Hirdetés
Fórum
- Zetor traktorok új
- Agrárkamara új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kukorica vetőmagok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Juhtenyésztés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Haszonbérleti szerződés új
725 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #274. hozzászólásáraKöszönöm a hasznos infókat!
Válasz zsoltrs #273. hozzászólásáraGombaolozes 250, a többi általában 200 liter.
Válasz kukaccsosz #272. hozzászólásáraTe milyen lémennyiségekkel dolgozol, mert én csak 290-el fújok?
És biztos, hogy valamit nem muszáj ilyen sokkal...
Válasz zsoltrs #271. hozzászólásáraÉvi 1000 ha alatt szerintem felesleges a kerámia elég a műanyag. A kettős lapsugaru legbeszivasos szinte mindenre jó. Jó ha van mellé még egy sima legbeszivasos ha erősebb szélben kell permetezni és egy hagyományos ha spec egyszikuirtot szórsz és nincs szél!
Válasz kukaccsosz #270. hozzászólásáraEzek a dupla sugaras legbeszivasos fúvókák mindenféle vegyszerezeshez megfelelőek?
Mit gondolsz a műanyag illetve a kerámia fuvokakrol.
Köszi az infókat!
Válasz zsoltrs #266. hozzászólásáraHa gyorsabban akarsz menni akkor szerintem is lejebb kellene venni a lémennyiséget ahogy Batka is írta, a 250 liter a legtöbb permetezésnél elég. Ha nem akkor 5-re kell váltani. A Lechler IDKT jó megoldás vagy TeeJet AITTJ 60-11004 vagy 11005 (Turbo Twin Jet) Ezekhez lehet hogy spec bajonetkupak kell mar nem is tudom. http://teejet.it/media/39937/li-tj123%20r4%20twins_a4_hu_lo%20res.pdf
Válasz zsoltrs #268. hozzászólásáraMegkaptam a levelet estére majd válaszolok.
Válasz Batka #267. hozzászólásáraIgazából a jó fedéshez ragaszkodnék elsősorban. A kompakt levegős duplasugarast nagyon preferelják itt, főleg a IDKT-t.
A literhez meg nem tudok hozzászólni. Ennyi volt beállítva a vezérlőbe. Mi mindent 290-el fújunk.
Biztos van olyan, amit felesleges ilyen mennyiséggel fújni.
Ha lejjebb veszed a mennyiséget, akkor meg még fontosabb a jó fedés (a fúvóka).
Válasz zsoltrs #266. hozzászólásáraha tartani akarod a leírtakat, akkor 05-ösre, de ha nem ragaszkodsz a 290 literhez hektáronként, akkor egyszerűbb 250-re visszavenni a vízmennyiséget, és máris repeszthetsz 12-vel.
Sziasztok
Én Teejet AIC 11004-essel fújok (piros, légbeszívásos 1 sugaras).
Sebességarányos kijuttatással 290 litert fújok 10km/h-ás sebességgel és ekkor van kicsivel több, mint 7 baros nyomás. 2-8 bar a használati intervalluma.
De 8 körül már csepegnek a fúvókák valahol.
Ez a 10 km/h óra nagyon lassúcska.
Milyen fúvókákra cseréljem a mostanit?
Amit eddig tudok, hogy marad a légbeszívásos, de már dupla réses és 5-ös méretű fúvóka.
Továbbá van sima ill kompakt sugaras is. Ez mit jelent?
Köszi
Válasz Vadmalac #264. hozzászólásáraMost nézem, hogy pár hozzászólással ezelőtt már leírtam majdnem szó szerint ugyanezt.
Válasz Sanyee #260. hozzászólásáraAlbuz CVI-Twin fúvókát használok több éve mindenre. Gyomirtás + rovarölés 200L vízzel, gombaölés 250-nel. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ez kompakt légbeszívásos, dupla sugarú, előre-hátra 30-30°-os. Az utóbbi években gyakorlatilag 90%-ban nem permeteztem szélcsendes időben, legtöbbször hagyományos fúvókával nem is bírtam volna menni. Gyomirtást 1,5-2 bar között, talajviszonytól és széltől függően. Volt már olyan, hogy 1 bar-on kellett csinálni a szél miatt, de menni kellett, mert kb. 1 nap volt a kelésig a glifozátozáshoz, és bár magam is féltem tőle, abszolút tökéletes lett a munka) Rovarölni 2 bar-on, gombaölni meg 4 bar-on szoktam.
Válasz Sanyee #260. hozzászólásáraHa meg akkora cseppméretet sajtolsz ki belőle, mint a simából, akkor megvetted a semmit...a legfontosabb előnyét dobod el!!!!
Válasz Sanyee #260. hozzászólásáraKis nyomáson kell használni...
A csepp nagyobbnak tűnik, a benne levő levegő buborék miatt... Viszont így a szél sem viszi... Gyomirtásra van kitalálva...
Válasz Sanyee #260. hozzászólásáraPontosan hogy gyomírtáshoz kell használni, ahhoz kell a nagyobb csepéret, meg a másik előnye hogy kisebb az elsodrásvestély!
Sziasztok!
Ezeket a légbeszívásos fúvókákat hol és miért érdemes alkalmazni?
Azt tapasztaltam, hogy dupla annyi nyomáson tud talán olyan cseppméretet produkálni, mint egy sima lapos sugarú fúvóka. Gyomírtásra így szerintem nem kifejezetten jó. Egyébre meg nem tudom hol lenne az előnye.
Mg Navigátor V2 féláron eladó!!!! Alig használt!! 06309116854
Sziasztok!
Szántóföldi fúvókánál melyik a jobb, ha szeretném, hogy a levél alá is jusson a szerből ne csak a tetejére?
Sima lapossugarú, Légbeszívásos sima vagy dupla beszívásos?
üdv!
http://permetezes.hu/termekek/asszimetrikus-lapossugar/idks-8002-pom-fuvoka/
Ehhez a fúvókához milyen fúvókatartó kell? Nem vagyok járatos a témába.
Válasz #255. hozzászólásra
Hallod nagyon irigyellek Nagyon birom az ilyen régi darabokat Egy jópárat én is biztos megmentettem volna
Válasz #254. hozzászólásra
aha
Válasz #253. hozzászólásra
Ez is a talált tárgyak osztályáról való??
Manuális menetarányos permetlé kijuttatás.Tök jó!
Én is ezzel fújok mindent, 250 l/ha, 3,5-3,8 bar nyomáson. Volt egy kis parcella, ahol kimaradt az első rovarölő és ellepte a fehérítő, ott is takarított szépen, pedig csak decis megát kapott.
Válasz #249. hozzászólásra
Szerintem minden anyaghoz jobb a jobb fedés, én mindent a dupla résessel csinálok. 200l vízzel 1,5-2,5 bar nyomásig széltől meg a talajtól függően. Gombaölést meg pulsarozást 250l-rel max. 4,5 bar-on. Így gyakorlatilag egy egybefüggő filmréteget csinál a levélen. Búza gombaöléskor a nap irányától függően meglátszott simán hogy meddig csináltam már meg. Majdhogynem vissza tudtam volna fordulni magam mellé. Nagyon látványos! Csak ajánlani tudom!
Válasz #247. hozzászólásra
pulsar-hoz jobb a finomporlasztás
de egyébként én is twin 04-est használok mindenre 3.5báron nincs vele gond
Válasz #248. hozzászólásra
Ez elég meggyőző!
Arra gondoltam, hogy az egyszikű kikelt gyomokat is jobban eltalálja a két oldalról 30 fokban érkező permetsugár, viszont a kétszikűeket jobb ha felülről telibe kapja... de a kétszikűek levele amúgy is nagyobb, szóval megkapja az is az anyagot... (ötletelgetek itt magamba....
IDKT04-gyel fújtam (ugyanaz gyakorlatilag).
Válasz #246. hozzászólásra
Ezzel a légbeszívásos, kompakt, dupla lapos sugaras EZK-TWIN 04-es fúvókával mennyire érdemes kukoricát, vagy napraforgót gyomírtani??? Vagy a gyomirtásra jobb a hagyományos fúvóka?
Mai szerzemény! Ha már ennyire támad a gomba.
Válasz #237. hozzászólásra
itt írják hogy a IDKT kettős lapos sugarú légbeszívásos jó mindenre.
Sziaztok!
Szerintetek ez a traktor:http://amstraktor.com/1_7_ATY-AMS-224.html egy 200 literes axiál permetezővel képes lenne gyümölcsös permetezésére? Itt arra gondolok,hogy
-Elég erős e a traktor a permetezéshez?
-Elég e neki ez a kardánhalytás?
Kössz mindenkinek!
Ma lett vételezve Lechler duplasugaras 04-es, holnap próba, kíváncsi vagyok milyen. Eddig Teejet síma légbeszívásos volt, azt szerettem. Bár értelemszerűen nem ködöl mint a normál fúvóka de szélben (persze nem orkánban) lehet vele dolgozni legalább.
Válasz #239. hozzászólásra
Nem, ezek közül a piros légbeszívásosnak lesz a legdurvább,a csepmérete, de ha szél van akkor meg muszáj légebszívásosat használni szerintem ez elég jó kompromisszum, én pl barna légbeszívásosat használok.
Válasz #236. hozzászólásra
A cseppméret nem lesz esetleg túl nagy?
Válasz #237. hozzászólásra
Igen, a légbeszívásos is 2 réses piros.
Válasz #235. hozzászólásra
A kettős réses is légbeszívásos?
Egyébként a kettős réses mindenre jó ( ha nem a spec kalászpermetezőről van szó). Gyomirtás, gomba, rovar. Talán PRE kijuttatásra felesleges és nitrosol permetezés nem biztos, hogy a legjobb.
A légbeszívásos fúvókáknak kell legalább a 3,5-4 bar.
Válasz #235. hozzászólásra
A kétréses gombaölőzésre jó leginkább, egyébként meg ha nem fúj a szél akkor a sima barna, ha meg fúj akkor a piros légbeszívásos. A barnával ki lehet fújni 200 litert.
Van valahol leírás arról, hogy mihez milyen fúvókával és milyen nyomással érdemes nekimenni?
Feribácsi írta régebben, hogy a légbeszívásosnak nagyobb nyomás kell, mennyivel?
Idáig csak lapos piros volt, ez nem volt kérdés, de most hogy van barna lapos, piros kettős és piros légbeszívásos így akkor mihez mit??
A barna laposnak nem lesz kevés a 200 l/ha? Compjuter mit fog szólni hozzá?
Mennyi pénz lehet IDKT 12003-as fúvóka? Sok lehet a különbség a kerámiás változat közt és megéri e évi 50ha permetezésére?
Válasz #232. hozzászólásra
Márpedig biztos hogy jól néztem. Köszönöm az útbaigazítást
Válasz #229. hozzászólásra
A kijuttatott lémennyiség szempontjából mindegy, hogy sima lapos sugaras, vagy dupla, vagy légbeszívásos. Egy 06-os fúvókán kialakítástól függetlenül ugyanannyi lémennyiségnek kell kimenni ugyanolyan nyomáson.
Mondjuk azon csodálkozom, hogy zöld a színe, a 06-os fúvóka általában szürke szokott lenni.
Válasz #227. hozzászólásra
ÚJ 600 literest, 12 méteres kerettel házhozszállítva bruttó 300ért tudok adni
06/30-934-2852
Megnéztem a permetezőn a táblázatot és az erre a fúvókára 235-470 literig írja és jól írtam a típust csak márkát nem írtam. italjet zöld 06 f110 es a szórófej.
Válasz #228. hozzászólásra
Majd lefényképezem a fúvókát de szerintem nem ilyen légbeszívásos
Válasz #223. hozzászólásra
Annak szürke színűnek kellene lennie. Vagy elnézted a számát, vagy valami trugymó beszinezte.
Itt egy táblázat a lémennyiség megsaccolásához. Tekerd le a lap aljára
http://permetezes.hu/termekek/legbeszivasos-kompakt-lapossugar/idk-12001-c-fuvoka/
Sziasztok! Szerintetek milyen szantofoldi permezezot vegyek? 600-800l kellene 200-300ft szannak ra! Hasznaltat vagy ujjat? Forras vagy ilyesmi vagy hasznalt?
Sziasztok! Szerintetek milyen szantofoldi permezezot vegyek? 600-800l kellene 200-300ft szannak ra! Hasznaltat vagy ujjat? Forras vagy ilyesmi vagy hasznalt?