Hirdetés
Fórum
- Kukorica terményárak új
- Akkumulátorok új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Vetőgépek új
- Poénok új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
Cikkajánló
Hirdetés
1537 hozzászólás
Válasz #85. hozzászólásra
Ja, átsiklottam Berkó kommentjén. Szóval nekik tetszik. Akkor viszont ár-érték arányban nem is rossz. Ha nagyon károgni akarunk, talán csak a "nem ipari" tablet lehet a gyenge pont.
Válasz #81. hozzászólásra
Az tiszta, csak itt a külön szoftver vásárlásáról is szó esett, arra reagáltam.
Amúgy kíváncsi lennék, vannak-e, és mik a tapasztalatok a komplett cuccal.
Válasz #81. hozzászólásra
Az tiszta, csak itt a külön szoftver vásárlásáról is szó esett, arra reagáltam.
Amúgy kíváncsi lennék, vannak-e, és mik a tapasztalatok a komplett cuccal.
Válasz #83. hozzászólásra
Egyetértek veled, még tableten lenne jó kipróbálni, de szerintem netkapcsolat nélkül nem megy. Esetleg a teló netjét megosztani valahogy a tabival.
Válasz #82. hozzászólásra
Én is a Cerea-t használom. Telefont így-is úgy-is veszel/használsz, ergo az is "ingyen" van, meg ez a progi is. Tegnap volt szerencsém műtrágyaszóráskor haver MachineryGuide-t kipróbálni. Nagyon pontos, és gyorsan reagál, de nem adnék érte annyit, így marad a CEREA!
Válasz #79. hozzászólásra
A Cerea-t használtam már telón, területet pontosan mért, a méteres kalibráció is korrektnek tűnt, amikor a munkagép szélességéhez hozzáállítottam. Persze a +- 2 cm -es eszközökhöz képest nulla, de a telót leszámítva nullforintos költsége jó ár-érték arányt mutat.
Csak az a baj, hogy kicsi a coll átmérő...
Ha figyelmesen elolvastad azt az oldalt amit linkeltem, plussz pénzért GNSS VEVŐ és ANTENNA is vásárolható amivel a gyakorlatban bőven méter ca. 40-60 cm- es pontosság elérhető!!
Mármint a Machinery Guidehoz nem kell mobilnet, de külső, precíz vevő mindenképp kell mág az 1 méter körüli pontossághoz is.
Viszont az eFarm csomagot (mert nem csak a Pilotból áll!) nagyon jó elgondolásnak tartom. A GPS pontossággal kapcsolatban persze ugyanaz a helyzet, mint amit az előbb írtam, de az adatkezelő, feldolgozó rész ígéretes. Remélem, nem hagyják magára, tovább fejlesztik, és ingyenes marad!
Válasz #78. hozzászólásra
Mobilnet nem kell, viszont egy tablet, vagy telefon beépített GPS-ének a pontossága teljesen alkalmatlan erre a feladatra.
Válasz #76. hozzászólásra
Tehát ha jól értelmezem, akkor a szoftver 55.000+ áfa lenne. Viszont ehhez még kellene mobilnet is a tablethez.
Válasz #68. hozzászólásra
Szia, laikus vagyok ebben a témában. Érdekelne, hogy mire lehet letölteni az eFarm pilotot?A sebességet mennyire pontosan mutatja és az emlitett 1 m-es pontosságot stabilan tartja-e?ez még műtrágyaszórásnál elmenne.Mi a véleményed?
Válasz #75. hozzászólásra
http://www.hu.machineryguideapp.com/purchase
Válasz #74. hozzászólásra
Kíváncsi lennék az árára!
Válasz #73. hozzászólásra
Külön az is megvehető!!!!
Válasz #72. hozzászólásra
Én a "rendesre" gondoltam. Ennek akkor lenne létjogosultsága, ha az ember egy GPS-el is rendelkező saját tablethez meg tudná szerezni a programot.
Válasz #69. hozzászólásra
Én az ingyenes verzióról beszéltem, amit a google playről le lehet tölteni.
A "rendes" az 200+fa tablettel, annyiért illetve kicsit drágábban szerintem már inkább Teejet
Sziasztok!
Úgy gondolom hamarosan vége lesz ennek az óriási lehúzásnak amit precíziós GPS kapcsán művelnek egyes cégek. Aki tud angolul az olvasgasson errefelé: http://hackaday.com/2013/08/05/centimeter-level-precision-gps-for-500/ És még ez is drága a tartalmához képest!
Válasz #69. hozzászólásra
NEM AZ!!!
Válasz #68. hozzászólásra
Nekem nem úgy tűnt, hogy játékprogram, de lehet, hogy nem egy leírást olvastunk.
Válasz #67. hozzászólásra
Azt hiszem a Machinery Guide androidos vezetővel, csak játszani tudsz (a gombokkal irányítod a traktort). Legalábbis nekem a leírásból az jött le.
Én az eFarm pilotot töltöttem le. Tudod állítani a munkagép szélességét. Mutatja a sebességet és a megművelt területet. Gépben még nem próbáltam, csak kocsiban. Pontosság 1m...
Max arra jó, hogy kb tudd mennyit csináltál meg egy nap. Na meg unalmadmad legyen mit nézni a traktorba...
Üdv!
Van valakinek tapasztalata vagy információja a Machinery Guide androidos sorvezetővel kapcsolatban?
Esetleg más androidos tabletten alkalmazható hasonló szoftvert tud valaki ajánlani?
Március végén ígértem, a line guide 300 al kapcsolatban több tapasztalatom lesz írok.Nos száz hektáron vagyok túl vele,és pozitív tapasztalatom van,valóban tartja a 15-20 cm pontosságot,búzában szépen végig vezetett, több mérés is bizonyította a pontosságát.
segitséget szeretnék kérni sorvezetővel kapcsolatban valakinek van Leica mojo minivel tapasztalata vagy véleménye előre is köszönet
Válasz #63. hozzászólásra
Ezzel egyetértek. Én is kipróbáltam egyszer, fél napot melóztam az Ez250 nel és egyből megtetszett. PDA-sat meg sem néztem, szerintem nem valók sokra. Más típusokat nézegettem, de nem jöttek be. A 250 es tökéletes nekem. 50 hektárunk van csak, de nagyon jó vele dolgozni. Nem kell jelölgetni meg lépegetni meg a vegyszeres búzában ugrándozni a jelölővel. Én legalábbis meguntam. Területet is mér. Szóval jó. Nem reklámozni akarom! Mindenki maga dönti el, hogy neki a feladtatra meg a pénztárcájához melyik illik a legjobban!
Válasz #62. hozzászólásra
Köszönöm a pozitív visszajelzést, ezért forgalmazzuk ezt a típust.
Mivel márkafüggetlen forgalmazók vagyunk,
azokat a típusokat áruljuk sorvezetőkből és területmérőkből is, amik megbízhatóak, erre a célra lettek fejlesztve, és ár-érték arányuk jó.
Ezért bosszant az, amikor PDA-s vackokat akarnak eladni, csillagászati áron.
Mindig azt javaslom, próbálja ki, nézze meg valahol, és csak utána vásároljon az ember sorvezető vagy területmérő GPS-t.
gpsdebrecen.hu
rögtön küldtek másikat de nekem az a véleményem, hogy magasan jobb a többitől ez a tipus
úgy mechanikailag, könnyen kezelhető jól látható meg látszik rajta, hogy nem egy bóvli valami
Válasz #60. hozzászólásra
Én is hallottam. Egyszer.
Negyedik éve forgalmazom.
Szerintem ez nem rossz arány.
Azt az egyet is díjmentesen kicserélték.
Válasz #59. hozzászólásra
én már hallotam olyat hogy 1 nap után behalt az ez guide és a víz leverte a gazdát
Válasz #53. hozzászólásra
" Nem tudom hogy ezek a mostani farmnavigátorok és egyéb csodák milyen antennával vannak de amikor beindult a landasin cég akkor a sima autósnavigációhoz használt shirf tecIII. GPS vevőkre alapoztak és igértek velük 20-30centis pontosságot. "
Ezért nem forgalmazom a termékeiket, mert nem
mondanak igazat.
A sima PDA alapú területmérőjük pedig "1 méter
pontosságú" volt. Annak, aki elhitte.
Mg Navigátor V2:
- Samsung 400MHz-es processzor
- Microsoft Windows Operációs rendszer
- 64MB Nand Flash ROM / 64MB RAM
- TFT LCD érintő kijelző, 480x234 pixel felbontás
- 30 csatornás SiRFStar III GPS vevő
Forrás:
www.agrogazda.hu/dokumentum/katalogusok/2
Ennyit erről.
Válasz #55. hozzászólásra
Forgalmaztam régebben Centerline-t.
Az a legnagyobb hibája, hogy nem rögzíti a kezelt területet. Egyszerűen nem tudod, hogy mi volt már kezelve, és mi nem. Szabálytalan táblánál ez még nagyobb hátrány.
Nem is szólva arról, hogy ha egy pillanatra nem kap áramot a vezéregyenest is elfelejti.
Az is fontos, hogy tudjon egy készülék területet mérni, kijelezze az átfedést, kihagyást.
Válasz #54. hozzászólásra
Kedves Guszti !
" asszem annak is 5 hz s külső antennája van. a különbség majd 100 e forint "
Az Ez-Guide 250 alap antennával 340.000.-Ft, tehát
nem drágább, hanem picivel olcsóbb, mint az LD Agro Mg Navigátor V2.
A nagy antenna 70.000.- Ft plusz pénz. Viszont azzal
valóban tudja a 15-20 cm-es sorcsatlakozást.
És nem egy PDA kijelzőt kell bámulni egész nap, hanem egy süllyesztett LED-sort, aminek a fényereje egy 100 fokozatú skálán állítható.
gpsdebrecen.hu
Én most vettem Line Guide 300 at Leica Smart GPS-vevővel RAM Mount tartókarral,egy kevés műtrágyát szórtam vele eddig szépen dolgozott,de a java még majd most következik,szívesen megosztom a tapasztalatomat a jövőben.
Válasz #53. hozzászólásra
szeretnék grafikus kijelzést azon jobban tudom követni a dolgokat
van egy 2 éves mf 5455 öm amibe por kevés megy rázkódás van benne de eddig egy pda m volt az se ment benne tönkre . azon kívül h a port és a rázkódást jobban bírja a guide 250 technikailag is jobb tehát pontosabb mint a ld agro v2 asszem annak is 5 hz s külső antennája van. a különbség majd 100 e forint és az lenne a kérdésem technikailag ez a plus megvan a guide 250 be?
Válasz #52. hozzászólásra
Ha nem kell a grafikus megjelenítés akkor tényleg nem kell jobb.
Nem tudom hogy ezek a mostani farmnavigátorok és egyéb csodák milyen antennával vannak de amikor beindult a landasin cég akkor a sima autósnavigációhoz használt shirf tecIII. GPS vevőkre alapoztak és igértek velük 20-30centis pontosságot. Aki kicsit utána olvas a neten az egyből rájön hogy ez a fából vaskarika esete lenne. És egy 30-40e ftos pda-ért és egy ráfésült 15e ft-os farmnaivgátor szoftverért elkérni 100e ft fölött azt én úgy hívom arcátlanság.
Válasz #50. hozzászólásra
Pontosan így van ha nincs autómatakormány nem kell jobb, egyedül területet nem mér, de két pont közötti távolságot ezzel is lehet.
Válasz #48. hozzászólásra
Rezonanciát,meg port,amit el kell viselni a trakifülkébe.
Válasz #48. hozzászólásra
Sima sorvezetőnek a centerline 220, olcsó jó és nagy ledek villognak tehát látod is
Válasz #46. hozzászólásra
Nekem farmnavigátor van , hasonló az Mg Navigátorhoz.
Vegyszerezésnél virtuálisan ad jeleket a szakaszok nyitásához, zárásához. Ennek akkor van jelentősége ha a fülkéből tudod nyitni-zárni a szakaszokat.
Műtrágya szórásnál is bőven elegendő a kb 20-30 cm-es pontosság. Kézi kormányzásnál a traktoros reakcióideje nem is tud ennél pontosabb jelek alapján korigálni, ezért nem is javasolt drágább berendezést venni.
Ami meggondolandó az a dőléskiegyenlítéses antenna ami + 120-150 ezres befektetés.
Válasz #47. hozzászólásra
mi az amit az utóbbi kettő nem tud mi a különbség?
Válasz #46. hozzászólásra
Felejtsd el az ilyen összebuherált xarokat mint az utóbbi kettőt írtál. Csak olyanok közül válassz amiket professzionálisan mg. sorvezetőnek gyártottak, a többi csak népvakítás.
sziasztok én is sorvezetőt szeretnék venni néztem a guide 250 et az kb 400e ft viszont van még a leica mojo mini 299 meg az mg navigator v2 345 ért. van valakinek az utóbbi 2 ővel tapasztalata mindegyikre ráírva kb 20 cm es pontosság. viszont a navigatornak pl 18 cm es monitora van érintő képernyővel- aki tapasztalattal rendelkezik írja le legyen szíves mit választana és miért- ha lehet ne úgy h a leica kicsi eséllyel jó hanem érdekelne a miért is.köszönöm előre is
Távcsőben biztos jók, de azért a két termék elég messze áll egymástól! Az is lehet hogy csak vettek "egy" készüléket, és ráírták a nevüket. A mai világban minden megtörténhet! Én hamarabb választanék egy Teejetet vagy egy Trimble-t!
Üdv!
Ez milyen lehet szerintetek ? http://agriculture.leica-geosystems.com/en/Leica-mojoMINI_83346.htm
Maga a cég nagyon komoly mert távcsöveket gyártanak amik az eggyik legjobbak
Topcon sorvezető
Nyitotta: 2011-01-29 14:29:25
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Karsai Péter küldte be 2011-01-29 14:29:25-kor
Érdeklődnék hogy valakinek van e üzemeltetési tapasztalata Topcon sorvezetőhöz és automata kormányhoz.
Válasz #41. hozzászólásra
Hááát, ehhez nem tudok mit hozzászólni. Csak utólag okoskodni... :-)
Válasz #40. hozzászólásra
Fehérváron vettem komplett böröndben htiegetnek frissitéssel de már nem bizok bennük
Válasz #39. hozzászólásra
Én nem ismerem azt a szofvert. Én leginkább a vasakkal foglalkozom.
Válasz #38. hozzászólásra
Van egy agreto programom de beszart arégi miom és az uj 560-as mion már nem indul el
Válasz #36. hozzászólásra
Van egy SMS mobile nevű program az AgLeader kínálatában, de az önmagában nem sokat ér, csak ha megvan az asztali szoftver is. Nézz körül a www.digiterra.hu oldalon.