legyen? Üdv.Boros Róbert
Válasz Sanyi #289. hozzászólásáraVégleg ki van vonva, de visszahelyezhető. NKH vizsgára kell vinni és újra forgalomba helyezhető.
Jó regelt mindenkinek ,egy kis segittségre lenne szükségem venni akkarok egy traktort van forgalmija de ki van jukasztva az mit jelent ,visza lehet álitani forgalomba vagy ki vonták végleg
Válasz Büresz #287. hozzászólásáraHa lenne akkor evidens hogy azt kérdezem :)
Válasz denkolevente #286. hozzászólásáraHa van rendszám azt le tudod kérdezni ügyfélkapun keresztül hogy körözik-e.
Sziasztok csak okmány irodában tudom lekérdezni a traktor alvázszámát?:) Ha neten letudnám nem menne el egy egész napom :)
Válasz ..MZ/X.. #284. hozzászólásáraKöszi elrendeztem 2300ft volt!
Válasz apuci #283. hozzászólásáraFél évre tudod max kivonni, egymás után két alkalommal. Utána várni kell pár napot a lejárat után mert csak forgalomba visszahelyezés után lehet megint kivonni. Persze minden alkalommal be kell csengetni a kétezerpárszáz pénzecskét.
Válasz ..MZ/X.. #282. hozzászólásáraKöszi, sejtettem de biztos ami biztos alapon.
Válasz apuci #281. hozzászólásáraCsak a forgalmi meg ~3000HUF. Ha nem a te neveden van akkor meghatalmazás a tulajtól.
Ha ideiglenesen ki akarom vonatni a járművet milyen papírokra van szükség hozzá?
Válasz Myrrdin #279. hozzászólásáraSajnos igen!!!
Válasz Szabolcs0519 #276. hozzászólásáraMinek kell rendszám a trágyaszóróra? Felétek ezt is nézik?
Válasz csoppika #277. hozzászólásáraAkkor működhet amit mondtak nekem .
Válasz Szabolcs0519 #276. hozzászólásáraAz csak a motorral rendelkező lassú járműhöz kell... Ez egy könnyítés a régóta tulajdonlott papír nélkül használt traki legalizálásához...
Mert amúgy a traki forgalomba helyezésekor hivatalosan a motornak meg kellene felelnie az új traki forgalomba helyezéséhez szükséges éppen aktuális TIER(EURO) füstkibocsátási szabványnak...
Ma beszéltem a közlekedési felügyelettel telefonon és elmondta egy hölgy , hogy rendszám nélküli trágyaszórót veszek aminek nincs papírja akkor elég egy adásvételi nyomtatvány majd kpm vizsga eredetvizsga aztán megkapom a rendszámot meg a forgalmit. Igaz törzskönyvet nem. Meg csak üzenbentartó leszek. Akkor miért kéne 99 előttre írni az adásvételit? Segítsetek ti erről mit tudtok?
Válasz Gabesz2 #262. hozzászólásáraEs ez mennyibe kerulne? Nekem semmilyen papirom nincs ra.
Válasz ..MZ/X.. #253. hozzászólásáraGy-M-S megyében. Köszönöm!!!
Köszönöm.
Válasz Toxi #267. hozzászólásáraÚgy fogja átírni, hogy van egy tulajdont igazoló okiratod (adásvételi), ezzel igazolod, hogy tiéd a gép és szabadon rendelkezel felette.
Ez a lassú járműnél speckó eset, a miénknek sincs beírva tulajdonos csak üzembentartó és nincs törzskönyv sem.