Hirdetés
Fórum
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Műtrágya árak új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb mezőgazdasági gép javításához? új
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági gépek festése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
818 hozzászólás
Válasz #117. hozzászólásra
jól mondód!!a tavalyi gyászos volt !
van ahol korán lekerülö növényeink útán másodban T. kukit tervezek az öntözött táblákon !
Válasz #116. hozzászólásra
Egy kiválo év szerintem mindenkinek jol jönne
Válasz #115. hozzászólásra
az idén nem fellengzöség azt mondani hogy nem lehett rosszul dönteni !a kérdés nem azt mit vessünk hanem mennyit birunk !!!!
Válasz #114. hozzászólásra
A szerencsében is lehet bizni de mint tudjuk az forgando
Válasz #113. hozzászólásra
nem kötünk le semmit !!ez most más, akármelyik év sem hasonlitható az ideihez!!
Válasz #110. hozzászólásra
Mondjuk nem kéne telhetetlennek lenni mert erre már ráfáztak sokan. Egy részét lekötöm valoszinü. A többit meg majd késöbb
Válasz #111. hozzászólásra
igy van!!
az IKR üzletkötönk ajánlotta nagyon vigyázzunk a repcére mert irtozatos ára lesz!!
Válasz #109. hozzászólásra
A rántotthus is körettel az igazi
Válasz #108. hozzászólásra
irásodat nézve még nem akaród!!
és jó teszed!!
Válasz #107. hozzászólásra
lényegében olyan anyagok amik kezdenek kiürülni a talajokból a trágya és mészpótlás hiánya miatt szóval ezekre oda kell figyelni már!!
Válasz #106. hozzászólásra
Ezeket az árakat az idei termésre kötnék akár azonnal ha akarnám. Csak kérdés,hogy akarom-e
Válasz #105. hozzászólásra
Ha most nem akkor soha. Ezek a "kozmetikai anyagok" nem drágák és több hasznot hoznak mint amennyibe kerül.
Válasz #103. hozzászólásra
amit irtál ezévi termésre repce-búza árat már tuti szerzödések??mert elég jóknak látszik!!
Válasz #103. hozzászólásra
megnézzem mit tehetek!!
nagyon rálihengünk most a őszi növényeinkre!!búza-repce
Válasz #102. hozzászólásra
biztató !!még ha lehüjéztek volna is kipróbáltam volna
amúgy 650 kilója kb., megéri szerintem is
Válasz #101. hozzászólásra
Nagyon helyes, ne sajnálj semmit. Még keserüsot is tehetsz oda ha már kifogytál az ötletekböl
Válasz #100. hozzászólásra
Nem egy költséges dolog szerintem és a hatás sem maradhat el ha a növényre permetezed.
Válasz #99. hozzászólásra
Solubór -om van 2 mázsa elfekvöben rányomok vagy 6 kilót két szórással...
Válasz #99. hozzászólásra
na szuper!!biztam benne pont ilyenre gondoltam !!!Thiovit Jet használtam már másban prima cucc szinte egy árban van a két anyag!!
Válasz #98. hozzászólásra
Miért lenne az. Mi is használtunk eddig is ként /Thiovit Jet/ 5 kg/ha mennyiségben
nagy ökörségnek találjátok azt az ötletemet e hogy növényvédelem során a permetezöbe teszek mondjuk Kumulus-t/Kén por/ s ezzel ugymond pótolom a növény igényeit??ha mégis jó ötlet vajon feltudja e venni és mennyit kellene tenni belöle??
Válasz #96. hozzászólásra
azért jó megosztani a nitrogén hatzóanyagot, hogy a tavaszi induláskor ne nyurguljon fel a repce. perzse ez csak ott igaz, ha később is lesz legalább annyi csapadék, hogy a második műtrágya adag is tudjon oldódni
n jövőhéten akarom kezdeni a szórást, még nem döntöttem, hogy kirakjak e egyből minden nitrogént.
Felénk álltalában nem osztják meg az N hatóanyagot, hanem kinyomnak mindent egyben február végén március elején.
Én is max annyi rációt látok az osztott szórásban, hogy később szárbaszökés környékén már jobban látni mit ígér a repce és esetléeg akkor megérdemel még egy kis plusszt.
Azt nem értem miért jó, ha most meg aztán 2 hét múlva újra szórva van, ennyi idő alatt nem veszik el semmi lehet hogy még eső sem lesz.
Válasz #93. hozzászólásra
csak az a baj hogy kb 61 ezer Ft/ha és ez csak a műkaki rggulátor min 6000Ft ha rá kell menni gyomírtóval 10 ezer és még a bór kén lombtrágya, ja és a rovarölő gombaölő szerintem ez min 160 ezer/ha bár azért ezzel a technológiával azért 2,5t/ha várunk az meg ha 110 ezer/t akkor már megérte
Válasz #93. hozzászólásra
de a péti kiszórását majd az ár dönti el
jól hangzik a technológia
Válasz #89. hozzászólásra
mi is várunk egy kis fagyra de mihelyst fagy kezdjük most úgy nézu ki jövőhét eleje 1.5q timac sulfamo utána amikor ténylegesen megindul szerintem 1-2 hét kap 2 q 34 est a többit meg majd meglátjuk de szerintem virágzás előtt még meg lesz szórva 1,5 q pétisóval.
Válasz #86. hozzászólásra
igen
Az Ns 25-20 Péti most ment ki kis faggyal nem sok 2,5 q.
de elkésve nincs szerintem a repce olyan 4-5 C fok körül már éledezik és meg indul a keringés. Mikor melegszik
akkor megy majd a sima nitrogén.
felénk zalába még senkisem dobta,meg ahogy kinéz még 1-2hét...
Már mindenki elkezte a mutrágya szorást? Mert még nálunk esténként vannak elég nagy fagyások és még jovohétre is ad . De még a foldeken annyi a ho hogy csak most kezd látszani a repce levele , még nálunk senki nem szorja. Tik mit gondoltok errol a mondásrol? Az elso szorás adja a tonnákat a második a mázsákat a harmadik a kilokat. Van benne igazság? mert még ilyenkor csak éledezik a repce nem hiszem hogy feltudna venni nagyonsok tápanyagot. Én inkább másodszora szoktam tobbet adni. Ezt ki hogy csinálja ?
Válasz #86. hozzászólásra
Üdv!
Tudnátok nekem erről mondani valamit,ahonnan rendelném ott a kén tartalmát sem tudják.
Válasz #85. hozzászólásra
400 kg megy a 23/10 ből + méga lombtrágya magas kéntartalmú. és meg is van az általad említett kéntartalom..
can27%+s szórt valaki Repcére?Véleményt szeretnék kérni!
Válasz #83. hozzászólásra
A 10 kén kicsit kevésnek találom, vagy mindig ezzel szóród, akkor kicsit drága nem? A kén főleg a virágzás elejétől kell én úgy tudtam de akkor nagyon sok, van aki 50-60 kg/ha ról beszél...
Válasz #83. hozzászólásra
Tegnap kapott 3*15 NPK + 3 % kén +Mg+Ca Linzert.jó minöségü anyag
Válasz #82. hozzászólásra
nekem idén szilárdban Linzer Vario 23+10 megy, aztán rovarölővel Jello Oil.
szerintem kell folyékony kén is.
Kérdés: ki mivel végzi a fejtrágyázást, itt főleg a ként kérdezem, folyékony vagy szilárd formában és konkrétan milyen anyaggal végzi? Én a polifoska 21 (21N 35S) nevű terméket jónak látom első nekifutásra a szilárdak között, erről esetleg valakinek konkrét tapasztalata? korábban szórtunk npk-t ettől a gyártól és szinte nem is porolt jó anyag volt...
Válasz #77. hozzászólásra
értem!köszi
Válasz #78. hozzászólásra
virágzás elött szortuk ki a nurelt és teljes virágzásba meg volt a védelem hihetetlen egy szer olyan 1 1,5 hét volt. Jó a mospilan ha virágzásba kell menni akkor majdnem verhetetlen bár a byscaya sem egy szar
Válasz #73. hozzászólásra
Víz oldékony ...
De akkor is baromság amit mondtak . A P-nek és a K-nak be kell hogy legyen dolgozva !!!
Lehet jobban oldódik mint az átlag , de a lényegen nem változtat.
Válasz #77. hozzászólásra
De virágzásban se a Nurelle , és a Decis sem mehet...
Válasz #76. hozzászólásra
pontosan már nem emlékszem rá de 45000 ft/1 kg +áfa kb 0,15 kg/ha dózissal szerintem a nurel hosszabb hatású mi már múlt évben is inkább azt szórtuk ha meg kell mégegyszer akkor decis mega hihetetlenül taglóz nem sok élő marad utánna
Válasz #71. hozzászólásra
tavalyi árat tudsz pontosan ??meg csak nyilván ezt akkor szoróm ha már virágzik addig meg 3 szórást úgy is mással csinálom....
Válasz #71. hozzászólásra
hát ha annyi kb. mint ahogy drenthe irta az szerintem jó ár mivel én is 6-9 ezres szereket is nyomatok a csemibe
Válasz #72. hozzászólásra
en fujtam, kombinalhato a ketto, de kicsit megfogja a repcet is.
Válasz #57. hozzászólásra
Oszi repce fejtrágyája lenne . AZt monták hogy lehet most is szorni mert vizel oldodik és nem párolog el. Nem csinált ilyet senki még? Most akkor nem tudom hogy vegyem vagy ne lehet hogy egy pár hektáron kiprobálom és majd meglátjuk.
Galerat + Paladint fújt már valaki egy menetbe repcébe?
Válasz #59. hozzászólásra
mi használjuk repcében és gyümiben is koma de készülj fel hogy nem kicsit húzos az ára
Válasz #54. hozzászólásra
a nuerel is használható egyszer, tavaly eseti engedélye vagy mi a szar volt neki
Válasz #68. hozzászólásra
jajaa