Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #2107. hozzászólására320-as féligfüggesztett V tárcsát ( 3,2 m 36 db. 460-as tárcsalap 1 tonna össztömeg ) húzgáltam 12 km / h -val, előfordult, hogy friss szántást is tárcsáztam vele, akkor 9 km/ h -val bírtam húzni, ezért mertem ilyesmiben gondolkodni.
Nyíregyháza közelében (50 - 100 km ) van valakinek Agromasz rövidtárcsája ?
Válasz kis Zombi #2100. hozzászólásáraSzerintem nem viszi el a 82 es. Igaz mi dombvidéken lakunk de egy 3,2-es v tárcsa ( ami 16-8 mázsa) is már sok a turbós 82 esnek is, nagyobb géppel kell húzni.
Válasz kis Zombi #2100. hozzászólásáraEz nekem is nagyon tetszik. Egy függesztett tárcsát jóval olcsóbban meg lehet venni, egy vonórudat meg járószerkezetet otthon meg fillérekből megcsináljuk.
Válasz bobo77 #2081. hozzászólásáraMi idén vettünk Staltech es tárcsát! 3m függesztett 510-es lappal csőpálcás rögtörővel.Kb 300ha dolgozott. Nem bántam meg a vételt.
Válasz dr.T #2090. hozzászólásáraIgen vannak gondok, de azt nem hiszem hogy ezt valaki ne venné át... Az ukrán tulaj csak a zsét veszi ki belőle és hagyta lerongyolódni... Tuti majd valaki átveszi ha van esze és csinálja tovább jobban remélhetőleg!
Omékon is hallatszott ez....
Spekulál a tulaj....
Unja a banánt biztos ....makkmakk
Nem megy a ekebiznisz se biztos
Farmetnél meg megjelent kékben , meg a Akpil is a kormánylemezeikkel csinálják a magukét......
Biznisz ez majd vlm behammolja maximum.
Válasz dr.T #2090. hozzászólásáraElég kicsi esélyét látom ennek tudván milyen hosszu a várolista a gyárba mikloson. Van kereslet a gépeikre nem is kicsi. Àr érték arànyban meg nagyon versenyképesek
ÉN Kuhnt vennék vagy http://http://www.agio.hu/?page=termeklap&termek=Mez%C5%91gazdas%C3%A1gi%20g%C3%A9pek%20sz%C3%A9les%20v%C3%A1laszt%C3%A9ka&type=MASCHIO%20PRESTO%20500M%20r%C3%B6vidt%C3%A1rcs ezt.Ha nem rövid tárcsa akkor mA MÁR csak Horsch Joker HD.
Az UNIA különben verhetetlen de az XXXL 650-es lapokkal és ERRE rá lehet tenni a vetőgépet a végére és ezze a hengerrel ami jár hozzá nincs olyan fél méteres mélységű pocséta amin ezt át nem húzod. Ha rapid nem bír a sárral,amire van esély akkor ez a kombó lesz de kellene egy 4 méteres könnyű vetőgép a végére ÉÉÉÉS most bizonytalan vagyok hogy nem e a csoroszlyás menne el kevesebb dugulással a tárcsásnál!!? A tárcsa ha nem vadi új a sárkaparós rész akkor simán be is dobhatja a sarat a vetőcsőben a forgása ás arátapadt agyag miatt.Vélemény?
Válasz VMisi #2086. hozzászólásáraHa nics szármaradvány, a nedve földön a sárkaparók szépen dolgoznak, de pl. napra szár, vagy szalma bí tud szorulni a henger és a sárkaparó közé, és megakad, ne, tud gurulni.
A packer magágykészítésre a legtökéletesebb henger, de száraz tarlón a rögöket nem töri eléggé, nem zárja le rendesen a felületet.
Válasz Bárány #2079. hozzászólásáraVan rt, csak kíváncsiskodtam. Nekem igazából a vogel pro a legszimpatikusabb ékgyűrűs hengerrel.
Neked a packer henger hogy viselte a nedves földet? Miért döntöttél ez a henger mellett?
Válasz VMisi #2077. hozzászólásáraJövőre lesz eladó, most elég már a bevétel. Ha nem sürgős, Bugacon megbeszélhetjük.
Amúgy: 56-os OFAS lapok, packer henger, gondozásmentes csapágyak, szinte újszerű, kb. 150 hektárt csinált. A lapok sarka, éle még elvágná az ujjad.
Válasz GREVEN #2075. hozzászólásáranem csak lapátmérő, hanem arányosan minden. Az L-es igazából magágykészítő szerintem vagy homokra való, az XL a normál rövidtárcsa az XXL meg már a túlzás kategória talán.
Válasz Bárány #2070. hozzászólásáraAmit próbáltunk egy 6 méteres változat volt használtba. Ezer helyen javítva a váz. Lapok felfüggesztésénél a gumizás úgy kinyúlt, hogy a lapok ugy szaladnak a földbe mint a derelye szaggató.
160 ló ugy szaladt 6 méterrel kötöttbe mintha üresbe ment volna, talajnak persze nem is csinált semmit. Mi nagyon gagyinak ítéltük meg.
Válasz m.p.gy. #2067. hozzászólásáraSemmi, csak nagyobb kéne. Már kértem is árajánlatot, mert ez az első számú jelölt, csak érdeklődöm mások tapasztalatairól is más gépekkel.
(A 3 méteres eladósorba kerül.)
A lengyel Rolmakon kívül mi az, amit még meg szabad venni ebben a kategóriában?
4 méteres, hidr. csukás, ékgyűrűs, vagy DD hengeres kivitel kellene 55-60-as lapokkal.
Válasz atisgyulai #2061. hozzászólásáraAkkor viszont remélem, hogy rajtam kívül még mások is megosztják a tapasztalataikat veled ebben a lóerőkategóriában, mert más segítséged nem nagyon lesz.
Válasz emcett #2060. hozzászólásáraEgy 3,2-es öreg xt tárcsánk van. Elég nehéz ha szög van neki adva, a 82-es könyörög neki, meg még ki is köti néha. A 920 viszi szépen, csak nagyon egyenetlen utána a talaj, középen bakhátol, szélen meg nagyot kidob. Talán túl gyorsan is húzom (óra szerint 9-10).
Simítót csinálni már nemigen akarnánk rá.
Sajna nincs lehetőségen sem megnézni, sem kipróbálni ilyesmit, ezért is érdeklődöm itt.
Bár ez még a jövő zenéje, idénre elég volt a tip rollert megvenni
6360 hozzászólás
Válasz kis Zombi #2100. hozzászólásáraBiztos, hogy vinné.
Ezt a 2,7-est egy 45Le-s traktorral húzza.
Válasz VMisi #2107. hozzászólására320-as féligfüggesztett V tárcsát ( 3,2 m 36 db. 460-as tárcsalap 1 tonna össztömeg ) húzgáltam 12 km / h -val, előfordult, hogy friss szántást is tárcsáztam vele, akkor 9 km/ h -val bírtam húzni, ezért mertem ilyesmiben gondolkodni.
Nyíregyháza közelében (50 - 100 km ) van valakinek Agromasz rövidtárcsája ?
Válasz kis Zombi #2101. hozzászólásáramert eladó!
Válasz kis Zombi #2100. hozzászólásárasebesség biztos kevés lenne
Válasz Berkó_ #2102. hozzászólásáraMi is ezt csinaltuk.
Válasz .Norbert #2103. hozzászólásáraEkkora "szártömegbe", és ilyen talajba, egy sima tárcsás Lajta vetőgéppel is lehetne vetni.
Válasz kis Zombi #2100. hozzászólásáraSzerintem nem viszi el a 82 es. Igaz mi dombvidéken lakunk de egy 3,2-es v tárcsa ( ami 16-8 mázsa) is már sok a turbós 82 esnek is, nagyobb géppel kell húzni.
Válasz kis Zombi #2101. hozzászólásáraNagyon a szárakat mutogatja... Szerintem azzal a céllal hogy a szárat lefektesse/megtörje
Válasz kis Zombi #2100. hozzászólásáraEz nekem is nagyon tetszik. Egy függesztett tárcsát jóval olcsóbban meg lehet venni, egy vonórudat meg járószerkezetet otthon meg fillérekből megcsináljuk.
Itt miért tolja maga előtt a hengert ? Miért jó ez ?
Ez a megoldás roppant ötletes. Ilyen 3 m-es Agromasz rövid tárcsája van valakinek ? 82-es MTZ sekélyen (5 - 6 cm) vinné vajon megfelelő sebességgel ?
Válasz Krisz0445 #2098. hozzászólásáraEzt én is láttam már. Mennyiért vesztegették?
Válasz bobo77 #2081. hozzászólásáraMi idén vettünk Staltech es tárcsát! 3m függesztett 510-es lappal csőpálcás rögtörővel.Kb 300ha dolgozott. Nem bántam meg a vételt.
Ilyet vett már valaki ? Milyen minőségűek lehetnek ?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/alkatresz/talajmuvelo-gep-alkatreszek/rovidtarcsa-tag/h_6514953?ref=48db6495
Válasz dr.T #2090. hozzászólásáraIgen vannak gondok, de azt nem hiszem hogy ezt valaki ne venné át... Az ukrán tulaj csak a zsét veszi ki belőle és hagyta lerongyolódni... Tuti majd valaki átveszi ha van esze és csinálja tovább jobban remélhetőleg!
Válasz dr.T #2094. hozzászólásáraVannak "gondok" a VN-nál. Már az Omék-on is lehetett hallani de Hannoverben is.
Válasz *** HM *** #2093. hozzászólásáraAkkor ezek szerint megis van benne valami.
Válasz dr.T #2090. hozzászólásáraEste be reggel ki háhá
Omékon is hallatszott ez....
Spekulál a tulaj....
Unja a banánt biztos ....makkmakk
Nem megy a ekebiznisz se biztos
Farmetnél meg megjelent kékben , meg a Akpil is a kormánylemezeikkel csinálják a magukét......
Biznisz ez majd vlm behammolja maximum.
Válasz GREVEN #2091. hozzászólásáraNekem is csak ugy mondta ensem akartam elhinni remelem nemlessz igaza,mert kar volna erte!
Válasz dr.T #2090. hozzászólásáraElég kicsi esélyét látom ennek tudván milyen hosszu a várolista a gyárba mikloson. Van kereslet a gépeikre nem is kicsi. Àr érték arànyban meg nagyon versenyképesek
Allitolag az eggyik elado szerint a VN becsukja kapuit !
Sziasztok!
Agro Masz rövidtárcsája van valakinek? Bírja az a gyűrődést? MTZ 100 lovasa után kéne.
ÉN Kuhnt vennék vagy http://http://www.agio.hu/?page=termeklap&termek=Mez%C5%91gazdas%C3%A1gi%20g%C3%A9pek%20sz%C3%A9les%20v%C3%A1laszt%C3%A9ka&type=MASCHIO%20PRESTO%20500M%20r%C3%B6vidt%C3%A1rcs ezt.Ha nem rövid tárcsa akkor mA MÁR csak Horsch Joker HD.
Az UNIA különben verhetetlen de az XXXL 650-es lapokkal és ERRE rá lehet tenni a vetőgépet a végére és ezze a hengerrel ami jár hozzá nincs olyan fél méteres mélységű pocséta amin ezt át nem húzod. Ha rapid nem bír a sárral,amire van esély akkor ez a kombó lesz de kellene egy 4 méteres könnyű vetőgép a végére ÉÉÉÉS most bizonytalan vagyok hogy nem e a csoroszlyás menne el kevesebb dugulással a tárcsásnál!!? A tárcsa ha nem vadi új a sárkaparós rész akkor simán be is dobhatja a sarat a vetőcsőben a forgása ás arátapadt agyag miatt.Vélemény?
Válasz VMisi #2086. hozzászólásáraHa nics szármaradvány, a nedve földön a sárkaparók szépen dolgoznak, de pl. napra szár, vagy szalma bí tud szorulni a henger és a sárkaparó közé, és megakad, ne, tud gurulni.
A packer magágykészítésre a legtökéletesebb henger, de száraz tarlón a rögöket nem töri eléggé, nem zárja le rendesen a felületet.
Válasz Bárány #2079. hozzászólásáraVan rt, csak kíváncsiskodtam. Nekem igazából a vogel pro a legszimpatikusabb ékgyűrűs hengerrel.
Neked a packer henger hogy viselte a nedves földet? Miért döntöttél ez a henger mellett?
Válasz Bárány #2083. hozzászólásáraKöszönöm a gyors informésönt....
Válasz Bárány #2083. hozzászólásáraMármint ez az új ára volt a 3 méteres függesztettnek.
Annyi minden volt itt, így egyértelmű.
Válasz bobo77 #2082. hozzászólására1,9 mill +ÁFA
Válasz Bárány #2080. hozzászólásáraMennyibe került nagyságrendileg?Ha nem titok....
Staltech ről valaki tudna valamit mondani?Szimpatikusnak találnám a Lemken Rubin koppintásukat...
Válasz Bárány #2079. hozzászólásáraCsak ki ne moderálj, hogy itt reklámozok!
Válasz VMisi #2077. hozzászólásáraJövőre lesz eladó, most elég már a bevétel. Ha nem sürgős, Bugacon megbeszélhetjük.
Amúgy: 56-os OFAS lapok, packer henger, gondozásmentes csapágyak, szinte újszerű, kb. 150 hektárt csinált. A lapok sarka, éle még elvágná az ujjad.
Válasz GREVEN #2075. hozzászólásáranem csak lapátmérő, hanem arányosan minden. Az L-es igazából magágykészítő szerintem vagy homokra való, az XL a normál rövidtárcsa az XXL meg már a túlzás kategória talán.
Válasz Bárány #2074. hozzászólásáramilyen henger van mögötte? Mekkora lapok? Tömege? függesztett, vontatott? Ára?
ár érték arányban nem rossz a EXPOM mi az éven hoztunk egyet és bevált kb 150 ha ment csak kisebb bajok voltak, jó áron van!
Válasz VMisi #2072. hozzászólásáraVagy XL vagy XXL, nem tudom mi a különbség a kettő között, de gondolom lap átmérő lehet.
Válasz VMisi #2073. hozzászólásáraSzerintem mindent elárul, hogy újra ilyet akarok venni.
Válasz Bárány #2068. hozzászólásáramit lehet tudni a 3 méteresről? Hogy vált be?
Válasz GREVEN #2071. hozzászólásáramelyik volt? l, xl, xxl?
Válasz Bárány #2070. hozzászólásáraAmit próbáltunk egy 6 méteres változat volt használtba. Ezer helyen javítva a váz. Lapok felfüggesztésénél a gumizás úgy kinyúlt, hogy a lapok ugy szaladnak a földbe mint a derelye szaggató.
160 ló ugy szaladt 6 méterrel kötöttbe mintha üresbe ment volna, talajnak persze nem is csinált semmit. Mi nagyon gagyinak ítéltük meg.
Válasz GREVEN #2069. hozzászólásáraAnnak mi baja?
Válasz Bárány #2066. hozzászólásáraUNIA nem az biztos.
Válasz m.p.gy. #2067. hozzászólásáraSemmi, csak nagyobb kéne. Már kértem is árajánlatot, mert ez az első számú jelölt, csak érdeklődöm mások tapasztalatairól is más gépekkel.
(A 3 méteres eladósorba kerül.)
Válasz Bárány #2066. hozzászólásáraMi volt a gond a Rolmakoval ?
A lengyel Rolmakon kívül mi az, amit még meg szabad venni ebben a kategóriában?
4 méteres, hidr. csukás, ékgyűrűs, vagy DD hengeres kivitel kellene 55-60-as lapokkal.
Hali mindenkinek.Egy kérdésem lenne kinek milyen véleménye van az Ukrán pallada rövid tárcsákról a válaszokat előre is köszönöm.
Válasz atisgyulai #2063. hozzászólásáraIgazán nincs mit, ha tudok még segíteni, írj!
Válasz emcett #2062. hozzászólásáraÉn is remélem, és mint tudjuk "a remény hal meg utoljàra".
Azért köszi az eddigieket is.
Válasz atisgyulai #2061. hozzászólásáraAkkor viszont remélem, hogy rajtam kívül még mások is megosztják a tapasztalataikat veled ebben a lóerőkategóriában, mert más segítséged nem nagyon lesz.
Válasz emcett #2060. hozzászólásáraEgy 3,2-es öreg xt tárcsánk van. Elég nehéz ha szög van neki adva, a 82-es könyörög neki, meg még ki is köti néha. A 920 viszi szépen, csak nagyon egyenetlen utána a talaj, középen bakhátol, szélen meg nagyot kidob. Talán túl gyorsan is húzom (óra szerint 9-10).
Simítót csinálni már nemigen akarnánk rá.
Sajna nincs lehetőségen sem megnézni, sem kipróbálni ilyesmit, ezért is érdeklődöm itt.
Bár ez még a jövő zenéje, idénre elég volt a tip rollert megvenni