Hirdetés
Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Fűtési rendszerek új
- Claas traktorok új
- Traktorok átírása új
- Napraforgó ára új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
818 hozzászólás
Korán van még a rovarölővel együtt kinyomni a regulátort??
Az abakus se rossz volt egyik ismerősnek
Válasz #315. hozzászólásra
mint írtam én már tegnap megcsináltam ,de ma is nagyon sokan nyomták itt felénk. Növ védős haverom szerint a héten mindenképpen aktuális a védekezés. Remélem mégegy betelepedés már nem lesz, de azért jövő hét dereka, vége felé még ki kell tenni a s. tálat.
Válasz #314. hozzászólásra
Napi 8-12.épp ideje volt lefújni.
Bogárral,hogy álltok? Nálam csak nagy legyek vannak.
Válasz #310. hozzászólásra
Saaten Union , nagyon jónak mondják és már viszonylag olcsó...
Válasz #311. hozzászólásra
értelek!
Válasz #309. hozzászólásra
Én is. Saaten union
Válasz #307. hozzászólásra
ez a merano melyik vetőmaggyártó fajtája,
Válasz #308. hozzászólásra
szigorúan önmagában!!a gyártóra hallgattam
Válasz #306. hozzászólásra
Igen 0.3lit/ha. Keverted valamivel,vagy önmagában szórtad?
Válasz #305. hozzászólásra
3kg/ha val kezdtük majd 10%-al emeltük a mennyiséget. Merano (hibrid)a neve.Elméletileg 50 csíra/m2
Válasz #302. hozzászólásra
3 dl adtál neki?mi tegnap szórtuk de nekem is feltünt hogy a gyomokkal nem stimmel valami
Válasz #304. hozzászólásra
Milyen tőszámmal lett vetve ? Milyen fajta ?
Válasz #303. hozzászólásra
Ez épp egy homokos rész,de nincs túlsűrítve az biztos.Az első repcém.
Válasz #302. hozzászólásra
Elég ritka az állomány góré...
Tegnapelőtt lenyomtam a repcét ikarusszal.Meg vagyok elégedve a hatással:
értem.
értem.
Válasz #298. hozzászólásra
ha van olyan lombtrágya ami tartalmaz nitrogént akkor nem kell, mert a N segíti a növény asszimilációs nyílásait kinyitni (jello tartalmaz). Ha nincs N jelen akkor ajánlatos, TREND, vagy egyéb nem ionos nedv szer hozzá adása. ( mert a levél eléggé viaszos)
Válasz #297. hozzászólásra
értem, én valami tapadásfokozóra gondoltam
Válasz #296. hozzászólásra
nurell 2d + 4 l/ha jello
rak valaki a rovar mellé silwet-et vagy ilyesmi kegyszert?
du 1 órakor 8 db bogár a tálban. "Kis" táblák lefújva, holnap a 2 db 5 ha-os következik.
Válasz #290. hozzászólásra
Kaszinó szó az nekem gyakran elhagyja a számat.
Válasz #292. hozzászólásra
Is -is. mind2-re van példa sajnos, és most is látok eleget, ami kérdéses, pl tegnap kb 80-100 ha tábla 1/3 tökéletes, 1/3 ritka, 1/3 szinte totál káros, és persze összevissza minden, meg 100-1000 m2-es ablakok benne, ha sajátom lenen vakarhatnám a buksim.
Egyébbként én is az őszire szavaznék, főleg ha nem szántott földbe kerül.
Válasz #290. hozzászólásra
szerintem itt JD ugy ertette, hogy ha tavasszal mergezel, es nem jon ossze (ki kell porgetni a repcet), akkor mar nem biztos, hogy talalsz olyan alternativat, amit utana elvethecc.
Válasz #289. hozzászólásra
igen, tavasszal. (a folicur-t kifelejtettem)
Válasz #288. hozzászólásra
időben vetve, kellően megerősödött gyom mentes állományt valószínűleg nem kell kitárcsázni. Persze rizikó mindenben van ebben tökéletesen igazad van. De ilyen alapon a mg. egy nagy rizikó és ne csinálunk semmit, mert közbejöhet ezer féle probléma. Faterom szerint valaki kaszinóba jár, hazárdírozni mi pedig a földekre. Van benne igazság. Na megyek előkészülök az ormányos irtáshoz, de legalább délig várok a megindulással, hadd melegedjen az idő. Remélem du-tán a szél nem baszik be
Válasz #287. hozzászólásra
Tavasszal?
Válasz #286. hozzászólásra
És ha tavasszal tárcsával felül kell kezelni, akkor + mégnagyobb a bukta.
Válasz #284. hozzászólásra
en adtam mar ki ikarust paladinnal es rovalolovel keverve. tulelte a repce, igaz nem lett rekord termes.
Válasz #273. hozzászólásra
egyet ertek, ha repce gyomirtas, akkor az: osz!
(es a command+devrinol kombinacio nalam is megallta helyet)
Válasz #284. hozzászólásra
Üdv . Köszi , rákérdezek.
Válasz #282. hozzászólásra
Nekem a dow területi képviselője mondta,hogy nem szabad tavasszal keverni az ikarust! De te tudod,ha gondolod próbáld ki.Én is egybe szerettem volna kinyomni a nurellével,de halgatok a hozzáértőkre.A vegyszerezés veszélyes üzem,futottam már bele kipusztult állományba.
Válasz #282. hozzászólásra
A hideg minden hormon hatásúnál kérdés ...
Ha nem vagy elkésve még a gyomokkal , várj még egy kicsit .
Ha már sietős , akkor egy reggel adjad neki !
Válasz #281. hozzászólásra
Én is úgy emlékszek , csak a kolléga egy kicsit elbizonytalanított, de meg fogom kérdezni. A fagyveszélyhez mit szólsz az Ikarussal kapcsolatban? Te szórnád?
Válasz #279. hozzászólásra
Szerintem rovarölővel lehet...
De beszélj a forgalmazóval !
Válasz #278. hozzászólásra
Mind a kettő szar ha megfagy meg ha túlnövi is. Kérdezz meg valami növ védős szakit. Attól függ hogy a panthera hatóanyaga mennyire érzékeny a fagyra. Galera, Cliophar kifejezetten írja hogy a napi középhőmérséklet 8-10 fok alá nem menjen, de a Pantherát nem ismerem sajna. Bocs, de hülyeséget meg nem akarok mondani, esetleg a gyártó honlapján keresd meg hátha ír róla bővebben.....
Akkor egyáltalán lehet keverni a Nurelle-t az Ikarussal????
Válasz #275. hozzászólásra
Már megvan a panthera, egyébként teljesen igazad van az őszi gyomirtással kapcsolatban, csak mint írtam ez már így sikerült. De mit gondolsz ki szórjam most mikor van egy kis fagyveszéj , vagy várjak még egy hetet?Az is a baj ha várok még akkor már nagyok lesznek a gyomok is (így is nagyok).
Ma keresztül gyalogoltam egy repce földön. ugyanaz a tulaj akinek itt a képekben van 45cm repcéje, nem volt gyomos.EZAZ
Válasz #275. hozzászólásra
Ezt ajánlanám figyelmedbe a Command helyett.http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/reactor_360_cs/
Válasz #274. hozzászólásra
Egyszkű ellen nagyon egyszerű. Fusilade Forte 1-2 l/ha virágzásig mehet. Nem akarom az észt osztani senkinek de én kb 6 éve mint lentebb írom megszívtam és akkor átáltam az őszi gyomírtásra. Egy kicsi probléma lehet vele, ha sok a csapi akkor a command kifehéríti a levelet és 1kicsit visszafogja a fejlődést de 0,15-0,2 l/ha dózissal még gond és nyom nélkül kiheveri.
Válasz #273. hozzászólásra
Azt hiszem én is befejeztem a tavaszi repcegyomirtózást, de most ha már így sikerült, valahogy le kell szórnom, ráadásul még egyszikű ellen is le kell szórnom külön.
Válasz #272. hozzászólásra
Repcét ősszel kell gyomírtózni! A tavaszi gyomírtózás rizikós pont a hajnali fagyok miatt, később meg már betakar és nem fér hozzá a gyomírtó a gyomhoz. Szóval ősszel 0,15 l/ha command +2 l/ha devrinol és ilyenkor semmi gond, nem beszélve az őszi fejlődésbeni különbségről (gyomos és gyom mentes állomány fejlődése) Én egyszer megszívtam Galera-val kinyomtam 18 fokban majd a 4-5 napon regel -2 fok . És pontosan ennyit ért minta kandisznón a csecs. Azóta én csak ősszel gyomírtózok. Mig volt triflurex addig azt bedolgozva majd command-al felülkezelve, nem volt annak mása.
Válasz #271. hozzászólásra
Nekem nem ajánlották,hogy keverjem valamivel az ikarust.Szigorúan csak önmagában szabad tavasszal kijuttatni!
Üdv. Ha mondjuk holnap kiszórom az Ikarust és a Nurelle-t, és csütörtök reggelre jön minusz 1-2 fok, azt még elbírja az ikarus?
Válasz #266. hozzászólásra
Valaki használt már Pumát cycocellel agy stabilannal együtt kijuttatva?
Válasz #268. hozzászólásra
Ahol már van kétszikű fertőzés is, galaj, szikfűfélék, tyúkhúr stb. ott Genius-szal, egyéb helyen pedig, ahol későbbi kétszikű kelés, árvakelésű napraforgó, szerbtövis stb. ott mi is a Puma Extrával mentünk.