Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 415.97 Ft USD 403.23 Ft CHF 443.85 Ft GBP 501 Ft

Fórum

Permetezőgépek időszakos műszaki vizsgája

Létrehozta: Matyi50 , 2013-03-27 08:26:56

Kedvencekhez Segítség

2150 hozzászólás
Nincs profilkép
#1000 d-032a
2019-12-01 11:22:33

Válasz schyla #990. hozzászólásáraA segítőszándékodat azzal tudnád demonstrálni, hogy a felhozott példáidban -enyhén fogalmazva is- nem csúsztatnál.
Senkinek sem kötelező kicserélni a lakásában az izzókat LED-re. Ha nem tudja, vagy nem akarja, akkor sem kell szankciókra számítania, vagy kiköltözni és lezárni a lakást.

A vizsgálóberendezés ára, 4-5 év helyett miért nem térülhetne meg 6-8 év alatt?
Azonkívül, kíváncsi lennék arra, hogy az 5-15 hektáros, kis lengyel permetezőgépes paraszt, mikor vett 1-2 év alatt terepjárót. (Ha 1-2 ilyen volt is, biztosan nem ez az általános.)
Ha korrekt vagy senki nem "bánt".

#999 Bárány
2019-12-01 11:19:50

Válasz schyla #991. hozzászólásáraCsere manométer is szokott nálatok lenni? Annál mennyi a tűréshatár?
Nekem új kora óta kicsit "gyanús" értékeket mutat (0,3-0,5 Barral többet az elméletinél), miközben az átfolyásmérő alapján működő automatika halálpontosan szórja ki a mennyiséget.

Nincs profilkép
#998 schyla
2019-12-01 11:18:50

Válasz csferri #974. hozzászólásáraValamit nem jól értelmeztetek, vagy nem jól mondták. A javított tartály, ha nem csöpög nem kizáró ok!

Nincs profilkép
#997 schyla
2019-12-01 11:14:48

Válasz Erdőjaro #950. hozzászólásáraHa meg van a gép papírja, amivel igazolni tudod hogy mi a gép száma és az a szám van beütve a vázba, akkor az lesz a száma. Ha nincs gépszám a vizsgán felrögzítenek egy alutáblát amin lesz egy egyedi azonosító szám. Ennek persze külön költsége van.

Nincs profilkép
#996 schyla
2019-12-01 11:10:24

Válasz ND #936. hozzászólásáraAlkatrész ügyben keresd fel a Farmcentert Gödöllőn.
Ha másban nem is, fúvókában biztosan tudnak segíteni.
A gép kora tök mindegy! Ami fontos!Szűrők megléte. Ne csöpögjön, sehol ahol nem lehet! A szivattyú tudja agyári értéknek legalább 90%-át. A szóróíveken mért nyomást mutassa a manométer. A fúvókák páronként (jobb-bal oldal) közel azonos mennyiségű lét juttassanak ki. Tehát páronként azonos pörgetőlapka és azonos adagolólapka. Ha ez meg van nagy baj nem lehet.

Nincs profilkép
#995 schyla
2019-12-01 11:04:02

Válasz agrogal #922. hozzászólására
Sajnos a probléma valós és jogos. Vannak gépek amelyek nem olyan vészesek, mert ilyen rossz fúvókaelosztás mellett is éppen veszik az akadályt. De sajnos vannak olyanok amik nem. Bocsi nem írok típust, mert nem szeretnék senkit negatívan befolyásolni.

#994 csoppika
2019-12-01 11:03:31

Válasz schyla #991. hozzászólásáraAkkor egy konkrét kérdés. Van egy 160 literes szivattyú egy gondolom eredetileg 18 méteres keretű vontatott gépen. Amin most 15 méteres(16ból alakítva,mivel az előző tulaj a szétszakadt 18as helyett ezt tette rá, és 15 méteresből van még egy jó állapotú rezerva keretem ) lesz.
A függesztett tesó is ezen a szélességen dolgozik...
Na szóval ennek a szivattyúnak mit illik tudnia a vizsgán?
Olyan létezhet, hogy légüst nincs egy membrános szivattyún?
Egy 115(120) literes szivattyú elegendő egy 15 méteres keretű, 600 literes permetezőhöz?

Nincs profilkép
#993 schyla
2019-12-01 10:58:48

Válasz kicskagazda #909. hozzászólásáraTermészetes az AXIÁL gépeket is kell vizsgáztatni, amelyek az élelmiszer termelésben részt vesznek!

Nincs profilkép
#992 schyla
2019-12-01 10:56:46

Válasz atisgyulai #893. hozzászólásáraMi csak egy sorozat fúvókát szoktunk vizsgálni. Ha a tulaj kéri természetesen a többit is bevizsgáljuk aminek az ára 5.000 Ft körül van plusz ÁFA soronként.

Nincs profilkép
#991 schyla
2019-12-01 10:54:23

Válasz vén cigány #902. hozzászólásáraA szivattyú vizsgálathoz semmi köze a gépen lévő manométernek! Közvetlen a szivattyú nyomóágára állunk rá és a vizsgálóbőröndön engedjük keresztül a folyadékot, amiben van egy hitelesített átfolyásmérő, és nyomásmérő. A nyomást a bőröndben lévő szeleppel állítom elő.
A vizsgán a hagyományos fúvókákat 2 bar nyomáson vizsgáljuk a légbeszívásosokat 3 bár környékén. Mivel a te manométered ebben a tartományban dolgozik, sőt még van lehetőség felfelé eltérni, én így (ha a manométer a valós értéket mutatja) átengedném! Már ha csak ez a probléma.

Nincs profilkép
#990 schyla
2019-12-01 10:45:59

Szóval! Most utoljára szólok hozzá olyan értelemben, hogy a nem szakmai részekre reagáljak! A topik indítója már az indításkor szította az indulatokat, amit azóta is folyamatosan tesz! Persze lehet szép szavakkal anyázni, meg másokat fikázni,uszítani, de ha veszitek a fáradtságot és végigolvassátok, ti is látni fogjátok! Mindezt úgy, hogy ha jól olvasom, gőze sin cs arról, hogyan működik a vizsgáztatás, mert még arra sem vette a fáradtságot, hogy megnézzen egy felülvizsgálatot!
Az árazásról! Az állomás létrehozása sajnos igen drága! A műszerekkel, egyéb anyagokkal (szerszámok, munkaruha stb) teherkocsi - mivel mobil állomás - és csak szántóföldi gépekhez 10-12 millió Ft. Ha ültetvényes gépet is akar vizsgálni további 6 millió! Ezek az állomások többségében úgy működnek, hogy a vizsgálatot végzők alkalmazottak, akiknek munkabére, járulékai stb. vannak. Hozzáteszem én is alkalmazott vagyok! Aztán ott vannak az adók, (szja, termékadó, iparűzési adó stb). Szóval mindezek figyelembe vételével kb. 4-5 év a megtérülési idő. Azonkívül ha már a gépkocsi vizsgát hozzátok állandóan ellenpéldának!
Egy gépkocsit vizsgáztató állomás éves szinten sokkal több járművet vizsgáztat, ezért tud annyiért vizsgáztatni, amennyiért!

Más! Mint írtam én is dolgoztam a termelésben így nagyon jól tudom, hogyan működnek a dolgok! Például: láttam, hogy ha valaki gazdálkodni kezdett, annak 1-2 éven belül 0 kilóméteres terepjáróra lett hirtelen szüksége. Vagy elkezdtek lovazni! Sorolhatnám még a "fölösleges" kiadásokat, de tárcájában nem akarok kotorászni senkinek. Senkitől, ismétlem, senkitől nem kérek bocsánatot véleményemért. Nevezetesen azért, hogy ha nem tudja kifizetni évente azt a tizenegynéhány ezer forintot, akkor be kell zárni! Gondolkodjatok el rajta, hogy mennyi olyan dologra elment ettől sokkal szükségtelenebb dolgokra sokkal több pénz!
Egy rövid példa! Bár hozzáteszem, ez szükséges volt! Minden hónapban kifizetem a számláimat, a rezsit, a hitelt, meg minden fizetnivalót. Ami marad, abból kell gazdálkodnom. Gondolom, ti is így csináljátok. Ahhoz, hogy valamit tudjak spórolni kicseréltem a lakás hagyományos izzóit energiatakarékos LED izzókra! Majdnem seggre vágtam magam. Erősen bele kellett nyúlni a pénztárcába! És eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem az eladót, hogy mi ilyen rohadtul drága ezeken az izzókon. Ha annyi, akkor annyi! Kifizettem, bár mennyire is nem tetszett!

Még egyszer leírom! Amit itt írok az a saját véleményem! A továbbiakban szidhattok ahogy akartok, pont leszarom! Segítő szándékkal jöttem ide, úgy ahogyan a vizsgálatokon is legjobb tudásom szerint segítek! Ha már kötelező, akkor minél kisebb fájdalommal járjon! És higgyétek el nem olyan fasza a helyzet a növényvédő gépek terén ahogyan azt ti gondoljátok! Sajnos nekem is volt rá precedens, hogy 3 órát javítottunk, mire átment a gép. Mielőtt kérdeznétek:a többiek nem vártak rá. Félreállítottuk, megmondtuk mit kell javítani és segítettem is javítani.

Más! Minden állomás bizonyos keretek közt működik, de lehetnek eltérések. Én csak arról tudok írni, hogy nálunk hogyan működik illetve arról, hogy adott esetben a megadott keretek közt én hogyan vizsgálnék, illetve, hogy én átengedném-e a vizsgán. A dolog elég szubjektív. Van aki kér kiszállási díjat, van aki nem stb. És még sorolhatnám.

Még valami! Ha emlékszetek az ide vonatkozó rendelet 2016-os változatára, abban a MANOK kizárólagosságot élvezett a vizsgálatok terén. Az új rendeletben ez a kizárólagosság megszűnt, és még csak az árakról sem rendelkezik, tehát szabadáras! Ha van olyan olcsóbban megcsinálja hát akkor oda kell menni! Kérdés, hogy az általa elvégzett vizsgálat milyen minőségű?

Szóval ennyi! Várom a szakmai kérdéseket! De csak azokat!

Nincs profilkép
#989 Lajos76
2019-11-30 18:20:58

Nálunk okt végén kijöttek vizsgáztatni, volt óccó függesztett, vontatott prémium. Ne csepegjen, ne hugyozzon, fúvókák jól álljanak. Fúvóka-gumi tömítés csere nem árt, akkor nincs gond.

#987 Tobszi
2019-11-30 08:19:22

Válasz medikus #985. hozzászólásáraA sikeres vizsgától még ugyanazon a homokon vagy fekete kötöttön fog a paraszt gazdálkodni mint addig,.smile wink

#986 Tobszi
2019-11-30 08:15:44

Válasz bandigh #983. hozzászólásáraAz aki eleve többet rak mint az engedélyezett ( tegyünk bele hogy biztos hasson!) az többet fog rakni akkor is ha matrica lesz a gépén!
Aki eddig is ráfigyelt hogy minden esetben az adott problémához a megfelelő dózist használja, az ezután is rá fog, függetlenül attól hogy vizsgázott a permetezője vagy sem. Úgyhogy a növényvédő szer megtakarítást a vizsga előnyei közt említeni szerintem eléggé csúsztatás!
Azt meg végképp nem értem, hogy amikor pár ezer forintért már lehet kapni egy olcsóbb fúvóka garnitúrát ami biztosan kibír legalább egy szezont, van olyan aki össze-vissza pisilő fúvókákkal dolgozik.

#985 medikus
2019-11-29 22:07:42

Válasz Tobszi #982. hozzászólásáraMiért ne lehetne eltérni?Homokon például gyomirtóból az alsó,kötött földön a felső dózis az ajánlott!

Nincs profilkép
#984 schyla
2019-11-29 22:03:31

Válasz Matyi50 #969. hozzászólásáraSzóval "Kedves" Matyi50! Itt vagyok, és majd mindenkinek válaszolni fogok, de tudod - idézőjel nélkül - mérős vagyok s mint olyan az elmúlt napokban mértem, így nem értem rá fórumozni. Tudtommal jelenleg az időjárás miatt már nem folyik mérés, így azt hiszem nem késtem el a szakmai válaszokkal.

#983 bandigh
2019-11-29 22:02:39

Válasz Tobszi #982. hozzászólásáraÚgy, hogy ha nem megfelelő a porlasztás, akkor nem lesz megfelelő a fedettség, vagy nagyobb cseppekben jut le itt-ott, vagy máshol meg túlzott a porlasztás, stb, szóval a gazda azt látja hogy “nemhat!” a szer, ezért már alapból az engedélyezett felső dózist juttatja ki, vagy mégtöbbet, pedig van h a minimum is elég lenne
Szerintem

#982 Tobszi
2019-11-29 21:47:52

Sok újsághírben, riportban hozzászólásban elhangzott már hogy milyen jó is lesz ez a vizsga nekünk, mert egy megfelelő,vizsgázott géppel akár 30%-os növ. védő szer megtakarítás is jelentkezhet!
De ez hogy? Minden szernek megvan a megadott dózisa amitől ugye se lefelé se felfelé eltérni nem lehet. A megadott dózist kell kijuttatni hektáronként. Akkor ebből hogy lesz megtakarítás? smile confused

Nincs profilkép
#981 Matyi50
2019-11-29 20:00:21

Válasz d-032a #977. hozzászólásáraAnnyi nem lesz,mert így is kitúrtak egy csomó jelentkezőt pont amiatt,hogy az a pénz is minél kevesebb embernél landoljon,ami várható.
Így van az,hogy kiszállást kell kérni,aztán a díj kilométerenként annyi mint a fuvarozási km tarifa 3,5t autóval.
Németországban pl a kiszállást a kamara fizeti.
Na de ne pampogjunk,mert látod már megkaptuk,ha valakinek ez sok,hagyja abba.smile censored

#980 csferri
2019-11-29 19:38:58

Válasz d-032a #977. hozzászólásáraMondjuk az nem lenne hülyeségsmile thumbup

#979 Bárány
2019-11-29 19:04:04

Válasz Lala5995 #978. hozzászólásáraCsak egy válasz volt, nem javaslat.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#978 Lala5995
2019-11-29 19:02:46

Válasz Bárány #973. hozzászólásáraFelejtsd el az előzetes állapotfelmérést! Azért vannak, hok vizsgálják a gépet! Nem kell plusz kiadás! A tartály javítva is tartály, ha nem folyat! A permetező fuvóka az akkori állapotot mutatja. Mindenki a saját hozzáállása szerint használ kopottat, vagy újat. Ahogy az autóknál gumit!
A vizsgabiztos mi értünk van! Nem mi értük!
Ne legyünk már birkák!
Az a gép, amely a gyári állapothoz hasonló, nem bukhat meg a vizsgán!
Külföldön sokkal egyszerűbb és nem kell félni a vizsgáztatástól!

Nincs profilkép
#977 d-032a
2019-11-29 18:58:29

Akkor minden f@sza, minden klappol.
Már csak az alap probléma maradt meg.
Legyen annyi a permetezőgép vizsgadíj, mint az autó műszaki vizsgadíj.

Nincs profilkép
#976 Rabó001
2019-11-29 18:51:31

Válasz csferri #974. hozzászólásáraNa ez egy reális vélemény! Mindenki el fogja vinni a gépét, kifizeti, levizsgáztatják, megkapja a tanusítványt.
Gépjármű műszaki vizsga jó példa, sajnos sokszor roncsokat is áttolnak, hallani most is hogy meg se kell jelenni a kocsival.
A másik példa, amíg volt külön környezetvédelmi vizsga az autóknál, akkor volt olyan, hogy egy autó nem felelt meg a vizsgán, és ezért nem kapott zöldkártyát? Szerintem nem fordult elő ilyen.

Nincs profilkép
#975 Földönfuto
2019-11-29 18:48:07

Válasz d-032a #971. hozzászólásáraElnézve,hogy a gépjármű műszakin miket tolnak át,csodálkoznék ha bárki is megbukna ezen a vizsgán.Esetleg aki tartály nélkül megy oda.

#974 csferri
2019-11-29 17:41:55

Válasz d-032a #971. hozzászólásáraSzerintem ezt az egészet túlgondoljátok szokás szerint. Mi az hogy tartály javítással nem biztos hogy átengedik, ez olyan mintha pótkocsit javított oldalfallal nem engednének át, mi lesz vele kukasmile confused, meg mi az hogy befigyel egy szivattyúcsere, ha szar a szivattyú eleve permetezni sem tudsz.El nem tudom képzelni hogy egyébként ép eszű ember által üzemeltetett permetező ami nem csöpög,, nem elöregedett csövezésű ,normálisan kijavított azzal szórakozzanak,(na persze kivételek mindig vannaksmile thumbup)

#973 Bárány
2019-11-29 14:37:14

Válasz d-032a #971. hozzászólásáraVégülis ez az előzetes állapotfelmérés egy egyszerű üzleti döntés kérdése. Nyilván egyszerűbb éa olcaóbb kell, hogy legyen, mint egy önkéntes soronkívüli vizsga. (ami már van, lejjebb írták)
Ha lesz rá igény, szerintem bevezethetik akár külön-külön önállóan is a vizsgáztató cégek.
Egyébként necces esetben itt is sok fog múlni a vizsgabiztos személyén.

Nincs profilkép
#972 Matyi50
2019-11-29 14:36:04

Válasz Bárány #970. hozzászólásáraIdézd már be ,ne hablatyoljál,hogy én nem emlékszem. Hol anyáztam itt ebben a topicban,vagy másikban ,pl veled,vagy mailben? Sehol! A rágalmaidat tartsd meg magadnak,ha mással nem tudsz érvelni,akkor meg maradj csendben. Vitát veled itt befejeztem!

Nincs profilkép
#971 d-032a
2019-11-29 14:25:03

Válasz Bárány #968. hozzászólásáraHiteles infókat nem itt a fórumon lehetne kapni, hanem kinek-kinek annál a vizsgaállomásnál ahová majd az adott gépet vizsgára viszi valaki. Valószínűleg előfordulhat, hogy az egyik helyen majd átengedik a pár cm-es tartályjavítást, a másikon meg nem. Mindkét infó előfordult már.

A mérős írta, hogy valakinek éjszakába nyúlóan javították a gépét,hogy átmenjen a vizsgán. Akkor hol állt meg a számla végösszeg?
A többi vizsgára várakozó paraszt addig malmozott, vagy hazaugrottak megvacsorázni? Mert mérős szerint mindegyik csak 2 km-en belülről volt. Vagy csak néhány gép kedvéért állították fel a vizsgaállomást?

Az is nagyon korrektnek tűnik, hogy bizonyos összegért nincs előzetes állapotfelmérés lehetőség, hanem vagy bukta a vizsgadíj vagy nem. (Persze kevés bukta lesz mert addig cserélgetik az alkatrészeket amíg a gépet megfelelőnek minősíthetik.)
Ha befigyel egy szivattyúcsere is, akkor kb. kár volt próbálkozni, hanem egy új gép vétellel kellett volna kezdeni. De ez csak utólag derül majd ki.

#970 Bárány
2019-11-29 14:00:36

Válasz Matyi50 #969. hozzászólásáraValamelyik GPS-es topicban volt régebben némi szóváltásunk. Akkor éppen GPS kereskedőnek tituláltál, és cinikusan beszólogattál. Végül elküldtelek melegebb éghajlatra, ezután tiszteltél meg pár keresetlen sorral.
Nem hiszem, hogy ne emlékeznél, vagy ez nálad csak egy volt a sok közül? Nekem emlékezetes.

Nincs profilkép
#969 Matyi50
2019-11-29 13:13:28

Válasz Bárány #968. hozzászólására
"Elüldözni " mivel is?

Az én kérdésemre meg már nem is válaszolsz? Hol anyáztam báránykám?

Ilyenkor ugrotok a koncra,de pl lejjebb segítséget kért a kolléga,arra a "mérős" nem tud válaszolni.

#968 Bárány
2019-11-29 13:04:42

Válasz d-032a #960. hozzászólásáraItt már azért nagyon ki lett forgatva a dolog, ezért erre az összes marhaságra nem is reagálok külön-külön.
Arról volt szó, hogy kár volt elüldözni egy olyan fickót, akitől első kézből lehetett volna infókat kapni. Meg lett neki mondva a vélemény egyszer, kétszer, százszor, el lett mondva mindenféle kizsákmányolónak.
Eredmény? Egy idő után eldurrant az agya, és lelépett. Semmi pozitív hozadék, csak negatívum: semmi sem fog változni, csak mostantól nincs a fórumon olyan szaki, aki erről a rendszerről hiteles infókat tudna adni.
Megérte?
A többi idefantáziált mondandóddal meg éppen te uszítod egymás ellen a népet.

Nincs profilkép
#967 Mihály
2019-11-29 11:56:26

Válasz Rabó001 #966. hozzászólására és megtudta venni a vetőmagot műtrágyát növény védőszereket s egyébb input s szolgáltatást s mégis maradt ami maradt igen nagy érvágás volt a fűzős dohány leállítása s érdekes a Német meg a Törököktől csak veszi a töltő dohányt mert itt az mondta ki az ámment hogy a gyenge az alapanyag csak töltő dohánynak való nem lehetett Malbit csinálni belőle a Török büdös dohányból lehet mert sárgább mint nálunk a vöröses barna színe volt inkább

Nincs profilkép
#966 Rabó001
2019-11-29 11:49:43

Válasz Mihály #965. hozzászólásáraEgy szóval nem írtam hogy a kerttulajdonos multimilliomos lenne. Azért ahhoz sem kell szerencsére multimilliomosnak lenni, hogy a napi betevoje az embernek és a családjának meglegyen.
A háztáji művelés azért ment anno olyan jól, mert egyrészt viszonylag jó jövedelmet lehetett elérni belőle, másrészt erre a kiegészítő jövedelemre nagy szüksége is volt az embereknek, mert a fizetésbol és a kiegeszitesbol együtt élt egy normálisnak mondható életszínvonalon.

Nincs profilkép
#965 Mihály
2019-11-29 11:43:18

Válasz Rabó001 #964. hozzászólására én a minőségi élelmiszer fogyasztás érdekében írtam hogy művelni kellene sajnos nem mindenki akinek nagy kertje van multimilliomos pl. Szabolcsban a falvakban 6000 nm kerteket szabtak meg a települési tervekben amit azóta darabolnak ahol kell nem terjeszkednek külterületre és itt is sajnos a segélyből élők nem bírják művelni műveltetni az input árak miatt s ez az ország szinte legszegényebb régiója valamikor Kabára hordták a krumplit meg Kisvárdára a szeszfőzdébe lőcsös szekéren ma már a fuvar árát nem termeli meg

Nincs profilkép
#964 Rabó001
2019-11-29 11:29:00

Válasz Mihály #957. hozzászólásáraEgyetértek a nagyjával, mondjuk én konkrétan a permetező vizsgálatról nem írtam semmit.
A Rasko, meg a kiskertek az külön téma,vannak most nem kezdek bele.
Vagyis kicsit igen, kiskertek: ahhoz az is kellene hogy legyen aki művelje, és legyen miért. De mondjuk meg őszintén, azért az ország kerttel rendelkező részének a nagyja megél ám a fizetésből, nincs is rautalva a háztáji anyagi bevételere, mint annak idején, meg nemis éri meg annyira, tehát ez egy ongerjesztes. Egy része kedvtelésből termel saját célra. Akinek számítana a pénz, mert szűkösen van, az még inkább segélybol eltengodik, az ő kertjükben van általában az ember magasságú gaz.

Nincs profilkép
#963 Erdőjaro
2019-11-29 11:24:32

Válasz Bárány #958. hozzászólásáraNekem is eldurrant az agyam,mikor megláttam,hogy a két függesztett gépemre 3évente 100ezer lesz legjobb esetben is a vizsga. Aztán most visszaolvasva a fórumot,ismét eldurrant az agyam,hogy miből is pattant ki ez a vita a napokban. Nekem is kinyilt a bicska a zsebemben.
Lehet itt mismásolni,írni szépeket,de ha valakit lehetőséghez juttatnak,nem kell visszaélni azzal és pláne nem kell leminősíteni azokat,akik el merik mondani a véleményüket vagy nem jutnak milliárdos ingyen támogatási forrásokhoz,hanem maguknak kell kiizzadni minden költséget. Vélemény,ellenvélemény? Szerencse,hogy még olyan világban élünk,hogy ezt megtehetjük itt a fórumon is akár,akármennyire is nem tetszik egyeseknek.

Nincs profilkép
#962 Erdőjaro
2019-11-29 11:18:46

Köszönöm az infókat mindenkinek! Arról tájékoztattak,hogy ők fogják ellátni azokat a gépeket számmal,amin nincs,vagy sérült a gyári azonosító.

Nincs profilkép
#960 d-032a
2019-11-29 11:04:35

Válasz Bárány #958. hozzászólásáraHiába vagy bármennyire művelt és okos hozzászóló, ha te és a többi tehetős nagygazda (pl. bandigh) nem vagytok hajlandóak figyelembe venni azt a tényt, hogy pl az autó műszaki vizsgadíja sem az 5 millás autótulajdonosok zsebéhez van igazítva, hanem úgy, hogy azt a 400.000Ft-os autót fenntartani tudó kisemberek tízezrei sem érzik nagy érvágásnak.
Nem is hőzöng ellene senki. Akkor sem,ha a régi kisautóra 150-200 ezret kellene költeni, hogy megfelelő műszaki állapotban legyen. Legfeljebb eldönti a tulaj, hogy költ ennyit a csotrogányra, vagy vesz egy másik jobb állapotút 400-500 ezerért, ha autózni akar.

Mi tudjuk, hogy nektek -akiknek ötmillíós permetezője van- nem probléma ha ez a permetezőgép vizsga 80-100 ezerbe kerül is.
Ti miért nem tudjátok, hogy a kistermelőknek, akik évente 10-20 hektárt permeteznek , -és amúgy is drágábban kapnak minden inputot de a terményt is nyomottabb áron tudják eladni- nekik valóban probléma ez a plusz kiadás , akkor is ha az 50.000 Ft?

Ha meg feltételezzük, hogy ti azért örültök ennek, mert ezmiatt több lesz a növényvédelmi bérmunkátok, és/vagy fogynak a kistermelők, akkor azt sértésnek veszitek, és mi bunkók vagyunk.

Az országban sokkal több a 400 ezres permetezőgép, mint az 5 milliós.
Ha már párhuzamot vonunk az autó műszakival, -kérdezem tőled-, miért ítéled el, hogy ha valakik tiltakoznak az ellen, hogy nem a többség anyagi helyzetéhez igazították a permetezőgép vizsgadíjat?

Felmerülhet a kérdés, miért van az, hogy olyan emberek -akik önmagukat intelligensnek és empatikusnak ismerik-, miért tartják fontosnak, hogy ebben a kérdésben azok ellen fellépjenek akiket ez hátrányosan érint.

Nincs profilkép
#959 Matyi50
2019-11-29 10:44:21

Válasz Bárány #958. hozzászólására1.Mivan ?Hol anyáztam?Privátban?Ha te most azthiszed lejáratsz,fuss neki mégegyszer.

2.ne aggodj nem érzem sz.rul magam,de szerintem mások sem,akik sokezren hánynak már az ilyen rendszertől,slepptől és pökhendi lenéző stílustól ami ezt a vizsgáztatást is övezi.

#958 Bárány
2019-11-29 09:55:11

Válasz Matyi50 #956. hozzászólásáraElég sok bunkó beszólást kapott, mire eldurrant az agya, és még akkor sem a te stílusodban reagált. Szóval az akció-reakció fordítva történt, mint ahogy most próbálod beállítani. Felesleges mellébeszélned, le van írva minden.
.
Amúgy meg ahányszor valami neked nem tetszőt olvasol, épphogy te vagy, aki azonnal ostoba emberek stílusában személyeskedsz, vádaskodsz, mint pl. most is velem. (Meg már régebben is. Emlékszel, hogy privátban is szitkozódtál?)
Gondolkodj el kicsit, vajon honnan ered ez az állandó megkeseredett indulatoskodásod. Ha valóban olyan szarul érzed magad a bőrödben, mint ahogy a kommentjeidből kitűnik, akkor annak biztos, hogy mindig mások az okozói?
.
Végül: ha te feljogosítva érzed magad a primítív, bunkó, támadó stílusra, akkor viseld el azt is, ha valakinek meg ez nem teszik, és szóvá teszi neked!

Maradok tisztelettel, várom szíves további nyálfröcsögő anyázásod!

Bárány

Nincs profilkép
#957 Mihály
2019-11-29 09:54:44

Válasz Rabó001 #953. hozzászólására . arra nagyon jó az ilyen gondolkodás, hogy totálisan kiöli a szolidaritást az emberekből. már ha volt egyáltalán én úgy gondolom ha egy lovas nemzet eljut arra szintre hogy fölzabálja a lovait abban az empátia és a szolidaritás csak fogalomként létezik mert ugye emlékszik mindenki a 2 ft lókolbászra ma is ez van mindegy milyen sz.r csak olcsó legyen és ez uralkodik az egész országban ezért nincs minőség mert nincs aki megfizesse az öko gazdaságok is ezért nem fejlődnek mert nincs hozzá kereslet a Raskó volt miniszter az már látja ha az országban azok a belterületek hasznosítva lennének amelyek jobb esetben füvet terem nem gazt lenne magas értékű zöldség gyümölcs a hazai fogyasztóknak a nagyüzemi gazdálkodók meg a környezet károsításra figyelnének nem a költség hatékonyságra kevesebb lenne a környezet rombolás az AKG ennek lenne hívatott szolgálnia de a támogatás bizonytalansága hiteltelené teszi és ezek a permetező gépek vizsgálatai is olyan szolgáltatási díjakat hallottam hogy irreális mert aki évente használja mondjuk 30 órát meg aki használja 2000 órát ugyan annyit fizet azonos típusért ráadásul úgy hogy az Unió alap tétele hogy az hogy magadnak mit hogan csinálod a magán ügyed ha más uniós országba szállítod a kész terméked akkor meg kell feleljen az uniós előírásnak tehát a saját kormányunk szívat meg minket mikor 1 kalap alá veszi a Józska 3 ha területét Mészáros vagy a másik 4 ezer hektáros birtokával s ez itt a baj remélem érthetően leírtam

Nincs profilkép
#956 Matyi50
2019-11-29 07:58:04

Válasz Bárány #955. hozzászólásáraNa tőled sem várhattam volna mást,csak ezt.
De ha már itt tartasz meséld már el nekünk, miért elüldözés az ha reagál az ember a pökhendi,bicskanyitogató,kekicsinylő stílusra ,meg a drága vizsgára báránykám?Mert nem hinném,hogy olyan hülye itt bárki is,amilyennek a védenceid nézik őket.
Persze ha adtatok alájuk lovat,most akkor a lókakit is szedjétek utánuk.
Mégegyszer hangsúlyozom én is a kedvedért,nem a rendszerrel van a baja sokaknak,hanem a stilussal és az árakkal. Ja hogy ugyanolyan stilusba már reagálni meg nem lehet?smile devil

#955 Bárány
2019-11-29 07:33:29

Válasz Matyi50 #954. hozzászólásáraÚgy tűnik, sikeresen elüldözted őket.

Nincs profilkép
#954 Matyi50
2019-11-29 06:35:30

Válasz Erdőjaro #950. hozzászólásáraIlyenkor egy vizsgabiztos sem jön segíteni?csak a gazdatársak?

Ne üsd be,mert ezek a nagyokosok saját nyilvántartású betű/szám táblát raknak föl.smile hammer Ha pl lengyel géped van és látják hogy nem gyári a szám,úgyis adnak egyet jó pénzért.

Nincs profilkép
#953 Rabó001
2019-11-28 17:08:28

Válasz Zoli 63 #949. hozzászólásáraMűködik a jó öreg, oszd meg és uralkodj elv.
Ne indulatosan olvasd el amit, mert nem ez a célom.
A mezőgazdasági termelők kapnak támogatást, ez tény. Ez a város többség szemében, meg az olyan falusinál aki nem gazdálkodik hogy jön le? Kapnak egy csomó pénzt a gazdák, termelniük se kell, ha aszály van azért kapnak, ha sok víz van azért kapnak, itt is lehet néha ilyet olvasni, nemrég is írt valaki olyat hogy ingyen kapják a traktort. Nyilván ez így persze nem igaz, nagyon nagyon ki van sarkítva, sőt ez egyenesen baromság. Viszont arra nagyon jó az ilyen gondolkodás, hogy totálisan kiöli a szolidaritást az emberekből.

Vagy ottvan a tanárok, egészségügyi dolgozók bére, béremelése. Nemtudom kinek van ezekben a szektorokban dolgozó ismerőse, rokona, meg lehet őket kérdezni. Nagy nehezen emelnek pár forintot, vagy emeltek 5 éve, aztán még ma is sokaknak kiegészítéssel van meg a garantált bérminimum, azaz a 195ezer havi bruttó. A társadalomban meg mi az általános vélemény? Kb. ez: fogják be a pofájukat a tanárok, 50%-ot emeltek nekik, dolgozni meg alig dolgoznak. Persze ez is úgy baromság ahogy van.
Vagy most is a média már nyomja hogy 30%-ot emelnek a szakképzésben dolgozóknak. Az elfogadott törvényben meg nincs konkrét bértábla, vagy bérszámítási mód leírva.

Vagy érdekes módon az országos tv híradókban nemigen látni a német meg francia gazdatüntetésekről, meg a 30 valahány napja sztrájkoló/tüntető horvát közalkalmazottakról se látsz riportot, nehogy kedvet kapjanak az itthoniak is.

Nincs profilkép
#952 ND
2019-11-28 13:16:02

Válasz Erdőjaro #950. hozzászólásáraHa nincs, elvileg a vizsgán kapsz egyedi azonosítót, amot ott ütnek be/tesznek fel

Nincs profilkép
#951 Lala5995
2019-11-28 12:57:59

Válasz Erdőjaro #950. hozzászólásáraNe kérdezd, tedd meg csendben és : így volt!
Egy darab alulemez, POP szegecs és gyári.
Ilyen a gyári adattábla.Amely akár elveszhetett. De a vázba is be lehet ütni. Csak legyen papir is hozzá!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Jön a hőhullámoknak ellenálló burgonya
Jön a hőhullámoknak ellenálló burgonya
A kutatók utat nyitottak a klímarezisztens növények nemesítése és termesztése...
Rutinos szójások tapasztalatai
Rutinos szójások tapasztalatai
2024-ben rekordméretű, több mint 111 ezer hektár területen vetettek szóját...
Karborobot kazán
Karborobot kazán

100.000 Ft

Manitou mlt 633
Manitou mlt 633

7.800.000 Ft

Vényige és szárzúzó
Vényige és szárzúzó

850.000 Ft

GitterBoksz tárolókonténer
GitterBoksz tárolókonténer

32.000 Ft