Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tomi.. #3086. hozzászólásáraÉn is 3 méteres "AGRO MASZ"-t vettem ékgyűrűs hengerrel, szép munkát csinál. 1025-ös MTZ is elviszi, igaz könnyű feketeföldön használtam buza, kukorica tarlón, meg szántott kukiföld elmunkálására búzavetés előtt.
Válasz Gege #3101. hozzászólásáraMég nem volt meg a fronthidraulikám , csináltam egy csőpálcás hengert. Avval 1000kg volt. Az is nehéz volt az Mtz nek, de vitte. Tarajos hengerrel nem tudtam megindúlni, csak hátra menetben..xd
Egyébkét melyik henger mire, mikor való? Tapasztalatom még nincs..
Viszonyításnak.
Traktorom önsúlya így fronttal együtt 4240kg.
Rövidtárcsa evvel a hengerrel(300+kg)
1300kg.
Épp hogy el lehet vinni vele.Néha nem ér le az eleje... Húzni már nem gond..
Válasz Tomi.. #3099. hozzászólásáraEsetleg ez is érdekelhet:
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/rolex-taurus-rovidtarcsak-keszletrol-eladok/h_6790733
Itt is rendelhető a rugós elmunkáló henger, valamint a többi is. Jó árban adja az Győri Agroker.
Válasz Tomi.. #3093. hozzászólásáraÉn most vettem ősszel egyet, 12 csőpálcás hengerrel. NH M135-el óvatosan kell vele menni földúton mert még azt is meglengeti.
Sokat nem húztam mert későn érkezett meg. De eddig tetszik (15ha után).
1,3 nettó volt. Expon lehet te is megkapnád ennyiért.
Válasz Tomi.. #3093. hozzászólásáraMTZ nem bírja majd emelni. Minimum 100, de inkább 120 ló kellene elé. Jelenleg talán ez a legjobb ár érték arányú gép. Szerintem kicsit drágán adják, 1,2 - 1,3 lenne reális.
Válasz Tomi.. #3090. hozzászólásáraTyűha. MTZ-nek ezt emelni jó lesz.
kis Zombinak is ilyen van, csak csőpálcás hengerrel. Húzni szépen tudja, az emelés ami kérdéses ezzel a hengerrel. Jó gép amúgy!
Válasz Tomi.. #3088. hozzászólásáraKét éve van meg.Kötött talajon 2x átmenve 25cm,laza talaj 1x 25cm..Szántás után kb10cmre engedve nagyon jó munkát végez.Csöves henger van rajta.Új ára 1,3m volt.
Ha valakinek van agro masz bt rövidtárcsája, megköszönném, ha megosztaná tapasztalatait az eszközzel kapcsolatban.
Volna egy keveset használt függesztett 3 m-es gép nem túl messze tőlem.Érdemes vele foglalkozni, vagy inkább valami más fajtát nézzek?
Előre is köszönöm.
Válasz Pityesz90 #3069. hozzászólásáraMost már igen. Az SA Oros asztal után betorkollott,de amiota a szárzúzás 8-10 cm nincs gond vele. Ősszel több táblához már nem is az IH tárcsát vittük hanem a rövidtárcsát. Az IH feketébb tarlót hagy maga után, de az RT után sokkal jobb volt menni a lazítóval meg a grúberrel.
Valakinek van tapasztalat a Tolmet típusú rövidtárcsákkal? Engem a 3,5 m-es félig függesztett változat érdekelne. Képek alapján nagyon szépen néz ki.
Köszönöm a válaszokat.
Válasz Pityesz90 #3073. hozzászólásáraSzia! Én a helyedben ezeket is megnézném:
Grano System, ez is lengyel cég, nem drágák a rövidtárcsáik. http://www.grano-system.pl/index.php/pl/
Nekem ebből van egy 2,5 méteres, 510 lapokkal, szépen dolgozik, de lehet hozzá nagyobb lapokat is kérni.
Bár azt nem tudom, hogy forgalmazza-e valaki itthon.
Válasz GREVEN #3068. hozzászólásáraÉn is ékgyűrűs hengerre gondoltam egyébként.Tudom hogy a Lemken vagy a Vaderstad lenne a legjobb de most nincs tizen pár millám egy tárcsára egy 4-4.5 m re gondoltam csak nem igazábol ismerem ezeket ha mondhatjuk közép kategóriás gépeket mármint videókból látom h homokon szépen dolgoznak ami kicsit kötöttebb az direkt ugy van videozva hogy nem tudod eldönteni h az első sor vagy az ötödik de inkább a második.Ez a tárcsád szépen boldogul a kukorica szárral?
Lap átmérő 540-560 körül már jó. Ha nagyobb lap inkább már V tárcsás munkája lesz.
Nekünk VN Terradisc pro van, azon nagy csipkés lapok vannak.
170 lovas gépnek határeset az 5 méter ha tényleg kötött föld van szerintem. Tarlót hántani 6-8 cm-re biztos ideális,de 12-14 cm-re mélyebben kukorica szárat vágatni már lehet sok.
Mi az tapasztaljuk itt,hogy ha a kötött földön odateszem a teljes mélységet a 6485-ös Fergusson(175 LE) elfogy előtte. Melegedni kezd,erőlködik kapar stb. sok neki. Tarlóthántani ideális neki.
Válasz bandigh #3065. hozzászólásáraNem így értettem, de ne offoljuk szét, igazából ez most mem is lényeg.
Pityesznek segítsetek összerakni az iseális rövidtárcsát kötött, száraz földbe, nagy szártömeggel!
Válasz Bárány #3063. hozzászólásáraGmo-nak is van szára. Sőt amit láttam, mindig azt furcsálltam h olyan jó 30 centis tarlóval vágják a tengerit, megcsikarják, és ott áldja meg a jóisten. Bár újabban már ott is lentebbteszik a vágóasztalt.
Válasz Berente Antal #3058. hozzászólásáraÁtlagos évben koraiból (FAO300) nettó 10t: kb. itt kezdődik. 4m-es kukoricát meg még silóban se nagyon láttam, nem hogy szemes takarmányban! (Pedig jó évben nemegyszer látok akár nettó 140+ mázsás kukoricákat a határban.)
Válasz Bárány #3057. hozzászólásáraSzàraz ősz esetén nem igazàbol jó nàllunk a szàntàs mert a föld kiszàrad ha vissza van tömörítve akkor is àltalàban nehéz tàrcsàval bejàrjuk csak nagy darabos a terület ehez kellene a rövidtàrcsa h porhanyósabb legyen nem pàrtolom a tarlóhàntàst
6360 hozzászólás
Válasz Tomi.. #3109. hozzászólásáraPuha búzatarlón,szántáson kb. 15cm mélyen, száras kukiföldön meg ahogy bevette kb. 10 km/h val.
Válasz pityu11 #3108. hozzászólásáraMilyen mélyen, és milyen tempóban tudod húzni?
Válasz Tomi.. #3086. hozzászólásáraÉn is 3 méteres "AGRO MASZ"-t vettem ékgyűrűs hengerrel, szép munkát csinál. 1025-ös MTZ is elviszi, igaz könnyű feketeföldön használtam buza, kukorica tarlón, meg szántott kukiföld elmunkálására búzavetés előtt.
Válasz Ares 826 #3106. hozzászólásáraAgrion kuk vető,asszem 11 mázsa+bele ment 5 mázsa műkaki,és vitte rendesen.Fordulás,elindulás óvatosan kellett.
Fent volt hátul a segédemelő.
Válasz vén cigány #3104. hozzászólásáraAz tuti mert leszaggatja a MöTÖZö hátulját!
Válasz vén cigány #3104. hozzászólásáraAkkor az utcán is vontatott lesz?
Válasz Gege #3102. hozzászólásáraElőbb vagy utóbb úgyis teszel hátra kereket.
Válasz Gege #3101. hozzászólásáraLegalább ha beszarik a szervó a trakin akkor sem lesz nehéz a kormányt tekerni!
Válasz Gege #3101. hozzászólásáraMég nem volt meg a fronthidraulikám , csináltam egy csőpálcás hengert. Avval 1000kg volt. Az is nehéz volt az Mtz nek, de vitte. Tarajos hengerrel nem tudtam megindúlni, csak hátra menetben..xd
Egyébkét melyik henger mire, mikor való? Tapasztalatom még nincs..
Viszonyításnak.
Traktorom önsúlya így fronttal együtt 4240kg.
Rövidtárcsa evvel a hengerrel(300+kg)
1300kg.
Épp hogy el lehet vinni vele.Néha nem ér le az eleje... Húzni már nem gond..
Válasz Tomi.. #3099. hozzászólásáraEsetleg ez is érdekelhet:
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/rolex-taurus-rovidtarcsak-keszletrol-eladok/h_6790733
Itt is rendelhető a rugós elmunkáló henger, valamint a többi is. Jó árban adja az Győri Agroker.
Válasz MrPoke #3097. hozzászólásáraKértem néhány árajánlatot,bruttó 2 m az ára ékgyűrűs hengerel +- 100 ezer.
Válasz kis Zombi #3096. hozzászólására135 ló áll rendelkezésre.
Gebasz esetén Mtz+Dakota.
Amúgy szerintem is drága, áfával újonnan 2m.
Válasz Tomi.. #3093. hozzászólásáraÉn most vettem ősszel egyet, 12 csőpálcás hengerrel. NH M135-el óvatosan kell vele menni földúton mert még azt is meglengeti.
Sokat nem húztam mert későn érkezett meg. De eddig tetszik (15ha után).
1,3 nettó volt. Expon lehet te is megkapnád ennyiért.
Válasz Tomi.. #3093. hozzászólásáraMTZ nem bírja majd emelni. Minimum 100, de inkább 120 ló kellene elé. Jelenleg talán ez a legjobb ár érték arányú gép. Szerintem kicsit drágán adják, 1,2 - 1,3 lenne reális.
Válasz Tomi.. #3090. hozzászólásáraZT-323 elméletileg 105 lóerő.Nincs vele probléma.
Válasz sirhanzoltan #3092. hozzászólásáraAkkor ilyet kell venni. Sztem ez jobban dolgozik mint a csőpálcás henger.
Nem is gondoltam, hogy nem sokkal nehezebb ez.
Válasz VDénes #3091. hozzászólásáraAz Mtz csak ritkán húzná, van nagyobb is. Szóval való valamire?
Válasz VDénes #3091. hozzászólásáraEnnek a hengernek nincs olyan nagy súlya. A packernál 50 kilóval könnyebb a csőpálcásnál 50-nel nehezebb.
Válasz Tomi.. #3090. hozzászólásáraTyűha. MTZ-nek ezt emelni jó lesz.
kis Zombinak is ilyen van, csak csőpálcás hengerrel. Húzni szépen tudja, az emelés ami kérdéses ezzel a hengerrel. Jó gép amúgy!
Válasz zt323 #3089. hozzászólásáraMekkora géppel húzod?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/rovid-tarcsa/h_6819937
Szerinted?
Válasz Tomi.. #3088. hozzászólásáraKét éve van meg.Kötött talajon 2x átmenve 25cm,laza talaj 1x 25cm..Szántás után kb10cmre engedve nagyon jó munkát végez.Csöves henger van rajta.Új ára 1,3m volt.
Válasz zt323 #3087. hozzászólásáraÜdv!
Mindenre.
Vélemény, tapasztalat.
Válasz Tomi.. #3086. hozzászólásáraNekem van.Mire vagy kíváncsi?
Üdv!
Ha valakinek van agro masz bt rövidtárcsája, megköszönném, ha megosztaná tapasztalatait az eszközzel kapcsolatban.
Volna egy keveset használt függesztett 3 m-es gép nem túl messze tőlem.Érdemes vele foglalkozni, vagy inkább valami más fajtát nézzek?
Előre is köszönöm.
Válasz Pityesz90 #3084. hozzászólásáraÉn tőlük hoztam: http://alexagro.hu/Kezd%C5%91lap.php
Válasz norbi08 #3075. hozzászólásáraEzt a márkát melyik cégtől vetted?
Válasz Géza15 #3082. hozzászólásáraIgen.
Válasz pangi #3081. hozzászólásáraKukorica tarlóra is tervezed?
Válasz Géza15 #3079. hozzászólásáraTarlóhántás,és magágykészítés.MF5465
De megpróbálom a 920.3-al is
Válasz Pityesz90 #3069. hozzászólásáraMost már igen. Az SA Oros asztal után betorkollott,de amiota a szárzúzás 8-10 cm nincs gond vele. Ősszel több táblához már nem is az IH tárcsát vittük hanem a rövidtárcsát. Az IH feketébb tarlót hagy maga után, de az RT után sokkal jobb volt menni a lazítóval meg a grúberrel.
Válasz pangi #3078. hozzászólásáraMire fogod hasznàlni és milyen géppel?:)
Válasz Géza15 #3077 hozzászólá
Helló.Tapasztalat még nincs,de pénteken megérkezett egy 3m-es félig függesztett.
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalat a Tolmet típusú rövidtárcsákkal? Engem a 3,5 m-es félig függesztett változat érdekelne. Képek alapján nagyon szépen néz ki.
Köszönöm a válaszokat.
Válasz mtz1221 #3072. hozzászólásáraNagyon jó, tapasztalat.
Válasz Pityesz90 #3073. hozzászólásáraSzia! Én a helyedben ezeket is megnézném:
Grano System, ez is lengyel cég, nem drágák a rövidtárcsáik. http://www.grano-system.pl/index.php/pl/
Nekem ebből van egy 2,5 méteres, 510 lapokkal, szépen dolgozik, de lehet hozzá nagyobb lapokat is kérni.
Bár azt nem tudom, hogy forgalmazza-e valaki itthon.
Válasz Pityesz90 #3073. hozzászólásáraNem jó tettem be,ezt írja kötött földekre.http://www.akpil.pl/Tiger-xl-540
Válasz mtz1221 #3072. hozzászólásáraNa ez tényleg mutatós kis gép mondjuk hallottam már jókat erről a márkáról remélem lesznek kiállítva az expón is.
Válasz Pityesz90 #3069. hozzászólásáraNéz rá a lengyelekre is.Most láttam egy akpilt,kívülről nagyon meg adták a módját.
AKPIL
Válasz Pityesz90 #3069. hozzászólásáraTolmet MEGATRON 500 félig függesztett rövidtárcsa
Válasz Pityesz90 #3069. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=QqCI7XVT1yY
Válasz GREVEN #3068. hozzászólásáraÉn is ékgyűrűs hengerre gondoltam egyébként.Tudom hogy a Lemken vagy a Vaderstad lenne a legjobb de most nincs tizen pár millám egy tárcsára egy 4-4.5 m re gondoltam csak nem igazábol ismerem ezeket ha mondhatjuk közép kategóriás gépeket mármint videókból látom h homokon szépen dolgoznak ami kicsit kötöttebb az direkt ugy van videozva hogy nem tudod eldönteni h az első sor vagy az ötödik de inkább a második.Ez a tárcsád szépen boldogul a kukorica szárral?
Válasz Pityesz90 #3053. hozzászólásáraKötött talajra szerintem ékgyürüs henger jó választás lehet vagy valami DD henger.
Lap átmérő 540-560 körül már jó. Ha nagyobb lap inkább már V tárcsás munkája lesz.
Nekünk VN Terradisc pro van, azon nagy csipkés lapok vannak.
170 lovas gépnek határeset az 5 méter ha tényleg kötött föld van szerintem. Tarlót hántani 6-8 cm-re biztos ideális,de 12-14 cm-re mélyebben kukorica szárat vágatni már lehet sok.
Mi az tapasztaljuk itt,hogy ha a kötött földön odateszem a teljes mélységet a 6485-ös Fergusson(175 LE) elfogy előtte. Melegedni kezd,erőlködik kapar stb. sok neki. Tarlóthántani ideális neki.
Válasz bandigh #3065. hozzászólásáraNem így értettem, de ne offoljuk szét, igazából ez most mem is lényeg.
Pityesznek segítsetek összerakni az iseális rövidtárcsát kötött, száraz földbe, nagy szártömeggel!
Válasz Bárány #3063. hozzászólásáraNálam a 9 tonnással semmi gond nem volt.Szerintem a 14 tonnást is megoldanám bárhol,csak kapnám meg a kuk árát.
Válasz Bárány #3063. hozzászólásáraGmo-nak is van szára. Sőt amit láttam, mindig azt furcsálltam h olyan jó 30 centis tarlóval vágják a tengerit, megcsikarják, és ott áldja meg a jóisten. Bár újabban már ott is lentebbteszik a vágóasztalt.
Válasz Berente Antal #3058. hozzászólásáraÁtlagos évben koraiból (FAO300) nettó 10t: kb. itt kezdődik. 4m-es kukoricát meg még silóban se nagyon láttam, nem hogy szemes takarmányban! (Pedig jó évben nemegyszer látok akár nettó 140+ mázsás kukoricákat a határban.)
Válasz Mf-es? #3062. hozzászólásáraMindig csak egy részét nézzük a nagy amerikai álomnak. A másik oldalon ott van pl. a GMO, glifozát vödörszám, stb.
Válasz Bárány #3057. hozzászólásáraÉrdekes nép a magyar.Az amerikai megússza,csak mi nem.
Válasz Bárány #3057. hozzászólásáraSzàraz ősz esetén nem igazàbol jó nàllunk a szàntàs mert a föld kiszàrad ha vissza van tömörítve akkor is àltalàban nehéz tàrcsàval bejàrjuk csak nagy darabos a terület ehez kellene a rövidtàrcsa h porhanyósabb legyen nem pàrtolom a tarlóhàntàst