Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mint írtam én már tegnap megcsináltam ,de ma is nagyon sokan nyomták itt felénk. Növ védős haverom szerint a héten mindenképpen aktuális a védekezés. Remélem mégegy betelepedés már nem lesz, de azért jövő hét dereka, vége felé még ki kell tenni a s. tálat.
ha van olyan lombtrágya ami tartalmaz nitrogént akkor nem kell, mert a N segíti a növény asszimilációs nyílásait kinyitni (jello tartalmaz). Ha nincs N jelen akkor ajánlatos, TREND, vagy egyéb nem ionos nedv szer hozzá adása. ( mert a levél eléggé viaszos)
Is -is. mind2-re van példa sajnos, és most is látok eleget, ami kérdéses, pl tegnap kb 80-100 ha tábla 1/3 tökéletes, 1/3 ritka, 1/3 szinte totál káros, és persze összevissza minden, meg 100-1000 m2-es ablakok benne, ha sajátom lenen vakarhatnám a buksim.
Egyébbként én is az őszire szavaznék, főleg ha nem szántott földbe kerül.
Válasz #290. hozzászólásra
szerintem itt JD ugy ertette, hogy ha tavasszal mergezel, es nem jon ossze (ki kell porgetni a repcet), akkor mar nem biztos, hogy talalsz olyan alternativat, amit utana elvethecc.
időben vetve, kellően megerősödött gyom mentes állományt valószínűleg nem kell kitárcsázni. Persze rizikó mindenben van ebben tökéletesen igazad van. De ilyen alapon a mg. egy nagy rizikó és ne csinálunk semmit, mert közbejöhet ezer féle probléma. Faterom szerint valaki kaszinóba jár, hazárdírozni mi pedig a földekre. Van benne igazság. Na megyek előkészülök az ormányos irtáshoz, de legalább délig várok a megindulással, hadd melegedjen az idő. Remélem du-tán a szél nem baszik be
Nekem a dow területi képviselője mondta,hogy nem szabad tavasszal keverni az ikarust! De te tudod,ha gondolod próbáld ki.Én is egybe szerettem volna kinyomni a nurellével,de halgatok a hozzáértőkre.A vegyszerezés veszélyes üzem,futottam már bele kipusztult állományba.
Válasz #281. hozzászólásra
Én is úgy emlékszek , csak a kolléga egy kicsit elbizonytalanított, de meg fogom kérdezni. A fagyveszélyhez mit szólsz az Ikarussal kapcsolatban? Te szórnád?
Mind a kettő szar ha megfagy meg ha túlnövi is. Kérdezz meg valami növ védős szakit. Attól függ hogy a panthera hatóanyaga mennyire érzékeny a fagyra. Galera, Cliophar kifejezetten írja hogy a napi középhőmérséklet 8-10 fok alá nem menjen, de a Pantherát nem ismerem sajna. Bocs, de hülyeséget meg nem akarok mondani, esetleg a gyártó honlapján keresd meg hátha ír róla bővebben.....
Válasz #275. hozzászólásra
Már megvan a panthera, egyébként teljesen igazad van az őszi gyomirtással kapcsolatban, csak mint írtam ez már így sikerült. De mit gondolsz ki szórjam most mikor van egy kis fagyveszéj , vagy várjak még egy hetet?Az is a baj ha várok még akkor már nagyok lesznek a gyomok is (így is nagyok).
Egyszkű ellen nagyon egyszerű. Fusilade Forte 1-2 l/ha virágzásig mehet. Nem akarom az észt osztani senkinek de én kb 6 éve mint lentebb írom megszívtam és akkor átáltam az őszi gyomírtásra. Egy kicsi probléma lehet vele, ha sok a csapi akkor a command kifehéríti a levelet és 1kicsit visszafogja a fejlődést de 0,15-0,2 l/ha dózissal még gond és nyom nélkül kiheveri.
Válasz #273. hozzászólásra
Azt hiszem én is befejeztem a tavaszi repcegyomirtózást, de most ha már így sikerült, valahogy le kell szórnom, ráadásul még egyszikű ellen is le kell szórnom külön.
Repcét ősszel kell gyomírtózni! A tavaszi gyomírtózás rizikós pont a hajnali fagyok miatt, később meg már betakar és nem fér hozzá a gyomírtó a gyomhoz. Szóval ősszel 0,15 l/ha command +2 l/ha devrinol és ilyenkor semmi gond, nem beszélve az őszi fejlődésbeni különbségről (gyomos és gyom mentes állomány fejlődése) Én egyszer megszívtam Galera-val kinyomtam 18 fokban majd a 4-5 napon regel -2 fok . És pontosan ennyit ért minta kandisznón a csecs. Azóta én csak ősszel gyomírtózok. Mig volt triflurex addig azt bedolgozva majd command-al felülkezelve, nem volt annak mása.
Ahol már van kétszikű fertőzés is, galaj, szikfűfélék, tyúkhúr stb. ott Genius-szal, egyéb helyen pedig, ahol későbbi kétszikű kelés, árvakelésű napraforgó, szerbtövis stb. ott mi is a Puma Extrával mentünk.
818 hozzászólás
Korán van még a rovarölővel együtt kinyomni a regulátort??
Az abakus se rossz volt egyik ismerősnek
Válasz #315. hozzászólásra
mint írtam én már tegnap megcsináltam ,de ma is nagyon sokan nyomták itt felénk. Növ védős haverom szerint a héten mindenképpen aktuális a védekezés. Remélem mégegy betelepedés már nem lesz, de azért jövő hét dereka, vége felé még ki kell tenni a s. tálat.
Válasz #314. hozzászólásra
Napi 8-12.épp ideje volt lefújni.
Bogárral,hogy álltok? Nálam csak nagy legyek vannak.
Válasz #310. hozzászólásra
Saaten Union , nagyon jónak mondják és már viszonylag olcsó...
Válasz #311. hozzászólásra
értelek!
Válasz #309. hozzászólásra
Én is. Saaten union
Válasz #307. hozzászólásra
ez a merano melyik vetőmaggyártó fajtája,
Válasz #308. hozzászólásra
szigorúan önmagában!!a gyártóra hallgattam
Válasz #306. hozzászólásra
Igen 0.3lit/ha. Keverted valamivel,vagy önmagában szórtad?
Válasz #305. hozzászólásra
3kg/ha val kezdtük majd 10%-al emeltük a mennyiséget. Merano (hibrid)a neve.Elméletileg 50 csíra/m2
Válasz #302. hozzászólásra
3 dl adtál neki?mi tegnap szórtuk de nekem is feltünt hogy a gyomokkal nem stimmel valami
Válasz #304. hozzászólásra
Milyen tőszámmal lett vetve ? Milyen fajta ?
Válasz #303. hozzászólásra
Ez épp egy homokos rész,de nincs túlsűrítve az biztos.Az első repcém.
Válasz #302. hozzászólásra
Elég ritka az állomány góré...
Tegnapelőtt lenyomtam a repcét ikarusszal.Meg vagyok elégedve a hatással:
értem.
értem.
Válasz #298. hozzászólásra
ha van olyan lombtrágya ami tartalmaz nitrogént akkor nem kell, mert a N segíti a növény asszimilációs nyílásait kinyitni (jello tartalmaz). Ha nincs N jelen akkor ajánlatos, TREND, vagy egyéb nem ionos nedv szer hozzá adása. ( mert a levél eléggé viaszos)
Válasz #297. hozzászólásra
értem, én valami tapadásfokozóra gondoltam
Válasz #296. hozzászólásra
nurell 2d + 4 l/ha jello
rak valaki a rovar mellé silwet-et vagy ilyesmi kegyszert?
du 1 órakor 8 db bogár a tálban. "Kis" táblák lefújva, holnap a 2 db 5 ha-os következik.
Kaszinó szó az nekem gyakran elhagyja a számat.
Válasz #292. hozzászólásra
Is -is. mind2-re van példa sajnos, és most is látok eleget, ami kérdéses, pl tegnap kb 80-100 ha tábla 1/3 tökéletes, 1/3 ritka, 1/3 szinte totál káros, és persze összevissza minden, meg 100-1000 m2-es ablakok benne, ha sajátom lenen vakarhatnám a buksim.
Egyébbként én is az őszire szavaznék, főleg ha nem szántott földbe kerül.
szerintem itt JD ugy ertette, hogy ha tavasszal mergezel, es nem jon ossze (ki kell porgetni a repcet), akkor mar nem biztos, hogy talalsz olyan alternativat, amit utana elvethecc.
Válasz #289. hozzászólásra
igen, tavasszal. (a folicur-t kifelejtettem)
Válasz #288. hozzászólásra
időben vetve, kellően megerősödött gyom mentes állományt valószínűleg nem kell kitárcsázni. Persze rizikó mindenben van ebben tökéletesen igazad van. De ilyen alapon a mg. egy nagy rizikó és ne csinálunk semmit, mert közbejöhet ezer féle probléma. Faterom szerint valaki kaszinóba jár, hazárdírozni mi pedig a földekre. Van benne igazság. Na megyek előkészülök az ormányos irtáshoz, de legalább délig várok a megindulással, hadd melegedjen az idő. Remélem du-tán a szél nem baszik be
Válasz #287. hozzászólásra
Tavasszal?
Válasz #286. hozzászólásra
És ha tavasszal tárcsával felül kell kezelni, akkor + mégnagyobb a bukta.
Válasz #284. hozzászólásra
en adtam mar ki ikarust paladinnal es rovalolovel keverve. tulelte a repce, igaz nem lett rekord termes.
egyet ertek, ha repce gyomirtas, akkor az: osz!
(es a command+devrinol kombinacio nalam is megallta helyet)
Válasz #284. hozzászólásra
Üdv . Köszi , rákérdezek.
Válasz #282. hozzászólásra
Nekem a dow területi képviselője mondta,hogy nem szabad tavasszal keverni az ikarust! De te tudod,ha gondolod próbáld ki.Én is egybe szerettem volna kinyomni a nurellével,de halgatok a hozzáértőkre.A vegyszerezés veszélyes üzem,futottam már bele kipusztult állományba.
Válasz #282. hozzászólásra
A hideg minden hormon hatásúnál kérdés ...
Ha nem vagy elkésve még a gyomokkal , várj még egy kicsit .
Ha már sietős , akkor egy reggel adjad neki !
Válasz #281. hozzászólásra
Én is úgy emlékszek , csak a kolléga egy kicsit elbizonytalanított, de meg fogom kérdezni. A fagyveszélyhez mit szólsz az Ikarussal kapcsolatban? Te szórnád?
Válasz #279. hozzászólásra
Szerintem rovarölővel lehet...
De beszélj a forgalmazóval !
Válasz #278. hozzászólásra
Mind a kettő szar ha megfagy meg ha túlnövi is. Kérdezz meg valami növ védős szakit. Attól függ hogy a panthera hatóanyaga mennyire érzékeny a fagyra. Galera, Cliophar kifejezetten írja hogy a napi középhőmérséklet 8-10 fok alá nem menjen, de a Pantherát nem ismerem sajna. Bocs, de hülyeséget meg nem akarok mondani, esetleg a gyártó honlapján keresd meg hátha ír róla bővebben.....
Akkor egyáltalán lehet keverni a Nurelle-t az Ikarussal????
Már megvan a panthera, egyébként teljesen igazad van az őszi gyomirtással kapcsolatban, csak mint írtam ez már így sikerült. De mit gondolsz ki szórjam most mikor van egy kis fagyveszéj , vagy várjak még egy hetet?Az is a baj ha várok még akkor már nagyok lesznek a gyomok is (így is nagyok).
Ma keresztül gyalogoltam egy repce földön. ugyanaz a tulaj akinek itt a képekben van 45cm repcéje, nem volt gyomos.EZAZ
Ezt ajánlanám figyelmedbe a Command helyett.http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/reactor_360_cs/
Válasz #274. hozzászólásra
Egyszkű ellen nagyon egyszerű. Fusilade Forte 1-2 l/ha virágzásig mehet. Nem akarom az észt osztani senkinek de én kb 6 éve mint lentebb írom megszívtam és akkor átáltam az őszi gyomírtásra. Egy kicsi probléma lehet vele, ha sok a csapi akkor a command kifehéríti a levelet és 1kicsit visszafogja a fejlődést de 0,15-0,2 l/ha dózissal még gond és nyom nélkül kiheveri.
Azt hiszem én is befejeztem a tavaszi repcegyomirtózást, de most ha már így sikerült, valahogy le kell szórnom, ráadásul még egyszikű ellen is le kell szórnom külön.
Válasz #272. hozzászólásra
Repcét ősszel kell gyomírtózni! A tavaszi gyomírtózás rizikós pont a hajnali fagyok miatt, később meg már betakar és nem fér hozzá a gyomírtó a gyomhoz. Szóval ősszel 0,15 l/ha command +2 l/ha devrinol és ilyenkor semmi gond, nem beszélve az őszi fejlődésbeni különbségről (gyomos és gyom mentes állomány fejlődése) Én egyszer megszívtam Galera-val kinyomtam 18 fokban majd a 4-5 napon regel -2 fok . És pontosan ennyit ért minta kandisznón a csecs. Azóta én csak ősszel gyomírtózok. Mig volt triflurex addig azt bedolgozva majd command-al felülkezelve, nem volt annak mása.
Válasz #271. hozzászólásra
Nekem nem ajánlották,hogy keverjem valamivel az ikarust.Szigorúan csak önmagában szabad tavasszal kijuttatni!
Üdv. Ha mondjuk holnap kiszórom az Ikarust és a Nurelle-t, és csütörtök reggelre jön minusz 1-2 fok, azt még elbírja az ikarus?
Válasz #266. hozzászólásra
Valaki használt már Pumát cycocellel agy stabilannal együtt kijuttatva?
Válasz #268. hozzászólásra
Ahol már van kétszikű fertőzés is, galaj, szikfűfélék, tyúkhúr stb. ott Genius-szal, egyéb helyen pedig, ahol későbbi kétszikű kelés, árvakelésű napraforgó, szerbtövis stb. ott mi is a Puma Extrával mentünk.