Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv mindenkinek volna egy olyan kérdésem hogy 250-es rába adagolót rá lehet e tenni a 180-as motorra, és ha igen akkor mit kell rajta átalakítani.A válaszokat elöre is köszönöm!
Válasz szanberg #2765. hozzászólásáraHogy nem veszel egy régi V12-t.Orosz oldalakon néha látni katonai színben majdnem újszerű állapotban eladókat.Arra nem jó hogy pár évet eljátsz vele,és kitapasztald hogy kell e neked egyáltalán csuklós ?
Válasz bandigh #2746. hozzászólásáraIgen egy nagyobb átmérős 900-as gumizással tökéletes lenne. A gyári ikrekkel 480 széles, bár ott a négy 800-as gumi bírna fogni, csakhát közlekedni....
Igaz a 420 Cultust húzni nekem elég lenne a szimplával is, nincs akkora ellenerő mint amit a traktor vagy az a 4 kerék ne bírna el, átadni talajra szerintem.
A gépben a 428 lovas Merci motor az nagyon meggyőző, ültem benne, írtam róla, kevés traktor állna ott helyt ahol azok évek óta.
Egy dolog nem teccik ami a kezelhetőséget illeti, hogy irányváltáskor ki kell rakni először üresbe a hajtóművet és csak aztán lehet átbillenteni a kapcsolóját R-be. Nem nagy dolog mert nem moslékkeverőkkel kell birkozni, karfán normális elektromos kapcsolók amikről beszélek, csak visszalépés a megszokott terhelés alatti lökdöséstől.
Viszont ez is 55 millió nettó áron van amit sokallok, mert itt aztán tényleg űber kemény értékvesztés van, míg egy használt versatile traktort -ha lenne eladó- rögtön megvennének az ország bármely pontjáról jó áron, egy ruszki vasat mégha a legjobb traktor lenne a világon akkor sem sok embert vinne rá a lélek, az a helyzet, legalábbis jelenleg még, aztán ha ilyesmit venne az ember akkor 65-ért meg tud venni 405-ös Versát ami kidolgozottságra, kabin minőségre korhűbb, akárhogy is nézzük és kb annyiban jelenne meg ennek a felára, hogy 1-2 évvel hosszabb lízing kötéssel ugyanannyit kellene évente törleszteni, ez a traktor meg pont az amit nem kell 3-5-évesen eldobni és hozni helyette az újat minnél hamarabb
Válasz szanberg #2745. hozzászólásáraAzok a szerszámok sem tűnnek rossznak, amit húzgálnak! A trakiban nekem csak a kerekezése nem tetszik, kicsi az átmérő! A nagyobbiknak még hagyján, de a kicsinek.. Ha magasabb lenne, nem kéne ilyen böhöm szélesnek lennie.. Persze, az ár, de négy nagy bucival szépen elmenne, és nem kéne lezárni érte a főutat se
Válasz szanberg #2731. hozzászólásáraKeress egy jó felújítási alapot 250-esből de olyat amin volt vagy van huniper tartály és lehet difit tenni a hidakba . Azt újítsd fel fullra csak a motr helyett egy 14,2 literes euro2-es Scánia 450 lovas motort tegyél bele . 38 colos felniken új gumikkal amiket feltöltesz folyadékkel , meg huniper tartályt ( 2000 liter a gyári rá való ) tele teszed nitrosollal így 16 tonna önsúlyt eléred a motor stabil és erős lessz csak a váltódnak kell majd bírnia a terhelést .
Válasz szanberg #2731. hozzászólásáraFacebook Marketplace-ról. 58ezer zöldhasú, felújított motor 200 órával, powershift váltóval. Ahogy látom Rába hidak, már a kapcsolható diffizáras.
Mondjuk ez forintban elég sok, meg nemis olyan patika külsőre, mondjuk festéket lehet kapni, mindegy úgyis az USA-ban van.
Válasz szanberg #2719. hozzászólásáraGépkönyv szerint a Rába a 20,8x34-es ikerkerékkel a legszélesebb, 3675mm. Még nagyobb ikerkerékkel is elütné a nyomát a 4,2-es Cultus, a Rábáét is és az amerikai Steigerét is.
Válasz szanberg #2717. hozzászólásáraMáté én ezt a teknikát sem vetném el! Lehetőségem lenne rá sziveden kiptőbálnám.
http://kirovec.hu/?matchtype=e&keyword=kirovec%20%C3%A1rak&device=m&adposition=1t1&network=g&gclid=CjwKCAiAx_DwBRAfEiwA3vwZYvA8fvHJYlym9FC6EglfwP--yO-iEsfO0vHsBR4oVFEa9DRPw4eRUhoCOIEQAvD_BwE
Válasz bandigh #2733. hozzászólásáraHát itt ugye megy a farok méregetés és van aki gondolkodik van aki meg nem.A kék trakiban aki ült fogalma sem volt az egészről volt,hogy még csak elindulni se tudott vele.A hernyós sofőrje viszont
nem volt kezdő,csak nem gondolkodott.
Válasz Dinnyés Laci #2728. hozzászólásáraBasszus nem tudom kompromisszum mentesen megoldani amit akarnék, varióssal jobb a helyzet, jobban kiadja a dombon de a gépésznek egy egyszerűbb szerkezet kell, írtam már
Válasz Dinnyés Laci #2728. hozzászólásáraEzt már kitárgyaltuk
Mire? Tavasszal a földre nem szivesen engedném rá a 13+ tonnás kotványt. Ugyanitt, szemethordani vele? Az rt-t elbírja a 200-as is, nem kell azt 15 centire járatni.
Marad neki a nehézkulti meg a lazító, az elé meg valami ilyen dinoszaurusz való, nem az univerza
Én nem vennék már ilyen gépet 3-400hektárra
egy 330-350le univerzális traktor is simán megold minden talajmunkát
és sokkal több mindenre lehet még használni
Válasz szanberg #2726. hozzászólásáraTudom h a rábát már kilőtted, de újra készül jd motorral, elvileg 360 lóval, bár ugye csak a 9-es motorral..
Namost lehet rá tenni erősített kardánokat, ami eddig a gyenge pont volt. Nyilván fel lehetne vizezni a gépet, meg rálökni egy tonnás orrsúlyt. Nem mondom h annyit tudna mint egy ilyen monstrum, de van már több is ami elkészült, lehet érdemes lenne megnézni, előben, aztán megkérdezni mik a tapasztalatok. Az Xtrától szerintem érezhetően többet tudna.
Esetleg, egy bármilyen kamionmotor váltóstul, komplett belefaragva, múltkor találtam ilyet, valami cég csinált már talán kettőt, na az talán még durvább. Tizenvalamennyiből tuti megállna, és célgép lenne. Alkatrész is van hozzá, nem is drágán.
Válasz szanberg #2722. hozzászólásáraHa a cultus megvan nettó 4,2 akkor eltakarja a nyomát nagy valószínüséggel. Lehet szűkíteni a nyomtávot. A távtartósnál meg marad a flex
3121 hozzászólás
Üdv mindenkinek volna egy olyan kérdésem hogy 250-es rába adagolót rá lehet e tenni a 180-as motorra, és ha igen akkor mit kell rajta átalakítani.A válaszokat elöre is köszönöm!
Üdv! Buci kerekes rábára szeretnék gumit vásárolni! Ki milyen fajta gumit ajánlana rá? Esetleg orosz, török vagy más!
Válasz szanberg #2769. hozzászólásáraAmit bandi tett be,az alján van egy újabb bosch hidraulikával is.
Válasz mtz1221 #2766. hozzászólásáraHát azért a régi ruszkiban ülést már neeeem….
Viszont amit Bandi rakott be, klímával, még nem is rossz annyira.
De lehet lesz eladó olyan régi kék versatile mint a videón is szerepel, inkább az akkor...
Válasz bandigh #2767. hozzászólásáraErről beszélek,ezen nagyot már nem lehet bukni ha meg veszi.pár évet el játszik vele,majd eladja kilóra.
Válasz mtz1221 #2766. hozzászólásáraVagy egy nímetet 17L motorral Itt e
Válasz szanberg #2765. hozzászólásáraHogy nem veszel egy régi
V12-t.Orosz oldalakon néha látni katonai színben majdnem újszerű állapotban eladókat.Arra nem jó hogy pár évet eljátsz vele,és kitapasztald hogy kell e neked egyáltalán csuklós ?
Válasz bandigh #2763. hozzászólásáraEz is Kanada vazzeg
Kint van akarmennyi ilyesmi, itthon meg csupán egy-egy...
Az biztos, hogy ezt az itthonit szívesebben megvenném mint a 8335R-est talajra, hiába kevesebb lovas gép elvileg.
Válasz szanberg #2759. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/valtra-s352-traktor/h_6980756?ref=57e90f68
Válasz szanberg #2762. hozzászólásáraAkkor már a 14 lityis motorral vegyél
Link
Válasz bandigh #2752. hozzászólásáraItt van ni, bár picit lehetne több lovas de amúgy meg szépen megtenné!
Válasz szanberg #2760. hozzászólásáraDe biztos van a családba!
Válasz gcastle #2754. hozzászólásáraNincs faceeem!
Válasz balazoooo #2753. hozzászólásáraHol? Azt nem is láttam még.
Az 95%-ban egyezik a nagy fergusonokkal, dizájnban van különbség.
Románban vett egy cég 2019-ben, év végeig bele is vertem 2000 órát, azt mondják jól szuperál.
Válasz szanberg #2751. hozzászólásáraEz kéne neked!Egy kis gazdaságból van http://CLAAS XERION 3800 TRAC VC Frissítve: 2020. január 01., 20:33 | Azonosító: 6991859
Válasz gcastle #2756. hozzászólásáraNa ezt csúnyára csináltam... Vazze...
Válasz szanberg #2751. hozzászólásárahttps://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-0/p180x540/21200509_1627564863920588_3478451264589764796_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_oc=AQlnV4-wGnGFFSB9X9sNDWxGE6whp9Um9ni_4ZakrOfYLcLEBogb_AIq-W6ph5BnCYSLorCNsG44m5IxpVQxsvDj&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=1002&oh=dceb8a4f2b592abbb559cb1b416974fd&oe=5EA78DFE
Válasz gcastle #2754. hozzászólásárabocs, merdzsó...
Válasz szanberg #2751. hozzászólásáraKell kamion merdszó blokkos rába? Doór Manó Vilmos... Facézz rá, ha van facéd...
Válasz szanberg #2751. hozzászólásáraAmit régóta hirdetnek nagy valtrát s352 mi lehet az oka, hogy senkinek se kell?
Válasz szanberg #2751. hozzászólásáraHamarabb elvinném mint egy új kirovot
Válasz bandigh #2750. hozzászólásáraTalán ez lenne a legfaszább!!!
EZ NI!
Válasz szanberg #2749. hozzászólásáraKét tolmács, egy testőr meg sok dollár nélkül ne indulj el
Inkább a nyugati nyitást választanám :D
Valaki oroszból vett már valamit esetleg???
Válasz bandigh #2746. hozzászólásáraIgen egy nagyobb átmérős 900-as gumizással tökéletes lenne. A gyári ikrekkel 480 széles, bár ott a négy 800-as gumi bírna fogni, csakhát közlekedni....
Igaz a 420 Cultust húzni nekem elég lenne a szimplával is, nincs akkora ellenerő mint amit a traktor vagy az a 4 kerék ne bírna el, átadni talajra szerintem.
A gépben a 428 lovas Merci motor az nagyon meggyőző, ültem benne, írtam róla, kevés traktor állna ott helyt ahol azok évek óta.
Egy dolog nem teccik ami a kezelhetőséget illeti, hogy irányváltáskor ki kell rakni először üresbe a hajtóművet és csak aztán lehet átbillenteni a kapcsolóját R-be. Nem nagy dolog mert nem moslékkeverőkkel kell birkozni, karfán normális elektromos kapcsolók amikről beszélek, csak visszalépés a megszokott terhelés alatti lökdöséstől.
Viszont ez is 55 millió nettó áron van amit sokallok, mert itt aztán tényleg űber kemény értékvesztés van, míg egy használt versatile traktort -ha lenne eladó- rögtön megvennének az ország bármely pontjáról jó áron, egy ruszki vasat mégha a legjobb traktor lenne a világon akkor sem sok embert vinne rá a lélek, az a helyzet, legalábbis jelenleg még, aztán ha ilyesmit venne az ember akkor 65-ért meg tud venni 405-ös Versát ami kidolgozottságra, kabin minőségre korhűbb, akárhogy is nézzük és kb annyiban jelenne meg ennek a felára, hogy 1-2 évvel hosszabb lízing kötéssel ugyanannyit kellene évente törleszteni, ez a traktor meg pont az amit nem kell 3-5-évesen eldobni és hozni helyette az újat minnél hamarabb
Válasz szanberg #2745. hozzászólásáraNem rosz ez szerintem. Demoba próbálj intézzni egyet.
Válasz szanberg #2745. hozzászólásáraAzok a szerszámok sem tűnnek rossznak, amit húzgálnak! A trakiban nekem csak a kerekezése nem tetszik, kicsi az átmérő! A nagyobbiknak még hagyján, de a kicsinek.. Ha magasabb lenne, nem kéne ilyen böhöm szélesnek lennie.. Persze, az ár, de négy nagy bucival szépen elmenne, és nem kéne lezárni érte a főutat se
Válasz JD Lipi #2736. hozzászólására
Válasz Hús Futár #2743. hozzászólásáraTartály helyett inkább vasból kivagatni súlyt, hamar súlyozni akár vki, aztán meg látsz is hátrafelé.
Válasz szanberg #2731. hozzászólásáraKeress egy jó felújítási alapot 250-esből de olyat amin volt vagy van huniper tartály és lehet difit tenni a hidakba . Azt újítsd fel fullra csak a motr helyett egy 14,2 literes euro2-es Scánia 450 lovas motort tegyél bele . 38 colos felniken új gumikkal amiket feltöltesz folyadékkel , meg huniper tartályt ( 2000 liter a gyári rá való ) tele teszed nitrosollal így 16 tonna önsúlyt eléred a motor stabil és erős lessz csak a váltódnak kell majd bírnia a terhelést .
Válasz apuci #2741. hozzászólásáraIgazad van!
Válasz Rabó001 #2739. hozzászólására"Más.
Az ikres Rába milyen széles pontosan?"
Válasz szanberg #2731. hozzászólásáraFacebook Marketplace-ról. 58ezer zöldhasú, felújított motor 200 órával, powershift váltóval. Ahogy látom Rába hidak, már a kapcsolható diffizáras.
Mondjuk ez forintban elég sok, meg nemis olyan patika külsőre, mondjuk festéket lehet kapni, mindegy úgyis az USA-ban van.
Válasz apuci #2738. hozzászólásáraNem.
Válasz Rabó001 #2737. hozzászólásáraSzerintem a JD-t kérdezte!
Válasz szanberg #2719. hozzászólásáraGépkönyv szerint a Rába a 20,8x34-es ikerkerékkel a legszélesebb, 3675mm. Még nagyobb ikerkerékkel is elütné a nyomát a 4,2-es Cultus, a Rábáét is és az amerikai Steigerét is.
Válasz szanberg #2717. hozzászólásáraMáté én ezt a teknikát sem vetném el! Lehetőségem lenne rá sziveden kiptőbálnám.
http://kirovec.hu/?matchtype=e&keyword=kirovec%20%C3%A1rak&device=m&adposition=1t1&network=g&gclid=CjwKCAiAx_DwBRAfEiwA3vwZYvA8fvHJYlym9FC6EglfwP--yO-iEsfO0vHsBR4oVFEa9DRPw4eRUhoCOIEQAvD_BwE
Válasz szanberg #2726. hozzászólásáraPedig John Deere az. A Case IH és a New Holland ami a Steiger alapokat viszi tovább.
Válasz bandigh #2733. hozzászólásáraHát itt ugye megy a farok méregetés és van aki gondolkodik van aki meg nem.A kék trakiban aki ült fogalma sem volt az egészről volt,hogy még csak elindulni se tudott vele.A hernyós sofőrje viszont
nem volt kezdő,csak nem gondolkodott.
Válasz máris szomszéd #2732. hozzászólásáraKár hogy a klasszikus magasra akasztós poénnal húzott, mehetett volna az alsóra neki is a kötél
Válasz bandigh #2718. hozzászólásáraTessék itt van.
A szomszéd faluban van de fogalmam sincs mire használja itt homokon.
Válasz Dinnyés Laci #2728. hozzászólásáraBasszus nem tudom kompromisszum mentesen megoldani amit akarnék, varióssal jobb a helyzet, jobban kiadja a dombon de a gépésznek egy egyszerűbb szerkezet kell, írtam már
Válasz Dinnyés Laci #2728. hozzászólásáraSík placcon, és nem nehéz talajon biztosan...
Válasz Dinnyés Laci #2728. hozzászólásáraEzt már kitárgyaltuk
Mire? Tavasszal a földre nem szivesen engedném rá a 13+ tonnás kotványt. Ugyanitt, szemethordani vele? Az rt-t elbírja a 200-as is, nem kell azt 15 centire járatni.
Marad neki a nehézkulti meg a lazító, az elé meg valami ilyen dinoszaurusz való, nem az univerza
Én nem vennék már ilyen gépet 3-400hektárra
egy 330-350le univerzális traktor is simán megold minden talajmunkát
és sokkal több mindenre lehet még használni
Válasz szanberg #2726. hozzászólásáraTudom h a rábát már kilőtted, de újra készül jd motorral, elvileg 360 lóval, bár ugye csak a 9-es motorral..
Namost lehet rá tenni erősített kardánokat, ami eddig a gyenge pont volt. Nyilván fel lehetne vizezni a gépet, meg rálökni egy tonnás orrsúlyt. Nem mondom h annyit tudna mint egy ilyen monstrum, de van már több is ami elkészült, lehet érdemes lenne megnézni, előben, aztán megkérdezni mik a tapasztalatok. Az Xtrától szerintem érezhetően többet tudna.
Esetleg, egy bármilyen kamionmotor váltóstul, komplett belefaragva, múltkor találtam ilyet, valami cég csinált már talán kettőt, na az talán még durvább. Tizenvalamennyiből tuti megállna, és célgép lenne. Alkatrész is van hozzá, nem is drágán.
Válasz ND #2723. hozzászólásáraA 9000-es valahogy nem jd számomra, hanem STEIGER!
Válasz bandigh #2724. hozzászólásáraEzen a két szélső kapa közép 420centi, az egyengető sor és a henger 460 mögötte!
Xtrán vágtunk le a távtartókból így 410 körül lett a szélessége neki.
Válasz szanberg #2722. hozzászólásáraHa a cultus megvan nettó 4,2 akkor eltakarja a nyomát nagy valószínüséggel. Lehet szűkíteni a nyomtávot. A távtartósnál meg marad a flex