Hirdetés
Fórum
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ 1221 traktor új
- Búza gyomirtása új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
- Kukorica vetőmagok új
818 hozzászólás
Válasz #567. hozzászólásra
Ilyet nem találsz
Sziasztok!
Repcében virágzáskor milyen rovarölőt érdemes választani, ami nem túl drága és a hatástartama is megfelelő?
Válasz #562. hozzászólásra
Ez teljesen így van
Válasz #557. hozzászólásra
http://www.szepzold.hu/wuxal_protect_1_liter
De a lombtragya mindig dob a novenyen! Jo anyag a biohumuszos Fitokondi!
Igaz, az alapmutragya az alapja!
Nalunk a kotott talajon voltak jo eredmenyek!
Válasz #560. hozzászólásra
Még valami amit nem szabad elfelejteni: " Eggyetlen levéltrágya sem tudja helyettesíteni az alapmütrágyát!" A nitrosolt ne sorold ide, ez más kategória.
Válasz #560. hozzászólásra
Jobban hiszek más tipusú lombtrágyáknak, mondjuk a 150-es bórtartalmú levéltrágya olajos növényben, réztartalmú és foszfortartalmú levéltrágya gabonában, ezekből is a magasabb koncentrátumúakat használom. Azok a levéltrágyák amelyek csak meg vannak ijesztve valamilyen hatóanyaggal modjuk 2-6 g/L vagy %/L azokat nem nagyon figyelem. Általában jobban megéri a magasabb koncentrátumúak, mert ha visszaszámolod ár érték hatóanyagra, akkor itt jobban kijösz.
Válasz #559. hozzászólásra
Értelek akkor te nem igazán vagy elragadtatva tőle
Válasz #558. hozzászólásra
Alga 600 volt ráírva a csomagra. De hogy melyik cég forgalmazza azt már nem tudom megmondani. Akitől vettem forgalmazza az összes gyártó termékét. Anyit tudok hogy Zn levélmütrágyát vásároltam kukoricába, és akkor kínálták hogy vegyek. Próbára adtak 1 csomagot ami 3 ha-ra volt, hogy próbáljam ki. Napraforgóra tettem, de semmi látszatot nem vettem észre. Azért írtam lejjebb is, hogy lehet a szárazság végett.
Válasz #556. hozzászólásra
te kinek az algáját fűjtad?
Válasz #554. hozzászólásra
a kálium-foszfát az milyen szer volt?
Válasz #554. hozzászólásra
Ezt az Alga csodát én is próbáltam tavaly 3 ha-on. Engem nem győzött meg, mivel nem volt észlelhető termésnövekedés a nem kezelt területhez képest. Lehet hogy ha esős idő lett volna más véleménnyel vagyok az adott anyagról, de szárazságban nálam nem müködött. Ugyan úgy próbáltam levéltrágyákat is. Egyedül a bór hozta meg a várt eredményt. Idén inkább mütrágyát veszek az árán a magasabb termés elérése céljából.
nállunk meg elég érdekes a helyzet mert még nincs ormányos ezért még nem rovarölőzünk de már a regulátornak menni kellene csak ez egyszerre lett tervezve így most elég érdekes a helyzet.
Tavaly probaltam egy kalium-foszfat es alga kombinaciot a repceben Az egyik haver javaslatara. Itt szabolcs szatmari foldeken nagyon bejott! Elozo evekben amargerolt nyomtunk de az inkabb a taljra jo! Mi 13% termesmennyiseg novekedest ertunk el ezzel az Alginur-ral, es gomba betegsegnek meg hire sem volt! Iden biztos hasznalom!
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2014-03-16 12:00:59
Válasz #551. hozzászólásra
egyik sem felszívódó szer, prietroid a másik meg ugyan az mint a cyren, gázosodnia kellene, ha csak pár csepp volt sztem nem gáz, inkább az a baj hogy a lehűlt levegőben mennyire érvényesül a gáhatás? Ezen veszélyek miatt ha határozottan mondja a xar időt inkább arra a napra nem tervezek permetezést
Válasz #550. hozzászólásra
Cyperkill + Pyclorex Neo Kb 1 óra mulva pár csepp eső,éppen nedves
lett a repce levele.
Válasz #549. hozzászólásra
mivel fújtad, mennyi idő telt el, mennyi eső volt?
Rovarölőzés után pár csepp eső tehet kárt a hatásában?
Válasz #547. hozzászólásra
Ez tapasztalat?
Válasz #546. hozzászólásra
Szia mi lenyomtuk ne nöjöm olyan hamar meg legyen rajta elagazas
Válasz #544. hozzászólásra
Mi a tapasztalatod a tavaszi regulátorozásról?
Válasz #544. hozzászólásra
Még nekünk a sárga tál nem fog ormányos 1-et fogott eddig összesen így mi még nem rovaroztunk
Válasz #542. hozzászólásra
Felénk a héten mindenki megcsinálta, annál inkább is mert aki regulátorozni akarta annak mindenképpen mennie kellett szár előtt, vagy kis szárban, + a jello is ideje volt már. Tálak kint voltak, vannak most is, én hétfőn nyomtam akkor a tálban 12 ormi volt, ma szórtuk a második adag Nitrogént ormit 1 db-ot találtam viszont fénybogarat rengeteget, még nem tud kárt csinálni a szár kb 4-5 centis, bimbó még látszik, ha így megy sztem 2-3 hét múlva befigyel az első fénybogár (ha nem előbb)
Válasz #542. hozzászólásra
Holnap rovarölőzés.(.Szabi.!vízzel.)
Hogy álltok a repce első gombaölő és rovarölős kezelésekkel ki csinálta már és ki nem és a sárga tálakhoz igazodva fújjátok vagy csak a hasatokra ütve?
Válasz #521. hozzászólásra
Köszönöm szépen a javaslatodat,de egy kis céghez vagyok szerződve és ha nem szólok időbe akkor olyan vegyszer van amit ők is szórnak.
Válasz #539. hozzászólásra
Repcébe is mehet
Válasz #538. hozzászólásra
Akkor komoly cucc!Valamikor valamihez adták.van belőle 150 ha-ra
való.Akkor mire használjam el?
Válasz #536. hozzászólásra
Ez valami generikus deltametrin. A hatástartama kb 1 nap!
Válasz #536. hozzászólásra
Ez valami generikus deltametrin. A hatástartama kb 1 nap!
deca 2.5 ec Használt ilyen rovarölőt már valaki repcében?
Válasz #534. hozzászólásra
Én bruttóba beszélek persze ebből van kedvezmény
Válasz #533. hozzászólásra
Hát ha jól alkudsz , akkor hektárja nettó 7000 alatt kell hogy legyen...
Válasz #531. hozzászólásra
Én is úgy gondolom hogy nagyon jó szer meg most még a repce nem fog 20cm-ert nőni csak ezeknek a szereknek a hektár költsége már talaly is 9400-9600 körül mozgott de lehet hogy azért ennyi mert tudásba is nagyon jó
Válasz #530. hozzászólásra
Ha méh kímélő , ha nem , nem egy hitvány cucc .
Gazelle:
"Kiváló felszívódó képességgel rendelkezik mind levélen, mind gyökéren keresztül, és a nedvkeringéssel kiválóan szétterül a nem kezelt részekben is. "
Válasz #529. hozzászólásra
Elvileg jobbak . Mivel felszívódó , érthető , hogy jobb mint ami csak gázosodik . Szerintem van olyan erős is .
Az a helyzet hogy mi már jártunk rosszul Nurelle-el is ami csak gázosodik ...
Jó lett volna kipróbálni egyszer a Gazelle-t , csak ne volna ilyen drága...
Válasz #529. hozzászólásra
Nem ide valók, miért akarsz egy méhkimélő szisztemikus szert kinyomni a szárormi ellen, aminek csak 1 generációja van. A másik: hatástartam elvileg értelmezhető csak, ilyenkor képes a repce 1 hét alatt nőni 20 cm-t és bőven "felhígul" a felszívódó szer is a rohamosan növekvő szövetek között. Ilyenkor simán elég 1 azonnali taglózó + gázosodó anyag bár ebben a reggeli gyenge mínuszokban kétséges a gázosodó hatás sztem. Hol van már a régi jó TALSTAR???? Hmmmmmm....
Válasz #528. hozzászólásra
De hatástartamba mennyivel jobbak a drágák?
Válasz #527. hozzászólásra
Majd ha virágzik
Szerintetek ilyenkor egy mospilan vagy gazelle mennyivel ér többet egy egyszerü pyrinex-től? Mert ugyebár az első két szer betyár drága
Még én nem igazán fogtam a sárga tállal ormányos ti csapdáztok mással is?
Válasz #524. hozzászólásra
Tipikus őszi cucc , az biztos . De attól hogy nem ajánlja tavaszra , nem jelenti azt , hogy ne lenne jó.
A gyomok és a repce fejlettsége a mérvadó , illetve a következő kultúra ...
Emlékeim , szerint a metazaklór mehet tavaszon is , de lehet csak tavaszi vetésnél ?
Mindegy ,legkésőbb a következő vetésnél jó alap lehet a problémáira...
Válasz #523. hozzászólásra
Azért én ezt a megoldást nem javasolnám ilyenkor, ezt valamikor októberben legkésőbb!
Válasz #511. hozzászólásra
Talán ez .... Ha esetleg már nem nőtték ki a gyomok és takarja őket a Repce
Válasz #517. hozzászólásra
Messze nemcsak Command van már a piacon, sőt én magam nem is szeretem, túlzottan odabax a repcének ha sok a csapadék. De tavasszal meg az a nagy gond ami most is van, napközben +10-15 fok hajnalban meg -2, no akkr most nyomjál valamit, a reggeli fagy csak elbaxa a gyomírtó hatást, én már jártam így, ősszel meg télleg az a veszély ha nem kel ki, akkor megnő a vezteségi index. A repce rizikós növény.
Válasz #518. hozzászólásra
Ha javasolhatok ... :
Az egyik legerősebb cucc
Ez is hasonló Ez pedig valódi , felszívódó hatástartammal...
Regulátor-gombaölőként meg szerintem a legolcsóbb 250gr/l Tebukonazol tartalmút válaszd ...(pl.:Riza ,T-Rex , Tebusha)
Válasz #514. hozzászólásra
Azért mert te ősszel gyomirtózol nem feltétlen hülye aki tavasszal csinálja,azt kérdezték mivel fújja most gyom ellen ha nem tudsz neki segíteni akkor legalább ne oktasd ki
Válasz #518. hozzászólásra
8 db volt a tálban ma reggelre, úgy hogy lenyomtam Jello+ Carramba turbo+ Pyrinex supreme-vel