Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Néztem 76-os vetéseket ha nem nézel alá nem mondod meg mennyire
van vetve.Engem a talaj előkészítés olcsó költsége vonz,és jd vetőgéppel
nyersbe tudom tenni a magot.
őszi árpa pár hét múlva le jön,oda szeretnék repcét vetni 76cm-re.
Az lenne a kérdésem aratás után megtárcsázzam a tarlót rögtön,utána húzassam,bele a sávokat orthmannal és vetésig hagyjam pihenni,vetés után
glifozát?Vagy ne csináljak a tarlónak semmit csak közvetlen vetés előtt
csináljuk meg a sávokat?
Ma kezdtük. Éppen vethető, de változó a talajállapot. Elég jól néz ki a végeredmény, de a gyomok már előnyben vannak. Már a tábla sarkán állok a glifozáttal!
Persze értelek. De próbáld le, nem biztos hogy duplázni kell. A nyomólevegős az kirakja. A sima sorosnál a verzíód lenne logikus. De ez úgy folyik mint a víz.
Válasz #117. hozzászólásra
Az évek folyamán volt tapasztalatom több hybridet és fajtát vetni.jellemzően mindnél volt olyan ami évjárattól és fajtától(hybridtől) függően aránylag kevés magot tartalmazott.
Hát lehet ,de mostanába a KWS -nél volt olyan hogy alig volt a zsákba valami. LG elég normális adagot adott . Mondjuk én is kaptam egy Euralis vetomagot 1ha-ba 1,8kg probára hát van egy 0,89ha teruletem megprobálom majd hogy milesz belole.
Elég merész otlett 2,3kg vetni mert mi van ha egy pár szem mélyre megyen vagy kifagy vagy............ akkor már lassan 1,.....kg lessz és az ritka lesz. Ha minden bejon ami ritkaság akkor elég a 2,3kg de én inkább nem megyek 3kg allá mert veszélyes inkább legyen surubb mint ritka . De mindenki maga donti el.
Válasz #111. hozzászólásra
Én így gondolom de nekem nincs ilyenbe gyakorlatom mert IH vető géppel vetek ami nem egy precíz vető gép. de ha komolyabb lenne akkor ezt tenném
Akkor te azt mondod ha a gép táblázat mondjuk 2 kg az ugye minden sorra van karkulálva és ha lezárom minden második sort akkor rakjam 4 kg-ra hogy vessen 2kg-ot!!!???
Válasz #99. hozzászólásra
Pedig ahol találtunk magot, ott kb. úgy volt.
Nagyobb távolságra kellene lennie ennyi súlynál? Egyébként dupla gabonára van vetve.
Simán vetheted minden második sorra. Lényeg a megadott csíraszám kint legyen. Lehet matekolni hogy mivan haaa igy csak a (fele táblát) vetem el mivel minden második vet csak. De szerintem szerintem nem ér annyit hogy a ki juttatott mennyiségen spóroljunk. A tenyészterületre hivatkozva. Tehát marad az 2,2 kg és környéke. de ha másnak van más tapasztalata. Kevesebb csíraszám..stb. Az már egy érdekes téma lenne.
És ha minden második sorral vetek és a gép táblázata minden sorra van karkulálva mondjuk pl.: 2kg-ot akarok akkor ha lezárok minden másodikat akkor 4 kg-ra kell állítani h vessen 2 kg-ot???
742 hozzászólás
Válasz #141. hozzászólásra
Strip-till.Vető sáv készítés.
Válasz #140. hozzászólásra
Ez alapművelés,vagy sorközművelés tarifa?
Válasz #138. hozzászólásra
Keveselltem! 8000 jd húzza 25-30 cm mélyen.
Válasz #135. hozzászólásra
milyen mélyen van lesz a nyers?
Válasz #137. hozzászólásra
Az teljesen reális ár! Orthmannt nem egy retkes MTZ húzza!
Válasz #136. hozzászólásra
Bérbe.Csak pislogtam mikor megmondták a tarifát 6700/ha nettó
Válasz #135. hozzászólásra
De neked van orthman vagy bérbe huzatnád meg?
Néztem 76-os vetéseket ha nem nézel alá nem mondod meg mennyire
van vetve.Engem a talaj előkészítés olcsó költsége vonz,és jd vetőgéppel
nyersbe tudom tenni a magot.
Válasz #131. hozzászólásra
Semmilyen szinten nem megy.
Erre, én is kiváncsi vagyok!
Erre, én is kiváncsi vagyok!
Válasz #129. hozzászólásra
Felétek milyen szinten megy az Orthman technika hogy te már repcét is így akarsz vetni?
Válasz #129. hozzászólásra
tarlót mindenképpen meg kell tárcsázni mert a szalma szár ami ott marad mint egy szívószál szárítja a földet.
őszi árpa pár hét múlva le jön,oda szeretnék repcét vetni 76cm-re.
Az lenne a kérdésem aratás után megtárcsázzam a tarlót rögtön,utána húzassam,bele a sávokat orthmannal és vetésig hagyjam pihenni,vetés után
glifozát?Vagy ne csináljak a tarlónak semmit csak közvetlen vetés előtt
csináljuk meg a sávokat?
Válasz #127. hozzászólásra
Hány hektárt vetsz? Mivel fújod le gyom ellen?
Válasz #126. hozzászólásra
Ma kezdtük. Éppen vethető, de változó a talajállapot. Elég jól néz ki a végeredmény, de a gyomok már előnyben vannak. Már a tábla sarkán állok a glifozáttal!
Milyenek a földek hogy álltok a vetésekkel?
Válasz #124. hozzászólásra
Válasz #123. hozzászólásra
Próbálgatod a szmálylikat???
Válasz #119. hozzászólásra
Persze értelek. De próbáld le, nem biztos hogy duplázni kell. A nyomólevegős az kirakja. A sima sorosnál a verzíód lenne logikus. De ez úgy folyik mint a víz.
Mert én úgy gondoltam ha kizárunk akk duplázni kell h kimenjen a megfelelő mag de majd kiderül
Válasz #117. hozzászólásra
Az évek folyamán volt tapasztalatom több hybridet és fajtát vetni.jellemzően mindnél volt olyan ami évjárattól és fajtától(hybridtől) függően aránylag kevés magot tartalmazott.
Hát lehet ,de mostanába a KWS -nél volt olyan hogy alig volt a zsákba valami. LG elég normális adagot adott . Mondjuk én is kaptam egy Euralis vetomagot 1ha-ba 1,8kg probára hát van egy 0,89ha teruletem megprobálom majd hogy milesz belole.
A géped be állításánál a szélesség+ megtett hossz+ egy bázis szám mellyel szorzol.(álltalában így megy) tehát leforgatás.
Válasz #114. hozzászólásra
De lehet a 2.3kg is sok csíra
Elég merész otlett 2,3kg vetni mert mi van ha egy pár szem mélyre megyen vagy kifagy vagy............ akkor már lassan 1,.....kg lessz és az ritka lesz. Ha minden bejon ami ritkaság akkor elég a 2,3kg de én inkább nem megyek 3kg allá mert veszélyes inkább legyen surubb mint ritka . De mindenki maga donti el.
Én így gondolom de nekem nincs ilyenbe gyakorlatom mert IH vető géppel vetek ami nem egy precíz vető gép. de ha komolyabb lenne akkor ezt tenném
Válasz #109. hozzászólásra
Nem .....mivel a csíraszámot a minden második sorba fogja tenni. (mit amikor a gabonában művelő nyomot vetsz ott is kimegy a csíraszám)
Válasz #110. hozzászólásra
Akkor te azt mondod ha a gép táblázat mondjuk 2 kg az ugye minden sorra van karkulálva és ha lezárom minden második sort akkor rakjam 4 kg-ra hogy vessen 2kg-ot!!!???
Válasz #109. hozzászólásra
Logikus!!!
Akkor tegyük fel gogy minden második sor vet és a mennyiség beállításal mi legyen duplázzam ?
Válasz #107. hozzászólásra
Nincs mese mérd vissza.....nagyjából látod hogy mennyi az annyi.
Válasz #106. hozzászólásra
Itt 20 fokozat van, ezekből lehet választani. (fogaskerék)
Válasz #105. hozzászólásra
Azt hittem nyomólevegős accord szisztéma. Mivel ott egy plusz csavarás és már borul a mutatvány.
Válasz #104. hozzászólásra
Fiona Euro Dr gabonavetőgeppel.
Válasz #98. hozzászólásra
Itt egy kis állítás is már 0,5....tól kg/Ha. Mivel vetetted?
Válasz #102. hozzászólásra
400-450 ezer csíra a hibridből, volt hogy kevesebb sikerült és akkor is jó volt ha ki kelt rendesen.
Válasz #101. hozzászólásra
Ti mennyivel vetitek?
Válasz #100. hozzászólásra
sűrűben kellene lenni
Válasz #99. hozzászólásra
Pedig ahol találtunk magot, ott kb. úgy volt.
Nagyobb távolságra kellene lennie ennyi súlynál? Egyébként dupla gabonára van vetve.
Válasz #98. hozzászólásra
Ha a 2.3 kg akkor nem lehet araszonként
Üdv!
Mi 2,3 kg-al vetettük a repcét, kb. araszonként vannak a szemek a földben, szerintetek nem lesz ritka?
Válasz #96. hozzászólásra
Simán vetheted minden második sorra. Lényeg a megadott csíraszám kint legyen. Lehet matekolni hogy mivan haaa igy csak a (fele táblát) vetem el mivel minden második vet csak. De szerintem szerintem nem ér annyit hogy a ki juttatott mennyiségen spóroljunk. A tenyészterületre hivatkozva. Tehát marad az 2,2 kg és környéke. de ha másnak van más tapasztalata. Kevesebb csíraszám..stb. Az már egy érdekes téma lenne.
Válasz #95. hozzászólásra
És ha minden második sorral vetek és a gép táblázata minden sorra van karkulálva mondjuk pl.: 2kg-ot akarok akkor ha lezárok minden másodikat akkor 4 kg-ra kell állítani h vessen 2 kg-ot???
Válasz #94. hozzászólásra
Minden másodikba szoktuk vetni mióta repcézünk,mert igy tanultam.
Válasz #93. hozzászólásra
A minden második vagy a minden sor vetről mi a vélemény?
Válasz #91. hozzászólásra
Vagy minden harmadik!