Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2064. hozzászólásra
Ha fordítva van fel téve akkor nem indul be sose, vagy el tetetek egy fogat, vagy nem jól van fen a lendkerék, de akkor se indul be.
Válasz #2062. hozzászólásra
Én úgy szoktam hogy hűtő felőli szelepek váltanak, sebváltó felől zárt állapot, lendkeréken FHP a lukon és utána tolom be az adagolót B3 fog közé, és forgatás nézni mikor fecskendez, és finom állítás. 24 fok.
ahogy irtad ugy volt minden lendkerék felöli szelepek zárva ,fhp lukon,csak mikor b 3 beraktuk ,mi viszatekertük 24 fokra a lukon,és a fimomálliton állitotunk ugy hogy az 1 elemnél induljon meg a gázolaj
Olvastam én is, ezért tértem ki a Combi-turbo hibájára, nálunk ez volt a probléma.
Az, hogy ennek a megjavítása után kiköpte a kipufogón a turbólapátokat, már csak mellékesen tettem hozzá, mi jártunk így is.
Az új se mindig jó, én például új hengerfejeket cseréltem de be csiszoltuk őket mert brutális volt a felület meg drót darabok voltak a lég csatornákban na ni van akkor ha az benne marad.
Válasz #2045. hozzászólásra
Lehet gond az adagolóval ha nem volt felújításon, kis levegőszűrő, Szelepek nem zárnak, a turbó is kérdő jel, a kombi turbóban össze vannak csúszva csövek és el zárják a levegő útját.
Válasz #2048. hozzászólásra
Én is jártam úgy, kombiturbó fülke felőli végén el maradt a vakdugó, és kellett egy párnap mire rá jöttem hogy miért füstöl meg füttyül a fülkében.
Én ugyan így jártam, szántottunk, füstölt a Rába. Átnéztünk, beállítottunk mindent, még mindig füstöl. Aztán rájöttünk a hibára. Volt egy lyuk a coolerén, és ugye a csökkent nyomás miatt, kevés levegőt kapott a motor. Érdemes ilyeneket is megnézni. Mi 3 nap alatt találtuk meg a hibát...
Kérdés hogy milyen színű a füst! Egy kérdés,hátha itt tudja valaki! A dominator motorban,milyen jelzésű porlasztó csúcsok vannak?
Imi köszi a válaszod.
Sikerült felteni az adagolot ,egy szaki beállit a elöbefecskendezést 24 fokra,de kimentem tárcsázni és elég keményen füstöl a drága.Mi lehet vele? A motor totál felujitva,turbo uj k 28 ,porlaszto adagolo beállitva.Én az elötöltésre gyanakszom nem sok a 24 fok?
Egy 5 éves 250 Rábával kezdtem a TSZ-ben.
Nyomon követem az összes videódat Youtube.
Néha ha alkalmam van mai napig megállok autóval és ha egy Rába dolgozik bekéredzkedek egy körre :)
Válasz #2038. hozzászólásra
már eladták de köszönöm h fordítottál rá időt
most azon filózok h vettem egy agresszív rögtörő eszközt normális áron és lehet nagyon keveset kell használni ahhoz h megérje tartani-szezonba többér meghírdetem majd meglátom h marad e vagy ha adnak érte annyit akkor meg vigyék
Nádudvaron van rába bontó neten keress rá hívd fel őket és 90% h mondanak árat-aztán lehet akár 1 évig is hírdetni mire valakinek pont az kell-aztán ki tudja lehet másnap elviszik:)
Válasz #2031. hozzászólásra
Hát én tudnék mesélni, Tszesként kezdtem, mindenek helye volt, ha nem folyékonyan akkor maszekmelóban, és ma napig vissza sírom azt a korszakot.
lehet nem úgy kellett mint most, de ha a jóember azt mondja, hogy eldolgozik 15 literrel is hektáronként akkor nem tudtak volna más célra is használni. a rábán meg szegényen rajt ragadt, hogy sokat eszik. de ezt aki rábázik annak nem kell mondani.
Ez egy legenda volt hogy rengeteget eszik a rába,de miért is terjedt ez el? hogy annak idején a tsz meg a állami gazdaságnál műszakonként 100 liter gázolajat el tudjon adni a traktoros,(tisztelet a kivételnek)ezért senkinek nem hiányzott az eladott gázolaj.
3121 hozzászólás
250 es motor,van könyv hozzá
Válasz #2071. hozzászólásra
Na nézd meg hogy biztos B3.
ez beindul de elég nehezen sokáig kell tekertetni
Válasz #2066. hozzászólásra
Van könyved?
24+-1
Mert milyen tán D-10-es? mert annak 16 fok.
Válasz #2064. hozzászólásra
Ha fordítva van fel téve akkor nem indul be sose, vagy el tetetek egy fogat, vagy nem jól van fen a lendkerék, de akkor se indul be.
igy csináltam én is mindent ahogy irod .de nem sok a 24 fok ennek a motornak?
Én úgy szoktam hogy hűtő felőli szelepek váltanak, sebváltó felől zárt állapot, lendkeréken FHP a lukon és utána tolom be az adagolót B3 fog közé, és forgatás nézni mikor fecskendez, és finom állítás. 24 fok.
ahogy irtad ugy volt minden lendkerék felöli szelepek zárva ,fhp lukon,csak mikor b 3 beraktuk ,mi viszatekertük 24 fokra a lukon,és a fimomálliton állitotunk ugy hogy az 1 elemnél induljon meg a gázolaj
De hol volt szelep váltás?
betoltam b3 fog közé , utána meg 24 fokra tekertem a lendkereket és a finomálliton állitotuk hogy az 1 elemnél induljon meg a gázolaj
Válasz #2060. hozzászólásra
Hűtő felőli szelepek váltanak, sebváltó felől zárt állapot, lendkeréken FHP a lukon.
b3 fog közt van ,meg 24 fokon.
Válasz #2057. hozzászólásra
Akkor passzolok, biztos hogy jó helyt van az adagoló.
Válasz #2056. hozzászólásra
Ezt én nem értem, lennél szíves el magyarázni.
Szétszedtem a kombi turbot de nem értem mi tud itt öszecsuszni,külön oldalon van két csö,csavarok rögzitik a közbetéthez.
Válasz #2054. hozzászólásra
boldog névnapot a leghíresebb Rábának!
Válasz #2052. hozzászólásra
Olvastam én is, ezért tértem ki a Combi-turbo hibájára, nálunk ez volt a probléma.
Az, hogy ennek a megjavítása után kiköpte a kipufogón a turbólapátokat, már csak mellékesen tettem hozzá, mi jártunk így is.
Válasz #2051. hozzászólásra
Az szép.
Válasz #2052. hozzászólásra
Az új se mindig jó, én például új hengerfejeket cseréltem de be csiszoltuk őket mert brutális volt a felület meg drót darabok voltak a lég csatornákban na ni van akkor ha az benne marad.
Válasz #2051. hozzászólásra
Azt írja új minden!
Válasz #2049. hozzászólásra
Pontosan így jártunk mi is. Rá 2 napra meg kiköpködte a turbó a lapátokat a kipufogón...
Lehet gond az adagolóval ha nem volt felújításon, kis levegőszűrő, Szelepek nem zárnak, a turbó is kérdő jel, a kombi turbóban össze vannak csúszva csövek és el zárják a levegő útját.
Válasz #2048. hozzászólásra
Én is jártam úgy, kombiturbó fülke felőli végén el maradt a vakdugó, és kellett egy párnap mire rá jöttem hogy miért füstöl meg füttyül a fülkében.
Én ugyan így jártam, szántottunk, füstölt a Rába. Átnéztünk, beállítottunk mindent, még mindig füstöl. Aztán rájöttünk a hibára. Volt egy lyuk a coolerén, és ugye a csökkent nyomás miatt, kevés levegőt kapott a motor. Érdemes ilyeneket is megnézni. Mi 3 nap alatt találtuk meg a hibát...
Kérdés hogy milyen színű a füst! Egy kérdés,hátha itt tudja valaki! A dominator motorban,milyen jelzésű porlasztó csúcsok vannak?
vagy sok az üzemanyag vagy kevés a levegő
Imi köszi a válaszod.
Sikerült felteni az adagolot ,egy szaki beállit a elöbefecskendezést 24 fokra,de kimentem tárcsázni és elég keményen füstöl a drága.Mi lehet vele? A motor totál felujitva,turbo uj k 28 ,porlaszto adagolo beállitva.Én az elötöltésre gyanakszom nem sok a 24 fok?
Válasz #2034. hozzászólásra
Szia Imi!
Egy 5 éves 250 Rábával kezdtem a TSZ-ben.
Nyomon követem az összes videódat Youtube.
Néha ha alkalmam van mai napig megállok autóval és ha egy Rába dolgozik bekéredzkedek egy körre :)
EU-FERR Kft Nádudvar 54/480-080
Válasz #2038. hozzászólásra
már eladták de köszönöm h fordítottál rá időt
most azon filózok h vettem egy agresszív rögtörő eszközt normális áron és lehet nagyon keveset kell használni ahhoz h megérje tartani-szezonba többér meghírdetem majd meglátom h marad e vagy ha adnak érte annyit akkor meg vigyék
Válasz #2017. hozzászólásra
A felnire már nem jutott festék?????
gyönyörű lett a rába grat..
Válasz #2037. hozzászólásra
Köszönöm sikerült.
Válasz #2037. hozzászólásra
boldogultál a nádudvari tiller grúber ügyben?
Válasz #2036. hozzászólásra
Nádudvaron van rába bontó neten keress rá hívd fel őket és 90% h mondanak árat-aztán lehet akár 1 évig is hírdetni mire valakinek pont az kell-aztán ki tudja lehet másnap elviszik:)
Üdvözletem.
Van egy rába orbitom, tudna valaki árat mondani rá kb menyit ér hibátlan.
Üdvözletem.
Van egy rába orbitom, tudna valaki árat mondani rá kb menyit ér hibátlan.
Válasz #2031. hozzászólásra
Hát én tudnék mesélni, Tszesként kezdtem, mindenek helye volt, ha nem folyékonyan akkor maszekmelóban, és ma napig vissza sírom azt a korszakot.
Válasz #2029. hozzászólásra
Olyat még nem gyártottak, na igen ha újra gyártanák akkor igen.
lehet nem úgy kellett mint most, de ha a jóember azt mondja, hogy eldolgozik 15 literrel is hektáronként akkor nem tudtak volna más célra is használni. a rábán meg szegényen rajt ragadt, hogy sokat eszik. de ezt aki rábázik annak nem kell mondani.
Válasz #2030. hozzászólásra
akkor a kutyának sem kellett a gázolaj...ingyen se!
Én inkább nem írom le.... de aki régen tsz-es volt az tudja!
Válasz #2025. hozzászólásra
Ez egy legenda volt hogy rengeteget eszik a rába,de miért is terjedt ez el? hogy annak idején a tsz meg a állami gazdaságnál műszakonként 100 liter gázolajat el tudjon adni a traktoros,(tisztelet a kivételnek)ezért senkinek nem hiányzott az eladott gázolaj.
Milyent kérsz helyette ha egyszer csere lesz, vagy addigra újra gyártják, s Tiéd lesz az első?Na ha bejönne.
Válasz #2025. hozzászólásra
Azt én sem értem. Köszönöm.
Válasz #2023. hozzászólásra
Én november közepétől január hétig a megérdemelt szabimat töltöttem.
nagyon jó lett!!!
Válasz #2011. hozzászólásra
"Olcsó a karbantartása, de nagy a fogyasztása"
csak azt nem értem, miért írják a cikkben, hogy nagy a fogyasztása..
Az ilyen sárgákról szép emlékeim vannak! Mindig állt egy a házunk előtt! :)