Válasz mtz1221 #3623. hozzászólásáraKellett a pénz,azért lett eladva.Mindig is egy divat eszköznek tartottam a rövidtárcsát,és ahhoz képest drága.Ezért is dilemmázok,kell,vagy nem.
Rugózik a lap,csak sokan nem hiszik.
Amúgy miért kell rugóznia?V tárcsa mikor rugózik?
Másik topikba megállapítottuk,talajmegújítóba tavasszal 5 cm.-es magágy,és a kapillárisokat lezárni.
Ezt kellene tudni egy eszköznek.Azt meg nem csak a rövidtárcsa tudja.Kérdés,melyik a legjobb,ár érték arányba,hosszú távra.
Válasz Agrárteenager #3608. hozzászólásáraPontosan! A Rubin 12-t például bérmunkánál szeretik, mert ott azzal lehet eladni a munkát, hogy fekete a föld (mulcs, szármaradvány szinte semmi), tehát "jól" megművelték... A környéken legalábbis erre van igény. Olyan, mint a sekély szántás, szépen visszatömörítve.
Kúpos tárcsalap! Még akkor is, ha az Életképek topikban megmondták, hogy "az rt a lemkennél kezdődik és ott is fejeződik be".
Válasz Mf-es? #3620. hozzászólásáraAz ukrán rövidtárcsát miért adtad el ?? Mi volt a gyengéje,az zavaró volt hogy nem rugóztak a lapok ?? Van most az agromerkurnak is,komoly vázzal lapokkal,meg állítható a tárcsa tartók szöge,fokozatmentesen ami nagyon tetszik. RT
Válasz Agrárteenager #3611. hozzászólásáraÉpp ezért kérdeztem, hogy miért a carrier, mert itt többször láttam, hogy szépen csíkozott, ott maradt az álló gabonatarló szépen.
Válasz Mf-es? #3603. hozzászólásáraEsetleg újban az Agromasz BT-t is nézd meg vagy Unia Ares-t. Egy komoly hengerrel egyik sem rossz. Még náluk válaszható, hogy kúpos lap legyen ne gömbsüveges.
Persze a súlya nem lesz olyan mint egy Carriernek.
Gömbsüvegest szerintem se vegyél. A Roda-t én is néztem már, de nagyon kever a gömbsüveges lap miatt arra meg van X tárcsa.
Válasz VMisi #3607. hozzászólásáraForgatás nélküliben a legjobb..
Nem forgat, kever..
Lemken, Horsch szinte feketére művel..
Sekélyen sem hullámosít, tavasszal is jó..
Crosscutter lappal 3 cm mélység..
470 lapal megbírkózik bármivel..
Nehéz, jól tömörít..
Stb..
Válasz Mf-es? #3603. hozzászólásáranem néz ki rosszul az ára is baráti...
de szélsőséges talajokon gond lehet az anyagminőséggel.
ilyen árba inkább használt nyugati...
Válasz Wilde #3518. hozzászólásáraSaccra mondtam persze azt tudom hogy a gép súlya 2100-2200kg a szállító kocsit meg mi csináltuk hozzá. A hengerre terheli nagyrészt de a kerék helyzetét tudom állítani meddig emelem fel a munkahengerrel és hova terheljen
Válasz Mf-es? #3599. hozzászólásáraHa viszont hirtelen abahagyná, lelkileg öszeroskadna, és az vinné őt lefelé. Ez élteti. Kitudja milyenek a gyerekei, hogy viszonyulnak,... meg több más tényező.
Válasz Sk Laci #3598. hozzászólásáraNem vagyok irígy,csak ismerem.Meg vannak akik félnek a haláltól,és a munkába menekülnek,azzal akarják róla a figyelmet elterelni.
Válasz Mf-es? #3597. hozzászólásáraNe légy irigy arra, aki tiszteségesen dolgozik.
Nálunk is volt egy nyugdíjas, aki a rendszerváltás után kivette a földeket és dolgozta. A fia nem törte magát, hogy valamihez hozzátegye a kezét. Mindig arra hivatkozot, hogy azért nem dolgozhat, mert fáj a háta. De viszont naponta 6x-8x elbiciglizni a kocsmába, és ott piálni már nemfájt. Amikor az öregúr meghalt, a fíának még egy évbe se tartott elherdálni a vagyont.
Ugyan úgy "csupasz seggel maradt, mint ahogyan élt az előt".
Amikor ilyen öregecskét látok magam előt a felvásárlónál, magam megyek neki segíteni kiponyvázni a pótkocsit, vagy öntés után segítek becsukni a faoldalt.
Ilyen embereket mélyen tisztelek.
Apu is nekem nemsokára 68 éves lesz, de magától akar jönni nekem segíteni a munkálatokban.
Válasz Mf-es? #3594. hozzászólásáraAz ilyen ember biztosan nem volt még 1 napot sem munkanélküli segélyen, mert a vérében van a munka hozzáállása. Nem úgy mint egy rakás fiatalnak, akik csak pénzt akarnak kapni a nagy semittevésért.
A reggelit biztosan nem akor csomagolta ki, amikor meglátot téged
Válasz J.D. Borda #3556. hozzászólásáraJól látod a dolgokat.Én ezért is látok fantáziát a no-till be.Csak néhány napos hobbi legyen a földművelés,a többi pihenés.Van itt egy munkamániás földes gazda,70 felett.Szerintem még aludni is a traktorba alszik.Volt,hogy a határba elálta az utam,a földje mellett,a terepjáró motorház tetején kicsomagolva reggelizett.
Válasz Büresz #3589. hozzászólásáraNálunk egy-két 1000 ha os 120-130 at fizet ELŐRE egymásra licitálva.Másik oldalon a fritzek 20-30 éves szerződésekkel amikkel nem lehet mit kezdeni.Plusz két "nagy magyarunk" a környéken....
Válasz Berente Antal #3586. hozzászólásáraAkkor pár évet még csinálom. Aha a gyereknek nem jön meg a kedve hozzá addig, akkor valszeg bérbe adom. Ha a 60ha-ra 3M kapok, azzal eltengődünk valahogy.
Válasz Mézga #3584. hozzászólásáraJól csináltad .Nekem az öcsém lelépett tavasszal,apám meg sokban van meg baszogassa hogy majd mit gondolnak róla. Még én is bűnös vagyok hogy minek hajtok ennyire,mert lehet az a gond hogy nem bír követni meg ilyesmik. Nem kell senkire ráerőltetni a saját maga akaratát az embernek,és úgy a legjobb mindenkinek hosszú távon.
Válasz endypapa #3585. hozzászólásáraÉs sokan nem szeretik a szántásmentességet. Erre a legtöbb szolgáltató vetni sem hajlandó, ha szármaradvány van a talajon . Mulcsvetésről álmodni se mernek.
6377 hozzászólás
Válasz mtz1221 #3623. hozzászólásáraKellett a pénz,azért lett eladva.Mindig is egy divat eszköznek tartottam a rövidtárcsát,és ahhoz képest drága.Ezért is dilemmázok,kell,vagy nem.
Rugózik a lap,csak sokan nem hiszik.
Amúgy miért kell rugóznia?V tárcsa mikor rugózik?
Másik topikba megállapítottuk,talajmegújítóba tavasszal 5 cm.-es magágy,és a kapillárisokat lezárni.
Ezt kellene tudni egy eszköznek.Azt meg nem csak a rövidtárcsa tudja.Kérdés,melyik a legjobb,ár érték arányba,hosszú távra.
Válasz später77 #3624. hozzászólásáraSosem volt figyelmem ezekre ezért kérdem, hogy igazából a Rubin 9 és 12 között mik a különbségek?
Válasz Agrárteenager #3609. hozzászólásáraA Crosscutter lapok szerinted megaprítanák rendesen a kukorica tarlót?
Vagy az elől késes hengeres megoldás jobb lehet?
Válasz Agrárteenager #3608. hozzászólásáraPontosan! A Rubin 12-t például bérmunkánál szeretik, mert ott azzal lehet eladni a munkát, hogy fekete a föld (mulcs, szármaradvány szinte semmi), tehát "jól" megművelték... A környéken legalábbis erre van igény. Olyan, mint a sekély szántás, szépen visszatömörítve.
Kúpos tárcsalap! Még akkor is, ha az Életképek topikban megmondták, hogy "az rt a lemkennél kezdődik és ott is fejeződik be".
Válasz Mf-es? #3620. hozzászólásáraAz ukrán rövidtárcsát miért adtad el ?? Mi volt a gyengéje,az zavaró volt hogy nem rugóztak a lapok ?? Van most az agromerkurnak is,komoly vázzal lapokkal,meg állítható a tárcsa tartók szöge,fokozatmentesen ami nagyon tetszik.
RT
Válasz VDénes #3616. hozzászólásáraA 3.képen lévő változat igen. De a 2.képen lévő az nem.
Válasz VMisi #3619. hozzászólásáraMélység függő..
Válasz VDénes #3616. hozzászólásáraKatalógusuk,75. oldalán,gumibakos felfogatással van.
Válasz Agrárteenager #3611. hozzászólásáraÉpp ezért kérdeztem, hogy miért a carrier, mert itt többször láttam, hogy szépen csíkozott, ott maradt az álló gabonatarló szépen.
Válasz Mf-es? #3617. hozzászólásáraVontatott és félig függesztett gépnél biztos igaz, hogy ez a leguniverzálisabb henger.
Válasz VDénes #3614. hozzászólásáraEz a henger tetszene hozzá.
Válasz emcett #3615. hozzászólásáraRugós kapaszáron van a tárcsalap. Nem gumibak van.
Válasz Mf-es? #3612. hozzászólásáraMintha nem lenne gumicsillapítás a tárcsalapok felfüggesztésénél...
Válasz Mf-es? #3612. hozzászólására
Ára vajon mennyi lehet egy normális hengerrel?
Válasz Mf-es? #3612. hozzászólásáraGreat plains fejlesztése, jó lehet, nedvesben felrakódhat szerintem..
És ez?3. képen levő tárcsalappal?Tetszik,hogy a rögtörőn belől van a kerekei.
Válasz VDénes #3610. hozzászólásáraUniának nem jó a szögállása, csíkosra művel, elhagy..
Válasz Mf-es? #3603. hozzászólásáraEsetleg újban az Agromasz BT-t is nézd meg vagy Unia Ares-t. Egy komoly hengerrel egyik sem rossz. Még náluk válaszható, hogy kúpos lap legyen ne gömbsüveges.
Persze a súlya nem lesz olyan mint egy Carriernek.
Gömbsüvegest szerintem se vegyél. A Roda-t én is néztem már, de nagyon kever a gömbsüveges lap miatt arra meg van X tárcsa.
Válasz VMisi #3607. hozzászólására
Oros asztal után..
Válasz VMisi #3607. hozzászólásáraForgatás nélküliben a legjobb..
Nem forgat, kever..
Lemken, Horsch szinte feketére művel..
Sekélyen sem hullámosít, tavasszal is jó..
Crosscutter lappal 3 cm mélység..
470 lapal megbírkózik bármivel..
Nehéz, jól tömörít..
Stb..
Válasz Agrárteenager #3605. hozzászólásáraDe miért azt?
Válasz Mf-es? #3603. hozzászólásáranem néz ki rosszul az ára is baráti...
de szélsőséges talajokon gond lehet az anyagminőséggel.
ilyen árba inkább használt nyugati...
Válasz Mf-es? #3603. hozzászólásáraCarriert nézzél, akár kinti oldalon...
Válasz Mf-es? #3603. hozzászólásáraÍgy fényképröl gömbsüvegesnek néz ki a tárcsalap.
Ez milyen lehet?
Válasz Sk Laci #3600. hozzászólásáranagyon jól látod,elmondtad a lényeget,minden szavad igaz ebben a mondatban...
Válasz Wilde #3518. hozzászólásáraSaccra mondtam persze azt tudom hogy a gép súlya 2100-2200kg a szállító kocsit meg mi csináltuk hozzá. A hengerre terheli nagyrészt de a kerék helyzetét tudom állítani meddig emelem fel a munkahengerrel és hova terheljen
Válasz Mf-es? #3599. hozzászólásáraHa viszont hirtelen abahagyná, lelkileg öszeroskadna, és az vinné őt lefelé. Ez élteti. Kitudja milyenek a gyerekei, hogy viszonyulnak,... meg több más tényező.
Válasz Sk Laci #3598. hozzászólásáraNem vagyok irígy,csak ismerem.Meg vannak akik félnek a haláltól,és a munkába menekülnek,azzal akarják róla a figyelmet elterelni.
Válasz Mf-es? #3597. hozzászólásáraNe légy irigy arra, aki tiszteségesen dolgozik.
Nálunk is volt egy nyugdíjas, aki a rendszerváltás után kivette a földeket és dolgozta. A fia nem törte magát, hogy valamihez hozzátegye a kezét. Mindig arra hivatkozot, hogy azért nem dolgozhat, mert fáj a háta. De viszont naponta 6x-8x elbiciglizni a kocsmába, és ott piálni már nemfájt. Amikor az öregúr meghalt, a fíának még egy évbe se tartott elherdálni a vagyont.
Ugyan úgy "csupasz seggel maradt, mint ahogyan élt az előt".
Amikor ilyen öregecskét látok magam előt a felvásárlónál, magam megyek neki segíteni kiponyvázni a pótkocsit, vagy öntés után segítek becsukni a faoldalt.
Ilyen embereket mélyen tisztelek.
Apu is nekem nemsokára 68 éves lesz, de magától akar jönni nekem segíteni a munkálatokban.
Válasz Sk Laci #3596. hozzászólásáraAz ilyen embernek egészsége van.Beteg ember gondolkodik azon,hogy mi is az ember valójába.
Válasz Mf-es? #3594. hozzászólásáraAz ilyen ember biztosan nem volt még 1 napot sem munkanélküli segélyen, mert a vérében van a munka hozzáállása. Nem úgy mint egy rakás fiatalnak, akik csak pénzt akarnak kapni a nagy semittevésért.
A reggelit biztosan nem akor csomagolta ki, amikor meglátot téged
Válasz J.D. Borda #3556. hozzászólásáraJól látod a dolgokat.Én ezért is látok fantáziát a no-till be.Csak néhány napos hobbi legyen a földművelés,a többi pihenés.Van itt egy munkamániás földes gazda,70 felett.Szerintem még aludni is a traktorba alszik.Volt,hogy a határba elálta az utam,a földje mellett,a terepjáró motorház tetején kicsomagolva reggelizett.
Válasz Büresz #3589. hozzászólásáraNálunk egy-két 1000 ha os 120-130 at fizet ELŐRE egymásra licitálva.Másik oldalon a fritzek 20-30 éves szerződésekkel amikkel nem lehet mit kezdeni.Plusz két "nagy magyarunk" a környéken....
Válasz Berente Antal #3586. hozzászólásáraAkkor pár évet még csinálom. Aha a gyereknek nem jön meg a kedve hozzá addig, akkor valszeg bérbe adom. Ha a 60ha-ra 3M kapok, azzal eltengődünk valahogy.
Válasz J.D. Borda #3590. hozzászólásáraÖrülök is.
Válasz Büresz #3589. hozzászólásáraAz is jó nagyon is hidd el. Annak kell örülni ami van.
Válasz Bobo77 #3588. hozzászólásáraNem akarok sírni mert megyek előre ahogy lehet, de 1995 óta jutottunk el 85 hekire amiből talán fele saját.
Válasz Büresz #3573. hozzászólásáraNálatok rossz a helyzet?
Válasz Mézga #3584. hozzászólásáraJól csináltad
.Nekem az öcsém lelépett tavasszal,apám meg sokban van meg baszogassa hogy majd mit gondolnak róla.
Még én is bűnös vagyok hogy minek hajtok ennyire,mert lehet az a gond hogy nem bír követni meg ilyesmik.
Nem kell senkire ráerőltetni a saját maga akaratát az embernek,és úgy a legjobb mindenkinek hosszú távon.
Válasz endypapa #3585. hozzászólásáraÉs sokan nem szeretik a szántásmentességet. Erre a legtöbb szolgáltató vetni sem hajlandó, ha szármaradvány van a talajon . Mulcsvetésről álmodni se mernek.
Válasz J.D. Borda #3582. hozzászólásáraKörnyező nagy cégeket ismerve a környéken, nem tudom milyen árakkal dolgoznának, maradna e haszon.
Válasz mtz1221 #3583. hozzászólásáranem is marasztaltam egy percig se
Válasz endypapa #3581. hozzászólásáraÉn az enyémeket nem fogom erőltetni ha úgy alakulna.Ha jobb lesz nekik mosogatni,akkor hagy csinálják.
Válasz endypapa #3580. hozzászólásáraItt egy nag, rt pl. Az összes berlöjevel szinte igy csinal.
Válasz Mézga #3578. hozzászólásáraAz jobb, mint itthon magad ura lenni. :)
Az enyém nem jutott semmire, míg olyan melót nem kapott, ahol adták a szállást, kaját. Addig mindene elment kéróra, rezsire, kajára.
Válasz J.D. Borda #3577. hozzászólásáraKöszi! Utána nézek van e lehetőség erre felénk ilyenre.
Válasz Sk Laci #3574. hozzászólásáraolyan 76 körüli lehet a koma
Válasz endypapa #3565. hozzászólásáraaz enyém most ment ki mosogatni