Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Körbálázót, de milyet? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- Agrárjog új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
408 hozzászólás
szklerotínia ellen szerintetek érdemes mostanában védekezni? Mert nálunk gombaölővel csinálják, de szntem nincs semmi értelme.
Válasz #56. hozzászólásra
Nem nincsenek világos becők - szerencsére - biztosana fény...
Ősszel egyszer, aztán tavasszal korán pyrinexxel meg virágzáskor byscayával.
Válasz #51. hozzászólásra
Egész szép repcének tünik, bár helyenként mintha látszódnának világosabb becők is. Jól látni? A mienket hiába fújtuk kétszer, mondhatni bogármentes volt, és még most is az, annyi deformálódott becő van, hogy már nincs is kedvem megnézni, ,pedig nagyon szépen indult, és messziről még most is jól néz ki. Nem igazán tudok eligazodni, hogy akkor a gubacsszúnyog képes önmagában is megszúrni a becőt, avagy sem. MErt hogy hogy becőrományos egy darab sem volt rajta, az tuti, de akkor mitől deformálódik a becő?
Ti hányszor és mivel permeteztétek?
Válasz #53. hozzászólásra
már nem idegesítem magamat fel veszek egy motorcsónakot aztán azzal ki tudok menni
Válasz #52. hozzászólásra
Amúgy én is csak a telepünkre tudtam kimenni addig jó az út és ott van egy nagy táblánk azt fotóztam le máshol sansz 0-a rá!
Válasz #52. hozzászólásra
Akkor szállj fel helikopterrel, mert hétvégén kb 60 mm-rt ír megint lehet a kukit is azzal kell majd lerepülni..
Válasz #51. hozzászólásra
ki sem tudok menni még trakival sem megnézni
Becőzgettem...Alakul...
Válasz #48. hozzászólásra
Végre valakinek feltünt hogy gond lesz itt a repcével!! Talán a buzára is ráférne egy korekció!! Mert ha igy haladunk...
kitének nem adok hátha modosítani akkarnak
80ezer högyészen lekötöttem
Válasz #44. hozzászólásra
csütörtökön7500,péteken7650
Válasz #45. hozzászólásra
tegnapi Kite ár 77500ft
Válasz #44. hozzászólásra
75500 ra kötöttünk le 10q át szerintem sokkal jobb ár nem várható ez az emelkedés is szerintem csak a forint gyengülésének tudható be.
Ki milyen repce árról hallott? Én már 75000-ről kaptam ajánlatot de még várok!
Válasz #42. hozzászólásra
Vegyes kép van nálunk is, van ami nagyon jol néz ki,egy jelentös terület nekünk is vadkáros. Hogy abbol mi lesz nem tudom,még nem volt ilyenünk eddig.
Üdv!
Tavaszi repcekörkép kinek milyen?
Nálam ma volt vadkárbecslés. 19tő/m2 ebből 20%teljesen elrágva, másik 23% "csak" megrágva. Ősszel kicsit ritka volt de tűrhetően nézett ki, most viszont eléggé siralmas.:s
50 mázsa jó már hektáronként?,merr it nálunk egy helyen 28 mázs a másik cégnáél meg 50 mázsa van!!
Sopron környékén nettó7100FT/mázsa.
Tud valaki friss repce árat?
Válasz #37. hozzászólásra
erről van szó
Válasz #36. hozzászólásra
Akkor ámen. Talaj és talaj közötti különbség, meg a helyi tapasztalatok.
Válasz #35. hozzászólásra
Most tapasztalom,hogy jobban bevállt a tripla sortáv. Egy kollégának a mi táblánk mellett van szintén repce, ő kétféleképpen vetett. szimpla sortávra és duplára. A szimpla a legroszabb,csak a tetején van becő,hiába a nagy állománysűrűség. A dupla jól néz ki de a mienk meg mégjobb. Már messziről nézve is látszik a becőréteg vastagság béli különbség.
Az olajretek viszont dupla távra vállt be jobban. Itt triplán van egy táblánt vetve,jobban ki is jött a gyom.
Válasz #34. hozzászólásra
Vessétek duplára és 2-2,5 kg !!!!
Válasz #33. hozzászólásra
Nálunk a legjobb repcék nem érték el soha a 30mázsát.
Nekünk gyakran 5-10mázsa volt,átlag 15 az évek során.
Most néz úgy ki,hogy lesz valami belőle,feltéve ha nem repül el majd a sok stressztől :-)
Mi tripla gabona sortávra vetettük őket vagyis 36centire. Nem is kell sűrűbben,így tud bokrosodni igazából.
Lombtrágyát nem adunk neki, egyébként van kezelve szakszerűen mindig.
és egy kis traktoros sztori a végére, amióta megvan a nagygép minden jobban sikerül, jobbak a termések sokkal.
Válasz #32. hozzászólásra
Szervest.
Szántás.
Őszi lombt., gomba, reg, bog. majd tavasszal 2X u.ez.
170 kg N h.a.
Válasz #31. hozzászólásra
Felénk 1 tonna sincs az átlag , pedig itt se mindenki hülye... Mi itt mindig csak szívunk . Ilyen termések itt soha nem lesznek sajna.
Válasz #30. hozzászólásra
Ugye !
Ha beöntöztem volna.........
Szerintem, még egyszer írva, megközelíthető !
Vegyes vetés volt a zöme, de tudtam, hogy melyik hol van és így bemértük. Nem volt sok repcém, így nem igazán foglalkoztam vele, mármint a fajta kérdéssel. Ez a vegyes dolog, meg a tavalyról megmaradt fajta sorok magjai, meg a grátisz zsákok keveréke oszt elvetve. A vetést elcsesztem, mert most aratáskor látva baromi sűrű volt, mint egy erdő. Itt egy srác vágott több hektárt 52-55 q-s repcéből. És ez a srác nem kamu csávó !
Válasz #28. hozzászólásra
Na ne b..sz ! Ez idei átlag? Melyik fajta-hibrid?
Válasz #27. hozzászólásra
Nézd meg a törpék táblázatát !!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #27. hozzászólásra
Hát eddig én is így álltam ahhoz a 7 tonnáshoz, de megközelíthető..........
De azt tudni kell, hogy az a rekord tized hektárokon jött létre.
Nálam a nettó fizető 45,8
Válasz #26. hozzászólásra
De jár . Valamelyik nap jött csak még nem néztem meg. Volt idén 3 Pio. repcénk is csak megette a víz és utánna a gaz...No comment Exocet neked miért tetszik? Csak nehogy a 7tonnás magyar rekorddal gyere nekem...:):):)
Válasz #25. hozzászólásra
Exocet jó választás.
Jó választás még a pioneer törpéi.
Nem jár pioneer hírlevél ???????
Annak ellenére , hogy idén megbukott , csak érdekelne hogy másnak milyen hibrid-esetleg qrva jó fajta vált be vált be ? Kiváncsi lennék összehasonlításokra ,tapasztalatokra. Mi az ES Betty mellett tettük le a voksunkat már 3 éve, de gondolkodunk egy EXOCET próbán is...
Válasz #22. hozzászólásra
Jó estét mindenkinek!
Azt kérdezném,hogy észleltétek-e a repce-gubacs szunyog kártételét? Sajna nálam már 10-20% körül tart a becőpergés-az a gond, hogy a kevesből is csak fogy..fogy!!!!
infók és hírek szerint 9-10 ezer lesz q-ja a repcének.
Válasz #21. hozzászólásra
Tavaly a repce sorban,a törpék győztek!Több mázsával verték a nagy habitusú 2m-s fajtákat ill.hibrideket!A repce az a növény aminél előre nem lehet pontos termésbecslést végezni!Várjuk ki a mérlegelést,egyébként nálunk is fél termés van kilátásban!
Üdvözlet!
Kinek-mi a véleménye a Pioneer Maximus hibrid repcékről?
Én idén vetettem,hogy megtudjam csinálni szántófőldi géppel a virágzáskori,és a deszikáló permetezéseket nagy károkozás nélkül (virágzáskor az idén nem csinált kárt a traktor a nem Maximus repcében sem,tavaly igen)
A KWS Triangleval tudom összehasonlítani,annál 40 cm-el alacsonyabb,de Úgy néz ki annyival kevesebbet is fog teremni.
Átteleltek a repcék.......(gondolom)........legalább is a tőzsdén megy le rendesen napról napra .
repcékkel mi a helyzet ?????????????
telet átvészelték ???????????
(az ára eset ma a tőzsdén rendesen :-(((((( )
Válasz #15. hozzászólásra
Az őszi regulátor az gombaölő is egy ben, lehet tavasszal is, de az már plussz.
Magyar viszonyok között a tavaszi kezelésnek is inkább a regulátor hatása a jelentősebb.
Persze okozat kárt az alternária.
meg lombtrágyázni.
meg desszikkálni ha olyan az idő,
meg esetleg ragasztani, hogy ne pörögjön.
meg sok minden még.
de.
Válasz #14. hozzászólásra
Köszönöm. gombaölőzni nem kell a repcét?
Válasz #11. hozzászólásra
Az anyagköltsége:
2 q 3x15 műtrágya 28000
vetőmag hibrid 16000
őszi regulátor 6000
3q N34 24000
2 x rovarvédelem 6000
deszikkáló szer 7000
kijuttatás 4000
(nettó)
Ez a minimum technológia anyagköltsége + még a gépi munkák, bérleti díj meg hát lehet még cifrázni.
Válasz #12. hozzászólásra
Akkor kb. mint a kuki.
Válasz #11. hozzászólásra
egyszerű technológia 150 e/heki, ettől felfelé a csillagos ég.
Le tudná valaki írni,hogy 1 ha repcének mik a költségei tételesen(vetőmag,vegyszer...)? Össze szeretném hasonlítani a 2300ft-os kukoricával.
Felénk a szept második felében vetettek kisebbek ugyan,de egyöntetűbbek,pedig,mikor szóltak,hogy vetni kell,kétkedve fogadtam.És lám,ezek szebbet mutatnak,mint amit aug-ban vetettem nekik! A regulátorozást nov elején csináltuk,és már akkor is majdnem hideg volt rá,ők a +6 fok feletti munkát kérték.
Válasz #8. hozzászólásra
Eddig csak -7;-9 fokos hidegek voltak felénk és még nem aggódtam.
Ma reggelre -13 fok volt és ez már nyugtalanító. A jövő hétre több napra is akár -15-17 fokot mondanak. Az OMSZ hidegriasztást adott ki a mi térségünkre.
A repcéink 2/3-a optimális fejletségben ment neki a télnek, de ez a hideg már biztosan okoz károkat.
Ha kifagy az nagy bukta!
Legalább lenne vagy 10 cm hó!